Alojz in ajgor!
O vajini strategiji pa priča že več kot dvoletna prisotnost na tem forumu, ta tema še ni ugasnila, le kaj vas žene? Strategija ali namen, morda proces ozaveščanja ali nekaj takega. O tem bi se lahko več izrekli drug, ki so mnogo dlje tu od mene. Pridigam in ne molčim več ko sem gledal vaše nepopolne odgovore na bistvena vprašanja.
Quote: Vrata spoznanja so 11vrate-ko nam vesolje samo (BOG)odpre deset vrat-mi sami odpremo 11vrate-vesoljnega samospoznanja. Šifra deset zapovedi-dejanjsko ko izrabljaš 10% DELOVANJE (preko em frekvenc ) LASTNIH MOŽGANOV SI SPOSOBEN DOJETI VESOLJNO SAMOZAKONITOST.TEOLOŠKO SKRIVNOST VSEH SKRIVNOSTI.
Dante opusti misel, da lahko ti sam s svojo bitjo in voljo postaneš samospoznan pred časom, ki je vesoljno določen za to. Res pravi Sveto pismi: Trkajte in prosite in dano vam bo.
Deset zapovedi imamo za pogoje za čisto življenje in pridobitev Božje milosti, da te lahko vzame k sebi. Tako je Jezus vprašal bogatega mladeniča, ki bi rad hodil za njim, če spolnjuje te zapovedi, a on odvrne da jih že od rane mladosti. Potem mu Jezus pove še naj se odreče bogastvu, ga razdeli, da si pridobi nebeško bogastvo, to je blagoslov nebes. Tak mlad človek, pa silno bogat, saj si tega ni prislužil in u bistvu nima nič s tem, toda zaradi pohlepa in ega se temu, u bistvu, ničvrednem bogastvu ni odrekel in žalosten odšel vstran. Tedaj pripomba Jezusa učencem: Lažje gre slon skozi šivankino uho, kot pa bogataš s svojim egom. Šivankino uho je tudi prispodoba za ozka deseta vrata - tretje oko.
U bistvu pridobitev milosti ni neposredno povezana z zelo močno mentalno ali intelektualno sposobnostjo. Ampak je rezultat zaveze k čistem in etičnem življenju, da se potem lažje povežeta srce in duša. Človek odreci se željam, pohlepu, navezanosti, jezi in egoizmu - potem pridobiti blagoslov nebes ni tako težko, le odrecti se moramo tistega kar ni naše in nikoli ne bo - stvari, oseb, lažne moči. Na poti do Boga prvo potrebujemo blagoslov bližnjih, nato blagoslov nebes, gospodarja vesolja in še na koncu blagoslov Boga Očeta. Tega si pridobimo s čistim življenjem in plemenitimi dejanji - dobra dela. To je proces, ki lahko traja kar nekaj življenj ali pa če imamo srečo že v enem življenju.
Le zakaj se ljudje tako oklepajo imovine (vsaj v mislih!), stalne poželjivosti, se držijo ko pijanec plota le svoje rodbine in par prijateljev, zakaj ne gre malo v svet in ne reče: mir z vami, dragi bratje in sestre? Vidimo se v nekih kulturnih, narodnih in državnih okvirih - ali je Bog želel, da smo tako razdeljeni po svetu? Ne ni, sem izvedel, to se je zgodilo zaradi ozkih interesov nekaterih ljudi in ta volja potem vsiljena večini. Dokler se to ne ozavesti, bo težko najti slogo in mir po svetu.
Temo zavesti v nas povzroča nespametni um, ki sploh ne more dojeti nevidnega, je nevrotičen in pretkan sovražnik duši, čeprav bi lahko bil dober služabnik, če bi upošteval signale duše. Dokler imamo na svetu vladavino uma, mentala, se vse ne spremeni kaj dosti na bolje, tak je to. Ne pridemo do nebeške svetlobe, če v sebi ne postanemo preprosti kot so otroci. Tudi tak odgovor je dal Jezus Kristus svojim učencem. Ko pa se povežeš z božjo Besedo, moraš skoz proces trkanja, iskanja notranje luči in ... morda se odprejo vrata dokončno.
Quote:Poznaš tale njegov rek (Hermesa!): KAR JE BILO ,ŠE BO in KAR ŠE BO, JE ŽE BILO!!!
