Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 621 622 623 624 625 ... 764
(Read 1310638 times)
ajgor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9330 - 10.04.2010 at 18:31:02

Quote:
Quote:
Kdo pa je tvoj Učitelj ? ni potrebno omenjat imena če ne želiš , lahko pa kaj več poveš o njem me zanima .

Nova oblika avtoritete ki jo išče človek , ko mamice ni več ob njem Wink

Lepo mu je biti učenec. Za sinčka je prestar in tudi sliši se ne prav lepo. Strategija z namenom mentalno lenobnega življenja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9331 - 10.04.2010 at 18:41:54

Sem odgovoril DAnteju ,čim pada dež me ta UMTS-zajebava do sto.
Dante kup napak je v tvojem pisanju.

Racimo -Bogu kar je božjega-cesarju kar je cesarjevega.TO MENI
OSEBNO POVE, DA TI POZABLJAŠ KDO JE PRIREJAL IZVORNE TEOLOŠKE SPISE IN KOMU V PRID??? SI ti kdaj pomislil,da se to nanaša na cerkvene davke-desetino??? OJ DANTE v kakšne fore se ti ujameš!!!! In ti bi mene učil!!!!BOŽJE JE VSE VEČNO IN SEDAJ!!!Bog sam je vse!!! Če je BOG samomanifestiran v nekoga,ki je butast se BOG v njemu in skozi njega tako izraža navzven-butasto!!!SAnjaš o Učitelji? Loto in Igor sta ti dobro odgovorila. Wink Wink
Nočem pa da misliš,da smo tu zato,da pokažemo kdo je bolj pameten-ampak gre za to,da vsi pridemo malo bolj k samospoznanju-kdo in kaj v resnici smo.Zato tule tudi pišemo!! Wink Wink WinkNI računice-to jo vidiš ti,ki jo hočeš videti.Je pa poziv hijenam,ki nas izkoriščajo- to dati do znanja,da naj prekinejo s svojii nečednostmi. Wink Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9332 - 10.04.2010 at 20:34:23

Quote:
Poiščite Njega, da vas privede do Luči, ki večno sije.

Koga Njega ? Njega ne moreš najti, ker je vsepovsod.... Smiley
Izgubiš pa se lahko le v lastni temi.... Smiley
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #9333 - 10.04.2010 at 20:46:22

Robi wrote on 10.04.2010 at 20:34:23:
Quote:

Koga Njega ? Njega ne moreš najti, ker je vsepovsod.... Smiley
Izgubiš pa se lahko le v lastni temi.... Smiley

Saj to je najvecji problem, njega ali nekaj BOZANSKEGA, ljudje mislijo da je to bozansko tam nekje, ki se lahko utelesi in tako imamo nekaj bozanskega in na drugi strani kaj? Polpozanskega? Antibozanskega?

Jaz mislim da z besedo se ne da opisati samo dveh zadev in to je notranja izkusnja in neskoncne cloveske (teoreticne) zablode.

Je se kaj kar se ne da opisati z besedami?

Aja ce imamo dva cloveka zakaj se kodno rece da v enemu samorojeni bog? Ceprav sta enaka, kaj je razlika? Za koga kaksna misticna bozja energija, v resnici pa samo osvetljeni, prebujeni ozavescen del, ki je prisoten tudi pri drugem samo da je v specem stanju.

Ok se mi dopade da se je najbolj gosta megla skadila iz teme, se nekaj pa jo le ostaja.

L.p. Cool
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9334 - 10.04.2010 at 22:40:24

Citat izhaja od Hermesa, nekaj podobnega je tudi v drugih svetih spisih. Se motim jaz ali naj vse svete spise vržemo v ogenj. Ja to bi bilo še najlažje. Potem imate prav in jaz se naj posipam s pepelom. Toda če stavek drži, potem se pa nehajte sprenevedati s samorazsvetljenjem. Ni tu glavna beseda na vesoljnem ciklusu (sekundarni vpliv - plima ali oseka!), glavni vpliv za iskaje ima naša volja, ta pa direktno izhaja od duše. Vaša duša še ni "brcnila" vašega uma v ta zadnjo plat in tak samozadostno čakate.  Smiley
Vidim, da skoraj vsi pri tem pomislite na posredovanje duhovnikov ali celo Cerkve. Bah, s Cerkvijo se niti ne pečam! Prav tako ne vsiljujem svoje volje, ampak dovolite da to možnost razložim. Če pa ne rabite tega in se zmorte sami s pomočjo vesolja, potem pa lahko čakate na velik plimni val in bodite na lepem božanski. V vsakem primeru ste v stanju pričakovaj, upate, da se bo to kmalu zgodlo. Dobro, vaša odločitev, spoštujem jo in želim vam vse dobro. Zakaj pa ne? Vaša odločitev!  Smiley

Alojz! Tista o desetini in o davčnem denarju nista skup. Poglavje Davek cesarju v Matejevem evangeliju ne govori o desetini. V Tomaževem evangeliju (zbirka 121 izrekov!), ki ni potvorjen in direktno preveden, je bil podoben stavek. Prav si zapisal ta stavek iz Matejevega, jaz pa sem bolj pomislil na tistega v Tomaževem evangeliju. Pogledal sem še k Markovem in Lukovem evangeliju, tam ni govora o desetini. Božje v nas je duša in ta je od Boga - kakšen ugovor pri tem? Ok!

