Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 623 624 625 626 627 ... 764
(Read 1310528 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9360 - 11.04.2010 at 21:24:18

ML
Saj ne spi duh-spi naša duša.Velika razlika ML!!

Lepe pesmice še ne pomenijo razumevanja vesoljnega samodogajanja,ki v tebi samodejno (BOG)preko svojega duha budi tvoje sebstvo in dušo k vesoljnemu razsvetljenjstvu v tebi samemu-neodvisno od tvojih mojih ego pesmic!!! Wink Wink Wink

Življenje je vesoljni samodar,ko ga dojameš v sebi!! Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9361 - 11.04.2010 at 21:40:04

Alojz in Sandib wrote on 11.04.2010 at 21:24:18:
ML

Lepe pesmice še ne pomenijo razumevanja vesoljnega samodogajanja,ki v tebi samodejno (BOG)preko svojega duha budi tvoje sebstvo in dušo k vesoljnemu razsvetljenjstvu v tebi samemu-neodvisno od tvojih mojih ego pesmic!!! Wink Wink Wink

Duša upravlja z mesenim telesom, zato ne more spati, je pa lahko lena in pokvarljiva. Duh je pa položen v dušo in dokler ga duša ne prebudi, ta miruje in jaz temu pravim, da spi, ko pa duša prebudi duha v sebi se ta združi popolnoma z dušo in temu rečemo razsvetljenstvo. V duhu je skrita vsa modrost in znanje, in ko duša prebudi duha v sebi, postane vsa modrost in znanje tudi njena last, ker je združena v enost z večnim duhom.

Zato čakanje duše na vesoljno razsvetljenje je le potuha in je v resnici ne bo nikoli dočakala, če se ne bo sama iz sebe za to potrudila že prej. Alojz ti duhovnih stvari sploh ne dojemaš, ker vse kar se nanaša na duhovni svet, takoj preneseš na materialnega, zato tvoj um ne vidi povezave.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9362 - 11.04.2010 at 21:45:36

M.L. wrote on 11.04.2010 at 21:40:04:
Alojz in Sandib wrote on 11.04.2010 at 21:24:18:
ML

Duša upravlja z mesenim telesom, zato ne more spati, je pa lahko lena in pokvarljiva. Duh je pa položen v dušo in dokler ga duša ne prebudi, ta miruje in jaz temu pravim, da spi, ko pa duša prebudi duha v sebi se ta združi popolnoma z dušo in temu rečemo razsvetljenstvo. V duhu je skrita vsa modrost in znanje, in ko duša prebudi duha v sebi, postane vsa modrost in znanje tudi njena last, ker je združena v enost z večnim duhom.

Zato čakanje duše na vesoljno razsvetljenje je le potuha in je v resnici ne bo nikoli dočakala, če se ne bo sama iz sebe za to potrudila že prej. Alojz ti duhovnih stvari sploh ne dojemaš, ker vse kar se nanaša na duhovni svet, takoj preneseš na materialnega, zato tvoj um ne vidi povezave.

Pa lep pozdrav.

Sodiš po sebi????? Zaradi samodelovanja (duha)ti sploh živiš-občutiš-misliš-ker ti ne loćiš življenjskega duha od elementarnega,ki ga ne vidiš občutiš a deleju nate neodvisno od tebe samega.Ta duh življenjsko zbuja tvojo dušo!!! Kaj je tu materialnega?? Sanjaš??Jaz duhovnega ne razumem-izvoli razsvetlji me-brez zavijanja v nebeške pravljice-kako si pa ti duhoven.Konkrewtno prosim-tako kot to povem jaz-četudi bo po tvoji duhovnosti(zame lažni)pravljici.Tako to je saj debatirava,a ne? Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9363 - 11.04.2010 at 21:48:45

ML

Navadi se,če se midva direktno konfrontirama,da jo po kakšni svoji zlobni opazki ne zbrišeš s foruma.Argumentiraj zadeve,da jih razćistima.Hijene napadejo leva in če ugotovijo,da jih je premalo,da bi ga premagale po dveh treh poskusih spizdijo!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #9364 - 11.04.2010 at 22:03:29

Jaz razumem ml-a , samo ml dopusti možnost tui drugim resnicam . Brez veze da nekaj en proti drugemu gremo neke egotripe in tak pozabimo na bistvo . Ne moreš zanikat resnice v alojzovih sporočilih , saj to ne pomeni da tvoje mišljenje ni pravilno  samo možnost moraš dat vsemu prisluhnit in sam preverit če drži.
Jaz do zdaj lahk rečem da sem še pri vseh alojzovih postih videl čutil če ne takoj pa potem kasneje spoznal resnico ko sem sam preveril .
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9365 - 11.04.2010 at 22:03:44

Alojz in Sandib wrote on 11.04.2010 at 21:48:45:
ML

Navadi se,če se midva direktno konfrontirama,da jo po kakšni svoji zlobni opazki ne zbrišeš s foruma.Argumentiraj zadeve,da jih razćistima.Hijene napadejo leva in če ugotovijo,da jih je premalo,da bi ga premagale po dveh treh poskusih spizdijo!! Wink Wink

Saj veš, da midva ne moreva debatirati, zato nimam za kaj bežati in še manj česa bati. Mogoče boš kdaj prebil lupino materialne ovojnice, s katero si obdan in ti preprečuje nadaljni uvid resničnega sveta. Potem bova pa že lahko kakšno rekla na temo P.D. in našla tudi skupen jezik.

