Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 612 613 614 615 616 ... 764
(Read 1311149 times)
D2
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9195 - 24.03.2010 at 11:50:33

internetni sovražni govor (??)
Kaj je to?, kje?

To misliš, če napišem da je "država f kurcu", pa ko dodam da je treba vojsko ukinit pa politike zamenjat oz. cel sistem zamenjat kr ta je gnil?

To je realnost - ozri se

ne me spravljat v smeh
Back to top

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9196 - 24.03.2010 at 12:04:14

D2!

Prav gotovo je marsikaj narobe, vsi to bolj ali manj čutimo. Toda izpostavil sem, da omenjen Alojz že kar pretirava, saj ima časa na pretek, in je kar nekajkrat spremenil mnenje - recimo glede poslanca Prijatelja. Pa se ima za vsevednega. Kar je preveč je preveč! Odgovorni pa smo za širjenje take zavesti, ker nas tu kar precej ljudi gleda in opazuje. Alojza in ajgora pa sem kritiziral, ker so "vsedli" na ta forum in lajnajo svojo pesem že kar dolgo, zagotovo imajo nekaj za bregom. To vidiš na koncu skoraj vsakega posta Alojza, ko se malo preveč zagovori. Normalen človek ne vstraja pri taki debati tako dolgo. To vse bolje veš od mene!  Smiley

LP!

Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

D2
Ex Member

Reply #9197 - 24.03.2010 at 12:05:57

jaz ga ne opazim več  Wink

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9198 - 24.03.2010 at 12:19:41

Dante wrote on 24.03.2010 at 12:04:14:
D2!

Prav gotovo je marsikaj narobe, vsi to bolj ali manj čutimo. Toda izpostavil sem, da omenjen Alojz že kar pretirava, saj ima časa na pretek, in je kar nekajkrat spremenil mnenje - recimo glede poslanca Prijatelja. Pa se ima za vsevednega. Kar je preveč je preveč! Odgovorni pa smo za širjenje take zavesti, ker nas tu kar precej ljudi gleda in opazuje. Alojza in ajgora pa sem kritiziral, ker so "vsedli" na ta forum in lajnajo svojo pesem že kar dolgo, zagotovo imajo nekaj za bregom. To vidiš na koncu skoraj vsakega posta Alojza, ko se malo preveč zagovori. Normalen človek ne vstraja pri taki debati tako dolgo. To vse bolje veš od mene!  Smiley

LP!

Jaz sem povedal o Prijatelju informacijo ki sem jo dobil-poglej Dante. Ko mi je Bamby posredoval informacijo kdo v resnici je Srečko Prijatelj-sem se Bambyu korektno zahvalil za informacijo in vsekakor spremenil mnenje o Srečku Prijatelju-ki skriva svoje materino poreklo. Se je tu kaj za čuditi ??

To je blebetanje in obsojanje,kjer ti Dante obsojaš osebo,ki je s pravimi dokazi-spremenila mnenje- ki ji je bilo posredovano??

Kaj jaz počnem v življenju je samo moj problem in nikogar drugega!!! Še najmanj pa ima nek g.Dante pravico meni govoriti kaj naj delam in kaj bom delal.To ni samo podlo to je nedopustljivo-IN potem boš ti Dante meni pridigal kako imaš ti čist obraz!!!   Shocked Shocked Shocked Shocked
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9199 - 24.03.2010 at 12:25:24

Dante wrote on 23.03.2010 at 19:27:04:
Sam sem glede teh vprašanj o obstoju biti - je lahko to res sam genom? - bolj praktične narave. Naša civilizacija se preveč trudi pozunanjiti to vprašanje kot nekakšen dosežek, viden, otipan ali celo izmerjen. po drugi strani pa pozabljamo, da je lahko sam človek najsubtilnejše orodje, ki lahko zaznava, občuti tudi kar je nematerialnega. Fizično zaznamo s fizičnimi čutili (otip, vid, voh, sluh, okus), astralno lahko zaznamo preko biopolja, mentalno miselno polje preko kontra odziva v nas, ... tja vse do dušnega polja - izvorna energija.

Alojzu pa bi le povedal, da ga ne učim - morda le skušam, pa tudi v leksikone ne rabim gledati za EM valovanje, pa tudi nisem M.L. Le kje je tvoja duša, da bi uganila pravilne odgovore? Wink

Kaj sedaj blefiraš Dante? Te je sram lastne nevednosti? Popolnih nas ni!!!

Okrog gena sem ti pa že vse razložil-najdi in ne flacaj,da ti res kaj veš!!Ni še čas praviš,da bi ti svoje znanje ven dajal-kdaj pa bo--a ne živiš sedaj-upaš da boš zaživel jutri???Ali je tvoje vedenje v tvoji zlobi??? Grin Grin Grin Grin Cool Cool Cool Tongue Tongue
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9200 - 24.03.2010 at 12:45:14

titud wrote on 23.03.2010 at 11:30:36:
Dante wrote on 22.03.2010 at 18:50:53:
Pozdrav!

