Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 618 619 620 621 622 ... 764
(Read 1310772 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9285 - 03.04.2010 at 20:46:50

Alojz in Sandib wrote on 03.04.2010 at 20:45:53:
Loto

Danes zgleda ,da sem bolj cmerave volje.Sem nahoden,da mi iz nosa in oči teče.Se bojim če rečem,da '''sem prehlajen'',da se ne najde nekdo ki mi bo rekel,da sem v glavi.Zloba nima mej.Bošty bi takoj pograbil!!! Tako,da sem spoznal,da tam kjer se veliko govori o duhovnosti-duhovnosti in strpnosti sploh opaziti ni-ali pa le pri redkih.Vsak ima svojo teorijo-nobeden pa univerzalnega samospoznanja. Uživaj! Wink Wink Wink

MI u Sloveniji bi moral sprejeti zakon za izvoz človeških papagajev iz Slovenije
Kolikor jaz razumem je tale forum slovenski vsak drug post ali pa link je pa aglosaksonski.

EL Poeta je tule maher za angleščino in jo najmanj uporablja,ker se zaveda svojih maternih korenin. Oni ki jim je draga aglosaksonska kultura in njihovo blebetanje naj gredo tja limat svoje linke.Če nimajo sami kaj za povedat naj pa utihnejo. Vsak drug link je aglosaksonsko skropucalo.Zavedimo se kdo smo!!Potem bo mogoče kaj iz nas Slovencev!! Nisem nacionalist samo moti me to papagajstvo na tem forumu. Wink Wink Wink
Vse  kar je tuje je ok.domače je drek.Ko bo obrnjeno- bomo začeli naša glave nositi bolj pokonci. Cheesy Cheesy Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9286 - 03.04.2010 at 21:15:52

Ah, forumski norček Alojz, ni mi treba imeti vesoljne šajtrge, saj nanjo padejo tisti, ki so še bolni in padli. Večina duš jih tako priroma k Njemu - v nosilih v Njegovo bolniško sobo - nižja Nebesa .
Redki, ki so dobili "krila" s poslušanjem Besede pa se oblečejo v najsijajneše oblačilo za Ples z Ljubljenim, ki je daleč od nižjih Nebes.  Smiley
Se ti svita, si lahko kje to prebral? Da vidim, če si razgledan po mistiki.

Alojzek, Bog je bil nekoč davno večno in sedaj sam, užival v popolnem razmišljanju, pol pa mu je bilo to tako dolgočas in je dal naredit, zaukazal napraviti mnoge Univerzume - svetove v svetu in sedaj uživa v tej najrazličnejši predstavi (dela probleme in jih potem rešuje). Ta kozmos, ki ga vidimo je le eden od mnogih Univerzumov, ki bivajo znotraj Njega. V tem kozmosu pa je mnogo svetov, galaksij. Fizično potovanje od galaksije do galaksije pa je čista neumnost. Bolje je usposobiti dušo za polet do Njega in potem dobiti dovolilnico za vse nižje svetove.  Še bolje pa plesati z Njim.

Ah spet ti padajoči in dvigajoči ciklusi - to sploh ni oviralo mnogih duš, da so se osvobodili Kolesja Življenja in prešli nazaj v stanje čistega Duha, ki je Beseda, Logos. Take duše se hudega Boga ne rabijo več bati, samo se rešiti nadvlade uma in telesa. Dobi se aktivna pomoč, ampak le če se povežejo z Besedo, ki je On sam.
Beseda je močnejša sila od em sil, je direktni agent Boga. Pa naj razume to kdor more. Če niste še okusili sladkega manga, potem ne morete vedeti. Vem kakšen je okus in zven Besede. Zato lahko pričam o tem.

Alojzek, saj ti se greš en posel pri vsej tej debati, kajne? Smiley  Vidimo, da imaš namen za knjigo o Bogu.  Si mar duhovno-filozofski poslovnež? Temu se reče duhovni materializem.
Sam sem nehal brati knjige o Bogu, saj ga ne bomo nikoli (razumsko!) povsem razumeli, ker on govori z jezikom Ljubezni na neskončno načinov. Lahko pa mu prisluhnemo v Besedi in počasi privadimo svoje "notranje" oči da Ga ugledajo v vsem sijaju - v Luči močnejši od miljonov Sonc. Sedaj ga ne moremo, ne smemo ugledati, ker bi nas ta moč, njegov sijaj na mestu paralizirala, oslepela. Če v notranjosti svojega Bitja ugledamo sijaj in moč, bo ta svetloba večja od svetlobe Sonca. Ne morete verjeti, če tega ne izkusite. Tako pač je in moj ego nima nič s tem. Sem le izzvan v to Alojzijevo "komedijo" o Bogu in svašta. Smiley

