Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 620 621 622 623 624 ... 764
(Read 1310660 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9315 - 09.04.2010 at 09:19:03

Dante, veliko konceptov si napletel v svojem zadnjem postu. Koncept pa veš kaj je - tisto kar nima zveze z resničnostjo.

Ti ne boš nikakom šel v nekakšno Božje kraljestvo, ki bi bilo nekaj totalno drugega od tega kar je. Veš kaj se bo zgodilo, ko se ti bo megla v glavi samodejno in avtomatično in po vesoljnem zakonu sama od sebe razpihala? Spoznal boš, da celotno vesolje gledaš iz ene same iste točke, ki pa ni na nobeni strani omejena. In to bo tisto tvoje Božje kraljestvo, ko boš videl, da se nikamor ne moreš premakniti razen biti v tem, kar se ne giba. Ne boš nikamor odfrčal.

Tako, zdaj pa pejd spat.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9316 - 09.04.2010 at 09:25:47

Vsem!

Večina tule se sprašuje kaj bi jaz v bistvu rad povedal s tem svojim početjem??

1 Človeštvo danes še ne zna brati brezčasnih teoloških svetih spisov in ne razume teološke ustne in gradbene zapuščine.Ne razume t.i. templjarske (verske) gradnje.

2 Vsa ta teološka zapuščina v svojem bistvu skriva naše izgubljeno znanje in razumevanje vesoljnega samodogajanja(enotne vesoljne zakonitosti) in našega bivanja v njej. WinkSAmodogajanje-neodvisno od nas,ki deluje na nas in skozi nas-neodvisno od nas samih.

3 Teologija veda o stvarstvu(izgubljena božja beseda)v sebi nosi dobesedno skrivnost vseh skrivnosti-našega in vesoljnega večno-sedanjega samoobstoja.Teologija dobesedno v sebi skriva našo nesmrtnost in znanje,ki nas lahko naredi fizično nesmrtne.

4. Teologija veda o stvarstvu -osnova vseh verstev sveta je v resnici nič mistična (šifrirana brezčasna znanstvena zapuščina) vesoljnega človeštva-ne samo zemeljskega.

5 Teologija v svojem bistvu današnje človeško vedenje presega po svoji vsebini znanja tako kot bi Zemljo primerjali s Soncem ,ali muho s slonom. Naše današnje vedenje je zgolj miljoninka tistega kar brezčasna teološka vesoljna zapuščina šifrirano skriva v sebi. Kdor samo to razume potem lahko dojame kakšni palčki v resnici smo mi zadnjih 28ooo let.

IZ znanja,ki smo ga imeli in so se mu naši predniki  prostovoljno
odrekli,ker so želeli ostati živeti tu na Zemlji smo to znanje po naravni (božji)vesoljni zakonitosti tudi izgubili.To so naši padli predniki vedeli-zato pa so prejeli možnost,da mi njihovi potomci skozi naravni galaktični samocikel ponovno spoznamo to vesoljno znanje. Iz tega vzroka sploh obstaja ta brezčasna teološka (vesoljna človeška) zapuščina na Zemlji. To je njen edini namen,ko naš genom ponovno dozori skozi našo naravno življenjsko samoreprodukcijo-smo mi ponovno sposobni odpreti ta šifrirana vrata v vesoljno brezčasno znanje.Jaz sem prepričan,da mi je to delo uspelo-zato tudi počnem,kar počnem tule.

6. Mi e bomo kot padla civilizacija ponovno vesoljno samoprebudili-nekateri smo se že. In mi se bomo zato tudi na kolektivnem in osebnem nivoju zopet odločali med nebom in Zemljo-prostovoljno.

7. Zelo pomembno je vedeti,da znanje,ki ga teologija nosi v sebi tisti,ki želijo ostati na ZEmlji ne bodo nikloli praktično življenjsko uresničili,ker jim Zemlja kot taka nudi vse,da preživijo nov 28ooo letni cikel ko bo zopet nekdo X rojen,da to teološko znanje zapuščino dešifrira.POtem se zopet prostovoljno odloča nebo,ali Zemlja.

8. Tisti ki ostanejo na Zemlji ostanejo smrtniki-ki zapadejo pod vesoljno zakonitost-rojstva-smrti,tisti ki se odločijo za službo (nebo) vesoljnemu življenju vse teološko znanje in obljube o nesmrtnosti tudi življenjsko praktično uresničijo.

Zanima me če ste zadevo dojeli? Vprašajte-prosim ne sodite-samo sprašujte,če se da in zmorete s tem preseči sami sebe! Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9317 - 09.04.2010 at 09:27:51

Alojz in Sandib wrote on 09.04.2010 at 09:25:47:
Vsem!

