Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 66 67 68 69 70 ... 416
(Read 1815656 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #1005 - 18.09.2009 at 11:10:10

Robi wrote on 18.09.2009 at 08:16:22:
To je tista naravnanost oz. izhajanje iz sebe.
Nekdo, ki ni zadovoljen s sabo, lahko gre na mars, pa bo še vedno videl same probleme.

Finta je v tem, da je že sama izbira poti na mars posledica napačnega lotevanja nerazrešenih notranjih problemov. Ravno zato bi  tudi  uspešna realizicaja/razrešitev  zastvljenjenga cilja/problema ne  prinesla notranjega zadovoljstva, ampak le nove nerazrešljive probleme in nezadovoljstva.  

Quote:
Vedno težimo k ravnovesju in temu, da zunanji svet priredimo svoji notranji realnosti.

V bistvu po moje ni nekega zunanjega sveta, s katerim bi lahko (s pomočjo znanja/razuma, vere/čustvi ali spontane intucije) dosegli neko harmonično ravnovesje. Zunanji svet je lahko samo pripomoček (nekašno povečevalo/prikazovalo/hologram), v katerega preslikavamo svojo notranjo realnost. Popečenost/neravnovesje  pa se pojavi takoj, ko zunanjemu svetu pridanemo  neko samostojno, izven nas obstoječo realnost, ki  jo moramo  šele osvojit oz. si jo podoredit ali pa svojo notranjo realnost prilagodit/podredit njej...      
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1006 - 18.09.2009 at 11:34:05

Če ne razumeš, potem ne veš s kakšnim dejstvom se je sploh treba soočiti.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1007 - 18.09.2009 at 12:02:23

Robi wrote on 18.09.2009 at 11:34:05:

Zato pa imaš razum, uporabljaj ga v pravi smeri. Ni samo za igranje.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1008 - 18.09.2009 at 12:21:41

Kljub temu, da je post namenjen ajgorju, bi dodal, da ni mogoče in zato tudi ni potrebno  v celoti razumet, s kakšnim dejstvom se je treba soočit. Opredeljevanje dejstva je že spada v proces opredeljevanja zunanje realnosti kot do nočesa zunaj nas samih realno obstojočega, kar je potrebno osvojiti ali čemur se moramo prilagoditi. Je proces zanikanja, da je takko opredeljeno  dejstvo že nastalo kot projekcija notranje realnosti v zunanji svet in podeljevanje temu znanjemu svetu status od nas neodvisnega dejstva, do katerega smo prisiljeni zavzet  nek odnos, da bi to razmerje razrešli. Opredelitev dejstva je tako bolj kot sredstvo za razreševanje problema  način ustvarjanja problema samega. Vsaka podobnost z zmožnostjo klasične psihonalize, da uspešno  rešuje le tiste probleme, ki si jih predhodno sama ustavri kot probleme, ni zgolj naključna...
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #1009 - 18.09.2009 at 13:51:54

titud wrote on 18.09.2009 at 12:21:41:
Opredelitev dejstva je tako bolj kot sredstvo za razreševanje problema  način ustvarjanja problema samega. Vsaka podobnost z zmožnostjo klasične psihonalize, da uspešno  rešuje le tiste probleme, ki si jih predhodno sama ustavri kot probleme, ni zgolj naključna...

Morm rečt, da je tole enkratno napisano. Definicija/opredelitev problema je tako že problem sam po sebi.

To je zdaj zelo zanimivo - po eni strani smo lahko vrženi na sredo nekega sveta, kjer se čez leta zavemo, da je vse zavoženo - torej vidimo nek "problem". Pa se vprašamo, ali je problem "tam zunaj" zares obstajal tudi ko ga nismo bili zavestni, ali pa je, če se navežem na tezo zunanji svet je notranji svet, postal problem v tistem trenutku, ko smo si sami rekli, ali preko družbe, da je nekaj problem in smo ga kot takega tudi percipirali.

Potem drugi moment je pa seveda dosti bolj očiten, namreč ko recimo nek diktator reče - Judje so problem ima dovolj ljudi uspe prepričati v to. Ta drugi primer je precej bolj enoznačen od prvega, ker dejansko lahko vidimo, da je bila določitev problema že problem sam po sebi, in bi ga lahko razrešila le negacija primarne definicije oz. spregledanje njene lažnosti.

A prvi primer, prvi primer je dosti bolj kompleksen in globlje zakoreninjen, ker nekako čutimo, da določa našo moralo, našo "dobroto". Vseeno se pa na tem mestu še ne bi spuščal v konkretne primere ...
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #1010 - 18.09.2009 at 14:00:33

El Pesnik wrote on 18.09.2009 at 13:51:54:
titud wrote on 18.09.2009 at 12:21:41:
Opredelitev dejstva je tako bolj kot sredstvo za razreševanje problema  način ustvarjanja problema samega. Vsaka podobnost z zmožnostjo klasične psihonalize, da uspešno  rešuje le tiste probleme, ki si jih predhodno sama ustavri kot probleme, ni zgolj naključna...