Zdaj pa povejte, kaj je narobe v tej možnosti, da se Bog Oče ne more odeti v "obleko" navadnega človeka, ki naj bi bil resnični Učitelj? Taka "oseba" vas mora povedati, kaj in kako. Le mislite si, da se vesoljno spoznanje pride samo po Svetem Duhu. Ta računica odpade, če niste kot čista posoda in neprebujeni. Namreč sveti duh ne pristopi k "umazaniji", ki oklepa dušo. Vi bi pa s nenadnim razsvetljenjem še obdržali umazanijo, ki ste jo nakopičili v prejšnjem in zadajšnjem življenju. Močan impulz svetega duha bi to umazanijo vžgal in čutili bi neznosno bolečino. Ne slepite se, ker ne veste kakšen je sijaj Božanske svetlobe. Če niste dovolj čisti, ne boste mogli blizu, zaslepila bi vas, pravzaprav se boste kar obrnili in to opazovali bolj od daleč ali kaj drugega. Ako nimate izkušnje s tem, se ne slepite, le zakaj poslušate nekoga, ki tega si niti ne predstavlja. Moč Luči je tako silna, da se lahko sijaj tega zunanjega sonca kar skrije. Takšno moč Luči imamo v sebi - res Etrex, speča je, ne more se vzdigniti, ker ni Njega blizu, da bi jo na novo aktiviral in tu v materialnem nima opore, odvisna je od muhastega uma in nezanesljivega telesa. Če pa mi kaj od tega očitate, povejte iz izkušnje ali pa vsaj logično. Če pa boste takrat ko bo prišel ta čas, ostali izven Luči, ker vanjo ne mogli vstopiti, potem se me spomnite, kar sem zapisal tu. Ne vstopajte, če že sami niste zbrali dovolj notranje moči in če niste dovolj čisti.

Nekateri namigujejo na mentalno lenobnost, pih! Ravno mentalno jasneje je vse, ko nas ne grizejo želje (zato pa je Prometeju vsako noč kljuvalo v jetra!), ne pohlep in navezanost. Mentalno preaktivni so za moj okus preveč jezni in polni pričakovanj. Nezadovoljni in sitni ko ne gre po njihovem. Nič jim ne bom pravil!

Učitelj ni zgolj telo, ampak On v oblačilu. Bog-človek ali razumljivo Svetnik, ki je poslanec Gospodarja vesolja in hkrati prerok, božja usta. Bog pa je povsod prisoten v elementarnem stanju. Tako je Učitelj od Boga in človek je tudi od Boga. Da se vzpostavi povezava v Logosu, Besedi se morata spet spoznati. Sicer je čista Moč človeku nedosegljiva.

Oj, Alojz, žal mi je, da nisem bral tistega odgovora ki ti ga je dež "spral". Vse dobro!  Smiley Grin

Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9335 - 11.04.2010 at 11:46:37

LUč ki večno sije-je duhovno prebujeno vesoljno življenje-božje samospoznanje v človeku,ki je hkrati sam TAKO KOT VSE-božja vesoljna samomanifestacija.Bog ni deljena identiteta-je vsevesoljna življenjska in elementarna vesoljna samobitnost-monofiszis(enotno telo) večno in sedaj.Ko to spoznaš si v večni luči sami- danes še v vesoljni temi.DAnte veliko preveč lukenj je v tvojih razlagah vsaj zame -oprosti tako je. Wink

Čim si ti vesoljno (božje)samospoznano obličje,ti avtomatsko predstavljaŠ Emanuela-bog v nas in z nami.Vesolje v nas in mi v njemu-živi-samospoznani. Dante vsi mi smo bratje eno v Bogu in vse z nami isto-zato teologija uporabi ime IXvaku-ne ve se kdo boponovno v tem civilizacijskem ciklu prvi vesoljno samospoznan?Dante daj mi povej kdo je tvoj učitelj??? Ima ime in telo,ali je zgolj to tvoja osebna fikcija? Wink Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9336 - 11.04.2010 at 12:01:35

Quote:
Se motim jaz ali naj vse svete spise vržemo v ogenj.

