Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 81 82 83 84 85 ... 416
(Read 1816912 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #1230 - 01.10.2009 at 10:53:53

Točn' tko , ja, Gape. Cca polovica jih bo šla od tod, stran iz obličja Zemlje.

Ravn' učeri je že spet hotu en moj prjatu iti v duhovni svet . Ampak je izbral dvojno napačno pot. In se mu ni izšlo. Je kr lepo ostal tukaj, v še večji bedi kot poprej .

Folk, to ne gre tko. Ne smeš si jemati življenja iz obupa, če si ga pa nisi sam dal, podaril.

Samo Bog odloča o tem. Če pa to odločitev potem sam vzameš v svoje roke, potem pa tudi zle posledice nosiš sam .

Nasilje ni rešitev . Še najmanj pa nad samim sabo.

Ljubezen Je Rešitev. Bog Je Ljubezen. Bog Je Rešitev.

Lp + #

Peace with you .  Smiley
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #1231 - 01.10.2009 at 11:08:18

Boštyxz wrote on 01.10.2009 at 08:19:32:
satis wrote on 30.09.2009 at 22:27:05:
Kaj pa tile potresi, ki smo jim zadnje dni priča, a je to le slučaj, da se kar vrstijo, ali bomo priča vedno silovitejšim posledicam klimatskih sprememb?

http://24ur.com/novice/svet/po-potresu-stevilne-zrtve-nevarnost-cunamijev-prekli...

Hja, tole niti ni posledica klimatskih sprememb, ...

Itak pa so to samo začetki . Nismo videli še Nič. Glavno šele prihaja . To bo še zanimivo, vam povem  Cheesy . Samo pogumno.  CoolNe se bat . Smiley
Kdor se bo poboljšal, in stal pri Bogu, ga bodo te prihajajoče katastrofe mirno obšle.  Ostali pa bodo odstranjeni iz obličja Zemlje.

Lp + #

Kdaj pa naj bi se vse tole zgodilo, do leta 2012? Po drugi strani so govorili tudi o prelomnici leta 2000, ko naj bi nas pol šlo s tega sveta, pa smo še zmeraj tu, tako da ene spremembe nedvomno bodo, mogoče bodo pa spet v bolj mili verziji brez nekih globalnih uničenj. Tule mislim da bo vedno več vegetarijancev, da bo kmetijstvo bolj bio itd.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

satis
5

Reply #1232 - 01.10.2009 at 11:10:26

Boštyxz wrote on 01.10.2009 at 10:53:53:

Ravn' učeri je že spet hotu en moj prjatu iti v duhovni svet . Ampak je izbral dvojno napačno pot. In se mu ni izšlo. Je kr lepo ostal tukaj, v še večji bedi kot poprej .

Folk, to ne gre tko. Ne smeš si jemati življenja iz obupa, če si ga pa nisi sam dal, podaril.

Samo Bog odloča o tem. Če pa to odločitev potem sam vzameš v svoje roke, potem pa tudi zle posledice nosiš sam .

Lp + #

Peace with you .  Smiley

Če se je hotel prijatelj ubit, s tem nič ne rešiš. Iste probleme moraš reševat v naslednjih življenjih, čeprav je res, da so včasih stiske tako hude, da ne vidijo ljudje več izhoda drugje, kot da dvignejo roko nadse.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1233 - 01.10.2009 at 11:56:48

satis wrote on 01.10.2009 at 11:08:18:
Kaj pa tile potresi, ki smo jim zadnje dni priča, a je to le slučaj, da se kar vrstijo, ali bomo priča vedno silovitejšim posledicam klimatskih sprememb?

http://24ur.com/novice/svet/po-potresu-stevilne-zrtve-nevarnost-cunamijev-prekli...