Morm rečt, da je tole enkratno napisano. Definicija/opredelitev problema je tako že problem sam po sebi.

To je zdaj zelo zanimivo - po eni strani smo lahko vrženi na sredo nekega sveta, kjer se čez leta zavemo, da je vse zavoženo - torej vidimo nek "problem". Pa se vprašamo, ali je problem "tam zunaj" zares obstajal tudi ko ga nismo bili zavestni, ali pa je, če se navežem na tezo zunanji svet je notranji svet, postal problem v tistem trenutku, ko smo si sami rekli, ali preko družbe, da je nekaj problem in smo ga kot takega tudi percipirali.

Potem drugi moment je pa seveda dosti bolj očiten, namreč ko recimo nek diktator reče - Judje so problem ima dovolj ljudi uspe prepričati v to. Ta drugi primer je precej bolj enoznačen od prvega, ker dejansko lahko vidimo, da je bila določitev problema že problem sam po sebi, in bi ga lahko razrešila le negacija primarne definicije oz. spregledanje njene lažnosti.

A prvi primer, prvi primer je dosti bolj kompleksen in globlje zakoreninjen, ker nekako čutimo, da določa našo moralo, našo "dobroto". Vseeno se pa na tem mestu še ne bi spuščal v konkretne primere ...

problem sploh ne more obstajati tako kot ego ne, samo ego lahko ustvari problem ker verjame v idejo problema,
čista zavest se pa zaveda da problema ni ker vidi samo igro življenja.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1011 - 18.09.2009 at 14:24:21

Quote:

Lp,Igor

Quote:
problem sploh ne more obstajati tako kot ego ne, samo ego lahko ustvari problem ker verjame v idejo problema,

Očitno je Igor preveč navezan na svoj ego, da vidi samo probleme, ki jih je treba razrešiti. Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1012 - 18.09.2009 at 14:40:43

Robi wrote on 18.09.2009 at 14:24:21:
Quote:

Lp,Igor

Quote:

Očitno je Igor preveč navezan na svoj ego, da vidi samo probleme, ki jih je treba razrešiti. Smiley

Kot vidim, se naslanjaš na igro. Odgovornost do življenja ti je tuja v tej besedi vidiš problem in nek egoizem. Malo razmisli, prav v besedi, življenje je igra je egoizem. Prav pri odgovornosti nima ego kaj za napravit.

Ne da se mi več to razlagat, ti uporabljaš razum pač za igro. Kot je reševanje križank in podobno, da ga zaposliš. Vaš vzornik je zgleda pes, ki ima tretjino svojega uma za igro, drugo za hrano in tretjo za spanje.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1013 - 18.09.2009 at 20:32:27

Quote:
radovedni soncek wrote on 17.09.2009 at 21:58:22:
Hvala to je lepo povedano si bom zapomnil,..

No kakro koli,. ce me bodo cepili

Ne bodo te cepili, če nisi za cepljenje bodi sam odločen in ne privoli.

Znajo biti pa kar tišasti zdravniki, ampak proti tvoji volji ne smejo cepiti.

Lep pozdrav  Smiley

o zdravnikih sme se naucil eno rec,...

ce kaj pocen akr ti ni vsec,...
ga samo rpasa

Oprostite kako vam j eime in kje ste doma.

Pol ap jo pocakas,.. sme mnenja da bi mogli nareidti protal zaseben lastnine kejr bi meli vskega dohartja popianega in ocenjenega,... tkao da ce bi kdo kaj azejbal ga ma javnos tpravico obsoditi in ga ne bi vec meli za dohtarja tkao bi s ehitro videlio kdo je kdo

v nasih koncih je ena dohtarca vec ljudi ubila in vedno je pol otroka nastiamla da ni sal v cuzo,..
mhm,...

ce bi moj otrok umrl,.. me prov zanima kam bi pobegnila,...

ze na zakoniku na kamnu j episalo,..

ce grabnik zgradi hiso in se ta poebre in ubije sina,.. ima oce umrlega sina pravico ubiti sina gradbniku,..

...

daj daj,.. vse to pove
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1014 - 18.09.2009 at 20:36:18

Quote:
radovedni soncek wrote on 17.09.2009 at 21:58:22:
Hvala to je lepo povedano si bom zapomnil,..

No kakro koli,. ce me bodo cepili bom pa pocakal dohtarja zvgecer pred hiso zs ekiro pa bova poracunala in preracunala,..

mingrede me ej dohtarca zafukala,.. veste kj je naredila,... spremnial mi kartoteko,... majko ji,....

edina fora k jo imam je izjava iz klinicnega,... da ej res vse sotalo pa zgleda k da sme mel rpehlad,..

resno,..

veste, ko bom delal hise bom az zdrvniek anredil posbn bonus in popust k jih mam tok rad,...

sam mor emi povedati kok elt bo zivel noter v bajti da bom lohak rperacunal kdaj s emu bo na glavo podrla,..

sej je isto,..

dohtr k ne zan zdrviti lai ap fusar k pozabi dati kako palco noter to je pa to,..
milo za drago,.

