Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 604 605 606 607 608 ... 764
(Read 1311543 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9075 - 19.03.2010 at 18:27:08

Dante

Vidim,da si ravno na forumu !!Kako to ko pa nimaš več časa za P.D. Grin Grin

Veš kaj sem dodatno opazil,da se tebi o brezčasni teološki civilizacijski zapuščini niti sanja ne. Jaz verjame,da ti besede Teologija sploh razumeš ne-jo ne znaš obrazložiti!
Da bi pa ti kaj vedel o teološki zapuščini časovno in etnološko pogojeni - pa verjetno sploh ni vredno izgubljati besed.

Jaz bi lahko za P.D. najdu vsaj še deset imen,ki popolnoma ustrezajo liku Prometeja in to  po celi zemeljski obli in v vsakem geografsko etično zaokroženem področju. Tako,da jaz lepo kristalno ćisto vidim,da si ti sam sebi največji sovražnik,ki je za povrhu še en velika.....k. Wink Coolrupa-luknja.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9076 - 19.03.2010 at 18:33:57

Pozdrav Alojz! Smiley

Ma zdaj pa vidimo tvojo bolj pozitivno razmišljanje (v predzadnjem postu!), brez kvazi definicij z genomi in em frekvencami. Glej, najina komunikacija na začetku je bila kot boj Davida z Golijatom. Sploh nisem imel občutka, da imaš kaj sočutja in bil si grozno ošaben do mene. Glede duše ti želim vse najbolje, glede tvojega Uma, ki je zablodel v tej temi pa sem postal neusmiljen. Oprosti, če sem te kje osebno užalil, ni bilo namerno, hotel sem ti nastaviti "ogledalo". Ta zadnji post pa že lahko bolje "prebavljamo".  Cool Saj si cool človek, toda reši se odvisnosti in res bodi več v stiku z Materjo Naravo. Vidim, da jo čutiš in dojemaš kot malokdo. Če ti to ustreza, sprejmi in ne izguljaj več časa z ego igrami. V to te sili le tvoj intelekt, ki si zelo radoveden in vsestranski. To marsikdo vidi in če ti res dobro gre, naj bo, čemu potem izzivaš hudo nrav s kritiziranjem in obrekovanjem. Morda lahko to preneseš, toda vsak ima tu svojo mejo. Če obstajajo naravni zakoni, potem so tudi tu zakoni Usode (ali karme!). Si jih upaš še naprej rušiti? Umiri se! Prav, odgovor in srečo najdemo le v sebi. Se ne bi mogel bolj strinjati. Moja pot do tega je takšna, tvoja pa drugačna. Žal se ne bom razkril, za to še ni pravi čas, zato nehaj izzivati, da povem kaj več. Nima smisla. Mir s teboj!  Smiley

Ostali forumovci, hvala za sodelovanje. Bilo je zanimivo in koristna izkušnja, žal imam obveznosti in vas pogledam naslednji teden. Uživajte v pomladi in Mir z Vsemi.

Čao!
Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9077 - 19.03.2010 at 18:38:48

Ni pravi čas. Verjetno tudi nikdar ne bo. No, vsaj upanje ti ostane na pravi čas.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9078 - 19.03.2010 at 18:42:41

Dante wrote on 19.03.2010 at 18:33:57:
Pozdrav Alojz! Smiley

Ma zdaj pa vidimo tvojo bolj pozitivno razmišljanje, brez kvazi definicij z genomi in em frekvencami. Glej, najina komunikacija na začetku je bila kot boj Davida z Golijatom. Sploh nisem imel občutka, da imaš kaj sočutja in bil si grozno ošaben do mene. Glede duše ti želim vse najbolje, glede tvojega Uma, ki je zablodel v tej temi pa sem postal neusmiljen. Oprosti, če sem te kje osebno užalil, ni bilo namerno, hotel sem ti nastaviti "ogledalo". Ta zadnji post pa že lahko bolje "prebavljamo".  Cool Saj si cool človek, toda reši se odvisnosti in res bodi več v stiku z Materjo Naravo. Vidim, da jo čutiš in dojemaš kot malokdo. Če ti to ustreza, sprejmi in ne izguljaj več časa z ego igrami. V to te sili le tvoj intelekt, ki si zelo radoveden in vsestranski. To marsikdo vidi in če ti res dobro gre, naj bo, čemu potem izzivaš hudo nrav s kritiziranjem in obrekovanjem. Morda lahko to preneseš, toda vsak ima tu svojo mejo. Če obstajajo naravni zakoni, potem so tudi tu zakoni Usode (ali karme!). Si jih upaš še naprej rušiti? Umiri se! Prav, odgovor in srečo najdemo le v sebi. Se ne bi mogel bolj strinjati. Moja pot do tega je takšna, tvoja pa drugačna. Žal se ne bom razkril, za to še ni pravi čas. Mir s teboj!  Smiley

Ostali forumovci, hvala za sodelovanje. Bilo je zanimivo in koristna izkušnja, žal imam obveznosti in vas pogledam naslednji teden. Uživajte v pomladi in Mir z Vsemi.

