Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 608 609 610 611 612 ... 764
(Read 1311160 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9135 - 21.03.2010 at 15:10:50

Optimus T. Prime wrote on 21.03.2010 at 15:07:03:
Ej,. ....... .

FOLK, mi lahko en pove neki.

Resno, sme bral malo tele reci tuki pa me zanima.

.......

OD KOD VAM TOLE; KJE SO VIRI?

Se to vi sami zmislite malo, malo nakaldate scfi fime uproabite al potuejte na drugo stran. Oziroma ste ljudje ki ste se reinakrnirali tuki da zasuznite ta palnet in ste s eurli temu ter takoel flancate.

Nej mi kdo pvoe o virih.

Ker drgac ko se mi sfuka bom res sam sel na drugo strna pa rpeveril tele pisanja.

TOko de od kod vam tole.

Lp.

VIRI SO Z ONE STRANI(NAJVIŠJE DISTANCE). NI TI TREBA NIKAMOR-SAMO NAS SE DRŽI PA BO VSE OK: Wink Wink Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9136 - 21.03.2010 at 15:15:02

Alojz in Sandib wrote on 21.03.2010 at 15:08:48:
Petra. wrote on 21.03.2010 at 14:59:33:
Alojz in Sandib wrote on 21.03.2010 at 14:01:35:
gape wrote on 21.03.2010 at 12:33:26:
Boštyxz wrote on 19.03.2010 at 15:47:37:
(bošty izpod pufov)

pa kaj je s tabo in s to mantro?

s temi pufi?

Gape- bi se moral Bošty spomnit na ZDA,ki imajo takšen proračunski primankljaj,da bodo moral  Američani - še 100 let po Zemlji plenit,da ga bodo pokrili. Wink Wink Smiley

ja, saj ga ma slovenija tudi.

Petra ima: ali ga nam je treba imeti? Pri taki lepoti -naravnem bogastvu samo pri vodi smo  najbogatejši -prvi v EU-les itd.Najbolj važno pa je,da ne znamo pri vsej pameti (dokazano smo naravno najpametnejšimi zemljani- kot narod-enačijo nas z Judi po inteligenci.To so z genskimi  testi in meritvami že dokazali. Slovenci imamo ravno zato toliko samomorov,ker nam država jebena-oblast-- ne dovoli in omogoča svoje talente realizirat.Sedaj pa tuhtajmo vsi-kaj je nam za delati? Vlado in hijene u rit zbrcat pa zapore z njimi napolniti! Wink Smiley

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9137 - 21.03.2010 at 15:28:47

Pred sto leti je Herman Potočnik- Nordung nardil izračune in model geostacionarnih vesoljnih postaj-kjer je že opozoril da mora vesoljska postaja imeti lastno gravitacijsko polje.ZDA in NASA so se šele sedaj zbudile----ampak nikjer se NORDUNGA ne omenja. Oni zmešan Dragan Živadinov,ki propagira NORDUNGA po svetu pa pojma o pojmu o vesolju nima. Ima se za režiserja- jaz mu ne bi dal svoje pisarne čistit-ne pa Nordunga propagirat po svetu s tako omejeno pametjo. Wink WinkŠe en primer kako svoje pameti SLOVENCI sploh ne cenimo!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #9138 - 21.03.2010 at 20:29:20

Alojz in Sandib wrote on 21.03.2010 at 15:28:47:
Pred sto leti je Herman Potočnik- Nordung nardil izračune in model geostacionarnih vesoljnih postaj-kjer je že opozoril da mora vesoljska postaja imeti lastno gravitacijsko polje.ZDA in NASA so se šele sedaj zbudile----ampak nikjer se NORDUNGA ne omenja. Oni zmešan Dragan Živadinov,ki propagira NORDUNGA po svetu pa pojma o pojmu o vesolju nima. Ima se za režiserja- jaz mu ne bi dal svoje pisarne čistit-ne pa Nordunga propagirat po svetu s tako omejeno pametjo. Wink WinkŠe en primer kako svoje pameti SLOVENCI sploh ne cenimo!! Wink Wink

Sori koelga. Ne obm se drzal vas. Ce ste tok paemtni ap dajmo eno knjigo spisatiskupi ce smo ze neki resno govorim.