Prvo bi hotel odgovoriti Alojzu, da bo še moral čakati na "mistične" odgovore, ker ... z razumskim špekuliranjem ni moč uvideti celostne kompleksnosti reda v tem Kozmosu. Ko ti bo zmanjkalo idej, besed.  Wink
Lahko o vsem tem razpravljaš do nezavesti, toda 99,9 % sem siguren da je velik del Stvarnosti skrit našim fizičnim očem. Sklepanje in ugotavljanje na podlagi čutil, tudi s pomočjo naprav (merilniki, teleskopi, ...) nas privede do stanja znanosti (naravoslovne, družbene), ki je postalo jalovo. Bolj človeštvo hoče napredovati v civilizacijskih dosežkih, več napora in energije mora vložiti. Prav gotovo je tu jasna težnja po več resursih in po še več energijskih virih.
V javnosti ni kaj dosti infromacij o samo dveh projektih, ki terjata enormno veliko napora znanosti in s tem denarnih sredstev. Ta dva projekta sta:
1* novi CERN - izpoljšani pospeševalnik delcev (Large hadron collider!) s katerim po novejših podatkih protonska jedra poženejo z močjo do 3,5 TeV. Blazno velika moč naj bi bila potrebna za preboj na lovu za najbolj iskanim delcem - imenujejo ga delec Tao, kar se imenuje v bistvu Higginsov bozon. Če bi to uspeli dokazati obstoj tega delca, potem bi se kvantna fizika kompletirala. V projekt bo vloženo nad 6 milijard evrov.
Dragi špas, ki najverjetneje ne bo uspel dokazati obstoj tega delca in teorija se postavi pod vprašaj. Vprašanje je: Ali je ta delec Tao, ki veže ostale delce v atomu sploh materialne narave? V samih atomih je med jedrom (proton+nevtron) in elektronsko ovojnico (en ali več elektronov) ena sama velika Praznina. Hočem rečti, da jedro z elektonsko ovojnico drži skup en sam NIČ - tu verjetno ni nič materialnega in če ni, potem smo s kakršnikoli napravami nemočni, je nedokazljivo po donašnjih načelih znanosti.
2* evropski projekt za razvoj fuzijskega reaktorja - pri tem projektu, kjer sodelujejo dobra polovica evropskih držav, pa je situacija podobna. Obetali se naj bi veliki reaktorji nad 2000 MW moči tam najhitreje okoli leta 2040. Projekt bo pobral neznano količino denarja - gotovo na desetine milijard evrov. To naj bi bil poskus simulacije fuzije z laserji. Ali bomo še živi, pa videli to?  Smiley Grin

Takšno je prevladujoče stanje zavesti v znanosti, usmerjeno v praktične pridobitve in v posel. Filozofija, nekaj ljudi, ki ima drugačen pogled na bit, dogajanje v tem Kozmosu, ne morejo ustaviti teh kolosalnih projektov, ki ne bodo uspeli. Ta neuspeh bodo plačevale naslednje generacije. Takšna je naša filozofsko razumska moč, nemoč.

Lahko bi še govoril na podoben način tudi o človeškem genomu. Kot vemo je bil uspešno končan dolgoletni projekt mapiranja celega genoma človeka, t.j. indentifikacije vseh genov na fizični ravni. Geni nosijo v sebi najrazličnejše strukture molekul DNK, v katerih je skrita del ali (po mnenju znanosti) vsa koda človeka. Toda človek ima še v sebi drugačne strukture - energijsko fino telo (eterični ovoj, ki je viden s Kirilianovo fotografiranjem), miselno (mentalno) telo - tudi misli imajo svojo "težo", so najfinejša vibracija materije. Človek ima še druge ovoje in predvsem najpomembnejšega - dušno telo. Duša naj bi bila glavni vir energije. Naši možgani lahko delujejo, ustvarjajo misli, občutke, predvsem zaradi večnega izvora energije shranjenega v duši. To lahko le posredno dokažemo. O tem drugič!
Imam nekaj izkušenj s energijskim in mentalnim delom v procesu zdravljenja človeka. Zdaj pa si podajmo vprašanje: Kako je porazdeljena absolutna vsa energija v vseh ovojih, strukturah človeka? Bral sem o enem zdravilci, ki pravi da je fizični genom v bistvu le 3% absolutnega celotnega genoma. V bistvu ta nevidni genom kontrolira vidni, fizični genom. To pomeni, da bo kakršnikoli manupuliranje z geni le preneslo neuspehe. V majhen dokaz so gensko predelane sorte pšenice, ki so v dveh letninah dale okrog 10% manjši donos pridelka od standardno križanih sort. Američani so genetiko za izboljšanje sort pšenic zavrgli zaradi poraznih rezultatov. Da ne govorim o ponesrečenih poskusih s krompirjem, ...
V bistvu je tako, da je na mentalnem nivoju dogodek le nakazan, se naredi kopija (odsanja!) na astralnem nivoju in šele nato uresniči na fizični ravni. Subtilno, duhovno vlada fizični ravni obstoja Kozmosa.

Civilizacijska "znanstvena" vednost je pregovorno že taka, da resničnost, popolno znanje še vedno lovimo za rep. Mistiki, resnični Učitelji bi na takšne poskuse le zamahnili z roko, ampak se ne vmešavajo v to "norost". Na nas je ali takšno stanje znanosti sprejemamo.