Čao!

Poglej in razmisli v sebi??? Kako je ta moja ego namišljena igra
tebe samega probrazila. Če si ti začel z obsojanjem,jaz tebi isto nastavim ogledalo-tvoje zmote. In sedaj kdo je zmagal??? Oba --štekaš igro??? Ti si pripravljen komunicirati z menoj-jaz pa igram namerno za cilj,ki naju poistoveti!!!Vem ,da sem jaz sedaj dojel in ti isto-in ni več igre kdo je pametnejši-igra je najino zavedno poslanstvo za vesoljno življenje-tu kjer je najvažnejše se midva sedaj strinjava-brez problemov!Moja razlaga ni nič drugega kot teološko dešifriranje-same teološke razlage v sodobne pojme.Ker teološka razlage rastejo skupaj z nami-jaz jih samo dešifriram v sodobne besede in pojme.
Tudi ti bodi v miru in uživaj! Wink Wink Wink

Če imaš res neko vesoljno vedenje,potem je pravi čas vedno-sedaj brez kalkuliranja in igre kaj ti čas ki ne veš če ga boš živel prinese.Tu ni kalkuliranja-je samodelovanje v tebi samorojeno.Vesoljnega samospoznanja se ne da izsiliti.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9079 - 19.03.2010 at 18:47:34

Quote:
Ni pravi čas. Verjetno tudi nikdar ne bo. No, vsaj upanje ti ostane na pravi čas.

Lp,Igor

Ja res je pravi in edini čas je sedaj. Saj sva se z Dantejem potrepljala po ramih.Se malo polizala in ok. Wink Wink Wink Grin Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9080 - 19.03.2010 at 18:52:22

Alojz in Sandib wrote on 19.03.2010 at 18:47:34:
Quote:

Lp,Igor

Ja res je pravi in edini čas je sedaj. Saj sva se z Dantejem potrepljala po ramih.Se malo polizala in ok. Wink Wink Wink Grin Smiley

Saj me ne skrbi, vajin odnos.
Le povedati sem mu hotel, da preveč čaka na pravi čas.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9081 - 19.03.2010 at 18:55:38

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 19.03.2010 at 18:47:34:
Quote:

Lp,Igor

Saj me ne skrbi, vajin odnos.
Le povedati sem mu hotel, da preveč čaka na pravi čas.

Lp,Igor

Sedaj če bi jaz na grobo povedal resnico-da čim čakaš na čas lažno živiš-v bistvu živiš za upanje .To pomeni ne živiš sedaj.Jaz pa ti to vema-pustiva se presenetit z drugačno razlago!!Saj jo ni-pa vendar naj ima veselje,kako ve! Wink Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9082 - 19.03.2010 at 18:59:53

Zanima me pa, kako se bo razkril. Kaj misli s tem "razkritjem" ali z imenom ali s svojim delovanjem (verjetno kot nekakšen tolmač božje besede ali pa vesoljske energije).
Ampak, ni pravi čas, bo že.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9083 - 19.03.2010 at 19:01:10

Quote:
Zanima me pa, kako se bo razkril. Kaj misli s tem "razkritjem" ali z imenom ali s svojim delovanjem (verjetno kot nekakšen tolmač božje besede ali pa vesoljske energije).
Ampak, ni pravi čas, bo že.

Lp,Igor

Wink Grin Smiley
Mogoče s to teorijo tolmača!! Wink Jaz sem takoj opazil  neko ljubosumlje,saj z ML- BOŠTYEM je isto-čas jih prhIteva potem je pa sam še ljubi BOG IN LAŽNO UPANJE-ZA ODREŠITEV. jAZ VSE TO VEM -TI PA TUDI. NAJ IMAJO MALO VESELJA.SAJ JIH BOMO ŠE ZBUJAL,da ne izpade preveč grobo.  Grin Wink Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9084 - 19.03.2010 at 19:15:15

Njihov ego ni noben problem. Sklofat si morajo tisti zakrnel prah v možganih. Da jim zopet začnejo funkcionirat.
Mislijo, da imajo možgane samo za branje (sv. pisma in druge teološke literature, kot tudi raznih priročnikov).