Pa lahko nočko!
Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9287 - 03.04.2010 at 21:20:21

Quote:
Tako pač je in moj ego nima nič s tem. Sem le izzvan v to Alojzijevo "komedijo" o Bogu in svašta. Smiley

Pri drugih nas moti to, kar nas moti pri sebi. Smiley
Back to top

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9288 - 03.04.2010 at 21:24:26

Robi!
Brezveze pripomba! Pustimo Alojzu besedo. Smiley

Lahko noč!
Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9289 - 03.04.2010 at 21:45:50

Dante

Razumeš besedo vseobsežna vesoljna samobitnost.Koliko univerzumu-vseobsežno!!! Štekaš?

Ja duša ko umreš dobi elementarno podobo-vrednost-tako kot tvoje fizično telo-saj iz praha si in v prah greš-Kaj si pa ti mislil,da boš ščaral s svojo filozofijo DANTE. Ti še nekaj zaupam,vsak ki je kdajkoli in bo kdajkoli živel na Zemlji bo prišel do roba osončja kot elementarna nezavedna akumulirana  snov-ven iz tega osončja mrtev kot element(prah) nihče-samo živ,ali v svoji DNK molekuli..To pa onemogoča gravitacijsko polje naše galaksije,ki našemu osončju določa kje se nahaja znotraj njenega elementarnega telesa. Dante kaj te muči???Nič ne veš -ti samo sanjaš,da veš!!
Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #9290 - 03.04.2010 at 21:47:08

Alojz in Sandib wrote on 03.04.2010 at 20:46:50:
Alojz in Sandib wrote on 03.04.2010 at 20:45:53:
Loto

Danes zgleda ,da sem bolj cmerave volje.Sem nahoden,da mi iz nosa in oči teče.Se bojim če rečem,da '''sem prehlajen'',da se ne najde nekdo ki mi bo rekel,da sem v glavi.Zloba nima mej.Bošty bi takoj pograbil!!! Tako,da sem spoznal,da tam kjer se veliko govori o duhovnosti-duhovnosti in strpnosti sploh opaziti ni-ali pa le pri redkih.Vsak ima svojo teorijo-nobeden pa univerzalnega samospoznanja. Uživaj! Wink Wink Wink

MI u Sloveniji bi moral sprejeti zakon za izvoz človeških papagajev iz Slovenije
Kolikor jaz razumem je tale forum slovenski vsak drug post ali pa link je pa aglosaksonski.

EL Poeta je tule maher za angleščino in jo najmanj uporablja,ker se zaveda svojih maternih korenin. Oni ki jim je draga aglosaksonska kultura in njihovo blebetanje naj gredo tja limat svoje linke.Če nimajo sami kaj za povedat naj pa utihnejo. Vsak drug link je aglosaksonsko skropucalo.Zavedimo se kdo smo!!Potem bo mogoče kaj iz nas Slovencev!! Nisem nacionalist samo moti me to papagajstvo na tem forumu. Wink Wink Wink
Vse  kar je tuje je ok.domače je drek.Ko bo obrnjeno- bomo začeli naša glave nositi bolj pokonci. Cheesy Cheesy Smiley

Ja tui jaz sem nahoden nos kiham ko nor nevem kaj to je ni glih prehlad .
Včasih je res tak ja tudi na tem forumu bi prvi vtis dobil da je to neki duhovni forum samo takoj ko prebereš par besed vidiš da se večina drka en drugega tak da te že mine včasih vse skup ko bereš , samo če to ignoriraš potem lahko lahko vidiš boljše , saj vsi mamo ego to da se ga lahk znebiš je kot bi reko da se znebimo riti da nebomo rabli srat dreka . Pa rit rabimo vseeno ne  Grin
To je res slovenijo in njeno preteklost zapuščino tui jaz premalo poznam vseeno pa nemorem da nebi kaj tujega pogledal engliš razumem  pa nisn se nikol učil nekej posebej in pač prisluhnem , res je tui da je od vsega kar sn slišal  veliko sranja brez pomena.Saj to je glih vsak ima svojo teorijo ,samo teorije se spreminjajo in zato jih nima smisla branit z nekim dokazovanjem .
Jaz če bi se spomnil vsega kar vem potem nebi bil niti tukaj na forumu alpa tui nevem  Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9291 - 03.04.2010 at 22:01:18

Loto

Saj veš kako je,če se izpostviš moraš raćunat na nizke udarce.Problem je ker ljudje raje sodimo druge-kot sebe. Vsi so potem slabši in manj vedo kot mi sami-poslušati drug drugega ne znamo-vidimo pretežno samo sebe.Se bomo tudi to naučili!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9292 - 04.04.2010 at 15:04:13

Vsem

Na topicu ''duhovno srce človeka'' sem izpostavil kaj se dogaja z nami-vsemi. Če razumemo vesolje potem dojemamo,da je naša realnost takšno kot je -na vesoljnem- ne samo zemelskem nivoju.