Dobro, dovolj za danes! Smiley Wink

Civilizacijska obesedenost z genomom kot nosilcem biološkega (in duhovnega) življenja je odraz eksistenčne negotovosti modernega človeka, ki je nevede posegel v prav ta genom na način, da je spodnesel temelje, na katerih je zgrajena (post)moderna civilizacija. Zgrajena  je namreč na patriarhalnih temeljih protestntske družbe, po katerih so sinovi svoj libidalni presežek po nasilni  intervenciji patrirhalnega očeta (simbolni kastraciji) ekonomsko  kapitalizirali profit in ga reinvestirali v napredek znanosti (predvsem tehnologije kot proteze/nadomestka), umetnosti (kot kreativnega načina sublimacije lididalne energije), politično pa v krepitev oblasti (nadvlado nad šibkejšim spolom in tehnološko manj razvitimi ljudstvi - kolonializem/imperializem). Ko je takšen način kapitalizacije libidarne energije trčil ob meje, ki ji postavlja narava, je udaril nazaj tja, od koder je poganjan: na zmanjšanje libidalne energije (zaradi hormonskih motilcev v pesticidih in insekticidih in plastiki, ki so pospeševali profitabilnost produkcije, polucije nasplošno - tudi radiokativne, elektromagnetne...). Rojevajo se generacije hedonistov, ki zahtevjo (potrošniko) zadovoljitev želje tukaj in zdaj, ki ne premorejo več tolikšnega libidalnega prežka, da bi ga  lahko tako kot očetje po intervenciji njihovih očetov (simbolni kastraciji) izživeli z zadržkom (akumulirali/kapitalizrali) ali kreativno izrazli (sublimirali) v umetnosti (religiji) in tak način poleg biološke reprodukcije vrste  poskrbeli tudi za nadaljevanje civilizacije po Redu/Zakonu njihovih očetov (predstavljenjem magari kot Kozmičnem zakonu). Obtičale so prededipalni fazi (niso dale skozi edipove faze simbolne kastracije in identifikacije z Očetom), ostale osebnostno dezintegrirane (obtičale v narcistični fazi razvoja) in kot   kot take nezmožne sprejeti kozmični Zakon, zaradi česar so povzročile dekonstrukcijo civilizacije in se s svojim nebrzdanim porabništvom zajedle ne samo v lastno prihodnost, ampak v prihodnost naslednjih generacij.

In rešitev? Te generacije svojo prihodnost vidijo v izboljšanju/prilagoditvi svojega genoma realnosti, ki jo sami ustvarjajo. Glede na dekadentnost te realnosti  vsakršni zavestni posegi v genom seveda samo še potencirajo dekadentnost samo, pri čemer je treba tudi vedeti, da vsako vračanje v 'dobre stare čase' in s tem rekonstrukcija realnosti, ko je vladala tradicija (očetovski Zakon/Red) ni več mogoče (in konec konec nesmiselnemo, če vemo, da je prav ta očetovski Zakon/Red degeneriral in   civilizacijsko opremil generacijo z znanostjo, da lahko zanje  uporavlja za zavesten poseg v  svoj genom.

Iz zgoraj navedenega (in tudi glede na glavni tok polemike na tem topiku) lahko sklepam, da  tisti, ki se vsaj delama zavedamo (samo)destruktivnosti aktualne civilizacije, iščemo vsaj tri različne poti izhoda:

- genom je nebistven/precenjen, posvečamo mu preveliko pozornost, pomebnejša je duhovnost  (vedenje/znanje), ki je tudi nadcivilizacijsko in s tem nedovzetno tudi za posege v genom  
- genom je bistven, treba ga je varovat/ščitit, saj le v njem (preko njega) odseva (se realizira) duhovna/civilizacijska zapuščina/tradicija
- eno se odražav drugem, duhovnost in genom sta v stalni medsebojni interaciji, ki ju ni mogoče nepristransko reflektirat oz. spoznat/določit   zakonitosti niti cilja/smisla takšne  medsebojne interakcije

No, sam se imam za  agnostika, za vernika v nespoznavni interkacionizem (opisan v tretji alineji), ki pa se  zaveda omejenosti svoje vere na način, da skuša vsaj tolerirat vernike obeh prejšnjih alinej ob (ne)skromnem pričakovanju, da me oni tolerirajo na enak način. Združeni smo namreč  (jest tej združenosti  pravim solidaranost) v zavedanju, da je za rešiev iz samodestruktivne civilizacijske zaciklanosti potreben preboj zavesti (vključno naše) na kakršenkolini način, po kakršnikoli poti.                        

No Tule v zadnjem odstavku je Titud vse odgovoril in je vse drugo nepomembno. Solidarnost-z in do življenja-vzrok mojega početja,ki ga mnogi sploh ne razumejo in priznavajo.Potem blatijo vse- še najbolj pa sami sebe-nevede!!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9201 - 24.03.2010 at 12:50:18

El Pesnik wrote on 23.03.2010 at 10:15:05:
titud wrote on 22.03.2010 at 14:01:57:
Vesolju pripisovat neko narcisoidno težnjo, da bi se celostno ogledoval  v naši zavesti kot v neke vrste ogledalu, je kot kot spočenjanje  sina z namenom, da bi se kot  oče v njem  'odzrcaljal'.

