Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 624 625 626 627 628 ... 764
(Read 1310392 times)
Etrex
5

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #9375 - 12.04.2010 at 01:16:44

Dante tvoje pisanje je dobronamerno, se lepo bere imas ze nekaj "globjih notrjanjih" izkusenj in tako naprej vendar, se enostavno necesa ne zavedas...

Dante wrote on 11.04.2010 at 19:03:01:
Poslušanje Alojza je zanimivo, vendar ... enostransko. Ni res da smo tako odvisni od galaktičnih ciklusov - takim trditvam bi se ti oni na Vzhodu smejali in bi ti takoj rekli, da zgolj razmišljaš, nimaš notranje prakse, kaj šele izkušenj.

Zelo ocitno je da smo odvisni od galakticnih ciklov, od cesa pa smo odvisni? Z Alojzem se poznam ze nekaj cas in glede na moje obcutke lahko samo recem za Alojza samo "on je tisi".

Alojz je lepo povedal v katerem delu cikla smo (galakticna jesen) vzhodnjaskim prodajalcem smeha se se sanja ne kaj prihaja, no zacelo se je potresi! Nasilje! Pobijanje? Fina stvar kaj?!! So vzhodnjaski smejaci to napovedali? Ali kaj sele da so tako dalec da imajo resitev za to?

Vidis megla, megla je pri teh duhovnih igralcih kar se resnicne vesoljne enotne naravne zakonitosti tice. V duhovnih praksak (navznoter) so ze dobri- prakticni, to pa je le ena plat kovanca.

Nobeden ni imel poljma o galakticnih ciklih preden ni tega Alojz razkril. Kaj sele bo? Se ti ne sanja ne? Kaj bo pomagala vzhodnjaska kvazi duhovnost ko se temelji sveta rusijo, imajo resitev? Imajo resitev da bojo preprecili da bi se ljudje pobijali za kozarec vode? No Alojz jo ima, zato si kot oseba zasluzi malce vec spostovanja in ce ga hijensko napadasta z licemerskim bratom M.L.jem, naredita to kot moza ne pa kot picke ki se poskrijejo ko pride do konkretnega pogovora! (oprosti to mislim predvsem za M.L. ja ki izjavlja ze legendarno: ja ker ti duhovnega ne razumes)

Dante wrote on 11.04.2010 at 19:03:01:
Ma kaki ciklusi do samospoznanja, problem je v tem, da s(m)o bili ljudje osredotočeni le na čutna uživanja in cel kup razmišljanj o svašta, o Bogu  Smiley Roll Eyes Toda doečti samospoznanje in priti do Boga je le praksa. V meditaciji pustiš telo na tem svetu, um in intelekt pa tudi uživata in duša postaja močnejša, vse več nebeške svetlobe sprejema. Nič ni v tem luftanje in ni nasilnega, bolečega iztopanja in vstopanja zavesti.

Kako kaksni ciklusi? Pa kaj niso dovolj ocitni, pa ja opazis kako se ljudje spreminjajo skozi zgodovino, kaj mislis da je to zaradi nekaksnega karmicnega dela na sebi skozi stoletja, tisocletja? Pa mimogrede celotna ciklicna samopojavnost od atoma do galaksije tudi ni kar za zanemariti kaj?

To je ena najvecjih duhovnih zmot, je cas setve in cas zetve pika, ni neskoncne rasti vse niha gor in gre dol- Tu nimas kaj, vse je v dolocenem casovnem okvirju, neko seme lahko prej vzklije kot drugo, ampak mora biti cas ki daje pogoje temu ki prvo vzklije, pozimi ne bo vzklilo.

Drugo kar se tice meditacije in dela na sebi vse to spostujem in se o vsemu ostalemu kar nisem quatal iz tvojega posta nekako strinjam, ampak kjer si ga posteno vsekal mimo pa sem ti pokazal.

Aja se enkrat kaj vas new age duhovne iskalce v P.D. najbolj zjebe in odbije proc od tega pristnega znanja... Dante ti si bolj nov zato bom ponovil to kar ze od zacetka ponavljam.