Tele reci mi malo povej psotaja more iemti sojo gravitajciko polje. mIlsim kere bedarije.

Model toakr ti govoris se da z eno enacbolepo povedati. Mislim,. bucke do ...

uh,..

.......

Dej mi raje povej zakaj mozgnai proizvjajao dmt.

vsja azcetek bo
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9139 - 21.03.2010 at 20:44:03

OTP Knjigo ti bom jaz dal kar v roke ko se srečava-svojo-ni za objavo!! Kar se tiče gravitacijskega polja moraš poznati sile,ki vladajo vesolju. Mi lahko odgovoriš zakaj ima Jupiter 20000 x močnejše magnetno polje od Zemlje? Zakaj možgani tvorijo dmt-zato da izpostavljajo nova možganska vezja-spomina itd.
Pri meni se ne da biti dvoličen-to razumi!!Ti bom povedal štiri osnovne sile EM sila,gravitacija-šibka močna jedrska sila-vse imajo svoj izvor v EM sili.Znanost je poenotila šibko in EM silo-več ji še ni uspelo. Še enkrat -ne bodi dvoličen!! Smiley Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #9140 - 22.03.2010 at 10:44:29

Dante wrote on 19.03.2010 at 14:59:17:
Glejte forumovci - Alojz, El Poenta, ajgor, ... še kdo? - čemu to besedno mlatenje brez veze, saj gre za to, česa se vi pravzav bojite. Povem vam, da so Alojz in njegovi prijatli na začetku teme imeli korjajžo predstaviti nekaj novega tuki. Po domače povedano "jajca" in zavrhano mero zdravega egoizma. To se je sprevrglo v nesmiselno besedno obračunavanje - enostavno sami sebe blokirate. Saj priznavate, da je vaš duhovni razvoj zastal. Boste to zanikali? Zdajle še gre za to, kdo ima libido in še kolik ega. Eh - kaj bom z vami govoril - to je kot bi govoril kamnom.

Tud sam  se pogosto znajedem  v podobni sitaciji, ki jo opisuje danon: se mi naenkrat 'posveti', da celotna materija p.m. vsaj na tem forumu ni namenjena drugemu kot proviciranju z namenm  lovljenja pozornosti, ki   nima prav  nobenega drugega/višjega namena kot zgolj zbujanje pozornosti. Spoznanju,  da je celoten alojzev izkustveni  napor in študiozna mentalna  kontrukcija sicer nastala kot sredstvo za oseben preboj iz zožane edipalne zavesti (iz razširitve posvojene očetove/gospodarjeve zavesti v sinovo induvidulano- na lasten način osvojeno zavest), vendar se je zadeva očitno zataknila na potrebi  šopirjenju z očetovim perjem kot svojim lastnim,  to je po otročjem/paglavskem  zbujanju pozornosti igranja vloge vsevednega gospodarja, ki v dostojanstvu modrega gospodraja/očeta nima nobene dejanaske osnove. Lahko da je to obupno paglavsko  iskanje pozornosti lahko samo nujno potrebna faza pri dokončni integracije edipalnega ega, še bolj verjetno pa je, da  pa res  gre za preprsoto spoznanje, da očeta z vso to v p.d. nakopičerno kramo ne bo mogoče doseči /preseči in gre zato  za otročjo (avto)destrukcijo gradov iz peska  in ceneno razprodajo igračk, s katerim se je alojz prav po otročje zamotil cela desetletja, da bi  laže prenesel sinovo trajno podrejenost gospostvu 'kozmičnega očeta'
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9141 - 22.03.2010 at 10:58:29

Alojz in Sandib wrote on 20.03.2010 at 10:28:40:
titud wrote on 19.03.2010 at 12:54:41:
Quote:
S titudom se ne strinjam. Fascinacija in libido so preživeti, izpeti. To sodi v metafiziko, ki želi biti mistična, pa ni. Je zgolj napačna izobrazba in nič več. Ključ je v izobraževanju, njenenmu pojmovanju in z njo gradnja sistema.
Zaradi tega si ga tudi izključil. Zavezan si tradicionalizmu in si racionalist. Blebatanja o podobnosti in podobne fore so samo za hrano tvojega ega.