To pokaže na vse vesoljne samocikle,ki hkrati povedo tudi o 28000 letnih ponavljajočih civilizacijskih ciklih
Drži da nakazuje, da je narava in vesolje ciklično urejeno. Z razumevanjem tega nimam problema, samo ga bi še razširil na vse življenjske oblike - ciklus najmanj 700.000 let za pridobitev človeškega življenja in plus en cikel galaksije, kar je 27÷28.000 let. Poleg tega se strinjam, da je starost galaksije že tam okrog 15 milijard let in to obdobje lahko razdelimo po še večjih, maha ciklusih, kar je znano na Vzhodu - v zlato, srebrno, bronasto in železno dobo. Poleg velikih ciklusov imamo še manjše te dobe, ki znašajo tam okrog 24.000 let - mala zlata, srebrna, ... železna doba. S temi izrazi dobro poznajo astrologi-džojtiši.
Pa poglejmo na začetek človeštva - v mitu o Prometeju je bilo zapisano, da je bil sin Zevsa in ene od božanstev, bil je rodu titanov, ustvarjen v podobi človeka. Ali ni takrat ko je bila Zemlja ustvarjena, vse tako plno sveže moči, materija je imela silno subtilno moč, prava kopija raja iz kterega smo bli izgnani in prvi ljudje res veliki in dolgoživeči? Bral sem zgodbe od Učiteljev, da so bili prvi ljudje imeli življenjsko dobo skoraj 100.000 let. Komajda verjamem, ampak če se nismo razvijali po evolucijski lestvici živali, ampak smo bili direktno ustvarjeni že od začetka, no nekoliko po začetku stvarjenja tega planeta, potem je možno to - čovek kot dolgoživeči titani. Sigurno ni več pisnih virov, ki bi to potrdili, ni slik - razen morda če so tiste tajne slike UN o velikih okostjih, resnične in nepotvorjene.
Hermes je še dal en slaven izrek:
Kakor zgoraj, tako tudi spodaj.
Hja, če smo se mi ljudje, človeštvo, zaciklali na tem svetu, potem je to tudi težava za Boga. Kako lahko reši problem? Sami se ne moremo spoznati, a on direktno ne more, sme stopiti na svet s svojo polno močjo. Kaj potem? Pošlje poslanca ali preroka, ki je On sam - o tem priča tudi Biblija in še mnogi drugi sveti spisi. Poiščite Njega, da vas privede do Luči, ki večno sije. Tak mora hrepeneči človek sam narediti prvi korak do Njega - ni druge možnosti vsaj za začetek vrnitve duše. Jezus je farizejem dejal glede davčnega denarja: Kar je od cesarja, dajte nazaj cesarju, kar pa je božje, naj se vrne k Bogu. Zlato je od cesarja, duša pa je od Boga. Oboje bi moralo imeti možnost vrnitve, pa ne v nekih okvirnih ciklusih, lahko je že prej. Bom pa dopustil možnost, da se to bolj redko zgodi.
Zakaj mene prepričujete naj počakam na izpolnitev ciklusa, saj to nima smisla, če sem že povezan z Njim? Za vas gre! Le za vas, ki ga niste spoznali, ker po tem sploh ne hepenite. Katero srce, duša hrepeni po Njem, po Bogu, da ga vzame nazaj - v govoru o gori je Jezus dal blagre tem ljudem, ki so bili: ubogi v duhu, žalostni, krotki, lačni in žejni pravice, usmiljenim, čistim v srcu, mirovnikom, preganjani zaradi pravice in govorjenja o Božjem kraljestvu. Taki prej spoznajo, da je svet slab, se odmaknejo in iščejo nekaj višjega, višji smisel - univerzalno Ljubezen. Prej boste morali hrepeneti, da boste sploh se lahko podali na Pot.
Tako sem tudi sam iskal, ko sem spoznal ničevost posvetnega znanja, nesposobnost družbe za pravično in pošteno delitev dela in dobrin, pomanjkanje Ljubezni, sebičnost, ... vse to me je stisnilo v kot. Končno sem spoznal dobre ljudi, ki so me privedli do Učitelja in življenje se mi je spet postavilo na noge - največjo srečo lahko najdemo le v sebi, v prisotnosti Njega - dan in noč. Še mati ne more biti tako blizu z menoj kot je On. Amen.
LP!