Večina tule se sprašuje kaj bi jaz v bistvu rad povedal s tem svojim početjem??

1 Človeštvo danes še ne zna brati brezčasnih teoloških svetih spisov in ne razume teološke ustne in gradbene zapuščine.Ne razume t.i. templjarske (verske) gradnje.

2 Vsa ta teološka zapuščina v svojem bistvu skriva naše izgubljeno znanje in razumevanje vesoljnega samodogajanja(enotne vesoljne zakonitosti) in našega bivanja v njej.

3 Teologija veda o stvarstvu(izgubljena božja beseda)v sebi nosi dobesedno skrivnost vseh skrivnosti-našega in vesoljnega večno-sedanjega samoobstoja.Teologija dobesedno v sebi skriva našo nesmrtnost in znanje,ki nas lahko naredi fizično nesmrtne.

4. Teologija veda o stvarstvu -osnova vseh verstev sveta je v resnici nič mistična (šifrirana brezčasna znanstvena zapuščina) vesoljnega človeštva-ne samo zemeljskega.

5 Teologija v svojem bistvu današnje človeško vedenje presega po svoji vsebini znanja tako kot bi Zemljo primerjali s Soncem ,ali muho s slonom. Naše današnje vedenje je zgolj miljoninka tistega kar brezčasna teološka vesoljna zapuščina šifrirano skriva v sebi. Kdor samo to razume potem lahko dojame kakšni palčki v resnici smo mi zadnjih 28ooo let.

IZ znanja,ki smo ga imeli in so se mu naši predniki  prostovoljno
odrekli,ker so želeli ostati živeti tu na Zemlji smo to znanje po naravni (božji)vesoljni zakonitosti tudi izgubili.To so naši padli predniki vedeli-zato pa so prejeli možnost,da mi njihovi potomci skozi naravni galaktični samocikel ponovno spoznamo to vesoljno znanje. Iz tega vzroka sploh obstaja ta brezčasna teološka (vesoljna človeška) zapuščina na Zemlji. To je njen edini namen,ko naš genom ponovno dozori skozi našo naravno življenjsko samoreprodukcijo-smo mi ponovno sposobni odpreti ta šifrirana vrata v vesoljno brezčasno znanje.Jaz sem prepričan,da mi je to delo uspelo-zato tudi počnem,kar počnem tule.

6. Mi e bomo kot padla civilizacija ponovno vesoljno samoprebudili-nekateri smo se že. In mi se bomo zato tudi na kolektivnem in osebnem nivoju zopet odločali med nebom in Zemljo-prostovoljno.

7. Zelo pomembno je vedeti,da znanje,ki ga teologija nosi v sebi tisti,ki želijo ostati na ZEmlji ne bodo nikloli praktično življenjsko uresničili,ker jim Zemlja kot taka nudi vse,da preživijo nov 28ooo letni cikel ko bo zopet nekdo X rojen,da to teološko znanje zapuščino dešifrira.POtem se zopet prostovoljno odloča nebo,ali Zemlja.

8. Tisti ki ostanejo na Zemlji ostanejo smrtniki-ki zapadejo pod vesoljno zakonitost-rojstva-smrti,tisti ki se odločijo za službo (nebo) vesoljnemu življenju vse teološko znanje in obljube o nesmrtnosti tudi življenjsko praktično uresničijo.

Zanima me če ste zadevo dojeli? Vprašajte-prosim ne sodite-samo sprašujte,če se da in zmorete s tem preseči sami sebe! Wink

Puši moj ne-teološki kurac!  Cheesy Grin Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9318 - 09.04.2010 at 09:38:34

El Poeta

MIdva se strinjama,da je vse vesoljno samodogajanje in vse vesoljna samomanifestacija-To vesoljno elementarno dogajanje je neodvisno od nas samih in deluje ciklično na nas in skozi nas -neodvisno od naše ego volje.SE strinjava v temu??Če se strinjava v temu-potem dopuščava možnost da mi tako kot vse tudi ciklično življenjsko-vesoljno  dozorimo v tem vesoljnem samodogajanju in to vesoljno samodogajanje v sebi tudi spoznamo in ono v nas? SE strinjaš s tem?
Back to top

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9319 - 09.04.2010 at 10:50:54

El Pesnik wrote on 09.04.2010 at 09:19:03:
Dante, veliko konceptov si napletel v svojem zadnjem postu. Koncept pa veš kaj je - tisto kar nima zveze z resničnostjo.