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9085 - 19.03.2010 at 19:17:40

Quote:
Njihov ego ni noben problem. Sklofat si morajo tisti zakrnel prah v možganih. Da jim zopet začnejo funkcionirat.
Mislijo, da imajo možgane samo za branje (sv. pisma in druge teološke literature, kot tudi raznih priročnikov).

Lp,Igor

Problem je,da ljudje ne razumejo,da so v bistvu sami sebi največji problem in uganka . Wink Wink Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9086 - 19.03.2010 at 19:28:23

Alojz in Sandib wrote on 19.03.2010 at 19:17:40:
Quote:

Lp,Igor

Problem je,da ljudje ne razumejo,da so v bistvu sami sebi največji problem. Wink Wink Smiley

Za mene tudi to ni problem, da so si sami največji problem. Problem je, da takšni samoproblematični osebki želijo postati in tudi so, nekakšni voditelji črede. Pa imamo takšno stanje na zemlji, kot je.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9087 - 19.03.2010 at 20:28:34

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 19.03.2010 at 19:17:40:
Quote:

Lp,Igor

Problem je,da ljudje ne razumejo,da so v bistvu sami sebi največji problem. Wink Wink Smiley

Za mene tudi to ni problem, da so si sami največji problem. Problem je, da takšni samoproblematični osebki želijo postati in tudi so, nekakšni voditelji črede. Pa imamo takšno stanje na zemlji, kot je.

Lp,Igor

-Saj to je to- (samoproblemetični)osebki. Stanja pa ravno zaradi tega vzroka ne zaznajo.ker ne razumejo lastne samoproblematičnosti,ki jo jaz imenujem človeški paradoks. Bolj se s tabo sploh ne morem strinjat,ker sam vidim zadevo popolnoma enako. Zato je na Zemlji vse problematično-slepo,zlagano-licemersko in skoraj že na robu lastnega sesutja civilizacije in življenja na tem planetu. Ego kalkulacije-Zakaj ti vsevedi ne dajo lastnega vedenja ven--ker ga nimajo lažejo sebi in vsem s svojo zaigrano ego kalkulacijo. Naj ga dajo ven in se soočjo z licem v lice s to svojo zlaganostjo.Sploh ne upajo,ker vedo,da jim bo nekdo pariral in potem bo njihove samozlaganosti konec-ker bodo soočeni z lastno licemersko resnico.

To jaz vem -zato jih pa čakamo  tule,da gredo iz lastnega zlaganega oklepa ven.Pa še fino jih provociram-prav uživam ko jim klofam njihovo zlaganost. Wink Wink Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9088 - 19.03.2010 at 20:42:57

Alojz in Sandib wrote on 19.03.2010 at 17:09:03:
Moj  odgovor !

Človek ki igra v svojemu življenju zgolj nase in ne na vesolje (boga)katerega živi zraz je on sam.in......

In pri tem v svojem življenju vidi to vesoljno samopojavnost odvojeno od lastnega sebstva se niti ne zaveda,da je sam v sebi razdvojen,ker je njegovi življenjsko upanje že v osnovi zgrešeno zaradi njegove lastne odvojenosti on vesoljnega sebstva (boga)samega.

Njegovo življenje ni vpeto v vesoljno življenjsko samobistvo zato je nevede sodnik vsega kar ga obdaja-- a v sebi ne zmore spoznati,da je vse tisTo kar ga obdaja tudi on sam .

Jaz lahko berem vaše poste nikakršen problem---problem ki ga večina ne vidi je  prav njihova odvojenost od večno-sedanjega vesoljnega vseobsežnega-sebstva-----kateremu neuki in razdvojeni pripisujejo avtoriteto,ki jo v bistvu ravno oni (največji vesoljni zgubljenci in klero fašisti tule)nosijo v sebi nesamospoznano.

Oni sebe  NE vidijo kot božjo živo samomanifestacijo preko katere ravno bog sam urasničuje svoje vesoljno poslanstvo večno sedanjega ohranjevalca vzdrževalca in sejalca lastnega vesoljnega življenja.

Jaz vidim vse čisto vodo vesoljno dušo,svež zrak,lepe gore,sonce,ljubezen,sovraštvo,floro,favno ljudi --vse .