Odbije vas to da je stvarstvo ciklicno, da je smrt enkratna in ne navidezna, da ne boste dosegli levela ko boste v neskoncnosti v brezskrbni duhovnosti brez odvecnega trpecega telesa, odbija vas da smo ljudje najvisja odgovorna bitja (kot glava BOGA). Vsi angelcki nadangelcki upravljalci, planetki bitja in ostali duhovni upravljalci odpadejo, sami smo! Sami!!!!!

In kaj je to? To naj vsak dobro premisli? EGO ravno to je EGO in to je zopet nov paradoks, da ravno osebe ki pridigajo proti EGU, jih skozi zadnja vrata zbije ravno ta isti EGO ker hocejo te zgoraj zapisane duhovne privilegije zase (svoj EGO!).

L.p. Cool
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9376 - 12.04.2010 at 08:07:41

Quote:
Toda doečti samospoznanje in priti do Boga je le praksa. V meditaciji pustiš telo na tem svetu, um in intelekt pa tudi uživata in duša postaja močnejša, vse več nebeške svetlobe sprejema. Nič ni v tem luftanje in ni nasilnega, bolečega iztopanja in vstopanja zavesti.

Človek čuti telo, ne dušo..O tem kar pišeš, so le simbolične predstave našega uma, zato, da vse skupaj lepše zgleda...
Naš um je zelo dobro orodje, ki ga uporabljamo z lastno voljo. Naša volja pa teži k zadovoljstvu, zato je takšna meditacija le poskus bega od samega sebe in svojih travm, ki si jih doživljal kot otrok...
Ko prideš do samospoznanja, potem se zavedaš tistega, ki upravlja z umom in veš zakaj počneš to, kar počneš.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9377 - 12.04.2010 at 11:28:33

Robi wrote on 12.04.2010 at 08:07:41:
Quote:
Toda doečti samospoznanje in priti do Boga je le praksa. V meditaciji pustiš telo na tem svetu, um in intelekt pa tudi uživata in duša postaja močnejša, vse več nebeške svetlobe sprejema. Nič ni v tem luftanje in ni nasilnega, bolečega iztopanja in vstopanja zavesti.

Človek čuti telo, ne dušo..O tem kar pišeš, so le simbolične predstave našega uma, zato, da vse skupaj lepše zgleda...
Naš um je zelo dobro orodje, ki ga uporabljamo z lastno voljo. Naša volja pa teži k zadovoljstvu, zato je takšna meditacija le poskus bega od samega sebe in svojih travm, ki si jih doživljal kot otrok...
Ko prideš do samospoznanja, potem se zavedaš tistega, ki upravlja z umom in veš zakaj počneš to, kar počneš.

Robi se strinjam.Človek je večnivojsko sebstvo-um je orodje našega sebstva samo takrat ko ga naša duša-zavest zmore kontrolirano uporabljati.Drugače je um gospodar nas samih.Če je um gospodar je njegov najslabši samoizraz naš ego,ker um hoče za vsako ceno naše in lastno ugodje,če ni zavestno kontroliran po nas samih.Ker je takšen nezavestno kontroliran um v bistvu človekov sovražnik,ni več njegovo orodje.

Um potem v vsaki situaciji najde ugodje tudi za ceno lastne zatemnitve-skozi iluzijo.Naš um verjame tudi v zunanjo situacijo samo,da stori- dela za naše ugodje.

Ljudje preko uma lažje verjamejo iluziji- kot lastni zavesti duši-čeprav jih ravno ta kot izraz naše intuicije(primarne življenjske inteligenco)opozarja z dvomom.Um dvom poteši in naš duhovni napredek se preko ego uma-ugodja-pomiri in mi zastanemo v tem ugodju-ga sprejmemo-Napaka!!!

In potem dobimo to kar imamo-za vsako ceno sprejeto ego ugodje-kako je BOG ločena imaginarna vesoljna edentiteta od nas in to potem branimo tudi za ceno lastnega licemirskega ugodja.To bi morali tule nekateri dojeti!!! Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #9378 - 12.04.2010 at 11:34:44

Po moje po  poti/postopku/praksi 'samospoznanja duše' in kar je še takšnih terminov, lahko usmerja/vodi drugega le tisti, ki mi mu je ta drugi dal vnaprejšnje pooblastilo, da to sme početi. To popoblastilo je lahko  utemleljeno  na le  brezpogojnem zaupanju v pravilnost njegove poti, to pa je lahko utemljena na ljubezni (podobni zavestni ljubezni do staršev, partnerski ljubezni), na vleki osebnega zgleda (zavestni želji biti podoben), na uspešnosti metode ( konsitentni teoriji, ki se potrjuje v praktični izkušnji ) in sugestiji (nezavedni privlačnosti) ...