Ti ne boš nikakom šel v nekakšno Božje kraljestvo, ki bi bilo nekaj totalno drugega od tega kar je. Veš kaj se bo zgodilo, ko se ti bo megla v glavi samodejno in avtomatično in po vesoljnem zakonu sama od sebe razpihala? Spoznal boš, da celotno vesolje gledaš iz ene same iste točke, ki pa ni na nobeni strani omejena. In to bo tisto tvoje Božje kraljestvo, ko boš videl, da se nikamor ne moreš premakniti razen biti v tem, kar se ne giba. Ne boš nikamor odfrčal.

Tako, zdaj pa pejd spat.

Seveda ne bomo nikamor odfrčali, sem mar to trdil. Saj drži podatek, da se da na vesolje gledati iz točke kjer se pač usedeš in vidiš v sebi. Tudi vse kar smo bili - to je mistiki že znano. Saj sem zapisl, da se z besedami ne da povedati vsega, niti približno kakega notranjega uvida, zato barantamo s koncepti. Kaj čemo! Smiley

Se vidi da je vaš izvor znanja obtičal v nekem davnem Egiptu. Se motim? Pravzaprav davno tedaj svečeniki niso mogli dokončati svojega dela, ker jim je Mojzes z božjo pomočjo speljal dragocene sužnje, Žide. Njihov projekt izgradnje, česa, sam Bog ve zdaj, je neslavno propadel.  Smiley Vesoljna ironija, da tisti brezčasni stroj ni bil končan in projekt na področju Keopsove piramide je propadel. Smiley  Grin  Pa najdite ta večni vir energije zunaj sebe. la la

Ni mi treba dosti spati,  Smiley s pomočjo meditacije splon ne. Peizkušeno! Wink

O teologiji pa v kaki drugi temi, tam o prerokih, da ne izgubite rdečo nit o Prometeju. Gut!

Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9320 - 09.04.2010 at 11:39:35

El Poeta pove sam:Spoznal boš!!! To je cilj vesolja samega v nas-spoznati se!!!Vse drugo v kakoršnokoli našo ego smer je zmota.!Vesoljni paradoks je utemeljen toliko časa-ko se dovrši-spoznal boš-potem ni več našega in vesoljnega samoiskanja-preko nas samih.Saj to ni težko dojeti? Wink Wink

To je tisto zadaj kar Poet noče razumeti-Vesolje preko lastne žive samomanifestacije v (nas) sam sebe ciklično najde in izgubi-To je vesoljni paradoks,ki ga človek s vojo (ego voljo) Jaz sem-najtežje dojame!!! Wink Wink

Poet ti želiš meni povedati tole-vesolje samodeluje v meni in
jaz v njemu-oba pa sva še vedno edina vesoljna samomanifestacija,ki samodeluje neodvisno od mene v meni in preko mene-ker mene ovira-moja ego volja-da vesolju(BOGU) ne dam-ne pustim samodelovati v meni samemu.Čutim vesolje v sebi in še vedno čutim sebe-ne doživljam pa sebe kot vesolje samo.???To je pri večini!!!Ne čutijo sebe kot živo vesoljno (božjo)samomanifestacijo!!  Wink Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9321 - 09.04.2010 at 15:18:56

Dante wrote on 09.04.2010 at 10:50:54:
El Pesnik wrote on 09.04.2010 at 09:19:03:

Tako, zdaj pa pejd spat.

Seveda ne bomo nikamor odfrčali, sem mar to trdil. Saj drži podatek, da se da na vesolje gledati iz točke kjer se pač usedeš in vidiš v sebi. Tudi vse kar smo bili - to je mistiki že znano. Saj sem zapisl, da se z besedami ne da povedati vsega, niti približno kakega notranjega uvida, zato barantamo s koncepti. Kaj čemo! Smiley

Se vidi da je vaš izvor znanja obtičal v nekem davnem Egiptu. Se motim? Pravzaprav davno tedaj svečeniki niso mogli dokončati svojega dela, ker jim je Mojzes z božjo pomočjo speljal dragocene sužnje, Žide. Njihov projekt izgradnje, česa, sam Bog ve zdaj, je neslavno propadel.  Smiley Vesoljna ironija, da tisti brezčasni stroj ni bil končan in projekt na področju Keopsove piramide je propadel. Smiley  Grin  Pa najdite ta večni vir energije zunaj sebe. la la

Ni mi treba dosti spati,  Smiley s pomočjo meditacije splon ne. Peizkušeno! Wink

O teologiji pa v kaki drugi temi, tam o prerokih, da ne izgubite rdečo nit o Prometeju. Gut!