Lp,igor

No, če mene vprašaš, se imam  dejansko za racionalista, ki hoče omejenost svojega racionalizma preseči po poti neskončnega niza racionalnih (samo)refleksij, ki se ne more končat drugače kot v spoznanju absurdosti tega početja in v dekonstrukciji  že tako šibko integriranega ega v Niču. Se pravi ekistencializem  v dobrem starem sartrovskem smislu, ki ga  alojzu ni bilo treba dajat skozi morda zaradi njegovega presežka libidalne energije (kot ugibam jaz) ali pa zgolj zaradi njegove prave (trdaicionalne) ali moje napačne vzgoje/izobrazbe (kot ugibaš ti). Ne eno ne drugo ne spremeni dejstva, da naju veže skupno prizadevanje za preboj v razišijeno/celostno/univerzalno zavest (v Bit), le da moja pot vodi  skozi dezintegriran  ego in Nič, njegova pa preko  visko zinetgriranega ega. Merilo tega, katera pot je   bolj/manj mistična in s tem  zdrava/patološka je lahko samo (ne)doseganje preboja samega. Paradokos pa je v tem, da ko(če) bova Tam, postane pot popolnoma ilerevantna.          

Titud

Iz tvojega posta jaz razberem tvojo totalno racionalno sprejetje tvoje življenjske poti od rojstva do smrti in potem čao.To je zame čista udaja ,ki je v resnici   zavestna blokada lastne biti.  Celo več s svojo racionalnim iskanjem lastnih življenjskih danosti in možnosti si prišel do racionalnega zaključka,da je tvoje iskanje vseh tvojih življenjskih odgovorov-absurdno-destruktivno-neplodno in neprespektivno.To zame pomeni totalno razočaranje nad samim seboj in nad celotno zemeljsko družbo njenimi podstati-skratka živ brezup,ki ne verjame,da naše življenje lahko vse uredi,spozna in v nekem svojem galaktičnem časovnem ciklu  pridobi spozna premaga  tudi lastno smrtnost!  
MNogi govorijo še nihče ni od mrtvih vstal in prišel nazaj živ.Oni zagotovo vedo,da še nihče ni premagal lastne smrti.

Jaz jim lahko odgovorim----na Zemlji -tudi nikoli ne bo!!!!

Je Zemlja vesolje -mogoče galaksija? Zemlja je kot zrno v galaktičnem telesu,ki ga komaj zaznaš.In mi ki smo samo smrtniki na Zemlji  si niti ne moremo miselno predstavljati vseobsežnega vesoljnega prostora -kjer naš rod večno-sedaj kraljuje ,varuje vzdržuje  seli vesoljno življenje skupaj s seboj in večno-sedaj  živi.

Kdo je kriv,da smo mi tu na Zemlji samo smrtniki??? Kdo??

Naši predniki sami in nihče drug!!!!

Oni so dobili Zemljo ravno od svojih  NESMRTNIH -Bratov--- skupaj z vsem zemeljskim življenjem v svoje upravljanje,kjer bodo njihovi potomci in oni sami lahko še naprej umirali in se rojevali-- sočasno pa skrbeli samo za svoje egoistične materialne in primitivne duhovne življenjske nagone.

In sedaj se vidi,kam smo smrtniki-pripeljali v svojem neizprosnem življenjskem nagonskem egoizmu ta planet.Je komu lepo tu, če nima druge življenjske opcije,kot grabit krasti in lagati vse do lastne smrti????

Smo mi tu na Zemlji ustvarili kaj lepega-doživeli??

Če ne bi dobili podarjeno favno in floro bi naši predniki pokrepali kot vinske mušice enodnevnice.

Kdo jim je vse to omogočil?? Oni sami,če še za to kar so dobili v upravljanje,da ga lahko mi serjemo po mili volji tule-nismo znali ohraniti in lastnemu življenju dati novo kvaliteto-edina kvaliteta ki smo jo ohranili je goli smrtno pogojen  egoizem..

Sedaj se vprašajte-ima takšno življenje kot ga živimo na Zemlji
kakršnokoli vesoljno perspektivo preživetja????