O pravilnosti/nepravilnosti te poti/postopka/prakse tisti, ki nimamo takšnega vnaprejšnga poblastila od drugega, temu drugemu nimamo ne pravice ne strokovnih ne kakšnih drugih kompetenc soditi, kolikor seveda ta pot/postopek/praksa ne ogroža naše lastne poti/postopka/prakse. Meni osebno je npr. blizu pot, ki bi se jo na kratko dalo označiti z 'misliti proti sebi' (ki so jo prakticirali vsi misleci, ki so mi zares blizu) in kljub temu, da se nemalokrat znajdem v skušnjavi, da bi to svojo pot razglašal za univerzalno, se skušam vsakič, ko zaidem v to skušnajvo, zavedat, da s tem, ko drugega skušam napeljevat na to naj misli 'zoper sebe', hkrati naplejujem k temu, da misli tako kot jaz, pri čemer nimam od  njega nobenega pooblastila (utemelejnega na ljubezni, zgledu, konsistentni metodi ali zgolj sugestiji), da bi mu bil lahko  vodnik....

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9379 - 12.04.2010 at 11:50:58

titud wrote on 12.04.2010 at 11:34:44:
Po moje po  poti/postopku/praksi 'samospoznanja duše' in kar je še takšnih terminov, lahko usmerja/vodi drugega le tisti, ki mi mu je ta drugi dal vnaprejšnje pooblastilo, da to sme početi. To popoblastilo je lahko  utemleljeno  na le  brezpogojnem zaupanju v pravilnost njegove poti, to pa je lahko utemljena na ljubezni (podobni zavestni ljubezni do staršev, partnerski ljubezni), na vleki osebnega zgleda (zavestni želji biti podoben), na uspešnosti metode ( konsitentni teoriji, ki se potrjuje v praktični izkušnji ) in sugestiji (nezavedni privlačnosti) ...

O pravilnosti/nepravilnosti te poti/postopka/prakse tisti, ki nimamo takšnega vnaprejšnga poblastila od drugega, temu drugemu nimamo ne pravice ne strokovnih ne kakšnih drugih kompetenc soditi, kolikor seveda ta pot/postopek/praksa ne ogroža naše lastne poti/postopka/prakse. Meni osebno je npr. blizu pot, ki bi se jo na kratko dalo označiti z 'misliti proti sebi' (ki so jo prakticirali vsi misleci, ki so mi zares blizu) in kljub temu, da se nemalokrat znajdem v skušnjavi, da bi to svojo pot razglašal za univerzalno, se skušam vsakič, ko zaidem v to skušnajvo, zavedat, da s tem, ko drugega skušam napeljevat na to naj misli 'zoper sebe', hkrati naplejujem k temu, da misli tako kot jaz, pri čemer nimam od  njega nobenega pooblastila (utemelejnega na ljubezni, zgledu, konsistentni metodi ali zgolj sugestiji), da bi mu bil lahko  vodnik....

Titud
Jaz vse razumem kaj ti sporočaš.Tule vsak pristopa s svobodno voljo,je res?? Zato je vse tole tvoje razglabljanje z raznimi pooblastili brezpredmetno!!! RAZMISLI? Kakšna ljubezen? Kje pa ti vidiš resnično brezpogojno ljubezen do celotnega življenja,ki ga vidiš občutiš okoli sebe.

Ko si ti vesoljno prebujen ti več ne ločiš ljubezni-očeta-otroka-matere-tebe do sorodnikov-nasproti ostalim življenju.