Ti že frčiš. Bolj pravilno, tvoj jaz frči po vesolju, ko meditiraš (se osredotočaš) in gledaš sebe. Kaj si bil, kje si, se prepričuješ kako lepo je, da si to, kar si. Poln sebe, zaverovan v svojo domišljijo, potem veruješ v svoj nepopolen spomin.

Židom pa ne bi dajal take pomembnosti. Sicer je tako vseeno, pa jih imej za izvoljeno ljudstvo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9322 - 09.04.2010 at 20:49:30

Ajgor!

Dovolj mi je sanjarjenja, da bomo kar na lepem vsi razsvetljeni. To je proces, ki ne nastane sam po sebi, če ni pripravljenih ljudi za tak podvig. Ne vem, če boš to prav razumel. Oboji bi lahko kaj več o tem povedali, vendar vem, da je za tem neka strategija. Ena je vaša, druga pa, kolikor vem, ni takšna. Zavedamo se bolj tistega, o čemer več mislimo. Misliti in govoriti o Bogu bi bilo še najbolje, toda tudi sam še nimam dovolj naboja za tak podvig. mnogo lažje je ljubiti eno osebo, biti nanj navezan, težko pa je vzljubiti samega sebe z vsem živim stvarstvom in slaviti Boga. Mnogo lažje je za ego zadati udarec, težje pa ga je sprejeti in se nasmehniti nazaj.  Smiley
Po drugi strani pa ne moremo do tega stanja povišane zavestnosti priti, ker se je nabralo že toliko mentalnega, negativnega razmišljanja, da smo dodatno obteženi. To je kot bi vdihavali umazan, zatohli zrak. Bo to trajalo še dobro leto ali dve? Kozmos nas zdajle preizkuša, našo potrpežljivost, vztrajnost, sposobnost pomagati in služiti drugim, ne samo čakati in potem lepo se usesti na "dodeljen" položaj. Po nasvetu svojega Učitelja se le držim in še meditiram na Besedo, da bo manj trpljenja okrog. To je to! Ni to moja moč iz mojega uma, ampak je človek le kot žarnica, svetilka najvišje moči. Moram se le usesti, se osredotočiti na Besedo in v tem je prijetno, z nekaj vaje res postane to prijetno za meditirajočega kot za njegovo okolico. Več stokrat sem to videl in opazil. Na sebi in okrog - toda to ni moč od mojega jaza, ampak višje, gre od neskončnosti. Tako sem povezan z neskončnim in v tem uživam. Opazim pa, da nas zakriva težek mentalni zastor, to zavira širjenje Besede in globino meditacije.

Ah, Židje so svojo vlogo odigrali in skockali, seveda že davno. Toda tam so tudi ljudje, ki se še morajo prebuditi iz zgodovinskega in verskega slepila. Ne vem kako se bodo "rešili" iz tistega polvojnega stanja s palestinci. Težka narodna karma!  Huh

Quote:
Alojz: Čutim vesolje v sebi in še vedno čutim sebe-ne doživljam pa sebe kot vesolje samo.???To je pri večini!!!Ne čutijo sebe kot živo vesoljno (božjo)samomanifestacijo!!  Wink Wink

Saj smo slika vesolja, kozmosa in sile planetov, utelešenih kozmičnih sil, ki delujejo na nas. Nas nežno vodijo in usmerjajo, vendar njih vpliv ne zaznamo jasno. Morda le še mlade ženske ali volkove ko je polna luna.  Smiley Wink Se vidi da smo že čutilno zelo otopeli, le kako bo vesoljna moč kar na lepem odpihnila temo zavedanja iz vsake glave.
Žive vesoljne samomenifestacije smo, drži če se vidimo ko sebe opazujemo z vidika duha. Glede tega obstaja poseben izhod iz tega stanja nezavednosti - točka tretjega očesa - rečejo jim se deseta vrata, ki se na široko odprejo ko zapreš preostalih devet vrat. To se doseže le v stanju meditacije, ko se telo, vsa čutila in um umirijo. Toda tega ne dosežemo, če živimo brezdelno, nasilno in zgolj zase. Prvo odpraviti vzroke za zunanji stres, slabe navade (alkohol, razne droge odpadejo!) in se obrniti vase koliko čas nam dopušča. Spanja ne potrebujemo več toliko in televizijo lahko proč vržemo. Tudi brez tega se da živeti, še lepše je.  Smiley

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9323 - 09.04.2010 at 21:08:59

Dante wrote on 09.04.2010 at 20:49:30:
Ajgor!