Nobene,če se sami ne zbudimo-tudi pomoči ne bo-tistih,ki so nam Zemljo in njeno življenje zaupali!!

Vesolje nas bo samo po sebi zbudilo in takrat bomo-(že poznamo)spoznali kakšen vesoljno  izgubljen človeški rod -in odpadniki -smo tu na Zemlji.. Smiley Smiley

Titud si slabo spal ? Si preveč sanjal? Tvoj zadnji post in ta se nikakor ne pokrivata. Ti da to kaj mislit?Ti bom dal pa še enega sem,da boš dojel,kako si razdvojen v svoji analizi moje osebe.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9142 - 22.03.2010 at 11:03:51

titud wrote on 18.03.2010 at 15:47:02:
Dante wrote on 18.03.2010 at 14:28:57:
O odgovornosti za uporabo naše svobodne volje pa je tako, da če nismo se spoznali kot duše, potem ne delujemo v skladu z naravnimi zakoni kaj šele z božjimi zakoni. Zelo lahko je rečti, da je to Stvarstvo Njegovo, od Boga in je ravno On odgovoren za vse kar se dogaja. To lahko rečemo, vendar je res, da če ga v sebi nismo sprejeli in ga ne upoštevamo, ravnamo destruktivno, ubijalsko, samovšečno, ... bo potem On zamižal in rekel: Saj to ni nič takega! Ali bi kteri Oče ravnal tako s svojim sinom, če bi bil neodgovoren, destruktiven. Poskusil ga bi spraviti k sebi, k pameti. Če pa ga ne bi uspel, bi postal žalosten in bi se odmaknil od njega. Kljub temu bi Oče imel sina še vedno rad in bi bil res srečen, če bi se spravil v red in se vrnil k Njemu.
Toda Vi pa trdite, da lahko samo čakamo nek razvojni ciklus tam do 25.000 let, v človeških telesih in bi se nam vse razodelo - preteklost, sedanjost in prihodnost. Poznate koga sedaj ali vsaj iz zgodovine, ki je to dosegel. Pa pustite Prometeja  Smiley, njegovo usodo pa že poznamo.

Sem ravno zasledil pri boštjanu m. zupančiču glede te svobodne volje, da se sin podredi očetu in se to simbolno kastracijo  izvije iz predipalne faze (ko je pod vplivom matere) v edipalno fazo, v kateri sprejme njeov Red/Zakon, se idetificira z njim in na tak način nadaljuje civilizacijo (s prežkom libida, ki ga  sublimira oz. investira  kreativnost). Temu patriarhalnemu vzorcu nadaljevanja civilzacije se po boštjanu m. bliža konec ne zato, ker bi bi se izkazal za nespešnega/preseženega, ampak zato, ker je sam zgeneiral seme svojega propada: generacijo (s kemičnimi hormonskimi motilci v pesticidih) genestsko motenih androginov (fiziološko sicer moških, vendar psihološko ženskih) otrok, ki ne zmorejo toliko moške libidalne energije, da bi prešli  predipalno fazo (pretrgali otroško vez z materjo in se indetificirali z očetom) in zato ostajo(mo) nekreativni, komformni, hedoniostični, narcistno-egocentrični razvajenci brez sposbnosti, da bi (re)producirali očetovski simbolni Red/zakon. V tem kemičnno pogojenem dejstvu je po boštjanu b. srž postmoderne dekadence, ki grozi z globalno (ekološko in ekonomsko) katastrofo, iz katere se je možno izvit le s prodorom v  razširjeno zavest (budistično satori, psihološko indoviducaija/samoresničenje/razsvetljenje)  

Skratka, ni nujno da se sin najprej ukloni Očetu (se spravi k pameti), da se vrne k Njemu. Pod določenimi pogoji (ki predpostvljajo nujnost ali vsaj resno grožnjo katastrofe) se lahko zgodi civilizacijski preboj v razširjeno zavset mimo te zavestne podreditve Očetovi volji. Nekako bi lahko rekli, da je Oče dopustil tudi možnost, da steče indentifikacija z njim tudi neprsotovoljno, mimo naše svobodne volje (na podlagi pritiska okolja, ko  s vsjim dekantnimi dejanji prebijemo njegove limite). Tako da ni panike, ni se potrebno tako krčevito upirat alojzevi vesoljni determiniranosti naše svobodne volje,  ker je ta itak  poskrbela za to, da se bo naša podretiev Njemu zgodila mimo zavestne podreditve v ediposkem smislu  (ki je itak morda zaradi  genetske deformacije  nismo več sposobni niti izvest).      Undecided Roll Eyes Wink