Jaz sem zato, da se jih vrže v ogenj.
To bi bilo za človeka najtežje, ne nejlažje.
Človek sam po sebi ne rabi veliko za srečo. Ne vem zakaj bi moral svojo srečo in svobodo podrejati nekim svetim spisom in temu, če je živel Jezus pred 2000 ali 3000 leti....A ne vidiš tega, da so vsi ti sveti spisi le hrana za ego...? Na primer, da ti verjameš, da je Jezus živel, jaz pa ne, bova že v konfliktu..lastno svobodo tako pogojuješ z nečim, kar je nekdo zapisal, pa nimaš pojma kdo je zapisal pred tisočimi leti....
Človek bi naj prerasel te ego igrice in končno zaživel tako, kot hrepeni sama duša, ne pa človeški um.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9337 - 11.04.2010 at 12:25:57

Robi wrote on 11.04.2010 at 12:01:35:
Quote:

Na primer, da ti verjameš, da je Jezus živel, jaz pa ne, bova že v konfliktu..

Tisti, ki resnično ve in verjame, da je Jezus živel, ne bo z nikomer v konfliktu, tisti, ki pa ne verjame, pa bo hotel biti v konfliktu z tistim, ki verjame.

Največji štos je v tem, da tisti ki, ve ni z nikomer v konfliktu, ampak tisti, ki ne ve je vedno konflikten in na koncu še to ne ve, zakaj je konflikten, zato pa pripisuje konfliktnost drugemu.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9338 - 11.04.2010 at 12:28:37

Robi wrote on 11.04.2010 at 12:01:35:
Quote:

Jaz sem zato, da se jih vrže v ogenj.
To bi bilo za človeka najtežje, ne nejlažje.
Človek sam po sebi ne rabi veliko za srečo. Ne vem zakaj bi moral svojo srečo in svobodo podrejati nekim svetim spisom in temu, če je živel Jezus pred 2000 ali 3000 leti....A ne vidiš tega, da so vsi ti sveti spisi le hrana za ego...? Na primer, da ti verjameš, da je Jezus živel, jaz pa ne, bova že v konfliktu..lastno svobodo tako pogojuješ z nečim, kar je nekdo zapisal, pa nimaš pojma kdo je zapisal pred tisočimi leti....
Človek bi naj prerasel te ego igrice in končno zaživel tako, kot hrepeni sama duša, ne pa človeški um.

Robi se strinjam s teboj.Sveti spisi niso zato,da jih citiraš,ampak,da jih proučuješ in jih razumeš kot šifrirano brezčasnopisano razlago(dedišlino) same vesoljne samobitnosti,ki je samomanifestirana v vsemu in tudi v nas samih. Vesolje samo bo iz nas iztrgalo ta bolni egoizem,ko bodo em frekvence galaksije našo dušo (brezčasnosT)prebudile v nas samih-neodvisno od naše sedanje ego volje. Nekateri ta forum razumejo kot ego borbo-ne pa kot debato o vesolju in nas v njemu. Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9339 - 11.04.2010 at 13:11:44

Vsem! Smiley

Po meni večina med nami napačno gleda nase in razume same sebe.
Mnogi to svoje fizično telo občutijo kot oviro (breme)za njihov duhovni razvoj-zato si ustvarijo mistično duhovno avtoriteto nematerialnega Boga!!!

Namesto da bi svoje fizično telo dojeli kot vesoljno (božjo) enkratno neponovljivo živo individualno vesoljno samomanifestacijo, da se preko njihovega življenja ta njihova individualna samomanifestirana vesoljna življenjska enkratnost (Živ BOG) samospozna v njih in oni v njemu.

Cilj boga in človeka je isti cilj-živeti samospoznan ,ker sta živi Bog in človek eno in isto-tako kot vse- je bog vse sam!!!

Živi Bog v človeku mora dojeti tudi svoj nezavedni elementarni izraz(materijalni),ki je neodvisen od življenja, a življenje je usodno odvisno od elementarnega samodelovanja .

Zato Bog v človeški podobi združuje samozavedanje - duhovno in fizično.Vesolje se lahko tako samospozna-samozave na duhovni in materijalni podobi samo v živi lastni individualni človeški samomanifestaciji.

Ta podoba se izraža v vesoljno samospoznani podobi človeka-Emanuela.Tu ni nič neresničnega-težko je zadevo dojeti in to jaz razumem!!Vsi mi in vse je večno in sedaj Bog sam z nami in v nas samih. Wink Wink Wink
Zakaj mi danes delujemo-egoistično??? Samo zato,ker vesolje (BOga) razumemo kot ločeno identiteto od nas samih in ne razumemo da smo mi sami (božja)vesoljna samozavedna-najvišja življenjska identiteta in nič več in nič manj.Naša svobodna ego volja nas dela ločene od Boga(vesolja)samega,ker smo sami sebe razumemo podcenjene in precenjene-nasproti ostalih božjih (vesoljnih)identitet tako elementarnih kot življenjskih!!!