Dovolj mi je sanjarjenja, da bomo kar na lepem vsi razsvetljeni. To je proces, ki ne nastane sam po sebi, če ni pripravljenih ljudi za tak podvig. Ne vem, če boš to prav razumel. Oboji bi lahko kaj več o tem povedali, vendar vem, da je za tem neka strategija. Ena je vaša, druga pa, kolikor vem, ni takšna. Zavedamo se bolj tistega, o čemer več mislimo. Misliti in govoriti o Bogu bi bilo še najbolje, toda tudi sam še nimam dovolj naboja za tak podvig. mnogo lažje je ljubiti eno osebo, biti nanj navezan, težko pa je vzljubiti samega sebe z vsem živim stvarstvom in slaviti Boga. Mnogo lažje je za ego zadati udarec, težje pa ga je sprejeti in se nasmehniti nazaj.  Smiley
Po drugi strani pa ne moremo do tega stanja povišane zavestnosti priti, ker se je nabralo že toliko mentalnega, negativnega razmišljanja, da smo dodatno obteženi. To je kot bi vdihavali umazan, zatohli zrak. Bo to trajalo še dobro leto ali dve? Kozmos nas zdajle preizkuša, našo potrpežljivost, vztrajnost, sposobnost pomagati in služiti drugim, ne samo čakati in potem lepo se usesti na "dodeljen" položaj. Po nasvetu svojega Učitelja se le držim in še meditiram na Besedo, da bo manj trpljenja okrog. To je to! Ni to moja moč iz mojega uma, ampak je človek le kot žarnica, svetilka najvišje moči. Moram se le usesti, se osredotočiti na Besedo in v tem je prijetno, z nekaj vaje res postane to prijetno za meditirajočega kot za njegovo okolico. Več stokrat sem to videl in opazil. Na sebi in okrog - toda to ni moč od mojega jaza, ampak višje, gre od neskončnosti. Tako sem povezan z neskončnim in v tem uživam. Opazim pa, da nas zakriva težek mentalni zastor, to zavira širjenje Besede in globino meditacije.

Ah, Židje so svojo vlogo odigrali in skockali, seveda že davno. Toda tam so tudi ljudje, ki se še morajo prebuditi iz zgodovinskega in verskega slepila. Ne vem kako se bodo "rešili" iz tistega polvojnega stanja s palestinci. Težka narodna karma!  Huh

Quote:
Alojz: Čutim vesolje v sebi in še vedno čutim sebe-ne doživljam pa sebe kot vesolje samo.???To je pri večini!!!Ne čutijo sebe kot živo vesoljno (božjo)samomanifestacijo!!  Wink Wink

Saj smo slika vesolja, kozmosa in sile planetov, utelešenih kozmičnih sil, ki delujejo na nas. Nas nežno vodijo in usmerjajo, vendar njih vpliv ne zaznamo jasno. Morda le še mlade ženske ali volkove ko je polna luna.  Smiley Wink Se vidi da smo že čutilno zelo otopeli, le kako bo vesoljna moč kar na lepem odpihnila temo zavedanja iz vsake glave.
Žive vesoljne samomenifestacije smo, drži če se vidimo ko sebe opazujemo z vidika duha. Glede tega obstaja poseben izhod iz tega stanja nezavednosti - točka tretjega očesa - rečejo jim se deseta vrata, ki se na široko odprejo ko zapreš preostalih devet vrat. To se doseže le v stanju meditacije, ko se telo, vsa čutila in um umirijo. Toda tega ne dosežemo, če živimo brezdelno, nasilno in zgolj zase. Prvo odpraviti vzroke za zunanji stres, slabe navade (alkohol, razne droge odpadejo!) in se obrniti vase koliko čas nam dopušča. Spanja ne potrebujemo več toliko in televizijo lahko proč vržemo. Tudi brez tega se da živeti, še lepše je.  Smiley

Dante

Ti včasih pri vsem svojem zavedanju-vedenju čisto odlutaš.Kam? Strategija ni naša zadeva ampak božja vesoljna.A razumeš stavek BOga Adamu ob izgonu iz raja:Ko se dopolni čas- te vrnem nazaj v Raj!!!Kdo tu vodi strategijo vesolje ali mi s svojo svobodno voljo?? Ti jaz lahko skačeva na glavo mimo dejstva da vesolje deluje na nas in skozi nas ne moremo. Štos je spoznati vesoljno samodelovanje in to večno-sedanjo samozakonitost,da bi se vesolje samo (bog) spoznal v nas in mi v njemu.Kaj mi odločamo.