Tole je drugi tvoj post Titud,ki determinira,tebe samega.Sedaj ti bom dal pa še enega,da boš zadevo dojel.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9143 - 22.03.2010 at 11:06:24

Alojz in Sandib wrote on 19.03.2010 at 17:09:03:
Moj  odgovor !

Človek ki igra v svojemu življenju zgolj nase in ne na vesolje (boga)katerega živi zraz je on sam.in......

In pri tem v svojem življenju vidi to vesoljno samopojavnost odvojeno od lastnega sebstva se niti ne zaveda,da je sam v sebi razdvojen,ker je njegovi življenjsko upanje že v osnovi zgrešeno zaradi njegove lastne odvojenosti on vesoljnega sebstva (boga)samega.

Njegovo življenje ni vpeto v vesoljno življenjsko samobistvo zato je nevede sodnik vsega kar ga obdaja-- a v sebi ne zmore spoznati,da je vse tisTo kar ga obdaja tudi on sam .

Jaz lahko berem vaše poste nikakršen problem---problem ki ga večina ne vidi je  prav njihova odvojenost od večno-sedanjega vesoljnega vseobsežnega-sebstva-----kateremu neuki in razdvojeni pripisujejo avtoriteto,ki jo v bistvu ravno oni (največji vesoljni zgubljenci in klero fašisti tule)nosijo v sebi nesamospoznano.

Oni sebe  NE vidijo kot božjo živo samomanifestacijo preko katere ravno bog sam urasničuje svoje vesoljno poslanstvo večno sedanjega ohranjevalca vzdrževalca in sejalca lastnega vesoljnega življenja.

Jaz vidim vse čisto vodo vesoljno dušo,svež zrak,lepe gore,sonce,ljubezen,sovraštvo,floro,favno ljudi --vse .

Vendar jaz to (z razliko od telih klero fašistov in verskih fanatikov)vidim neodvojeno od lastnega sebstva in hkrati kot vesoljno božjo vsepodobo,ki je živa in samozavedna in s svobodno voljo samo v človeku .To vesoljno samospoznanje pa človeka dela vesoljno  odgovornega,do celotne božje vesoljne samomanifestacije in takšen človek ne vidi samo sebe- ampak božje življenje,za katerega je ravno on sam dolžan poskrbeti ker se vesoljno samospozna kot živo vesoljno samoorodje,ki je zato ker je edino sposobno vesoljne samoidentifikacije dolžno prostovoljno sprejeti vlogo varuha celotne vesoljne (božje) življenjske pojavnosti.

Tako samospoznan človek ne išče več božje pomoči --ker ve da je Bog živ v njemu in vse kar on zmore narediti za vesoljno življenje,zmore ravno sam bog preko njega samega.On več ne ločuje Boga in sebe on ve da je zato živ ,ker je sam Bog živ v njemu samemu.

Vi duhovna in božja slepota,ki vidite Boga kot odrešenika in avtoriteto iz nebes-ne vidite in ne čutite pa živega boga in njegove življenjske  volje sami v sebi.
To se pravi vi ste (klero fašisti in sovražniki boga samega),ker nevedni računate in živite v utopiji in čakate  boga iz nebes kot odrešenika a v sebi ga ne prepoznate in ON (vesolje) sebe ne v vas.!!

Vse drugo kar jaz pišem vi (zaspani klero fašisti in sovražniki samega božjega vesoljnega življenja)niti razumeti ne morete-vendar pa plJUvate in sodite,kar v sebi samiM ne zmorete samospoznati.

Veste vi (klero fašisti )kje najvišja življenjska vesoljna  božja ljubezen spi ali živi---samo v človeku!!! Tongue Tongue Tongue

NA KOGA POTEM VAŠA TEMA RAčUNA-NA LUCIFERJA-BOGA ??