Evo vidiš, tole tule pa lahko razumem in je bil enkrat tudi eden izmed kamnov spotike z Alojzem. Jaz sem namreč trdil, da je vesolju pravzaprav vseeno, če se 'odzrcalja' preko vsojih delov, Alojz je pa trdil, da pa vesolje teži k temu, da bi dejansko se odzrcaljalo. V bistvu je oboje pravilno - vesolje samo po sebi nima nekege notranje "nevrotične" težnje jaz moram pa to pa to, po drugi strani je pa po mojem mišljenju celoten vesoljni sistem tako zastavljen, da vesolje sproducira svoje delčke, ki so zatemnjeni ali pa ne-zatemnjeni. V prvem primeru tak zatemnjen delec sploh ne čuti svoje povezave z vesoljem ampak se mu gre samo za lastno preživetje in lastne strahove, v drugem primeru pa vidi, da ne more ne-imeti povezave z vesoljem iz katerega izhaja. In vesolje samo je tako naštimano, da se ljudje ciklično temnimo (ego volja) in ciklično svetlimo (vesoljna volja). Vmes pa vesolje seveda ne trepeta, ali se bodo ljudje razsvetlili ali ne, vesolje je vesolje, pa če se zaveda samega sebe ali pa. To sem trdil že pred časom, še vedno to trdim, seveda pa človek ne more prav dosti, da ne nekoč kar naenkrat se v šunku "od-temnil". Kaj pa če potem? Hja, nič kaj dosti.

To pa je mogoče le, če se sin sebe dojema kot odzracaljenje očeta, kar pa  vodi do neskončnega niza odzrcaljanj, do sinove shizme in do njegove deiztegracije v Nič. Nič je edini  cilj kozmičnega narcizma (kot obliki kozmičnehga Reda) in je hkrati hkrati  tudi je nujen predpogoj za sinovo razodzarcaljenje, za preobrazbo v  Bit.

Ja, ampak na vesoljni ravni ta primerjava sin-oče v resnici ne vzdrži, ker vesolje (Oče) je čisto drugo kot človek (Sin). V familiji sta tako oče in sin zelo zelo podobna, in tu verjetno misliš na nekritično podrejanje očetovi volji, ki v bistvu povozi tvoje življenje.

Na ravni vesolja je pa druga pesem, ker tu Oče ni iz istega "testa" kot Sin, ampak je Oče-Sin in Sin-Oče. Na ravni familije, če sin odslikava očeta to ni noben kompliment ampak pomeni, da sin nima svojega lastnega sebstva. Na ravni vesolja pa Sinovo neumorno zagovarjanje lastnega sebstva povzroči, da večji del lastnega vesoljnega Očetovega sebstva ostane skrit, in zato posledično vodi v trpljenje v življenju in notranje ter zunanje konflikte, ker se vztraja na svoji hudo lastni volji naprav volji vesolja.  

Verjamem, da si šel aktivno skozi sinovsko dezintegracijo v Nič, a preobrzabe v Bit ni mogoče  opraviti brez opustitve 'odzrcaljevanja' kozmičnega očeta. Ne gre za upor (ker upor priznava atoriteto, zmaga pa vzpostvlja nadomestno avtoriteto), ampak zgolj za spoznanje absurdnosti zrcaljenja samega...

Ne vem, zakaj bi bilo absurdno. V bistvu hočeš s tem povedat, da če ti zrcališ svoj izvor potem si malo skrenil, pa v bistvu ne more biti tako. TI sam si iz ene snovi, zakaj se ti potlej zdi pod 'častjo', da bi videl, da TI sam sploh nimaš neke blazne avtonomije, da je ta osebna avtonomija samo iluzija, ki vodi v trpljenje, ker direktno izziva občutek lastništva nad dejanji? Potem se pa ljudje sekiramo zaradi tega kar smo rekli ali naredili, in kdo pa je v končni fazi 'kriv' za vse to? Si ti morda vse to zagrešil? Problem je v tem, ker imamo občutek, da dejansko smo mi vse to zagrešili. In smo kot Atlas, ki cel svet nosi na svojih ramenih v lastno trpljenje, ker ne sprevidi, da sveta ni potrebno nositi, da se nosi sam.

Tule ko je EL Poeta pravilno definiral zadevo,pa ni heroja,da bi imel nek protiargument.Zakaj ga ni?? Ker ga sploh biti ne more!!Obtožuje in blati se pa sto na uro.Ko jih kličeš,naj dajo protiargument potem smo tisti,ki govorimo enako bolani in duhovni zategnjenci.No Dante daj protiargument-konstruktiven brez obtoževanj!!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9202 - 24.03.2010 at 13:02:55

Alojz in Sandib wrote on 22.03.2010 at 19:40:18:
Dante wrote on 22.03.2010 at 18:50:53:
Pozdrav!