Ali jablana določa-(isto je življenje kot mi) kdaj bo mirovala-brstela-cvetela dozorela in zopet mirovala itd. Odloča elementarna ciklična pojavnost Zemlje in njeno izmenično EM valovanje Jug Sever-letnih časov. Bio celica jablane ima samo močnejši ovoj-ker živi tako,da elemente snov direktno s zemlje prek korenin in s fotosintezo spreminja v-elemente v lastno hrano-rast itd.. A smo mi tako drugačni naša zavest je trinivojska-življenje samo da imamo mi 4X7000 let dolge cikle-jablana letne.Zato pa je nižje življenje kot smo mi ,a še vedno del vesoljnega življenje!!! Razmisli??
Vrata spoznanja so 11vrate-ko nam vesolje samo (BOG)odpre deset vrat-mi sami odpremo 11vrate-vesoljnega samospoznanja.Šifra deset zapovedi-dejanjsko ko izrabljaš 10% DELOVANJE (preko em frekvenc ) LASTNIH MOŽGANOV SI SPOSOBEN DOJETI VESOLJNO SAMOZAKONITOST.TEOLOŠKO
SKRIVNOST VSEH SKRIVNOSTI.
Dante opusti misel,da lahko ti sam s svojo bitjo in voljo postaneš samospoznan pred časom,ki je vesoljno določen za to. Res pravi Sveto pismi:Trkajte in prosite in dano vam bo.

Zakaj pa je BOg potem dopustil vso to gorje na Zemlji-ker on sam, ki je večno-sedaj  vse ne zmore iz lastne časovne ujetosti-samodelovanja -zato tudi mi ne zmoremo. Razmisli???? Wink Wink Bog je večno-sedaj vse sam-če trpimo mi trpi bog v nas in če se bog veseli,se veselimo tudimi,če bog ubija ubijamo tudi mi-če je bog mrtev smo mrtvi tudi mi.Če je bog element in življenje smo vse to tudi mi,ki smo on sam.To dojemi pa ne boš nič razočaran!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9324 - 10.04.2010 at 00:59:16

Dante

Ti kar sanjari lepo še naprej. Strategije naj ti jih ne kvarijo in zavedaj se bolj svojih misli. Preizkusi se v pozornosti. Sčasoma boš tudi ti videl skozi ta zastor, ki ti zakriva realen pogled in mogoče te bo minilo tudi to pridigarstvo.

Ne bi rekel, da so židje zakockali in odigrali svoje življenje, o tem ne bom razsojal. Sicer je pa to tako zgodovina, ki ni pomembna in je tako vseeno, tudi iz karmičnega vidika.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9325 - 10.04.2010 at 09:31:15

Igor

Bolj ko jim govoriš,da je strategija vesoljno samodelovanje.Bolj tumpajo,kako pomembne so naše strategije. Če bi razumel samo tale enostaven rek bi že dojeli pol zadev: Človek obrača -Bog (vesolje samo)obrne!!!

Kakšna strategija-vsaka strategija odpade-Živi in basta-spoznavaj,kar ti je dano spoznati in deluj v skladu s tem,kar si!!!

Vsi bi bili radi več -kot v resnici smo!!V nas Bog sam sebe slepi in izkuša samodejno,da bi se samospoznal v nas samih. To lahko dojemaš,ampak to ni tvoja volja-zato je toliko blefa  laži-teme-samoprevar na tem svetu. Wink Wink

Sedaj se bo pa nek pametnjakovič znajdu in napisal:Ti sam si največja samoprevara!!! Jaz bi mu pa odgovoril;; BOžja (vesoljna individualna živa)samoprevara,če že sem samoprevara!! Wink Wink Grin Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9326 - 10.04.2010 at 10:35:55

Dante

Tole ne leti na tebe osebno.Ti si omenil Hermesa Trismegistosa!!

Poznaš tale njegov rek::KAR JE BILO ,ŠE BO in KAR ŠE BO,JE ŽE BILO!!!

To pokaže na vse vesoljne samocikle,ki hkrati povedo tudi o 28000 letnih ponavljajočih civilizacijskih ciklih.

Mi,ki smo sami živa božja samomanifestacija-tako kot vse večno in sedaj smo v te vesoljne elementarne cikle samo ujeti-neodvisno od naše volje.

To sem ti napisal zato,da ne boš več ponavljal,da ljudje nismo pripravljeni za samospoznanje.Štos je v tem,da sam Bog ni pripravljen sam sebe spoznati preko nas samih-ker je je tudi sam življenjsko ujet v te svoje elementarne-nezavedne  samocikle-Vesoljni božji paradoks-cikel ko je bog človek sam sebi lastna tema in ujetnik!!! Wink Wink Wink

Bog je v bistvu sam sebe zaciklal v lastno temo,ki jo mi kot njegova živa samomanifestacija nosimo v sebi. Wink Wink
Back to top

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9327 - 10.04.2010 at 17:21:10

Alojz in ajgor!
O vajini strategiji pa priča že več kot dvoletna prisotnost na tem forumu, ta tema še ni ugasnila, le kaj vas žene? Strategija ali namen, morda proces ozaveščanja ali nekaj takega. O tem bi se lahko več izrekli drug, ki so mnogo dlje tu od mene. Pridigam in ne molčim več ko sem gledal vaše nepopolne odgovore na bistvena vprašanja.