SAJ VSE TO STE ŽE SEDAJ SAMI-SAMO TEGA VI NE DOJEMATE:

Boljše je Boga izrinit iz sebe obsojat tiste,ki vedo kdo so -pa še odgovornosti ni treba prevzemat za svoje bluzenje.

Vedno se lahko skliciješ nanj(BOGA) in na svoje čisto srce,ki ste ga že davno pohodili v lastnem blatu. bOG SAM JE RAVNO PREKO VAS NAJBOLJ IZRABLJEN-ON SAM V VAS.

Tudi jaz znam pisati LEPOREČNE ZLAGANE pesmice samo vesoljno življenji ni samo roza pesmica V srcu je odgovornost,ki jo vi slepci(klerto fašisti in inkvizitorji) nikoli ne boste dojeli.

Hočete resnico ,da se skupaj skopljemo iz tega sranja,ki smo ga sami zakuhali-ali hočete lažnivo leporečje?? Grin Grin

Vsi hočete iz dreka,a vsi bi obsojali druge-sebe dober poglejte!!!! Wink
Kaj hočete odločite se že !!! Wink Grin

Da ne bo za vas prepozno-zame ni nič prepozno,kar vi meni grozite, ali pa prekmalu-zame je vse sprejemljivo-ker sem v sebi vse sprejel in to brezpogojno!!  Tongue Tongue Tongue NO TOLE JE MOJE RJOVENJE!! Grin Grin Cool Tongues STISKE SE BOJIŠ TI ML-NE ALOJZ.RAZMISLI Lips Sealed KissTEbi je Bog avtoriteta zato se ga bojiš,ker ga ne poznaš v sebi-meni je življenjski sodrug in jaz njemu. Dante sem ti serviral postano juho-po tebi skuhano!! Tongue

KJE STE SEDAJ KIMOVCI KAKO STA DANTE IN ML TAPRAVA!! STE SAMI ISTI? Wink Grin Smiley LAHKO SPREJMETE RESNICO O SEBI? Cheesy

No tole je pa moj odgovor Danteju,ko ni bilo več njegovih obtoževanj. Titud sedaj pa še ti to preštudiraj!!
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9144 - 22.03.2010 at 11:22:20

Vesoljni samoparadoks:

Nihče nikoli ne hodi v čevljih drugega, pa če se mu še tako zdi, da bi to bilo mogoče. Z drugimi besedami: kar je v nekom ne more biti v nekom drugem - znanje/vedenje oz. umevanje sveta, ki nas obdaja in ki je v nas, ni prenosljivo na nikogar drugega.

Sedaj pa še drugi vesoljni samoparadoks: vse kar razumeš ti, lahko razumem tudi jaz. Samo ne preko tebe, ker med nama obstaja celotno nepremostljivo brezno vesolja, ampak ravno zaradi istega samodelovanja, ki deluje v nama obema, ki se dogaja v nama neodvisno od tega kar drugi ve in kar je drugi spoznal.

Kar pa bi Danteji in Boštiji in M.L.ji radi dosegli je to, da bi se oni radi razsvetlili preko nekoga drugega, pa naj bo to Jezus, Bog, itd. V bistvu bi se radi prišlepali na nek svetel vzor in mu sledili. In potem vse kar ni v liniji tega svetlega vzora je potem narobe in jih moti. V bistvu se bojijo, da bi jih ta "nesvetel" vzor lahko potegnil na "stran pota". Zato se petelinijo kot sto mater!  Grin Cheesy Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9145 - 22.03.2010 at 11:24:44

Titud

Snemi masko-svoje lastne razdvojenosti.In začni temo,katerokoli ,ki jo P.D nosi v sebi. Lahko me vprašaš karkoli na temo našega ponovnega vesoljnega samospoznanja,ki se dogaja  neodvisno od nas samih.

Najmanj stokrat sem korektno to povedal vsem. Za tistega ,ki bo prvi storil svoj osebni vesoljni  preboj-Alojz-Peter.Miha je to zanj vesoljno neodvisno  samodogajanje in samoprebujenje v njemu samemu --- Cheesy Cheesy    neodvisno od njega samega .