Prvo bi hotel odgovoriti Alojzu, da bo še moral čakati na "mistične" odgovore, ker ... z razumskim špekuliranjem ni moč uvideti celostne kompleksnosti reda v tem Kozmosu. Ko ti bo zmanjkalo idej, besed.  Wink
Lahko o vsem tem razpravljaš do nezavesti, toda 99,9 % sem siguren da je velik del Stvarnosti skrit našim fizičnim očem. Sklepanje in ugotavljanje na podlagi čutil, tudi s pomočjo naprav (merilniki, teleskopi, ...) nas privede do stanja znanosti (naravoslovne, družbene), ki je postalo jalovo. Bolj človeštvo hoče napredovati v civilizacijskih dosežkih, več napora in energije mora vložiti. Prav gotovo je tu jasna težnja po več resursih in po še več energijskih virih.
V javnosti ni kaj dosti infromacij o samo dveh projektih, ki terjata enormno veliko napora znanosti in s tem denarnih sredstev. Ta dva projekta sta:
1* novi CERN - izpoljšani pospeševalnik delcev (Large hadron collider!) s katerim po novejših podatkih protonska jedra poženejo z močjo do 3,5 TeV. Blazno velika moč naj bi bila potrebna za preboj na lovu za najbolj iskanim delcem - imenujejo ga delec Tao, kar se imenuje v bistvu Higginsov bozon. Če bi to uspeli dokazati obstoj tega delca, potem bi se kvantna fizika kompletirala. V projekt bo vloženo nad 6 milijard evrov.
Dragi špas, ki najverjetneje ne bo uspel dokazati obstoj tega delca in teorija se postavi pod vprašaj. Vprašanje je: Ali je ta delec Tao, ki veže ostale delce v atomu sploh materialne narave? V samih atomih je med jedrom (proton+nevtron) in elektronsko ovojnico (en ali več elektronov) ena sama velika Praznina. Hočem rečti, da jedro z elektonsko ovojnico drži skup en sam NIČ - tu verjetno ni nič materialnega in če ni, potem smo s kakršnikoli napravami nemočni, je nedokazljivo po donašnjih načelih znanosti.
2* evropski projekt za razvoj fuzijskega reaktorja - pri tem projektu, kjer sodelujejo dobra polovica evropskih držav, pa je situacija podobna. Obetali se naj bi veliki reaktorji nad 2000 MW moči tam najhitreje okoli leta 2040. Projekt bo pobral neznano količino denarja - gotovo na desetine milijard evrov. To naj bi bil poskus simulacije fuzije z laserji. Ali bomo še živi, pa videli to?  Smiley Grin

Takšno je prevladujoče stanje zavesti v znanosti, usmerjeno v praktične pridobitve in v posel. Filozofija, nekaj ljudi, ki ima drugačen pogled na bit, dogajanje v tem Kozmosu, ne morejo ustaviti teh kolosalnih projektov, ki ne bodo uspeli. Ta neuspeh bodo plačevale naslednje generacije. Takšna je naša filozofsko razumska moč, nemoč.

Lahko bi še govoril na podoben način tudi o človeškem genomu. Kot vemo je bil uspešno končan dolgoletni projekt mapiranja celega genoma človeka, t.j. indentifikacije vseh genov na fizični ravni. Geni nosijo v sebi najrazličnejše strukture molekul DNK, v katerih je skrita del ali (po mnenju znanosti) vsa koda človeka. Toda človek ima še v sebi drugačne strukture - energijsko fino telo (eterični ovoj, ki je viden s Kirilianovo fotografiranjem), miselno (mentalno) telo - tudi misli imajo svojo "težo", so najfinejša vibracija materije. Človek ima še druge ovoje in predvsem najpomembnejšega - dušno telo. Duša naj bi bila glavni vir energije. Naši možgani lahko delujejo, ustvarjajo misli, občutke, predvsem zaradi večnega izvora energije shranjenega v duši. To lahko le posredno dokažemo. O tem drugič!
Imam nekaj izkušenj s energijskim in mentalnim delom v procesu zdravljenja človeka. Zdaj pa si podajmo vprašanje: Kako je porazdeljena absolutna vsa energija v vseh ovojih, strukturah človeka? Bral sem o enem zdravilci, ki pravi da je fizični genom v bistvu le 3% absolutnega celotnega genoma. V bistvu ta nevidni genom kontrolira vidni, fizični genom. To pomeni, da bo kakršnikoli manupuliranje z geni le preneslo neuspehe. V majhen dokaz so gensko predelane sorte pšenice, ki so v dveh letninah dale okrog 10% manjši donos pridelka od standardno križanih sort. Američani so genetiko za izboljšanje sort pšenic zavrgli zaradi poraznih rezultatov. Da ne govorim o ponesrečenih poskusih s krompirjem, ...
V bistvu je tako, da je na mentalnem nivoju dogodek le nakazan, se naredi kopija (odsanja!) na astralnem nivoju in šele nato uresniči na fizični ravni. Subtilno, duhovno vlada fizični ravni obstoja Kozmosa.

