titud wrote on 19.03.2010 at 12:54:41:Quote:S titudom se ne strinjam. Fascinacija in libido so preživeti, izpeti. To sodi v metafiziko, ki želi biti mistična, pa ni. Je zgolj napačna izobrazba in nič več. Ključ je v izobraževanju, njenenmu pojmovanju in z njo gradnja sistema.
Zaradi tega si ga tudi izključil. Zavezan si tradicionalizmu in si racionalist. Blebatanja o podobnosti in podobne fore so samo za hrano tvojega ega.
Lp,igor
No, če mene vprašaš, se imam dejansko za racionalista, ki hoče omejenost svojega racionalizma preseči po poti neskončnega niza racionalnih (samo)refleksij, ki se ne more končat drugače kot v spoznanju absurdosti tega početja in v dekonstrukciji že tako šibko integriranega ega v Niču. Se pravi ekistencializem v dobrem starem sartrovskem smislu, ki ga alojzu ni bilo treba dajat skozi morda zaradi njegovega presežka libidalne energije (kot ugibam jaz) ali pa zgolj zaradi njegove prave (trdaicionalne) ali moje napačne vzgoje/izobrazbe (kot ugibaš ti). Ne eno ne drugo ne spremeni dejstva, da naju veže skupno prizadevanje za preboj v razišijeno/celostno/univerzalno zavest (v Bit), le da moja pot vodi skozi dezintegriran ego in Nič, njegova pa preko visko zinetgriranega ega. Merilo tega, katera pot je bolj/manj mistična in s tem zdrava/patološka je lahko samo (ne)doseganje preboja samega. Paradokos pa je v tem, da ko(če) bova Tam, postane pot popolnoma ilerevantna.
Titud
Iz tvojega posta jaz razberem tvojo totalno racionalno sprejetje tvoje življenjske poti od rojstva do smrti in potem čao.To je zame čista udaja ,ki je v resnici zavestna blokada lastne biti. Celo več s svojo racionalnim iskanjem lastnih življenjskih danosti in možnosti si prišel do racionalnega zaključka,da je tvoje iskanje vseh tvojih življenjskih odgovorov-absurdno-destruktivno-neplodno in neprespektivno.To zame pomeni totalno razočaranje nad samim seboj in nad celotno zemeljsko družbo njenimi podstati-skratka živ brezup,ki ne verjame,da naše življenje lahko vse uredi,spozna in v nekem svojem galaktičnem časovnem ciklu pridobi spozna premaga tudi lastno smrtnost!
MNogi govorijo še nihče ni od mrtvih vstal in prišel nazaj živ.Oni zagotovo vedo,da še nihče ni premagal lastne smrti.
Jaz jim lahko odgovorim----na Zemlji -tudi nikoli ne bo!!!!
Je Zemlja vesolje -mogoče galaksija? Zemlja je kot zrno v galaktičnem telesu,ki ga komaj zaznaš.In mi ki smo samo smrtniki na Zemlji si niti ne moremo miselno predstavljati vseobsežnega vesoljnega prostora -kjer naš rod večno-sedaj kraljuje ,varuje vzdržuje seli vesoljno življenje skupaj s seboj in večno-sedaj živi.
Kdo je kriv,da smo mi tu na Zemlji samo smrtniki??? Kdo??
Naši predniki sami in nihče drug!!!!
Oni so dobili Zemljo ravno od svojih NESMRTNIH -Bratov--- skupaj z vsem zemeljskim življenjem v svoje upravljanje,kjer bodo njihovi potomci in oni sami lahko še naprej umirali in se rojevali-- sočasno pa skrbeli samo za svoje egoistične materialne in primitivne duhovne življenjske nagone.
In sedaj se vidi,kam smo smrtniki-pripeljali v svojem neizprosnem življenjskem nagonskem egoizmu ta planet.Je komu lepo tu, če nima druge življenjske opcije,kot grabit krasti in lagati vse do lastne smrti????
Smo mi tu na Zemlji ustvarili kaj lepega-doživeli??
Če ne bi dobili podarjeno favno in floro bi naši predniki pokrepali kot vinske mušice enodnevnice.
Kdo jim je vse to omogočil?? Oni sami,če še za to kar so dobili v upravljanje,da ga lahko mi serjemo po mili volji tule-nismo znali ohraniti in lastnemu življenju dati novo kvaliteto-edina kvaliteta ki smo jo ohranili je goli smrtno pogojen egoizem..
Sedaj se vprašajte-ima takšno življenje kot ga živimo na Zemlji
kakršnokoli vesoljno perspektivo preživetja????
Nobene,če se sami ne zbudimo-tudi pomoči ne bo-tistih,ki so nam Zemljo in njeno življenje zaupali!!
Vesolje nas bo samo po sebi zbudilo in takrat bomo-(že poznamo)spoznali kakšen vesoljno izgubljen človeški rod -in odpadniki -smo tu na Zemlji..