Bamby wrote on 28.09.2009 at 17:51:28:radovedni soncek wrote on 28.09.2009 at 16:18:49:Sem dobil infote od nepremičninarjev in so mi rekli, da je skoraj nemogoce dobiti celo vas.
Si naletel na slabe nepremičninarje.
Na Kočevskem so popolnoma opuščene vasi (izseljenih) kočevskih Nemcev, res pa je, da so vasi v precej slabem stanju in preraščene s travo in grmičevjem. Fino. če je tako imam jaz par vprašanj (prosim odgovor dobrega nepremičninarja):
1. Izseljene vasi so bile izseljene pred 60 +leti; drži?! Kaj je ostalo od zgradb?
2. Lastnina teh nemcev je bila podržavljena. Kdo je lastnik sedaj? tečejo denacionalizacijski postopki?
3. Če se lastnina teh vasi uredi (po nekem čudežu), so bajte sposobne podpreti življenje? (glej točko 1, čas)
Dejstvo je, da moraš dandanes upoštevati zakone in pravila matične države, tudi če se greš neko skupnost/komuno.
Kolikor jaz razumem sončka, bi se on priključil nekemu živemu projektu. Če bi ga lahko organiziral in peljal se (najbrž) ne bi jebal s takimi zadevami. Govorim s finančnega stališča. Projekta ekovasi in planinca sta organizirana kot zavoda oz. nevladna oraganizacija, drži? Torej je vse nastavljeno za pumpanje državnega/Eu denarja. Plus pobiranje vstopnine in soudeležbe za seminarje/izobraževanja in podobna jajca. So se tega na Planinci naučili pri Sai Babi? Žal mi je, ampak ko se začne vmešavati religija, za mene projekti izgubijo kredibilnost. Prepričanje je eno, čaščenje Sai Babe pa je že religija.
(ja, obstajajo "prazne vasi" ampak ali so uporabne? imaš tudi praktično mrtve vasi na krasu in v hribih (nekja starcev še miga: misliš, da bodo nasledniki veseli, če se nekaj kkerlcov vseli v hiše in jih "olastnini"?)