To vse so utvare naše ego ljubezni-edina ljubezen,ki jo BOg želi uresničiti preko lastne človeške samomanifestacije je brezpogojna skrb za vsako življenje(ohraniti vso svojo  življenjsko vesoljno samopojavnost)-kjer je tvoj krvni brat zate osebno enak klošarju-bolnemu-zatiranemu vsakemu življenju-drevesu-konju vsemu. Wink WinkTole večkrat preberi!! Wink Wink

Praviš,da te mine skušnjava,da bi ko deluješ proti sebi ko skušaš druge napeljevati na svojo pot. Upam,da sedaj razumeš,da ni kaj napeljevati štos je,da se zbujamo v brezpogojno vesoljno (unioverzalno-življenjsko ljubezen-samo to je potrebno dojeti.In spoznati,da si kot življenje-dolžnik življenja. To boš to dojel ne boš več sanjal o sebi in svoji ljubezni-kakšni že? Ego ljubezni! Ne precenjujte se ljudje-spoznajte svoj dolg do življenja!! Wink Wink

Božje vesoljno življenje in Zemlja vas hrani-vi jeste življenje in jedo ga vaši starši in bratje.Ne hranijo vas oni vse vas hrani samo vesolje.Bog živ in elemantaren.Ta svoj dolg spoznajte in ne blefirajte kakšni dasoti ste!! Cheesy Cheesy Roll Eyes
Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #9380 - 12.04.2010 at 12:20:11

Dante

Kot vidim je to vse skup samo razumsko nakladanje in le malo ljudi ve, da se za samospoznanje duše mora um umakniti, umiriti, da se vidi tista čista vsebina

loto

ej dante kaj čutiš ko pišeš to , kaj si čutil ob pisanju ?  

Dante

Človek je čuteče bitje zaradi duše, razum je tisti, ki ne čuti in pisanje vsega tega je bolj delo razuma, kajne?  Smiley

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9381 - 12.04.2010 at 12:51:19

LOto se strinjam s teboj Wink
Mnogi tega sploh ne bodo razumeli,če jim ne spišeš vsaj deset strani dolgo informacijo.Pa še potem bo miljon sodb-vprašanj.
Enostavno nekateri nočejo razumeti-saj to je njihova pravica,ker pa to vedo ti pa še sodbo dodajo,da si brezsrčen.nepoduhovljen-tepec.No boš videl kakšen bo odziv?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9382 - 12.04.2010 at 14:05:03

Danes popoldan bom probal neko zadevo razčistiti-pregledati.Potem vam bom zaupal kako dobrosrčni smo ljudje-danes.Ni živali v vesolju,ki bi lahko bila bolj požrešna in pohlepna- kot je človek-danes.Zaupal vam bom ko zadevo razčistim in se seznanim z njo. Wink Angry Wink
Back to top

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9383 - 12.04.2010 at 14:31:22

Etrex!

Lepo, da si spoznal ta pravega prijatelja, Alojza. Saj sem že davno nazaj enkrat napisal, da je cool človek, le naj ne bo preveč odvisen od tega foruma. Pol pa malo kasnej pogledam kakšen odziv na to sporočilo, pa vidim da se mi je zahrbtno smejal, saj bom že videl to in ono. Oprosti, nisem vajen takih ošabnežev in samozagledanih. Če se ne strinjaš z njim, potem te grize in ponižuje. Meni to že ni videz prijateljstva, tako, da si tisto o bratstvu lahko zatakne kar za klobuk. Saj ga ne sovražim, le prevden bi bil z njim. Prevelika pričakovanja ... veliko razočaranje! Samospoznanja duše ne pričakuj, le novo renesanso človeštva!