Civilizacijska "znanstvena" vednost je pregovorno že taka, da resničnost, popolno znanje še vedno lovimo za rep. Mistiki, resnični Učitelji bi na takšne poskuse le zamahnili z roko, ampak se ne vmešavajo v to "norost". Na nas je ali takšno stanje znanosti sprejemamo.

Dobro, dovolj za danes! Smiley Wink

Dante ti sedaj pišeš kot bi mene samega kopiral. Vse to jaz govorim pojdi na stran topic Prebujeni gen.Malo si še kontradiktoren ker ne razmeš pojmov akumulirana vrednost INme mase-energije fotonsko telo (v našem primeru duša ki nosi začetno strukturo našega genoma) in pa realizirana vrednost mase energije,RIme ki nosi naše fizično-materijalno telo na osnovi fotonske vrednosti mi sploh fizično rastemo do višine,fotonskega -akumuliranega telesa ,ki ga že ob rojstvu imamo.

Elementarno snov se veže na dušo-na fotonsko telo-osnovo.Razumeš štos?

Cern je bedarija,ki jo je Einstein skuhal s enačbo EC2=M ---MC2= E ni razumel razmerja akumulirana -realizirana vrednost mase-energije-čeprav je sam prvi omenil fotone-ni jih pa dojel ne pravilno definiral.

Če je tvoja vrednost ob rojstvu X10me je ob smrti ista znotraj tebe se vrednosti samodejno zamenjajo-

Xme10= INme 7 AO EM  RIme 3 = Xme10 recimo rojstvo

Xme10= Inme 3 AOEM RIme 7=Xme10 ob smrti

Kaj se je zgodilo-v tvojem življenjskem ciklu ti si poduhovil realizirano fizično vrednost tvoje RI me.

Kaj v Cernu hočejo dokazati,nič drugega kako snov dobi maso-energijo-kar je pa nemogoče ker sta oba izraza znotraj vsakega delca tako vrednost,ki nima lastnega gravitacijskega polja mase energije kot vrednost,ki ima lastno maso enegijo-navzven se pa vedno kaše nevtralna vrednost vsakega delca,atoma,molekule itd.Jalovo početje je Cern.

Poglej to enačbo in jo primerjaj z bedasto znanostjo-in razmisli?

EM je elektromagnetna sila-izmenične rotacije IN--RI
Alfa Omega je sočasno konec ki je nov začetek cikla-načelo samoohranitve samozadostnosti samodelovanja znotraj vsakega Xpojava od kvarka do galaksije-vesega.

In je akumulirana fotonska vrednost mase energije RI je realizirana vrednost znotraj vsakega Xpojava mase energije.Enačbo primerjaj z Einsteinovo zmoto-Potem sodi Alojza!!!!

Xme 10= INme 7 AO-EM  RIme 3=Xme10 začetek cikla

Xme 10 INme 3 AO-EM Rime 7= Xme10 konec cikla nov začetek

Xme 10= INme 7 AO EM RIme 3= Xme 10 nov in tako večno-sedaj iz cikla v cikel..

Se menja vrednost Xme 10 konstanta- nikoli spremembe se dogajajo samodejno kjer je EM sila (teološko duh eter)sočasno vzrok in posledica nenehnih zlivanj obeh vrednosti med seboj kjer je vsak začetek konec in sočasno konec začetek tega vesoljnega samodogajanja znotraj vsakega Xme vesoljnega samopojava.

Sedaj pa ti mene poduči ne me samo obsojat kako in kaj bom jaz še moral spoznati.Se lahko vprašaš če to ni resnično obratno????? Wink Wink WinkVerjemi mi,da je tako,še veliko ti manjka,da bi ti mene učil. Wink WinkNič osebnega samo preveč ničevo pišeš!! Cheesy Cheesy
Za tole spoznanje človeštvo sploh nima denarja,da bi ga lahko plačalo-razumeš je brezplačno!!! Solidarnost-vesoljna!! Alojz ima samo avtorske pravice,ker se bodo našli kurčki,ki bodo to sebi prepisali Alojza pa v kot zbrcali-VSE VAS PA ZASUŽNJILI. No in g Dante in vaš pekel kako? Cheesy Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Undecided Sad Angry Wink Smiley

TULE SEM JAZ ODGOVORIL DANTEJU-MENI PA NATO ODGOVORI ML IN ME PODUČI KAJ JE DUHOVNI SVET-POSLEDICA IN VZROK MATERIALNEGA;KOT JE MATERIALEN POSLEDICA IN VZROK DUHOVNEGA: IMA KDO DRUGAČNO VEDENJE??? PREDVSEM BI RAD SLIŠAL DANTEJA!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9203 - 24.03.2010 at 13:28:16

Dante

Ti trdiš,da je duša glavni vir-človekove energije!!! A si ti res mentalno bolan???
Glavni vir energije človeškega in vsakega življenja-je prehranjevanje!!!!

Prehranjevalna veriga gre takole-flora  kot  prva v  fazi te prehranjevalne verige,se hrani z minerali-elementi in s pomočjo sposobnosti fotosinteze-spreminja elemente v življenje.

Druga faza je fauna-ki se hrani tudi z elementi  z organskimi-živimi bitji iz faune ,ki so  življenja in tudi s floro-rastlinami.