Quote:
Vrata spoznanja so 11vrate-ko nam vesolje samo (BOG)odpre deset vrat-mi sami odpremo 11vrate-vesoljnega samospoznanja. Šifra deset zapovedi-dejanjsko ko izrabljaš 10% DELOVANJE (preko em frekvenc ) LASTNIH MOŽGANOV SI SPOSOBEN DOJETI VESOLJNO SAMOZAKONITOST.TEOLOŠKO SKRIVNOST VSEH SKRIVNOSTI.
Dante opusti misel, da lahko ti sam s svojo bitjo in voljo postaneš samospoznan pred časom, ki je vesoljno določen za to. Res pravi Sveto pismi: Trkajte in prosite in dano vam bo.

Deset zapovedi imamo za pogoje za čisto življenje in pridobitev Božje milosti, da te lahko vzame k sebi. Tako je Jezus vprašal bogatega mladeniča, ki bi rad hodil za njim, če spolnjuje te zapovedi, a on odvrne da jih že od rane mladosti. Potem mu Jezus pove še naj se odreče bogastvu, ga razdeli, da si pridobi nebeško bogastvo, to je blagoslov nebes. Tak mlad človek, pa silno bogat, saj si tega ni prislužil in u bistvu nima nič s tem, toda zaradi pohlepa in ega se temu, u bistvu, ničvrednem bogastvu ni odrekel in žalosten odšel vstran. Tedaj pripomba Jezusa učencem: Lažje gre slon skozi šivankino uho, kot pa bogataš s svojim egom. Šivankino uho je tudi prispodoba za ozka deseta vrata - tretje oko.
U bistvu pridobitev milosti ni neposredno povezana z zelo močno mentalno ali intelektualno sposobnostjo. Ampak je rezultat zaveze k čistem in etičnem življenju, da se potem lažje povežeta srce in duša. Človek odreci se željam, pohlepu, navezanosti, jezi in egoizmu - potem pridobiti blagoslov nebes ni tako težko, le odrecti se moramo tistega kar ni naše in nikoli ne bo - stvari, oseb, lažne moči. Na poti do Boga prvo potrebujemo blagoslov bližnjih, nato blagoslov nebes, gospodarja vesolja in še na koncu blagoslov Boga Očeta. Tega si pridobimo s čistim življenjem in plemenitimi dejanji - dobra dela. To je proces, ki lahko traja kar nekaj življenj ali pa če imamo srečo že v enem življenju.
Le zakaj se ljudje tako oklepajo imovine (vsaj v mislih!), stalne poželjivosti, se držijo ko pijanec plota le svoje rodbine in par prijateljev, zakaj ne gre malo v svet in ne reče: mir z vami, dragi bratje in sestre? Vidimo se v nekih kulturnih, narodnih in državnih okvirih - ali je Bog želel, da smo tako razdeljeni po svetu? Ne ni, sem izvedel, to se je zgodilo zaradi ozkih interesov nekaterih ljudi in ta volja potem vsiljena večini. Dokler se to ne ozavesti, bo težko najti slogo in mir po svetu.
Temo zavesti v nas povzroča nespametni um, ki sploh ne more dojeti nevidnega, je nevrotičen in pretkan sovražnik duši, čeprav bi lahko bil dober služabnik, če bi upošteval signale duše. Dokler imamo na svetu vladavino uma, mentala, se vse ne spremeni kaj dosti na bolje, tak je to. Ne pridemo do nebeške svetlobe, če v sebi ne postanemo preprosti kot so otroci. Tudi tak odgovor je dal Jezus Kristus svojim učencem. Ko pa se povežeš z božjo Besedo, moraš skoz proces trkanja, iskanja notranje luči in ... morda se odprejo vrata dokončno.  Smiley

Quote:
Poznaš tale njegov rek (Hermesa!): KAR JE BILO ,ŠE BO in KAR ŠE BO, JE ŽE BILO!!!
To pokaže na vse vesoljne samocikle,ki hkrati povedo tudi o 28000 letnih ponavljajočih civilizacijskih ciklih