O cikličnem dogajanju v zgodovini človeštva pa ni Alojz ničesar na novo odkril. Za tele galaktične cikluse vem, da jih poznajo celo astrologi-džojtiši (ena od najstarejših astroloških sistemov, Indija!), njihovi izračuni galaktičnega ciklusa vrtenja Zemlje so za 27.000 let. Ti astrologi poznajo celo še večje cikluse zlata, srebrna, bronasta in železna doba. Mala železna doba naj bi trajala 2×1200 let, velika železna doba pa 2×216.000 let. Tako mi je znano od nekaterih džojtišev. Tako poznam džojtiša v bližnjem mestu, ki govori, da prihaja težko obdobje z naravnimi nesrečami in potem totalna razjasnitev po planetu - odpadli bodo mnoge spone in človeštvo se bo v srcu povezalo, pričakujmo torej malo zato dobo, ki bo trajala okrog 9.000 let, pol pa bo spet vajeti prevzela tema, negativna Sila stvarstva. Kaj lahko pričakujemo? Prebudile se bodo izvirne lastnosti v ljudeh - srčnost, prijateljstvo, nesebično delovanje, zaupanje, .... Tega danes kronično manjka, ker se v takem družbenoekonomskem sistemu počutimo nesproščeno, eni celo stisnjeni, omejeni v preživetju. Tega ne bi smelo biti! Morali bomo ovrečti tudi to "temančno", blokovsko razdeljeno politiko, razne vojske in policije. Ljudje si bomo začeli sami pomagati, se spomnili kdo in kaj smo - mnogo znanja in potenciale nosimo v sebi. Za marsikaj nam ni treba imeti kake diplome. Toda vse to ni proces razsvetlitve duše, resničnega samospoznanja. Glede tega sem v skepsi, ker se tega še ni zgodilo. Torej zlata doba je obdobje ko se bomo ljudje res spoštovali in imeli radi, ne bo nesmiselnih prepirov in vojn. Takole na kratko sem zvedel od Učitelja. Ne zanikam ugodnih ciklusov, ker je to kot plima in oseka. Nebesa zadržujejo silno duhovno moč in samo še vprašanje časa in streznih pogojev je tu. Ljudje moramo biti kljub vsemu pripravljeni, da prevladamo kaos in si nesebično pomagajmo v prehodnem obdobju. Tako vemo tudi mi.

M.L. in Alojz - prosim, da se umirita, ker vajin spor nima smisla več gledati. Nekoč se bosta morda ob takem pisanju le smejala, zato si delajta še več hudega med sabo. Besede niso od muh - so kot iztreljene puščice, prej ali slej zadenejo nekam. Karmično se tako preveč zapletata. Sam sem poskusil najti stične točke z Alojzom, toda on se ima še vedno za največjega vedeža tu, pa mi ne dopušča "dihati". Zato mu tak postavljam "ogledala", kontraargumente, brez zamer. Naj se ne ima za edinega, kajti mnogi bodo poklicani, da usmerjajo ljudi v prehodnem času, pol pa bomo videli kaj bo!  Smiley

Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9384 - 12.04.2010 at 14:40:57

Dante wrote on 12.04.2010 at 14:31:22:
Etrex!

Lepo, da si spoznal ta pravega prijatelja, Alojza. Saj sem že davno nazaj enkrat napisal, da je cool človek, le naj ne bo preveč odvisen od tega foruma. Pol pa malo kasnej pogledam kakšen odziv na to sporočilo, pa vidim da se mi je zahrbtno smejal, saj bom že videl to in ono. Oprosti, nisem vajen takih ošabnežev in samozagledanih. Če se ne strinjaš z njim, potem te grize in ponižuje. Meni to že ni videz prijateljstva, tako, da si tisto o bratstvu lahko zatakne kar za klobuk. Saj ga ne sovražim, le prevden bi bil z njim. Prevelika pričakovanja ... veliko razočaranje! Samospoznanja duše ne pričakuj, le novo renesanso človeštva!

O cikličnem dogajanju v zgodovini človeštva pa ni Alojz ničesar na novo odkril. Za tele galaktične cikluse vem, da jih poznajo celo astrologi-džojtiši (ena od najstarejših astroloških sistemov, Indija!), njihovi izračuni galaktičnega ciklusa vrtenja Zemlje so za 27.000 let. Ti astrologi poznajo celo še večje cikluse zlata, srebrna, bronasta in železna doba. Mala železna doba naj bi trajala 2×1200 let, velika železna doba pa 2×216.000 let. Tako mi je znano od nekaterih džojtišev. Tako poznam džojtiša v bližnjem mestu, ki govori, da prihaja težko obdobje z naravnimi nesrečami in potem totalna razjasnitev po planetu - odpadli bodo mnoge spone in človeštvo se bo v srcu povezalo, pričakujmo torej malo zato dobo, ki bo trajala okrog 9.000 let, pol pa bo spet vajeti prevzela tema, negativna Sila stvarstva. Kaj lahko pričakujemo? Prebudile se bodo izvirne lastnosti v ljudeh - srčnost, prijateljstvo, nesebično delovanje, zaupanje, .... Tega danes kronično manjka, ker se v takem družbenoekonomskem sistemu počutimo nesproščeno, eni celo stisnjeni, omejeni v preživetju. Tega ne bi smelo biti! Morali bomo ovrečti tudi to "temančno", blokovsko razdeljeno politiko, razne vojske in policije. Ljudje si bomo začeli sami pomagati, se spomnili kdo in kaj smo - mnogo znanja in potenciale nosimo v sebi. Za marsikaj nam ni treba imeti kake diplome. Toda vse to ni proces razsvetlitve duše, resničnega samospoznanja. Glede tega sem v skepsi, ker se tega še ni zgodilo. Torej zlata doba je obdobje ko se bomo ljudje res spoštovali in imeli radi, ne bo nesmiselnih prepirov in vojn. Takole na kratko sem zvedel od Učitelja. Ne zanikam ugodnih ciklusov, ker je to kot plima in oseka. Nebesa zadržujejo silno duhovno moč in samo še vprašanje časa in streznih pogojev je tu. Ljudje moramo biti kljub vsemu pripravljeni, da prevladamo kaos in si nesebično pomagajmo v prehodnem obdobju. Tako vemo tudi mi.