Alojz velik ujetnik si, in venomer se nevede bolj in bolj ograjuješ in vežeš z novimi okovi. Za tvojo osvoboditev je potrebno veliko ponižanje pred svetom, katerega pa tvoj veliki ego ne more prenesti, zato se boš še čedalje bolj vezal in ograjeval v svoji sodbi. Sicer pa kdor tako hoče se mu ne godi krivica.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9366 - 11.04.2010 at 22:08:31

Quote:
Jaz razumem ml-a , samo ml dopusti možnost tui drugim resnicam . Brez veze da nekaj en proti drugemu gremo neke egotripe in tak pozabimo na bistvo . Ne moreš zanikat resnice v alojzovih sporočilih , saj to ne pomeni da je kar ti misliš vse narobe  samo možnost moraš dat vsemu prisluhnit in sam preverit če drži.
Jaz do zdaj lahk rečem da sem še pri vseh alojzovih postih videl čutil če ne takoj pa potem kasneje spoznal resnico ko sem sam preveril .

Loto, gledaš samo iz enega zornega kota.

pa lep pozdrav
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9367 - 11.04.2010 at 22:11:15

M.L. wrote on 11.04.2010 at 22:03:44:
ML

Saj veš, da midva ne moreva debatirati, zato nimam za kaj bežati in še manj česa bati. Mogoče boš kdaj prebil lupino materialne ovojnice, s kateri si obdan in ti preprečuje nadaljni uvid resničnega sveta. Potem bova pa že lahko kakšno rekla na temo P.D. in našla tudi skupen jezik.

Alojz velik ujetnik si, in venomer se nevede bolj in bolj ograjuješ in vežeš z novimi okovi. Za tvojo osvoboditev je potrebno veliko ponižanje pred svetom, katerega pa tvoj veliki ego ne more prenesti, zato se boš še čedalje bolj vezal in ograjeval v svoji sodbi. Sicer pa kdo tako hoče se mu ne godi krivica.

Pa lep pozdrav.

Vidiš kakšen ego si ti sedaj izpričal!!! Se zavedaš kako nizkotno braniš svojo nevednost.Ker te to ne poteši,pa še groziš!!!!Meni se krivica sploh goditi ne more-razumeš??,ker jaz vem da sem ravno toliko božji kot kdorkoli tule,ki me pita s svojimi lažmi in ego grožnjami.Kdor grozi tako kot ti je zame božja tema-bog samospoznan v lastni človeški podobi nikoli ne grozi in ne sodi drugega življenja!!!ML ti in prava vesoljna poduhovljena podoba sta za moje pojme in razumevanje ćista tema.Ti živiš odtujen od soljudiostalega življenja in sam od sebe-žal!!Ti nimaš pravice nikogar soditi po sebi!! Lepo zaviješ trpel boš,ker sam tako hočeš haha ML.Si pa plitek v svojih duhovnih pravljicah. Wink Wink
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9368 - 11.04.2010 at 22:18:25

Alojz in Sandib wrote on 11.04.2010 at 22:11:15:
M.L. wrote on 11.04.2010 at 22:03:44:
ML

Saj veš, da midva ne moreva debatirati, zato nimam za kaj bežati in še manj česa bati. Mogoče boš kdaj prebil lupino materialne ovojnice, s kateri si obdan in ti preprečuje nadaljni uvid resničnega sveta. Potem bova pa že lahko kakšno rekla na temo P.D. in našla tudi skupen jezik.

Alojz velik ujetnik si, in venomer se nevede bolj in bolj ograjuješ in vežeš z novimi okovi. Za tvojo osvoboditev je potrebno veliko ponižanje pred svetom, katerega pa tvoj veliki ego ne more prenesti, zato se boš še čedalje bolj vezal in ograjeval v svoji sodbi. Sicer pa kdo tako hoče se mu ne godi krivica.

Pa lep pozdrav.