Itak pa so to samo začetki . Nismo videli še Nič. Glavno šele prihaja . To bo še zanimivo, vam povem  Cheesy . Samo pogumno.  CoolNe se bat . Smiley
Kdor se bo poboljšal, in stal pri Bogu, ga bodo te prihajajoče katastrofe mirno obšle.  Ostali pa bodo odstranjeni iz obličja Zemlje.

Lp + #

Kdaj pa naj bi se vse tole zgodilo, do leta 2012? Po drugi strani so govorili tudi o prelomnici leta 2000, ko naj bi nas pol šlo s tega sveta, pa smo še zmeraj tu, tako da ene spremembe nedvomno bodo, mogoče bodo pa spet v bolj mili verziji brez nekih globalnih uničenj. Tule mislim da bo vedno več vegetarijancev, da bo kmetijstvo bolj bio itd.

No, sej to je problem, ker ljudje ne vedo, da v vseh Vesoljih Stvarstva Ni NiČ točno časovno določenega , ker se vse dogaja v zaporedju pogojev : ko se zgo di to in to, se potem zgodi še to in drugo.

In tako avtomatsko odpadejo vsa vedeževanja o nekih točnih datumih, ker tega Ni možno predvideti, ker je Človeštvu dana Svobodna Volja, da se svobodno odloča kaj in kako .  
Tako tudi datumi variirajo glede na svobodne odločitve Človeštva.
Vedeževalci pa so zavajalci, ker ubijajo svobodo duha .

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1234 - 01.10.2009 at 11:59:23

satis wrote on 01.10.2009 at 11:10:26:
Boštyxz wrote on 01.10.2009 at 10:53:53:

Lp + #

Peace with you .  Smiley

Če se je hotel prijatelj ubit, s tem nič ne rešiš. Iste probleme moraš reševat v naslednjih življenjih, čeprav je res, da so včasih stiske tako hude, da ne vidijo ljudje več izhoda drugje, kot da dvignejo roko nadse.

Ja, vidiš, to sem mu tudi jaz vse lepo razložil, da ne more večno bežati pred problemi, itd, itd, ... pa je vseeno šel in to ponovil - že v drugič.

Eh, kaj čmo. Takle majo ( mamo) .

Očitno se Zemlja že očiščuje slabih (slabotnih na duhu) ljudi , ... kakorkoli, ...

Lp + #
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1235 - 01.10.2009 at 12:17:18

satis wrote on 30.09.2009 at 23:42:07:
radovedni soncek wrote on 30.09.2009 at 22:51:18:

Pozdravljena

No najprej bi mogli se prašat, ali je tole dejansko posledica naravenga potresa.

Recva da predpostaviva, da je naraven potres, pol iamva naslednej zančilnosti:

- vedno se tvori nad tektonskimi ploščami in ščiti
- vedno so manjsi od 7 ozirma 9, mislim da je na zemlji najmanj 7 ali 9 ne vme bi mogel pogeldati pokateri lestvici
- vedno mores dobiti odziv zivali,...

Če predpostaviva da so doloceni primeri v katerih se dogaja da so potresi tam kjer jih sploh ne pričakujes sam v te detajle ne bom sel, k pol noben tega ne bo bral.

Če pa rečeva da so potresi lohak umetno ustvarjeni, polap je to druga zadeva,.. torej,... harp in  itd,..

Potresi so poajv pri akterih se pritisk v skorji nalaga in pol poči, ce to malo frcnes z kakimi valovi pol lohak potrese uemnto delas,.. je ap res da nj bi se dogodile na stikih plosc in ščitov ne p a na sredini. Tako de glavni vzrok za to je,.. zivali ce zival bezi pol tudi ti dej pol ves da je naravno,..

Menim, da bi mogla te reci rpasati kaek ljudi k se z tem ukvajrajo.

Recem lahko el to de ce iam 10 palnet vpliv na zemljo da bo imel vpliv na vse dele zemlje in zaradi tega ne bi smelo biti potresov zaradi zakoan rpivlacnosti,.. je ap vprasanje kaj ej res po druih teorijah,..