Nam ni nič dobro in nič po naši meri.Zgubljamo stik s to vesoljno lastno realnostjo,ker se v nas ta zlagan navidezen stik popolnoma razblinja in se v nas samih sočasno rojeva v popolnoma novo vesoljno realnost,(Neodvisno od Nas)ki jo mi čutimo, ne znamo je pa opredeliti v sebi.

V bistvu se mi danes dobesedno iščemo,ker ne razumemo vesoljnega paradoksa v katerega smo neodvisno od nas samih ujeti.

Na eni strani smo ujetniki lastne zaciklanosti v nek ustaljen življenjski ritem-ki nas dela nezadovoljne,nepotešene,sovražne in znotraj sebe izgubljene.

Zakaj?? Zato,ker ne razumemo,da je to vesoljno naravno vesoljno ciklično samodogajanje znotraj nas samih ,ki ga neodvisno od nas sproža samo (galaktično) elementarno elektromagnetno vesoljno samodelovanje.

Mi se danes bolj kot kdajkoli v zadnem civilizacijskem valu-počutimo ujeti v tej civilizacijski realnosti in zato sami v sebi-neizpolnjeni.

Mi na nivoju lastnega sebstva doživljamo svoj duhovni kolaps-vse bolj in več je odkrite nemoralnosti-nihče več ni zadovoljen sam v sebi in si dovoljuje vse ravno zato,ker vse do sedanje vrednote- sistemske podstati družbe-kalapsirajo -umirajo same v sebi in mi z njimi v tem sočasnem umiranju in rojevanju nove osebnostne in družbene paradigme -realnosti.

Do sedaj smo živeli v zemeljski paradigmi-nivoju-sedaj prehajamo v vesoljno dimenzijo življenja.Ker pa vesolje samodeluje-neodvisno od nas samih,se nam rušijo vsi stari civilizacijski temelji in se sočasno rojevajo novi.

To pomeni ENOSTAVNO konec starega,ki je začetek novega-in mi živimo v tem času preporoda.

Kaj kdo misli na to moje izvajanje je nepomembno-pomebno je,da se tega zavemo.

Potem bomo ,če ne drugega lažje preživeli ta prehod,ki se imenuje vesoljno samodogajanje,ki odpravlja ta naš življenjski zemeljski paradoks-Sedaj in tu!!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9293 - 04.04.2010 at 16:24:01

Alojz in Sandib wrote on 04.04.2010 at 15:04:13:
Vsem

Na topicu ''duhovno srce človeka'' sem izpostavil kaj se dogaja z nami-vsemi. Če razumemo vesolje potem dojemamo,da je naša realnost takšno kot je -na vesoljnem- ne samo zemelskem nivoju.

Nam ni nič dobro in nič po naši meri.Zgubljamo stik s to vesoljno lastno realnostjo,ker se v nas ta zlagan navidezen stik popolnoma razblinja in se v nas samih sočasno rojeva v popolnoma novo vesoljno realnost,(Neodvisno od Nas)ki jo mi čutimo, ne znamo je pa opredeliti v sebi.

V bistvu se mi danes dobesedno iščemo,ker ne razumemo vesoljnega paradoksa v katerega smo neodvisno od nas samih ujeti.

Na eni strani smo ujetniki lastne zaciklanosti v nek ustaljen življenjski ritem-ki nas dela nezadovoljne,nepotešene,sovražne in znotraj sebe izgubljene.

Zakaj?? Zato,ker ne razumemo,da je to vesoljno naravno vesoljno ciklično samodogajanje znotraj nas samih ,ki ga neodvisno od nas sproža samo (galaktično) elementarno elektromagnetno vesoljno samodelovanje.

Mi se danes bolj kot kdajkoli v zadnem civilizacijskem valu-počutimo ujeti v tej civilizacijski realnosti in zato sami v sebi-neizpolnjeni.

Mi na nivoju lastnega sebstva doživljamo svoj duhovni kolaps-vse bolj in več je odkrite nemoralnosti-nihče več ni zadovoljen sam v sebi in si dovoljuje vse ravno zato,ker vse do sedanje vrednote- sistemske podstati družbe-kalapsirajo -umirajo same v sebi in mi z njimi v tem sočasnem umiranju in rojevanju nove osebnostne in družbene paradigme -realnosti.