M.L. in Alojz - prosim, da se umirita, ker vajin spor nima smisla več gledati. Nekoč se bosta morda ob takem pisanju le smejala, zato si delajta še več hudega med sabo. Besede niso od muh - so kot iztreljene puščice, prej ali slej zadenejo nekam. Karmično se tako preveč zapletata. Sam sem poskusil najti stične točke z Alojzom, toda on se ima še vedno za največjega vedeža tu, pa mi ne dopušča "dihati". Zato mu tak postavljam "ogledala", kontraargumente, brez zamer. Naj se ne ima za edinega, kajti mnogi bodo poklicani, da usmerjajo ljudi v prehodnem času, pol pa bomo videli kaj bo!  Smiley

Dante preveč se ceniš to dojemi.Etrex je napisal kar čuti. Da pa boš razumel nihče do mene (četudi sem zate ošaben)ni človeštvu govoril o akumulirani in realizirani vrednosti mase-energije znotraj vsakega X vesoljnega samopojava-česar vzrok in posledica je em sila ki je nosilna sila vseh sil in to vesoljno samodogajanje je ravno zato ciklično.kjer je vsak konec sočasno začetek novega cikla.NIhče do mene.Malo je ljudi,ki bi znali ovreči Darwina-jaz ga z6 dokazi.NIhče ni govoril o teološki zapuščini kot šifriranem izgubljenem znanju. Povej kdo? Kdo na Zemlji si upa trditi in dikazati,da sta Merkur in Venera naravna satelita Sonca.Kdo do mene je govoril o akumuliranem in realiziranem sebstvu??Kdo do mene je govoril da je vesolje samozadostno samoohranitvena in perpetuo samodelujoča večno sedaj ista konstanta.Še veliko je tega.Dante ne sodi česart ne razumeš!! To bi vsaj že lahko vedel!!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #9385 - 12.04.2010 at 14:49:13

Etrex!

Pol pa malo kasnej pogledam kakšen odziv na to sporočilo, pa vidim da se mi je zahrbtno smejal, saj bom že videl to in ono. Oprosti, nisem vajen takih ošabnežev in samozagledanih. Če se ne strinjaš z njim, potem te grize in ponižuje.

To so tvoji vtisi da te nekdo grize in ponižuje , koga v tebi pa to moti ?kdo je užaljen od teh besed kdo si to tako razlaga ? Kaj potem če on grize če je tvoje stališče jasno potem te nima kaj motit . Razen če ni jasno in pričakuješ potrditev strinjanje da si lahko potem bolj siguren v svoje stališče . Gledanje na tak način ne ponudi jasnega pogleda ker pol lahko on govori nekaj očitnega z dobrim namenom ,nič proti tebi ampak za tebe s tabo in ti ga dojameš napačno . Kot mogoče mene zdaj  Smiley
Back to top

IP Logged

Dante
3

I Love!
Slo
Reply #9386 - 12.04.2010 at 15:16:13

Loto!

Ne samo to, ampak tja v tri dni me je klical nazaj na forum, pa sem mu enkrat poslal zasebno sporočilo, naj si najde novo žrtev. Oprosti, morda si to na forumu res dovoli, ampak če bi tkole v resničnem življenju koga izzival, bi jih res dobil po "betici".  Smiley Grin Mala šala!  Smiley Saj potem se je dalo z njim "pogovarjat", nekje se že strinjava. Toda od teoretiziranja ne bomo imeli nič, ko bodo prišli tisti časi. Prav nič! Ne bo časa, ker bo treba izkoristiti vsak trenutek.

