Ah, forumski norček Alojz, ni mi treba imeti vesoljne šajtrge, saj nanjo padejo tisti, ki so še bolni in padli. Večina duš jih tako priroma k Njemu - v nosilih v Njegovo bolniško sobo - nižja Nebesa .
Redki, ki so dobili "krila" s poslušanjem Besede pa se oblečejo v najsijajneše oblačilo za Ples z Ljubljenim, ki je daleč od nižjih Nebes.
Se ti svita, si lahko kje to prebral? Da vidim, če si razgledan po mistiki.
Alojzek, Bog je bil nekoč davno večno in sedaj sam, užival v popolnem razmišljanju, pol pa mu je bilo to tako dolgočas in je dal naredit, zaukazal napraviti mnoge Univerzume - svetove v svetu in sedaj uživa v tej najrazličnejši predstavi (dela probleme in jih potem rešuje). Ta kozmos, ki ga vidimo je le eden od mnogih Univerzumov, ki bivajo znotraj Njega. V tem kozmosu pa je mnogo svetov, galaksij. Fizično potovanje od galaksije do galaksije pa je čista neumnost. Bolje je usposobiti dušo za polet do Njega in potem dobiti dovolilnico za vse nižje svetove. Še bolje pa plesati z Njim.
Ah spet ti padajoči in dvigajoči ciklusi - to sploh ni oviralo mnogih duš, da so se osvobodili Kolesja Življenja in prešli nazaj v stanje čistega Duha, ki je Beseda, Logos. Take duše se hudega Boga ne rabijo več bati, samo se rešiti nadvlade uma in telesa. Dobi se aktivna pomoč, ampak le če se povežejo z Besedo, ki je On sam.
Beseda je močnejša sila od em sil, je direktni agent Boga. Pa naj razume to kdor more. Če niste še okusili sladkega manga, potem ne morete vedeti. Vem kakšen je okus in zven Besede. Zato lahko pričam o tem.
Alojzek, saj ti se greš en posel pri vsej tej debati, kajne?
Vidimo, da imaš namen za knjigo o Bogu. Si mar duhovno-filozofski poslovnež? Temu se reče duhovni materializem.
Sam sem nehal brati knjige o Bogu, saj ga ne bomo nikoli (razumsko!) povsem razumeli, ker on govori z jezikom Ljubezni na neskončno načinov. Lahko pa mu prisluhnemo v Besedi in počasi privadimo svoje "notranje" oči da Ga ugledajo v vsem sijaju - v Luči močnejši od miljonov Sonc. Sedaj ga ne moremo, ne smemo ugledati, ker bi nas ta moč, njegov sijaj na mestu paralizirala, oslepela. Če v notranjosti svojega Bitja ugledamo sijaj in moč, bo ta svetloba večja od svetlobe Sonca. Ne morete verjeti, če tega ne izkusite. Tako pač je in moj ego nima nič s tem. Sem le izzvan v to Alojzijevo "komedijo" o Bogu in svašta.
Pa lahko nočko!