Alojz!
Poglej na mojo izmenjavo besed, misli s tabo, kot na majhen test. Praviš, da le ti razumeš sve in svašta - mar ni to že izraz kar bolnega egoizma. Lahko da si fizično zdrav, toda kaj je s tvojo dušo, ki ga tlači tvoj sleparski um. povem ti, da se s svojimi razlagami sučeš v začaranem krogu. Pusti nas, mene, forum, pojdi raje kmetovat, pomlad je že tu.
Obesil si se na moje nepoznavanje pojma o EM
Pa poglejmo, kaj si mislim o teh em frekvencah. Tudi zunanji zvok, glasba je kot zbir raznih em frekvenc, ki se širijo s svetlobno hitrostjo. Povsod je obilje teh em valovanj različnih frekvenc (radijski, televizijski, telefonija, sateliti ... tudi planeti, vesoljski objekti to oddajajo). Toda to so zunanji em valovi, ki jih enostavno ne čutimo, gredo mimo nas, čeprav na subtilni način vplivajo, vendar tega ne moremo čutiti. Duša pa naj bi prejemala neko posebno valovanje, življenjsko moč - kar ti označuješ za življenjko EM valovanje - vsak dan in to predvsem takrat ko človek z umom in telesom globoko počiva. Alojz, ali sploh dobro spiš?
Nekatere stvari si pri najini komunikaciji čisto spregledal. Saj ti ne zamerim!
Sem pač še en debater, ki skuša tvoje živce, kajne? Gremo dalje!
Prav ti dajem pri trditvi, da Boga ne spoznamo izven sebe, kar pač zaznavamo s svojimi čutili - um nas venomer vara, da bi videli resnični Jaz - kar pa je duša. Preostane torej notranja pot, pozornost usmerjena vase. Zame je to način meditacije. Toda če v tej kontemplaciji vase nimaš opore - nič ne slišiš ali vidiš, le misli švigajo sem in tja. Tak je človek v notranji temi, prave predstave o sebi, kaj šele o stvareh nima. Čista omejitev na materialnost in celo tono nekoristnega razmišljanja. Hočem rečti v tej točki, da mi je znano način vzpostavitve stika z Bogom - tvoja prispodoba z duhovnim štrikom
. Že prejle sem na subtilen način povedal, kako vstopam v stik z dušo, toda tega nisi opazil in me še naprej ozmerjaš. Morda sem res tako neveden in slep, najbrž se bom na sprehodu padu in razbil, kajne?
Ni problem teorija o Bogu, ampak način kako se tega lotevaš. To nima več smisla. Bolno je gledati tvoje divje umovanje, brez kančka ljubeznivosti. Ne vem več, zdi se mi, da bi še se sam nalezel pri taki debati te vražje bolezni - jeze, ki je ravno tako slaba za dušo kot pretiran ego.
Lastnosti egoizma: samo jaz sem pomemben, samo jaz imam prav, pretirano nadzorovanje, omalovaževanje drugih, napuh, domišljavost ....
Pusti Alojz vse to, postal si odvisen od kritiziranja in obrekovanja vsega po vrsti. Kje za Boga imaš dušo? Zakaj nimaš v sebi več ljubeznivosti? Posveti se čemu drugemu, ker boš bolno odvisen od foruma. Vsako uro te bo skrbelo, če je kdo kaj napisal. Neverjetno je, kako nas vse po vrst zalezuješ s svojimi vsiljivimi opazki. povem ti, da si imel dve leti nazaj več zdrave pameti kot zdaj, videl sem tvoj interviju v reviji Misteriji. toda tole kar berem zdajle, je enostavno podn. Pred dvema letoma bi nam imel za več povedati kot zdajle. ponavljaš eno in isto. Nima smisla več pogrevati te postane župe, saj je že postala strup.
Aha, dodal si, da je mnogo takih kot si ti. Lepo te prosim, nima smisla komentirat. Ne grem več na ta nivo.
Pa lep pozdrav, pa lahko noč, poskusite lepo spati - vsaj za svojo dušo. Jutri še bo lep dan.
Še bpolje povedano . Se s3njam, + podpis