Dragi Alojz! Smiley
Ne zameri, ampak brez komedije! Zdaj je že u redu, pa povej, govori kar ti leži na duši. Toda lahko bi bil bolj jasen, pravzaprav nazoren v podajanju tega znanja. Morat te dvakrat prebrat, da vidim v čem je finta. Recimo tole, da je vesolje samozadostna samoohranitvena prepetum konstanta. Razumem, da gre za ciklično naravo vesolja, ki je u bistvu ena sfera znotraj druge sfere. Krožno, ciklično je nima konca in je večno gibanje materije, energije sem in tja. Nekje se zgoščuje in nekje razredči. Vse je proces nastajanja, vzdrževanja in umiranja. Ko zvezde in nazadnje galaksije poniknejo, to ne gre v nič, ampak se nekje drugje (pulzarji!) nastane nov svet, nova galaksija. Tko pa današnji astrofiziki iščejo dlako v jajcu - namreč veliki pok iz neke pražupe delcev v današnje vesolje, kar je res bizarna ideja. Tako se pač sam izražam, dobro bi bilo mal prevetrit besednjak. Jah še kako o EM sili bi lahko rekla, vendar izkušnja s poslušanjem Besede mi tole z EM silo ne paše. Tko je pač - najti drugi izraz ti priporočam. Beseda je najhitrejša "stvar" - nima omejitev v hitrosti, je tu in tam v momentu. Tako se lahko močna, samospoznana duša v trenutku prestavi, recimo v center Galaksije ali pa celo onkraj Kozmosa. O tem je lepo napisano v govoru Hermesa Trismegistisa. O tem se zvedel tudiod svojega Učitelja. Zapletamo se predvsem zaradi tvojega načina podajanja besed - tu je morje besed, a razumevanja komaj kaj. Še sam utegnem v resničnem življenju kaj povedat o nevidnem polju stvarstva, pa je to kot bob ob steno. Ne gre jim notr! Morda jim bo kasneje, ko se bodo bolj "prebudili", zdajle lahko se le "namažem" s potrpljenjem - to je Božja mast, a ne? Smiley Wink
Back to top

Pozorno prisluhni vsakomur,
vendar pa imej svoje mnenje.

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #9387 - 12.04.2010 at 15:39:41

M.L. in Alojz - prosim, da se umirita, ker vajin spor nima smisla več gledati.

Dante, ne posploševati, če Alojz rjove in ihta, še ne pomeni, da jaz nisem miren, ter da moram biti jaz tiho. Za njegove negativno uporabljene besede, ne morem jaz odgovarjati in tudi povoda za takšen negativizem mu ne dajem. Saj veš da njegova duša rabi usmiljenje, njegov um pa neizprosnost. Resnica je vedno najboljša, Alojz pa ni tako slaboten na duši, da je ne bi mogel nositi.

Mogoče si že kdaj slišal, rjovenje hudiča, ko mo Bog zagrozi z resnico, no če si že, potem boš že vedel kaj je prav in kaj ni prav.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #9388 - 12.04.2010 at 16:02:58

Dante wrote on 12.04.2010 at 15:16:13:
Loto!

Ne samo to, ampak tja v tri dni me je klical nazaj na forum, pa sem mu enkrat poslal zasebno sporočilo, naj si najde novo žrtev. Oprosti, morda si to na forumu res dovoli, ampak če bi tkole v resničnem življenju koga izzival, bi jih res dobil po "betici".  Smiley Grin Mala šala!  Smiley Saj potem se je dalo z njim "pogovarjat", nekje se že strinjava. Toda od teoretiziranja ne bomo imeli nič, ko bodo prišli tisti časi. Prav nič! Ne bo časa, ker bo treba izkoristiti vsak trenutek.