Vsaj pri delu bi lahko bil profesionalen. Takšno kuhanje zamere in maščevalnost, potem se pa zgražaš nad drugimi. Poglej se vsaj malo, prav nič drugačen nisi.

Površno bi delal in kao izgovor bi mel, ker se je tudi tebi naredilo nekaj slabega. Stvar je taka, da če delaš z veseljem, potem tudi narediš korektno, tudi če ne, si pa na to zavezan, ker si prevzel odgovornost s tem ko si prevzel delo.

Lp,igor

Kolega,....

neki ti povem,.. ko bo moj dohtar odgovarjal za to akr j enaredil,.. pol obm sprmnil mnenje sori,... prepeljali so me napolmrtvega v klinicnega po aprih mesecih,... dosbesedno in mi nasli akr uan kurba ni mogla najdet,...

pol ap je spizila na pocitnice itd,.. daj ne seri,...

ves kaj ti pvoem,.. iam rpsica sreco de nism to mascevalen k bi sle s sekrio domov pa naredil enacaj,..

pol leta sme zgubil azradi nje stipednijo in se deanra sredstva da en govirim se kaj drugega,..

daj daj
smao profesijonlnost vidis,..

sori kolega oni imajo belo knjigo nj sorkatovo ne vme kaj nj to jemljejo resno ne pa kar neki,.

prosim no,.. pride iz faksa p amisli da vse ve kurac moj ve,...

jazs em tudi iz faksa pa vem da ne vem nic ker sma rpaksa ti da,. daj ne i neki jokat,..

ko ti bo doktaraca otorak ubila bos isto reku,. mhm me rpov zanima,..

se dnes imam poledice azradi tega,.. in celo zivljenje jih bom mel azradi tega

tkao da sploh en bit apemten o rpefesioanlnsoti,.

nasledn dohtar k bo moj dohtar,... ga obm rpasla po rezimeju tkao apc je,..

Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1015 - 18.09.2009 at 20:38:04

Petra. wrote on 17.09.2009 at 23:58:02:
sonček, telepatijo že maš.

sam še razumet jo bo treba začet, pa razumet...kaj vem...sebe? da se točno zavedaš kaj so tvoje misli in kaj ne...

robi, tebe pa ne razumem čist dobr kaj točno si mislil?

moj emisli,...

vejremi ce bi kdo slisal moje misli bi si mislil da sem csito utrgan clovek,..

ko ap bi pogeldal moj gnil lijfe,.. pol pa bi razumel prej pa itak nebi

isto je kot una fora,. odpusti unemu k ti je delal hudo,.. aja,. zakaj ap morem opusitti azradi sebe v bistvu sam zakaj bi jaz psutil nekomu k j mni delal hudo itd,. zakaj pa njmu ne ib isto vrnil,..
in smo tam

telepatija,.. se tega s emi manka,...

ce bi bil telepatski bi pomoje pcoel pidziej ljudem k so to aszluzijho
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1016 - 18.09.2009 at 20:38:58

Quote:
Površno bi delal in kao izgovor bi mel, ker se je tudi tebi naredilo nekaj slabega. Stvar je taka, da če delaš z veseljem, potem tudi narediš korektno, tudi če ne, si pa na to zavezan, ker si prevzel odgovornost s tem ko si prevzel delo.

Nekdo, ki ni zadovoljen s sabo, lahko gre na mars, pa bo še vedno videl same probleme.
Vedno težimo k ravnovesju in temu, da zunanji svet priredimo svoji notranji realnosti.

lepo robi temu jaz rpavim da sebi lazes,....

ozirma da si kubir kar s epunc tice sma da dobis fuakt pa te boli kruac kaj je ona
pa mso spet pri moji temi
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1017 - 18.09.2009 at 20:40:44

Quote:
Quote:

Ni tako pomembno iskanje vzroka in posledice, kot pa dejstvo s katerim se je potrebno soočiti.

Lp,Igor

kako dejstvo?

De si se rdil reven in da iasm zato lijfe v pizdi.

in ker si reven ne bos mel bajte itd,. picke ,. itd,. in bos cel lijfe delal za epst riza in crknu in zviel v bedi,.

OSbno mam raje vrv pa s eubesim,... renso mislim,..

po 15 eltih dreka mi je ravno ce me jutri poebre ,..

Kako dejstvo?

filozofi kako dejstvo lepo rposim

Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1018 - 18.09.2009 at 20:42:29

Oj robi daj mi povej kaj ej to dejstvo,. ne res sedaj te bm pa zapel.

Resno mislim,..

kar ene fore dolge in filozofsk epises.

No ajde povej i o tem dojem dejstvu,.
renso mislim
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1019 - 18.09.2009 at 21:23:56

Glede dejstva, vprašaj Igorja...

Sam sem hotel povedati, da je potrebno tudi razumevanje s čim se soočaš in zakaj, kot pa samo dejstvo s katerim se soočaš.
Če ne razumeš, potem te lahko neko dejstvo celo življenje tepe po glavi.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 66 67 68 69 70 ... 416