Mi danes nismo to kar v resnici smo-najvišji (božji) vesoljni samoizraz,ki se zave,da je vse vesoljno življenje in njegovo ohranjanje naša skrb,ki jo vesolje BOG samoudejanja skozi lastno življenje -nas same !!!!! Wink WinkRazmislite,kako nam je vesoljno delovati in živeti???
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9340 - 11.04.2010 at 13:58:05

Quote:
Tisti, ki resnično ve in verjame, da je Jezus živel, ne bo z nikomer v konfliktu, tisti, ki pa ne verjame, pa bo hotel biti v konfliktu z tistim, ki verjame.

A si bil zraven, da veš ?
Sta skupaj pasla ovce ? Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9341 - 11.04.2010 at 14:07:36

Quote:
Po meni večina med nami napačno gleda nase in razume same sebe.
Mnogi to svoje fizično telo občutijo kot oviro (breme)za njihov duhovni razvoj-zato si ustvarijo mistično duhovno avtoriteto nematerialnega Boga!!!

O tem sem že sam večkrat pisal in spraševal zakaj je večini telo neka ovira in potem sanjajo o neki večni duši....Vse naše misli, kot tudi ideje o duši in telesu kot oviri, so nastale s pomočjo našega življenja in občutkov, ki jih je povzročilo telo. Doživljanje vsega tega, kot neko oviro in bežanje od dejstev s pomočjo sanj, nas ne bo odrešilo samega odpora in trpljenja.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #9342 - 11.04.2010 at 14:48:53

Alojz in Sandib wrote on 11.04.2010 at 13:11:44:
Zakaj mi danes delujemo-egoistično??? Samo zato,ker vesolje (BOga) razumemo kot ločeno identiteto od nas samih in ne razumemo da smo mi sami (božja)vesoljna samozavedna-najvišja življenjska identiteta in nič več in nič manj.Naša svobodna ego volja nas dela ločene od Boga(vesolja)samega,ker smo sami sebe razumemo podcenjene in precenjene-nasproti ostalih božjih (vesoljnih)identitet tako elementarnih kot življenjskih!!!

Zato tudi pravim v mojem zadnjem postu da je to nas najvecji problem, tocno to nihanje in lovljenje med dveva poloma, vedno je en pol izven nas oziroma nasega dometa, torej je bozansko nekje proc- to je kodno receno, ce pa to razumemo dobesedno smo cisto mimo bistva.

Narava pa je enostavna vse je v vsemu v osnovi enako, v svojem valovanju usklajeno, razen valovanje nase svobodne volje- duha.

Pa tudi nasa volja se strinjam z Alojzem ima valovanje v okviru ki ga odreja vesolje oziroma galaksija sama. 2000 let nazaj se zato ne bi mogel roditi taksen clovek kot danes, ker smo danes na dosti visji ferkvenci, naravno tu nimas kaj kot jabolko, ki zori,... kot vsa narava ki valovi od ene proti drugi tocki, cudezov ni, cudez bi bil ce bi ponoci bila svetloba (sonce), ne more bit, ker je noc na eni strani zemlje je na drugi svetloba, ce je poletje ne more biti zima, mi nismo izjema to se je treba zavedati, v isti vesoljni juhi plavamo, ki je sestavljeno iz valovanja.

Vesolje, Bog, je tako vedno v temu gibanju, ki nima koncne tocke torej neke koncne odresitve, kot nekateri naivno upajo. V nikoli zacetem sistemu bi vesolje (Bog) bilo popolno, v resnici tudi je popolno, ampak vedno kot celota ki jo gledamo z vrha in vidimo da je na eni strani dobro na drugo slabo, to je popolnost ampak ne iz vidika invidualne nesamospoznane osebe, ki se cuti locenega od stvarstva- Boga. Ce bi ta oseba pogledala iz vrha bi se videla kot del Boga cetudi je na neprijetni slabi strani, ko se ti zdi vse uprto proti tebi in vse en sam kaos.

To je pa to ko Alojz pravi da se locujemo od vesolja- Boga, je pa res da je to stanje tudi tezko dosezt, ker eno ga je razumeti, drugo pa zaziveti, ker um nikoli ne bo zlepa potrdil aha saj tudi ce sem na slabem je na drugi strani nekdo na dobrem in ker smo ENO, ni nobene razlike smo na istem in je popolno.
L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9343 - 11.04.2010 at 15:12:58

Robi wrote on 11.04.2010 at 13:58:05:
Quote:

A si bil zraven, da veš ?
Sta skupaj pasla ovce ? Smiley

No, vidiš, da hočeš biti konflikten!!

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska