Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 75 76 77 78 79 ... 416
(Read 1815942 times)
ajgor
Ex Member

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #1140 - 27.09.2009 at 13:51:31

Robi wrote on 27.09.2009 at 13:19:35:
Quote:
V prvem stavku sem napisal, kam vodi takšno razmišljanje, potem sem komentiral in poskušal razložiti takšen pogled na svet.

Napišeš lahko, vendar se ne strinjam.

Nihče te ne sili v strinjanje. Prav tako ne potrebujem tvojega dovoljenja kaj lahko napišem in kaj ne. O tem te ne sprašujem, le ti se počutiš, kot neki razsodnik in v tem zgleda je tvoj užitek. Po reku; Kad se seljak pogospodi.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1141 - 27.09.2009 at 14:11:37

Ne razumeš, da če bo svet propadel, bo propadel zaradi takih, ki imajo probleme in se sekirajo, saj svoje nezadovoljstvo širijo vsepovsod na okolico in življenje.
Človek, ki uživa življenje in živi tukaj in zdaj, ne širi negativne energije okrog sebe.

Ljudje ne delajo samomorov zato, ker bi uživali življenje, ampak zato, ker imajo probleme in ga ne znajo uživati.

Če uživaš življenje, ga spoštuješ in skrbiš zato, da boš  še naprej lahko užival to življenje.

Človek, ki ima probleme, pa ne spoštuje žilvljenja, saj meni, da je proti njemu, zato ga uničuje.

Ustvarjanje panike in strahu, pa ne vem, komu koristi..verjetno tistemu, ki je že poln tega, zato , da dobi potrditev.

Če želite, da bo zavest delovala pozitivno, mora človek biti tu in zdaj in osredotočen na ta trenutek, ne pa obremenjen s preteklostjo.

Biti odgovoren do življenja, pomeni se obnašati odgovorno do življenja.
Najprej je za to treba poskrbeti pri sebi. Kdor ne živi zdravo..je meso...kadi..pije alkohol...Tisti sigurno NI odgovoren do življenja.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1142 - 27.09.2009 at 14:22:31

Ne se sprenevedat in pametovat. Ti si pisal o užitku (še nekaj let-prihodnost) ne o uživanju.

Sicer pa kaj ti misliš, da je samomor vedno neko dejanje zafrustrirancev in se nanj gleda kot zlo dejanje?
Sicer pa Dalajlama je meso, Sokrat je pil, tobak je povsem naravna rastlina (bojda hudičevo seme-po Evangeliju).
Najprej je treba poskrbet pri sebi-tudi na račun drugih, ne. Pomemben je cilj ne pa sredstva, praviš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1143 - 27.09.2009 at 14:29:33

Robi wrote on 27.09.2009 at 14:11:37:
Ne razumeš, da če bo svet propadel, bo propadel zaradi takih, ki imajo probleme in se sekirajo, saj svoje nezadovoljstvo širijo vsepovsod na okolico in življenje.
Človek, ki uživa življenje in živi tukaj in zdaj, ne širi negativne energije okrog sebe.

Ljudje ne delajo samomorov zato, ker bi uživali življenje, ampak zato, ker imajo probleme in ga ne znajo uživati.

Če uživaš življenje, ga spoštuješ in skrbiš zato, da boš  še naprej lahko užival to življenje.

Človek, ki ima probleme, pa ne spoštuje žilvljenja, saj meni, da je proti njemu, zato ga uničuje.

Ustvarjanje panike in strahu, pa ne vem, komu koristi..verjetno tistemu, ki je že poln tega, zato , da dobi potrditev.

Če želite, da bo zavest delovala pozitivno, mora človek biti tu in zdaj in osredotočen na ta trenutek, ne pa obremenjen s preteklostjo.

Biti odgovoren do življenja, pomeni se obnašati odgovorno do življenja.
Najprej je za to treba poskrbeti pri sebi. Kdor ne živi zdravo..je meso...kadi..pije alkohol...Tisti sigurno NI odgovoren do življenja.

Ti si isti kot klasični verniki in novodobni newage butlji,  ki se gredo neko življenje v vrlini in potem mislijo da so sedaj kar boljši in bolj vzvišeni od drugih.

Po krščanstvu je napuh človeški greh, katerega hudič najbolj ljubi.  Smiley

In življenje spoštuješ zato da ga boš lahko še naprej užival  ? kako preračunljivo. Kot kockar za kockarsko mizo.  Tongue
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1144 - 27.09.2009 at 14:37:07

Quote:
Ne se sprenevedat in pametovat. Ti si pisal o užitku (še nekaj let-prihodnost) ne o uživanju.

Če uživaš, potem je to užitek. Občutiš užitek.
Brezveze komplicirati....

A me hočeš prepričati, da se nekomu svetoval, da naj naredi samomor ?
Ali kaj sem jaz komu svetoval ?

Svetoval sem užitek ali uživanje, saj je vseeno...Da človek ne bi obupal, še posebno zdaj, ko je toliko zastraševanj v  medijih, sajlahko obupan človek, še prej obupa in obupan človek ne bo koristil prihodnosti.
Zato sem svetoval užitek ali uživanje, da vidi, da življenje ni samo trpljenje. In ko bo užival, bo mogoče dojel, da se splača živeti in poskrbeti za življenje.

Sem pa pričakoval takšen odziv od tebe, Igor, ko sem videl, da se Gape s tabo strinja. Potem si postal močan.
Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1145 - 27.09.2009 at 14:39:39

Quote:
Ti si isti kot klasični verniki in novodobni newage butlji,  ki se gredo neko življenje v vrlini in potem mislijo da so sedaj kar boljši in bolj vzvišeni od drugih.

Kaj pa tvoja odgovornost do življenja ?

Zgleda, da je ne čutiš dovolj, če ne, ne bi trdila, da sem vzvišen.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1146 - 27.09.2009 at 14:41:55

Robi, jaz sem vedno močan. Tudi, ko se kdo ne strinja z menoj, ker mi je povsem vseeno, kaj si misli.

Malo razmisli, kaj je užitek. Užitek je vedno v preteklosti. Spomin. Ko rečeš sedaj uživam, v tistem trenutku ne uživaš. Uživaš pa hrano.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1147 - 27.09.2009 at 14:46:54

Robi wrote on 27.09.2009 at 14:39:39:
Quote:

A kad se seljak pogospodi, gorje, kjer tak gospodin hodi, nažira se in dobro je, od užitka pa mu pamet zamre.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1148 - 27.09.2009 at 14:50:11

A ti je šlo malo v nosa, a te je zbodlo.

Moja odgovornost do življenja je moja in vsak ima svojo, zato ne sodi ker ti bo sojeno.

Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1149 - 27.09.2009 at 14:54:23

Quote:
A kad se seljak pogospodi, gorje, kjer tak gospodin hodi, nažira se in dobro je, od užitka pa mu pamet zamre.

Lp,Igor

Dobro napisano   Grin Grin Grin

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1150 - 27.09.2009 at 14:55:55

Robi tudi kura  je vegi, pa dobro in zdravo je, ampak pametna pa ni preveč.  Grin
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1151 - 27.09.2009 at 15:08:28

Quote:

A ti je šlo malo v nosa, a te je zbodlo.

Moja odgovornost do življenja je moja in vsak ima svojo, zato ne sodi ker ti bo sojeno.

A to velja samo za mene ?

Igor je začel s tem, da nisem odgovoren, ker tako razmišljam in da celo druge nagovarjam k neodgovornosti...
Zakaj nisi njemu tega napisala ??????

Torej ti ni mar za odgovornost, ampak zato, da lahko nekoga obsojaš.

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1152 - 27.09.2009 at 15:09:00

Quote:
Robi tudi kura  je vegi, pa dobro in zdravo je, ampak pametna pa ni preveč.  Grin

Preveč pametna si samo ti. Grin
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1153 - 27.09.2009 at 15:12:43

Quote:
Robi, jaz sem vedno močan. Tudi, ko se kdo ne strinja z menoj, ker mi je povsem vseeno, kaj si misli.

Malo razmisli, kaj je užitek. Užitek je vedno v preteklosti. Spomin. Ko rečeš sedaj uživam, v tistem trenutku ne uživaš. Uživaš pa hrano.

Lp,Igor

Spomin je itak spomin..Ampak občutki pa so vedno sedaj in na podlagi tega dojemamo realnost.

Dost tega..ni pravi topic...
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1154 - 27.09.2009 at 15:23:55

Robi wrote on 27.09.2009 at 15:08:28:
A to velja samo za mene ?

Igor je začel s tem, da nisem odgovoren, ker tako razmišljam in da celo druge nagovarjam k neodgovornosti...
Zakaj nisi njemu tega napisala ??????

Torej ti ni mar za odgovornost, ampak zato, da lahko nekoga obsojaš.

Sedaj pa se že obnašaš, kot otrok v vrtcu, ki so mu vzeli igračo.  

Lep pozdrav
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 75 76 77 78 79 ... 416