Do sedaj smo živeli v zemeljski paradigmi-nivoju-sedaj prehajamo v vesoljno dimenzijo življenja.Ker pa vesolje samodeluje-neodvisno od nas samih,se nam rušijo vsi stari civilizacijski temelji in se sočasno rojevajo novi.

To pomeni ENOSTAVNO konec starega,ki je začetek novega-in mi živimo v tem času preporoda.

Kaj kdo misli na to moje izvajanje je nepomembno-pomebno je,da se tega zavemo.

Potem bomo ,če ne drugega lažje preživeli ta prehod,ki se imenuje vesoljno samodogajanje,ki odpravlja ta naš življenjski zemeljski paradoks-Sedaj in tu!!!

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9294 - 05.04.2010 at 16:21:52

Danes sem gledal poročilo o 141 kitajskih rudarjih,ki so ostali zasuti v rudniškem rovu in so jih reševalci-rešili-podhlajene in onemogle.

Prvič pa sem slišal katerega koli zdravnika javno reči,da so imeli vsi nesrečni rudarji porušeno (elektro telesno ravnovesje).Prvič javno!!! Kaj to v resnici pomeni ? Pomeni,da je bilo njihovo (elektromagnetno življenjsko ravnovesje (življenjski duh)na psu.
Rudarji so življenjsko obupali,ker so bili že prepričani ,da jih ne bodo rešili. Embarrassed
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9295 - 06.04.2010 at 21:11:47

IMAM PROVOKATIVNO VPRAŠANJE ZA VSE:: Kdo od vas verjame,da je Jezus živel pred 2000 leti v današnjem Izraelu in bil križan in da je od mrtvih vstal?
Kdo od vas v popolnosti  in brez osebnega dvoma- verjame v to krščansko-cerkveno teološko sporočilo ? Wink Wink

Da ne bo potem kakšnih obsodb-samo sprašujem-brez da bi podal lastno mnenje !!!! Če se vam da podajte svoje mnenje!! Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9296 - 06.04.2010 at 21:25:25

Quote:
Kdo od vas v popolnosti  in brez osebnega dvoma- verjame v to krščansko-cerkveno teološko sporočilo ? Wink Wink

Nikoli nisem maral ideologij, saj le zasužnijo človeka. Smiley
Njihovo sporočilo je le za namen ideologije, zato je bulšit.

Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #9297 - 06.04.2010 at 21:27:32

Alojz nevem pri temu kaj bi verjel po eni strani ja verjamem da je bil tak človek da je živel sam kdaj pa nevem . Da je bil križan tui možno da je vstal od mrtvih pa nevem ne verjamem . Ma sa nevem kaj naj verjamem lahk da je bil bolj razvit al kak pa da je res vstal od mrtvih . hm  Undecided
Dodajam: lahko tudi da je tu samo govora o jezusu v nas o stanju take zavesti ,nevem verjetno se ne gre zaj tu za človeka konkretno ampak to kar sporoča vse skup .
Če ne vemo niti kak so ble piramide grajene pa to ni tak dolgo nazaj , ali mogoč samo jaz nevem me pa zanima če ma kdo kako teorijo .
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9298 - 06.04.2010 at 21:28:19

Robi wrote on 06.04.2010 at 21:25:25:
Quote:

Nikoli nisem maral ideologij, saj le zasužnijo človeka. Smiley
Njihovo sporočilo je le za namen ideologije, zato je bulšit.

Robi

Bom odgovoril,počakajmo ,če bo še kaj mnenj.MOgoče bomo to zadevo pravilno rešili in odgovorili.Počakajmo še. Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9299 - 06.04.2010 at 21:37:38

Sem bil v tesnem stiku s kar nekaj ljudmi, ki so bili privrženci takšne ali drugačne ideologije...Ko sem bral njihovo "bibilijo", sem dobil občutek, da so tisti, ki ji sledijo čudoviti ljudje..vse polno lepih besed o ljubezni..spoštovanju...ampak, ko sem jim pogledal v oči, sem občutil le praznino...Človek je bil poln znanja o ljubezni..ampak brez duše...Toliko lepih besed, a po drugi strani pa nesposobnost občutenja in sočutja ter razumevanja sočloveka..občasno so bili taki ljudje kar kruti....Njihov um..življenje in čutenje je podvrženo le tistim bibličnim pravilom..namesto, da bi se zavedali sebe in življenja okrog sebe.....
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 618 619 620 621 622 ... 764