Vidiš kakšen ego si ti sedaj izpričal!!! Se zavedaš kako nizkotno braniš svojo nevednost.Ker te to ne poteši,pa še groziš!!!!Meni se krivica sploh goditi ne more-razumeš??,ker jaz vem da sem ravno toliko božji kot kdorkoli tule,ki me pita s svojimi lažmi in ego grožnjami.Kdor grozi tako kot ti je zame božja tema-bog samospoznan v lastni človeški podobi nikoli ne grozi in ne sodi drugega življenja!!!ML ti in prava vesoljna poduhovljena podoba sta za moje pojme in razumevanje ćista tema.Ti živiš odtujen od soljudiostalega življenja in sam od sebe-žal!!Ti nimaš pravice nikogar soditi po sebi!! Lepo zaviješ trpel boš,ker sam tako hočeš haha ML.Si pa plitek v svojih duhovnih pravljicah. Wink Wink

Ne vem, kje vidiš kakšno grožnjo, a te je strah življenja, kot je rekel Dante, povedal sem ti samo resnico in kot je videti se resnice tudi bojiš, seveda resnica je življenje samo, za razliko od materialne smrti, ki ni nič drugega kakor velika laž.

No pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9369 - 11.04.2010 at 22:19:41

Quote:
Jaz razumem ml-a , samo ml dopusti možnost tui drugim resnicam . Brez veze da nekaj en proti drugemu gremo neke egotripe in tak pozabimo na bistvo . Ne moreš zanikat resnice v alojzovih sporočilih , saj to ne pomeni da tvoje mišljenje ni pravilno  samo možnost moraš dat vsemu prisluhnit in sam preverit če drži.

Loto

Dokler nisem izvan tudi ne napadam.Ne razumem zakaj ne zmore ML lepo napisati Alojz tole ni zame tako- ampak mislim da je tako.Najprej sodi,ko vidi,da ne gre naprej žali-namesto da bi debatiral
Jaz ta forum razumem kot strpno debatiranje.V resnici se bolj branim kot sporočam.Kdorkoli me vpraša za mnenje vedno odgovorim-nikoli ne žalim,če žalitve ne zaznam pri sogovorcu. Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9370 - 11.04.2010 at 22:22:02

ML

Zakaj bi me bilo življenja strah?? Če sodiš odgovori ne samo nalepke limat name? Zakaj bi se bal življenja-če se smrti ne bojim-razloži mi ti- ki sodiš mene po sebi?! Smiley SmileyMaterijalna smrt je laž za nevedne !!!-za žive vesoljno samospoznane je življenje ENKRATNA ponujena vesoljna samoodrešitev ravno življenja samega.Sedaj pa ML migni z dušo,duhom in možgani-mogoče kaj dojameš?? Wink Wink Wink
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9371 - 11.04.2010 at 22:24:46

Alojz in Sandib wrote on 11.04.2010 at 22:22:02:
ML

Zakaj bi me bilo življenja strah?? Če sodiš odgovori ne samo nalepke limat name? Zakaj bi se bal življenja-če se smrti ne bojim-razloži mi ti- ki sodiš mene po sebi?! Smiley Smiley

Alojz, zelo enostavno, če vidiš grožnje v mojih besedah, potem se bojiš resnice in življenja. Smrt je pa del mesenega življenja.

No pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9372 - 11.04.2010 at 22:28:48

Alojz in Sandib wrote on 11.04.2010 at 22:22:02:
ML

Zakaj bi me bilo življenja strah?? Če sodiš odgovori ne samo nalepke limat name? Zakaj bi se bal življenja-če se smrti ne bojim-razloži mi ti- ki sodiš mene po sebi?! Smiley SmileyMaterijalna smrt je laž za nevedne !!!-za žive vesoljno samospoznane je življenje ENKRATNA ponujena vesoljna samoodrešitev ravno življenja samega.Sedaj pa ML migni z dušo,duhom in možgani-mogoče kaj dojameš?? Wink Wink Wink

Tole razmisli M.L Ti zame nikoli ne boš grožnja to dojemi-ne se precenjevati!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9373 - 11.04.2010 at 22:35:22

Kaj si pa tule napisal, si že morda pozabil????kjer praviš kako strašno ti grozim!!! Alojz, preveč nasprotij govoriš. Nasede ti lahko samo neveden človek.

No pa lep pozdrav
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9374 - 11.04.2010 at 22:45:45

M.L. wrote on 11.04.2010 at 22:35:22:

Kaj si pa tule napisal, si že morda pozabil????kjer praviš kako strašno ti grozim!!! Alojz, preveč nasprotij govoriš. Nasede ti lahko samo neveden človek.

No pa lep pozdrav

ML
Zakaj se toliko zapletaš?? Kar nekaj kvačkaš kot kakšna opravljiva stara baba. SmileyLepo si mi zavil rek :Kdor sam tako hoče ne trpi.!
In sedaj hočeš svoje lepo zavite besede-grožnjo zaviti-ali svoje sprenevedanje.?Ali ne trpijo tudi lačni bolni-ti hočeš meno osebno povedati,da naj ne jokam ko bom trpel kao materialist hihi ML.Kdor te ne pozna bi te drago plačal-jaz ne!! Wink WinkSem te že zdavnaj spregledal vragec mali v duhovni plašč licemerja zavit. Wink Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 623 624 625 626 627 ... 764