Vrh prehranjevalne verige tvori človek,ki se hrani iz elementov (voda)z floro in favno-trinivojska prehranjevalna veriga,ki jo ima kot vrh življenja na razpolago človek.

To so tri osnovne verige prehranjevanja-imaš medfaze-rastline,ki se prehranjujejo tudi z živimi organizmi itd. Hrana je glavni vir življenja.

Od duše se ne da živeti!!!

Dušokot primarno fotonsko večno življenjsko spominsko kodo-vsake vrste-- ti sploh ne dojemaš!!

Ne ti -ne sodobna znanost-ne večina tule.  Wink

Kje je sedaj tvoj argument-dušo ima vsaka življenjska vrsta,a ti misliš,da je človek zato poseben ?-Človeški genom ni tako poseben samo več vezja ima njegov DNK-kromosom.

Ne človek je vesoljni živ samopojav,ki ima edini sposobnost zamozavedanja in svobodno voljo-ter možnost cikličnega samoprebujenja ravno zaradi duše ki jo nosi v sebi in življenjskega duha-

Na vse to pa deluje še vesoljni elementarni duh kot NADDUŠA,ki zbuja ciklično človeško brezčasno dušo-življenjski brezčasen spomin. Tu v duši so naša vrata v pravo vesoljno vedenje-samospoznanje.Ko odpre galaktični cikel ta vrata v lastno dušo potem vidiš kakšna beda si-vesoljno nesamospoznan.

Dante---če tole argumentirano zavržeš ne napišem niti enega posta več!!! Argumentirano!!!

Potem ko boš lačen bo tvoja lakota močnejša od tebe samega!! Tako da ti kar sanjaj,da se lahko od duše živi-duša umre ravno tako od lakote kot ti-hec ane!! Saj ti vse veš!! Sodiš po svoji sitosti??? Wink Wink Wink Smiley Tongue Tongue Tongue Tongue Vprašaj lačne za njihovo dušo-jebe se njim duša-hočejo živeti-hrano jim daj-g.Dante iz svojega pekla,ki ga ne vidiš v lastni sitosti!!Iz duše ni hrane,je samo duhovna !!
Back to top
« Last Edit: 24.03.2010 at 21:29:23 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9204 - 24.03.2010 at 13:45:30

Dante ko toliko sodiš Alojza,kako on blefira. Povej mi ali mrtva snov-elementarna---- pozna način samoprehranjevanja,samovzdrževanja-samozadostnosti da lahko BOG vesolje večno-sedaj  samodeluje? Odgovori ? Pozna ali ne?In ta samo sistem-- mi opiši!!Če zmoreš to izven mojih razlag ti iz sebe---Če znaš- tudi nikoli več ne napišem posta na ta forum!!! Obljubim-Ti svoj argument jaz svojega-večina naj odloči!!! Wink Wink Wink

Stavim,da se nikoli več ne javim,če tvoj argument vzdrži nasproti mojemu.!

Velja najina stava? Da vidimo kdo od naju lahko koga sodi?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9205 - 24.03.2010 at 16:40:46

Alojz in Sandib wrote on 24.03.2010 at 13:45:30:
Dante ko toliko sodiš Alojza,kako on blefira. Povej mi ali mrtva snov-elementarna---- pozna način samoprehranjevanja,samovzdrževanja-samozadostnosti da lahko BOG vesolje večno-sedaj  samodeluje? Odgovori ? Pozna ali ne?In ta samo sistem-- mi opiši!!Če zmoreš to izven mojih razlag ti iz sebe---Če znaš- tudi nikoli več ne napišem posta na ta forum!!! Obljubim-Ti svoj argument jaz svojega-večina naj odloči!!! Wink Wink Wink

Stavim,da se nikoli več ne javim,če tvoj argument vzdrži nasproti mojemu.!

Velja najina stava? Da vidimo kdo od naju lahko koga sodi?

Vse ostale prosim,da se vzdržijo komentiranja-Počakamo,da g.Dante odgovori!!Če seveda lahko vzdržijo-rad bi se z njim (Dantejem )soočil dokončno!! Wink Wink Wink
Back to top
« Last Edit: 24.03.2010 at 17:41:03 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9206 - 24.03.2010 at 21:15:18

Dante

Še eno pripombo imam.Ti se celo v mojega psa vtikaš in me obsojaš,da naj raje psa na sprehod peljem kod da tule piše. Resno te vprašam ali si ti mentalni bolnik??? Ali te moti,da imam jaz psa ?

Moj pes je 24 ur svoboden. Živim na samem,celo tako,da volkovi pridejo do dvorišča-(pred mesecem so jelena pokončali 20 m od hiše. Lovci so nas sami prišli opozorit na volkove.A ti misliš,da vsi živimo u betonu? Zato te prosim da se zaveš,da je čas inkvizicije minil in da vsak svoboden človek lahko živi po svoji volji. Ne pa,da mu ti dirigiraš kaj naj v življenju počne. Ti je to jasno?? Zato si nikoli več ne dovoli takšnih neumestnih pripomb,o zadevah ki se ne tičejo tebe---ampak izkjučno mene in moje volje. To je sovražen govor ne pa tisto ko mi pljuvamo po gnili državi in vladi.Se ti koga bojiš,te daje paranoja? Wink Wink Wink
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9207 - 24.03.2010 at 21:36:58

Dante wrote on 24.03.2010 at 11:40:23:
Alojz in Exter!