Drži da nakazuje, da je narava in vesolje ciklično urejeno. Z razumevanjem tega nimam problema, samo ga bi še razširil na vse življenjske oblike - ciklus najmanj 700.000 let za pridobitev človeškega življenja in plus en cikel galaksije, kar je 27÷28.000 let. Poleg tega se strinjam, da je starost galaksije že tam okrog 15 milijard let in to obdobje lahko razdelimo po še večjih, maha ciklusih, kar je znano na Vzhodu - v zlato, srebrno, bronasto in železno dobo. Poleg velikih ciklusov imamo še manjše te dobe, ki znašajo tam okrog 24.000 let - mala zlata, srebrna, ... železna doba. S temi izrazi dobro poznajo astrologi-džojtiši.
Pa poglejmo na začetek človeštva - v mitu o Prometeju je bilo zapisano, da je bil sin Zevsa in ene od božanstev, bil je rodu titanov, ustvarjen v podobi človeka. Ali ni takrat ko je bila Zemlja ustvarjena, vse tako plno sveže moči, materija je imela silno subtilno moč, prava kopija raja iz kterega smo bli izgnani in prvi ljudje res veliki in dolgoživeči? Bral sem zgodbe od Učiteljev, da so bili prvi ljudje imeli življenjsko dobo skoraj 100.000 let. Komajda verjamem, ampak če se nismo razvijali po evolucijski lestvici živali, ampak smo bili direktno ustvarjeni že od začetka, no nekoliko po začetku stvarjenja tega planeta, potem je možno to - čovek kot dolgoživeči titani. Sigurno ni več pisnih virov, ki bi to potrdili, ni slik - razen morda če so tiste tajne slike UN o velikih okostjih, resnične in nepotvorjene.  Smiley

Hermes je še dal en slaven izrek: Kakor zgoraj, tako tudi spodaj.
Hja, če smo se mi ljudje, človeštvo, zaciklali na tem svetu, potem je to tudi težava za Boga. Kako lahko reši problem? Sami se ne moremo spoznati, a on direktno ne more, sme stopiti na svet s svojo polno močjo. Kaj potem? Pošlje poslanca ali preroka, ki je On sam - o tem priča tudi Biblija in še mnogi drugi sveti spisi. Poiščite Njega, da vas privede do Luči, ki večno sije. Tak mora hrepeneči človek sam narediti prvi korak do Njega - ni druge možnosti vsaj za začetek vrnitve duše. Jezus je farizejem dejal glede davčnega denarja: Kar je od cesarja, dajte nazaj cesarju, kar pa je božje, naj se vrne k Bogu. Zlato je od cesarja, duša pa je od Boga. Oboje bi moralo imeti možnost vrnitve, pa ne v nekih okvirnih ciklusih, lahko je že prej. Bom pa dopustil možnost, da se to bolj redko zgodi.
Zakaj mene prepričujete naj počakam na izpolnitev ciklusa, saj to nima smisla, če sem že povezan z Njim? Za vas gre! Le za vas, ki ga niste spoznali, ker po tem sploh ne hepenite. Katero srce, duša hrepeni po Njem, po Bogu, da ga vzame nazaj - v govoru o gori je Jezus dal blagre tem ljudem, ki so bili: ubogi v duhu, žalostni, krotki, lačni in žejni pravice, usmiljenim, čistim v srcu, mirovnikom, preganjani zaradi pravice in govorjenja o Božjem kraljestvu. Taki prej spoznajo, da je svet slab, se odmaknejo in iščejo nekaj višjega, višji smisel - univerzalno Ljubezen. Prej boste morali hrepeneti, da boste sploh se lahko podali na Pot.
Tako sem tudi sam iskal, ko sem spoznal ničevost posvetnega znanja, nesposobnost družbe za pravično in pošteno delitev dela in dobrin, pomanjkanje Ljubezni, sebičnost, ... vse to me je stisnilo v kot. Končno sem spoznal dobre ljudi, ki so me privedli do Učitelja in življenje se mi je spet postavilo na noge - največjo srečo lahko najdemo le v sebi, v prisotnosti Njega - dan in noč. Še mati ne more biti tako blizu z menoj kot je On. Amen.  Smiley

LP!

Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #9328 - 10.04.2010 at 17:52:12

Kdo pa je tvoj Učitelj ? ni potrebno omenjat imena če ne želiš , lahko pa kaj več poveš o njem me zanima .
Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #9329 - 10.04.2010 at 18:10:22

Quote:
Kdo pa je tvoj Učitelj ? ni potrebno omenjat imena če ne želiš , lahko pa kaj več poveš o njem me zanima .

Nova oblika avtoritete ki jo išče človek , ko mamice ni več ob njem Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 620 621 622 623 624 ... 764