Vendar jaz to (z razliko od telih klero fašistov in verskih fanatikov)vidim neodvojeno od lastnega sebstva in hkrati kot vesoljno božjo vsepodobo,ki je živa in samozavedna in s svobodno voljo samo v človeku .To vesoljno samospoznanje pa človeka dela vesoljno  odgovornega,do celotne božje vesoljne samomanifestacije in takšen človek ne vidi samo sebe- ampak božje življenje,za katerega je ravno on sam dolžan poskrbeti ker se vesoljno samospozna kot živo vesoljno samoorodje,ki je zato ker je edino sposobno vesoljne samoidentifikacije dolžno prostovoljno sprejeti vlogo varuha celotne vesoljne (božje) življenjske pojavnosti.

Tako samospoznan človek ne išče več božje pomoči --ker ve da je Bog živ v njemu in vse kar on zmore narediti za vesoljno življenje,zmore ravno sam bog preko njega samega.On več ne ločuje Boga in sebe on ve da je zato živ ,ker je sam Bog živ v njemu samemu.

Vi duhovna in božja slepota,ki vidite Boga kot odrešenika in avtoriteto iz nebes-ne vidite in ne čutite pa živega boga in njegove življenjske  volje sami v sebi.
To se pravi vi ste (klero fašisti in sovražniki boga samega),ker nevedni računate in živite v utopiji in čakate  boga iz nebes kot odrešenika a v sebi ga ne prepoznate in ON (vesolje) sebe ne v vas.!!

Vse drugo kar jaz pišem vi (zaspani klero fašisti in sovražniki samega božjega vesoljnega življenja)niti razumeti ne morete-vendar pa plJUvate in sodite,kar v sebi samiM ne zmorete samospoznati.

Veste vi (klero fašisti )kje najvišja življenjska vesoljna  božja ljubezen spi ali živi---samo v človeku!!! Tongue Tongue Tongue

NA KOGA POTEM VAŠA TEMA RAčUNA-NA LUCIFERJA-BOGA ??

SAJ VSE TO STE ŽE SEDAJ SAMI-SAMO TEGA VI NE DOJEMATE:

Boljše je Boga izrinit iz sebe obsojat tiste,ki vedo kdo so -pa še odgovornosti ni treba prevzemat za svoje bluzenje.

Vedno se lahko skliciješ nanj(BOGA) in na svoje čisto srce,ki ste ga že davno pohodili v lastnem blatu. bOG SAM JE RAVNO PREKO VAS NAJBOLJ IZRABLJEN-ON SAM V VAS.

Tudi jaz znam pisati LEPOREČNE ZLAGANE pesmice samo vesoljno življenji ni samo roza pesmica V srcu je odgovornost,ki jo vi slepci(klerto fašisti in inkvizitorji) nikoli ne boste dojeli.

Hočete resnico ,da se skupaj skopljemo iz tega sranja,ki smo ga sami zakuhali-ali hočete lažnivo leporečje?? Grin Grin

Vsi hočete iz dreka,a vsi bi obsojali druge-sebe dober poglejte!!!! Wink
Kaj hočete odločite se že !!! Wink Grin

Da ne bo za vas prepozno-zame ni nič prepozno,kar vi meni grozite, ali pa prekmalu-zame je vse sprejemljivo-ker sem v sebi vse sprejel in to brezpogojno!!  Tongue Tongue Tongue NO TOLE JE MOJE RJOVENJE!! Grin Grin Cool Tongues STISKE SE BOJIŠ TI ML-NE ALOJZ.RAZMISLI Lips Sealed KissTEbi je Bog avtoriteta zato se ga bojiš,ker ga ne poznaš v sebi-meni je življenjski sodrug in jaz njemu. Dante sem ti serviral postano juho-po tebi skuhano!! Tongue

KJE STE SEDAJ KIMOVCI KAKO STA DANTE IN ML TAPRAVA!! STE SAMI ISTI? Wink Grin Smiley LAHKO SPREJMETE RESNICO O SEBI? Cheesy

Tule je  obči zlaganosti najlepše ogledalo. Malo ga lahko sprejme v njenem bistvu. Wink Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9089 - 19.03.2010 at 20:45:00

Ne morejo se razkriti- dati ven informacij, ker ni pravi čas za to, hahaha
Izgovor najdejo v času, kar pomeni, da so v popolni temi.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 604 605 606 607 608 ... 764