Dragi Alojz! Smiley
Ne zameri, ampak brez komedije! Zdaj je že u redu, pa povej, govori kar ti leži na duši. Toda lahko bi bil bolj jasen, pravzaprav nazoren v podajanju tega znanja. Morat te dvakrat prebrat, da vidim v čem je finta. Recimo tole, da je vesolje samozadostna samoohranitvena prepetum konstanta. Razumem, da gre za ciklično naravo vesolja, ki je u bistvu ena sfera znotraj druge sfere. Krožno, ciklično je nima konca in je večno gibanje materije, energije sem in tja. Nekje se zgoščuje in nekje razredči. Vse je proces nastajanja, vzdrževanja in umiranja. Ko zvezde in nazadnje galaksije poniknejo, to ne gre v nič, ampak se nekje drugje (pulzarji!) nastane nov svet, nova galaksija. Tko pa današnji astrofiziki iščejo dlako v jajcu - namreč veliki pok iz neke pražupe delcev v današnje vesolje, kar je res bizarna ideja. Tako se pač sam izražam, dobro bi bilo mal prevetrit besednjak. Jah še kako o EM sili bi lahko rekla, vendar izkušnja s poslušanjem Besede mi tole z EM silo ne paše. Tko je pač - najti drugi izraz ti priporočam. Beseda je najhitrejša "stvar" - nima omejitev v hitrosti, je tu in tam v momentu. Tako se lahko močna, samospoznana duša v trenutku prestavi, recimo v center Galaksije ali pa celo onkraj Kozmosa. O tem je lepo napisano v govoru Hermesa Trismegistisa. O tem se zvedel tudiod svojega Učitelja. Zapletamo se predvsem zaradi tvojega načina podajanja besed - tu je morje besed, a razumevanja komaj kaj. Še sam utegnem v resničnem življenju kaj povedat o nevidnem polju stvarstva, pa je to kot bob ob steno. Ne gre jim notr! Morda jim bo kasneje, ko se bodo bolj "prebudili", zdajle lahko se le "namažem" s potrpljenjem - to je Božja mast, a ne? Smiley Wink

Božanski komičnjak!

Koga farbaš, jajček mali? Pišuka si podelano dete - meni si pred časom kukr napisal, da sem tvoje poste vzel osebno (like, what the f ...  Shocked Grin), potem pa to kar zgoraj piše prav zaudarja po tem, kako osebno ti tale forumček jemlješ, jejhata jejhata.

Aja, božji smešnjak, mogoče bi ti lahko že pred časom povedali, da se mi sem na forum pridemo samo malo igrat, razumeš, jajček? Dejansko se pridemo sem malo špilat, ti pa misliš kakšne velike vesoljne resnice tukaj prodajamo, ne me jebat!

Kot pisec velike Božanske Komedije bi pa že lahko vedel, kako stvari stojijo, ne pa da si tak jajček!  Grin  In potem napišeš kot malo ubogo dete, da te je Alojz nazaj na forum klical?!?!  Cheesy Grin  In mu na osebna sporočila napišeš naj si najde drugo žrtev?!?!  Grin Cheesy Wink Grin Cheesy   Ti pa si en mali jajček!!!  Ubogi mali prestrašeni jajček!!  Embarrassed Lips Sealed Tongue Cheesy

Imam vic za tebe:
Gre Dante po ulici in sreča samega sebe potem pa Alojzu na osebna sporočila napiše, da se je posral od strahu, ko se je videl! Uuuiiiilliiiiiiii  Grin Cheesy Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9389 - 12.04.2010 at 16:46:18

Dante resnica je,da si ti meni prvi sporočilo napisal.Jaz nikoli nikomur ne pišem prvi.Ko dobim sporočilo od kar dosti ljudi tu prisotnih nikoli ne omenjam imen in njih,ki mi pišejo in to tudi v bodoče ne bom počel.

Vsak,ki mi piše ve da to veva samo jaz in on.Meni pritlehne igrice ne ležijo in se jih ne grem-!!! Se preveč cenim,da bi se s takimi forami prodajal.

Še ena druga stvar je zanimiva-ti se niti ne zavedaš kako podobno razmišljava-delujeva pa različno.

Jaz se ne poslužujem nizkih for,jaz vedno odkrito napadem in če jih dobim po betici jih pač dobim-vzemem v zakup.In to brez da bi potem gonil neko zamero do onemoglosti.

Znam oprostiti-tvoj ego tebi tega ne dovoli.Kdor me osebno pozna točno ve,da se jaz ne igram pritlehnih igric.Povem in basta-račun vedno jaz sam plačam za to svoje zavestno početje! Wink Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 624 625 626 627 628 ... 764