Bog je enako živ in samomanifestiran v meni kot tebi in hkrati tudi v vsaki svoji elementarni (snovi) vesoljni samopojavnosti. Torej kdo sem jaz ?-ti vse?

Bog sam,ker je Bog sam-vesoljna večno-sedanja vseobsežna-samozadostna-samohranitvena in hkrati samodelujoča vse vesoljna samopojavnost.  

To je izhodišče zate samega in za vse-ti imaš samozavedanje in svbobodno voljo,ker jo ima hkrati tudi sam Bog samorealiziran v tebi,ker je BOG sam samorealiziran v tebi meni in vsemu kar vidiš-živiš-je BOg sam!!!

KO boš to resnico dojel Titud se midva lahko šele začneva obsojati kaj kdo je...in kaj kdo OD NAJU POČNE IN KAKO TO POČNE. Z BOGOM V SEBI-SAMOSPOZNANEMU,ALI SAMO SAM S SEBOJ-IN ZGOLJ SVOJO EGO VOLJO--,KI BOGU NE PUSTI NJEGOVI LASTNI SAMOBITNOSTI ZAŽIVETI V SEBI.RAZUMEŠ RAZLIKO MED NAMA?

KAJ JE TOREJ KONKRETNO VESOLJNI BOŽJI SAMOPARADOKS-BOG CIKLIČNI UPORNIK PROTI SAMEMU SEBI --- SAMOREALIZIRAN V ČLOVEŠKI PODOBI!!!KO BOŠ TO DOJEL TITUD POTEM POJ SVOJE PESMICE IN FILOZOFIJE ALOJZU Smiley Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9146 - 22.03.2010 at 11:45:06

Alojz in Sandib wrote on 22.03.2010 at 11:24:44:
Titud

Snemi masko-svoje lastne razdvojenosti.In začni temo,katerokoli ,ki jo P.D nosi v sebi. Lahko me vprašaš karkoli na temo našega ponovnega vesoljnega samospoznanja,ki se dogaja  neodvisno od nas samih.

Najmanj stokrat sem korektno to povedal vsem. Za tistega ,ki bo prvi storil svoj osebni vesoljni  preboj-Alojz-Peter.Miha je to zanj vesoljno neodvisno  samodogajanje in samoprebujenje v njemu samemu --- Cheesy Cheesy    neodvisno od njega samega .

Bog je enako živ in samomanifestiran v meni kot tebi in hkrati tudi v vsaki svoji elementarni (snovi) vesoljni samopojavnosti. Torej kdo sem jaz ?-ti vse?

Bog sam,ker je Bog sam-vesoljna večno-sedanja vseobsežna-samozadostna-samohranitvena in hkrati samodelujoča vse vesoljna samopojavnost.  

To je izhodišče zate samega in za vse-ti imaš samozavedanje in svbobodno voljo,ker jo ima hkrati tudi sam Bog samorealiziran v tebi,ker je BOG sam samorealiziran v tebi meni in vsemu kar vidiš-živiš-je BOg sam!!!

KO boš to resnico dojel Titud se midva lahko šele začneva obsojati kaj kdo je...in kaj kdo OD NAJU POČNE IN KAKO TO POČNE. Z BOGOM V SEBI-SAMOSPOZNANEMU,ALI SAMO SAM S SEBOJ-IN ZGOLJ SVOJO EGO VOLJO--,KI BOGU NE PUSTI NJEGOVI LASTNI SAMOBITNOSTI ZAŽIVETI V SEBI.RAZUMEŠ RAZLIKO MED NAMA?

KAJ JE TOREJ KONKRETNO VESOLJNI BOŽJI SAMOPARADOKS-BOG CIKLIČNI UPORNIK PROTI SAMEMU SEBI --- SAMOREALIZIRAN V ČLOVEŠKI PODOBI!!!KO BOŠ TO DOJEL TITUD POTEM POJ SVOJE PESMICE IN FILOZOFIJE ALOJZU Smiley Grin

TVOJE VELEUMNE UGOTOVITVE TITUD NE DRŽIJO SI DOJEL.PROTI KOMU SEM JAZ UPORNIK IN KAJ SO ZATE IGRICE??
ČE JE TO VESOLJNA VEČNO SEDANJA SAMOIGRA-BOGA SAMEGA V VSEMU?? SI DOJEL SVOJO OŠABNOST?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9147 - 22.03.2010 at 11:48:47

El Pesnik wrote on 22.03.2010 at 11:22:20:
Vesoljni samoparadoks:

Nihče nikoli ne hodi v čevljih drugega, pa če se mu še tako zdi, da bi to bilo mogoče. Z drugimi besedami: kar je v nekom ne more biti v nekom drugem - znanje/vedenje oz. umevanje sveta, ki nas obdaja in ki je v nas, ni prenosljivo na nikogar drugega.