Mingrede zemlja ozirma sloveniaj in itlaija smo direktno na stiku plosce tu pri ans bo tudi pokalo,..

Podravljen Sonček, ki svetiš tudi ponoči, vsaj tule na forumu.  Smiley

Tole si pa lepo strokovno zapisal, a praviš, da nas bo tudi tule treslo, ne samo zaradi krize, ampak tudi zaradi tektonskih premikov?

Glej ne bom pameten, ker nism izvedenec,.. toda kot sem jaz se ucil malo na lastno pest itd,.....

Kot jaz razumem se ena plošča ze neki casa nariva preko italije v uno ploščo k je v avstriji, to pa zato ker afriska plosca oziroma plosce iz afriske smeri rinejo proti severu, ali je celo iz jugo vzhodne smeri, po azdnjih podatkih. Hec je v tem, da tako so alpe nastale. Nekako tece plošča mimo slovenije pa milsim da je na zahodni strani.

Če gledava vrednost potresnih pospeškov kateri se uproabljajo za projektiranje zgradb, (to je v harmoniziranih standardih za projektrianje objekotv v potreni projektivi, kateri so po celi evropi enaki az vse jeziek itd,.. ), potlej vidiš, da se jemlje od krskega do jesenic vrednost 1. To pomen, da največji pospeški v horizontalni smeri so na tej relaciji. Bolj kot se od tega odaljujš manj horizontaleng apospeška se uporablja. To pomen, da 1=9.82 m/s2,... bolj ko pada manj pospeška imaš. F=m*a. Iz tega sledi, da večji je pospešek večja sila ela na objekt in večja je obremnitev.

Če mene prašaš je ta relacija jesenice krsko najbolj rizična, in če bo kaj počl bo tuki počl. To je moj mnenje, bi pa mogel malo pogledati reči pa osvežiti. Prblem je tudi to da določena zgradba tal, omogoča da je na določeni lokaciji potres močnejsi kot v epicentru ali hipercentru, ker tla lohak ojačajo potres ali pa ublažuijo. New mexsiko je to primer,... pol ap iams se te fore da hisa pade v zemljo ker ams doloceno zgradbo tal pod hiso. recmo znani so rpimeri ko se je cel blok z 10 in vec nadstropji pogreznil v tla ali ap s eprevrnil,.. ker ko tla pridejo v neko vrsto vzbujenega stanja rata kot ziv pesek in objekt popada noter.

Če maš možnost, naredi sferični objekt napol vkopan v zemljo ozirma se bolj na povrsini v neki grapi. tak objekt relfektira vetrove do 400 km/h, jih gradijo sedja po celem svetu,... proti vodi mas omejen vpliv proti potresom pa je bolje ker se sile prenasajo po obodi in povrsineke napetosti lahko zelo pomagajo rpenesti razne obemnitve. Glede na to da je simetricen nimas torzije v potresnem sunku kar je tudi dobro, ekr vecina obejktov se podre ker nimajo simetrije oziroma enostavno imajo spremebo konsrucijskega sistem akateri sluzi nosilnosti zgradbi nekontinuitetno. Recmo imas hiso k je z stenami anrejena umes imas pa eno etazo k stoji na stebrih, te etaze ne bo.

Gradbeniki v USA delajo take hise kot bi zogo na pol rperezal,... iz betona in pravijo da so zakon stvari za prenasanje hudih obremnitev. Mores vedeti, da ce pride potres ti hiso tkao lohak obne postrani nekoliko pa se vedno bos varna ce geldemo ekstrem, navadna hisa se podre, kje so se kaki vetrovi ujme in vetrovi do 400km/h,... samo okna more szsctiti kot se gre pa si noter lohak apr tednov p aj emir prilezes ven,.. pol ap se sele zacne resni boj,..

lp

Če te kaj zaniam prasi sam ne bom prevec pisal k pol nobne tega ne bere sploh z mojo gnilo pisavo k vse crke mesam,.

(bom pokusil tekom denva nadjet se kako akrto da prikaze te stvari ok,. no se obm potrduil)

lpp
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1236 - 01.10.2009 at 12:18:25

Lp + #

Tp jaz sem rpidna bozja ovca med samimi gresniki mislsi da mi bo bog prizanesel?

lp
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1237 - 01.10.2009 at 12:32:33

gape wrote on 01.10.2009 at 10:34:02:
tresl bo tresl ...
pa še kej druzga tud ... težko se bomo izognl ... posamezniki in posamezne skupine že ...
večina težko

sonček ...
kot sm ti napisu že prej
treba se bo odločt ...

tm na blokah - od ribnice naprej - ni NIČ
samo zemlja od mojga prjatla - travnik in gozd in rečica
elektrike ni ... use je treba narest ...

nimam jest samo 2 dni časa
tolk ga maš ti
jest ga mam ... več ...  

No, končno dobim toj odgovor.

Elektrika,... Če imaš potok, se da nareidti genertor za elektriko vija vode,... to ni tak problem,.. tako, de lohka priklop elektrike in z tem povezano infrastrukturo odmislimo( prišparamo denar). So pa sistmi za 80 evrov k lohak elektriko mas,.. sonce itd. Obstajajo tudi drugi viri sam o tem ne obm govoril k nočem met problemov.

Voda,.... je ta voda pitna,... ali misliš na šterno,...

Koliko ljudi bi slo gor oziroma bi sploh bilo zainteresiranih da se tole sprvi pod streho, glede na to da še ni ničesar. kak seznam bi bilo lepo dobiti da veš na koga se lohka zaneseš.

Zanima me kako se bo ta projekt financiral.

Zanima me tudi ce je ta zemlja v katastru narejena kot zazidljiva parcela ali je kmetijsko zemljišče. Potrebujes dovoljenja itd,... (čas denar veze)

Imaš že kako vedenje ali vizijo o tem kako nj bi zgledal ta objekt katerega bi rad gor postavil,... oziroma kaka konstrukcija bi bila materijal sestava sob urejnost itd,...

Zanima me ali to misliš bolj na eno kočo kot v gorah ali da bi imel vec hiš,....

Problem je v tem, da ce mislis to delati rabis imeti papirje oziroam ce ni papirjev kot je meni znano lohak postavis začasne objekte z 50 kvadratnimi metri,...

svoboda stane,..... mene zaniam kej boš vzel da bo palcal to svobodo,.... in z cim se bo to financiralo,...

No daj malo se razpiši, ker če si par let o tem premiščkljeval pol veš veliko več kot jaz,..

če rabis kake plane pa to povej bomo ustimal ce ne jaz pa folk k ga poznam,..

,.... ce mas vsaj neki fedra in papirje,.. glede na to da je pa sam zemlja smo na zacektu in ker je tako pol lahko recemo, da gledamo projekt kateri bo trajal 1 do 5 let predn bos zabil prvi zebelj,...

Pač daj malo povej o teh rečeh,..

kar se mene tice odpade letos kar koli da se selim gor,... edino ce mas en velik kup lesa tam gor kako kasco dve pol pa se da koco narediti v enem tednu,...

hehe se pticki gor pojejo Wink

lp
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1238 - 01.10.2009 at 14:39:34

Hej

http://24ur.com/novice/slovenija/kako-bi-potres-prenesli-slovenski-domovi.html

1.) 100% varne gradnje ni... zakaj. Ker ko se projektira potresno gradnjo je enormno veliko rpedpostavk,.. v katere sploh ne bom šel ker lahko napsiem 1 m dolg post. Na krtko to pomeni,... ce si projektiral hišo na določeno frekvenco katero jo potres ujame pol hisa ne pade. če pa pride potres z cisto drugacno frekvenco kot je hisa,... pol ap pade narazn k domina. Pa se to je lepo povedal gospod v prispevku,.. hise se NE varuje varuje se clvoekovo zivljenje,.. samo azto gradimo protipotresno,... . Imamo pa izjeme, nuklearni kompleksi jedrske fore itd,.. so narejene tkao da prenesjo vs eobremnitve v elasticnem delu materijala,.. toda ce bi tkao grdili pol smo vsi v bunkerjih itd,. pa se cel lijfe bi delali hiso ce ne se dlje ker rabis vec amterijala itd,..