Nisem tako neumen, da ne bi vedel kam tu "pes taco" moli. Alojzu je marsikaj ušlo in med vrsticami to razberem kot vaš novi posel z namenom, da bi ravno Vi nas vodili v obdobje nove zlate dobe. Vi kar čakajte! Smiley  Iz drugih virov je točno, da smo ravno v kritičnem precepu in da so bodo zadeve kmalu razjasnile. Toda, da bi Alojz & Co. vodili nas v to pa kar ne verjamem. Poleg tega sem od vas vvidel tolik licemerjstva kot še na nobenem drugem forumu. O Bogu pa imate res borno znanje, tako da tu vam prav nič nočem pomagati. Nima smisla, ker vidim, da ste marsikaj povzeli iz astrologije, kabale, vzhodnjaške filozofije, prav gotovo vaš Alojzij ni novi prerok, prej lažen. Kdo vam daje pravico, da še lahko blatite celo državo (v drugih temah!) ? Ali ta Alojzij, ki se gre tudi za kmeta in izumitelja, sploh ne dobi kako "dotacijo" od države, pol pa je nehvaležen? Hinavsko!
Prav nič vam ne verjamem, sploh niste kompetentni za razlage o Nadduši, o Bogu.  Angry Slepec naj ne vodi slepca, ker bosta oba padla v jamo.
Kakšna osebnost pa ste, sem videl v vaših odgorih med vikendom? Samovšečnost glede Znanja vam poka in tako vidim, da vam gre le za posel, za višji položaj v novi dobi.

Ne nameravam takim zalezovalcem razkrivati svoj izvor znanja, niti se ne bom s tem šopiril, ker darilo spoznanja moraš prej zaslužiti. Kako zaslužiti to priložnost? Ste res zaslužni, morda po svoji "brilijantni" pameti? Nimam časa brati vsaj 100 strani, eni še moramo delati in kaj zaslužiti, pol pa se umiriti in prihraniti notranjo moč za naprej. Vi kar filozofirajte, saj mate celi vikend čas, svojega psa pa se niti ne usmilite za sprehod. Če čemorkoli ploskam, potem je to dejstvo, da je Alojzij včeraj končno bil malo dlje odsoten od foruma in da celo že manj piše. Hvala Bogu!  Smiley

Naslednje kar vam povem, če še vidim kritiziranje in blatenje, recimo države v drugih temah, potem bom imel to za internetni sovražni govor.  Wink Ne samo opozarjam, da bomo kakorkoli odgovorni kaj se bo tu zapisalo.

Pa srečno!

Mislim da je presvitli Dante s telim zadnjim postom postal glavni dvorni norcek tega foruma! Laskavi naziv je zlahka zmaknil prejsnjima sampijonoma v tej kategoriji M.L.u in bostiju. Cestitke, Filozof al dente!
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9208 - 24.03.2010 at 21:41:10

Dante

Prevec si bral Bozansko komedijo in obtical nekje na sred purgatorija. Najbolje da se zacnes ritensko pomikat nazaj proti izhodu, sam pazi da te kaksen peklenscek ne zbuzerira na suho!! Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9209 - 25.03.2010 at 07:41:53

Javni poziv Danteju in M.L.-u!

Presvitla gospoda, na uho mi je prišla vest, da vidva vesoljnemu slovenskemu forumu pravzaprav še vedno nista razkrila svojega pogleda na življenje. Za gospoda Boštyja tak že vsi vemo, da on svoje življenje smatra za nekakšno uvajalno/pripravniško dobo, po preteku katere bo njegova duša postala vredna stati pred samim golim obličjem Boga. Toliko o gospodu Boštyju.

Torej jaz sedaj pozivam vaju, spoštovana gospoda, da vesoljni Sloveniji predočita svoj pogled na stvar, kateri pravimo življenje. Saj tako kot stvari stojijo sedaj, naš omenjeni vesoljni slovenski forum pravzaprav ne ve prav dobro, kje vidva spoštovana gospoda pravzaprav stojita. Tako da vaju na tem mestu pozivam, da pred vsemi predočita, kaj pravzaprav vidva menita o življenju, saj bo le tako mogoče kakšna konstruktivna debata, ne pa tako kot sedaj, ko niti prav dobro ne vemo kdo pije in kdo plača, oziroma o čem pravzaprav kateri od vaju razpravlja.

Predlagam naslednji ustroj vajine bodoče globoke formulacije na tem forumu. Izkušnja življenja po M.L.-u in Danteju ima opraviti z ... Prav tako bi lahko rekli, da je življenje ... Po drugi strani pa ... Tako da na koncu pridemo do spoznanja, da ..."

Spoštovana gospoda, vabim vaju na odprto debato na temle našem vesoljnem slovenskem forumu! Oder je vajin!

Lep pozdrav
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 ... 612 613 614 615 616 ... 764