Sedaj pa še drugi vesoljni samoparadoks: vse kar razumeš ti, lahko razumem tudi jaz. Samo ne preko tebe, ker med nama obstaja celotno nepremostljivo brezno vesolja, ampak ravno zaradi istega samodelovanja, ki deluje v nama obema, ki se dogaja v nama neodvisno od tega kar drugi ve in kar je drugi spoznal.

Kar pa bi Danteji in Boštiji in M.L.ji radi dosegli je to, da bi se oni radi razsvetlili preko nekoga drugega, pa naj bo to Jezus, Bog, itd. V bistvu bi se radi prišlepali na nek svetel vzor in mu sledili. In potem vse kar ni v liniji tega svetlega vzora je potem narobe in jih moti. V bistvu se bojijo, da bi jih ta "nesvetel" vzor lahko potegnil na "stran pota". Zato se petelinijo kot sto mater!  Grin Cheesy Wink

TITUD

SEDAJ JE ŠE ENA TVOJA BEDARIJA IN PROGNOZA DOKAZANO -BEBAVA. Kje sem jaz iz Poeta naredil deca? Ti je sam odgovoril korektno? Kaj se kurčiš,če zadeve ne razumeš v sebi-kaj povej mi en razlog ? Veš kateri je-ego te muči!! Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #9148 - 22.03.2010 at 11:52:12

Vesoljni samoparadoks:

No, če je ta neprenosljivost  res univerzalna, potem bi moralo ta neprenosljivost  veljat tudi za nas same vsakič, ko se znajdemo v skušnjavi, da vzamemo univerzalno  za svoje. Ker tudi univerzalno je v odnosu do mene  drugo in v tem smsilu neprenosljivo. Galaktično (očetovo) zavest si je  zato enako nemogoče prisvojit kot budovo ali božje,  jebe nas torej problem nezmožnost prisvojitve univerzalne zavesti (svetega vzora) kot takega (ker je ta sam v odnosu do nas drugi) in ne zgolj nesposobnost sprejemanja  svetega vzora drugega.        

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9149 - 22.03.2010 at 12:08:10

titud wrote on 22.03.2010 at 11:52:12:
Vesoljni samoparadoks:

No, če je ta neprenosljivost  res univerzalna, potem bi moralo ta neprenosljivost  veljat tudi za nas same vsakič, ko se znajdemo v skušnjavi, da vzamemo univerzalno  za svoje. Ker tudi univerzalno je v odnosu do mene  drugo in v tem smsilu neprenosljivo. Galaktično (očetovo) zavest si je  zato enako nemogoče prisvojit kot budovo ali božje,  jebe nas torej problem nezmožnost prisvojitve univerzalne zavesti (svetega vzora) kot takega (ker je ta sam v odnosu do nas drugi) in ne zgolj nesposobnost sprejemanja  svetega vzora drugega.        

Kako si lahko univerzalno prisvojiš???? Bedarija še ena v nizu. Če bi si kdo univerzalno prisvojil ti P:D: sploh bral ne bi!!!Ga ne bi delil z drugimi!!!
Univerzalno ne moreš prisvojiti,ker si ti sam živ samozaveden del univerzalne samomanifestacije,ki se v tebi samemu neodvisno od tvoje (ego volje) samorodi---zato poznamo pojem cikličnega  brezmadežnega vesoljnega samospočetja in rojstva.

Daj Titud pohodi in zgazi svojo ego-ošabnost.Pa boš kar v resnici si božja (univerzalna)individualna samopodoba. Ne obsojaj,če ne razumeš-razmisli potem blekni!! Wink Wink Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 608 609 610 611 612 ... 764