Tok o potresni gradnji

lp
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1239 - 01.10.2009 at 14:45:26

http://geology.about.com/library/bl/maps/bltectivity-eurafrica.htm

tole je ok tuki sipreberi imas vzroke zakaj mamo potrese pri nas,..
http://www.newgeology.us/presentation15.html

slike modele tekst
itd,.
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1240 - 01.10.2009 at 14:51:26

Zdravo

No tuki je seena zadeva,. z veliko razlagami itd,.. tako da kar pokliki,..

http://encyclopedia.farlex.com/Tectonic+plates

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1241 - 01.10.2009 at 21:45:04

ne rabm nč pisat
ker od mene ni nč dost odvisno ... ampak od ... vas
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1242 - 01.10.2009 at 21:53:38

gape wrote on 01.10.2009 at 21:45:04:
ne rabm nč pisat
ker od mene ni nč dost odvisno ... ampak od ... vas

Veš gape,...

Se mi zdi, da tale tojprojekto od vasi ne bo nikoli uspel,... če vsakega takole zabijaš,...

Mislim,.. če nimaš interesa tako povej,...

Ne pa dajati možnost kot da bi macki mis privezal dva metra v luft.

Sam veš, da ce se misli kaj premakniti, je treba določene stvari urediti. kakor koli to jemlješ, potrebno je zrihtat stvari da se tole premakne itd,.. Za začetek bi lohko vsaj katasterske številke posestva lahko navedel, da se pogleda ali je zadeva zazidljiva. Če ni, pol ap se začne z vlogo za spreminjanje namebnosti itd,..

Če maš interes, ( pa nočem biti pacek k tako govorim), pol mi napiši katastersko občino in številke,.. pa bom jutri poizvedel, če je zadeva zazidljiva in kake so možnosti za preoblikovanje namembnosti,... oziroma da vidimo, če se bi delo kako drugo lukno v zakonu dobiti.

Mingrede, kot sem danes zvedel od folka baje, da obstaja taka vas kot ti govoriš v rusiji,.. in še nekaj deželah, tako, de bi se jo dalo zrihtati,...

Kjer je volja tam je moč,....

Nočem težit,... samo povem,...  Roll Eyes

Toko, de če se lotimo danes bomo nasledjo zimo mogoče že gor.

Mogoče,...

Treba zrihtati plac pa dokumente,.. to je to,..

Se mi pa zdi čudno da samo jaz tole obiram,...

lp
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1243 - 01.10.2009 at 22:01:18

radovedni soncek wrote on 01.10.2009 at 12:18:25:

Lp + #

Tp jaz sem rpidna bozja ovca med samimi gresniki mislsi da mi bo bog prizanesel?

lp

Itaq, če se boš poboljšal.

Lp + #
Back to top

IP Logged

radovedni soncek
5

I Love YaBB 2!

Reply #1244 - 01.10.2009 at 22:02:48

Boštyxz wrote on 01.10.2009 at 22:01:18:
radovedni soncek wrote on 01.10.2009 at 12:18:25:

Lp + #

lp

Itaq, če se boš poboljšal.

Lp + #

No, počasi že čutim spremebo, neko zaest k mi govori da ni vse tako kot islim de je,...

toko na izi,.. sam se flet pa siht rabim pol apbom popoln;)
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 81 82 83 84 85 ... 416