Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 88 89 90 91 92 ... 416
(Read 1817250 times)
OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #1335 - 25.10.2009 at 12:51:54

satis wrote on 25.10.2009 at 12:43:37:
Robi wrote on 25.10.2009 at 12:35:22:
gape wrote on 25.10.2009 at 10:53:58:
Robi wrote on 24.10.2009 at 19:20:53:
Quote:
Ne konec sveta, prej konec civilizacije. Za to je dosti, da samo pogledaš dnevne novice in vidiš takšne naslove:

To pač ni pravi naslov za pozitivne in objektivne novice.

to je krasen naslov
da veš kaj dogaja folku/raji/ovcam
in nikar si ne domišlji, da to kar se dogaja njim, pa četudi samo u njihovih glavah, da se teb ne bo začel dogajat ...

btw
u ameriki majo izredne razmere
http://www.rtvslo.si/svet/obama-razglasil-izredne-razmere/215367
Quote:
Bela hiša je sporočila, da je ameriški predsednik Barack Obama zaradi več milijonov okužb z virusom gripe A H1N1 in več kot tisoč smrtnih primerov razglasil izredne razmere.

"Iz dneva v dan je vse več obolelih, zato obstaja nevarnost, da se okužba z virusom razvije v pandemično, s čimer bi lahko preobremenili zdravstveni sistem v posameznih regijah," je svojo odločitev obrazložil Obama.

get rdy

frdr
še mal ... tračev iz rtvslo ... rdečkarske televizije al kako bo bamby reku
http://www.rtvslo.si/svet/spopadi-na-svetem-kraju-v-jeruzalemu/215384
http://www.rtvslo.si/svet/bagdad-se-je-zbudil-v-krvavo-jutro/215385
in še ... za konec
http://www.rtvslo.si/slovenija/slovenija-prevec-hrane-uvaza/215390

Gape..ti želiš, dase zaćne tebi dogajati. Zato širiš take novice, ker želiš, da se dogaja.

Bedarija pa izredne razmere...premalo ljudi se cepi, zato hočejo strah...

Jaz mislim, da so eni, ki lahko uvidijo bližajoče se slabe dogodke, torej ne gre se za željo, da se tebi nekaj dogaja, ampak za ozaveščanje, da takole ne gre več naprej. Ne da so nujne te katastrofe, mogoča je tudi miroljubna pot, prehod na vegetarijanstvo, boljše ravnanje z okoljem itd.

če že gre za ozaveščanje je fajn vedeti da so mediji velik psihološki nateg,da hočejo od ljudi pritegniti pozornost tako človeka odaljijo od svoje eksistence.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1336 - 25.10.2009 at 13:04:56

Se strinjam..mediji so namen samemu sebi..skrbijo za svoj obstoj, ne za eksistenco človeka.
Ustvarjanje panike človeka ne bo odrešilo, ampak pametne ideje in rešitve trenutnih težav.
Če bo človeštvo ali pol človeštva izumrlo, bo to zaradi strahu, na pa zaradi gripe. Iz strahu se bo večina cepila.
To ne pomeni, da zagovarjam neko neodgovorno življenje...skrbim za sebe in se zavedam lastne odgovornosti..vendar, če mi je namenjeno, da bo 2012 konec z mano, potem pač bo..in ne mislim skakati po luftu....saj ne mislim živeti večno....

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1337 - 25.10.2009 at 13:14:45

Quote:
Jaz mislim, da so eni, ki lahko uvidijo bližajoče se slabe dogodke, torej ne gre se za željo, da se tebi nekaj dogaja, ampak za ozaveščanje, da takole ne gre več naprej. Ne da so nujne te katastrofe, mogoča je tudi miroljubna pot, prehod na vegetarijanstvo, boljše ravnanje z okoljem itd.

Ozaveščanje bi bilo to, kot omenjaš, djanje napotkov in idej...ne pa le, to ni prav, tistega se bojte...torej le negativna plat in večanje  strahu in zmedenosti....Isto je pri vzgoji otroka. Če želiš otroka peljati po pravi poti in mu vcepiti samoodgovornost, mu moraš pokazati in razložiti kaj naj naredi in kaj sme, da bo dobro za njega...le kritiziranje in govorjenje kaj ne sme, otroku ne bo pomagalo.
Quote:
Jaz mislim, da so eni, ki lahko uvidijo bližajoče se slabe dogodke,

Če taki so, potem verjetno tudi vedo, kaj je treba narediti, da se lahko tisto prepreči.
Torej, na povedo kaj naj naredimo, ne pa da samo čakajo...
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1338 - 25.10.2009 at 13:40:33

Robi wrote on 25.10.2009 at 13:14:45:
Ozaveščanje bi bilo to, kot omenjaš, djanje napotkov in idej...ne pa le, to ni prav, tistega se bojte...torej le negativna plat in večanje  strahu in zmedenosti....Isto je pri vzgoji otroka. Če želiš otroka peljati po pravi poti in mu vcepiti samoodgovornost, mu moraš pokazati in razložiti kaj naj naredi in kaj sme, da bo dobro za njega...le kritiziranje in govorjenje kaj ne sme, otroku ne bo pomagalo.

Saj mediji naj bi "ozaveščali" , ustvarijo strah in potem ponudijo rešitev, priporočajo cepljenje kot varno in učinkovito, z več ko se jih bo cepilo, bolj bodo zajezili bolezen.  Če se ne boš cepil, ne boš deloval v skladu s tem, kar naj bi bilo po njihovo dobro zate in za druge.

Lep pozdrav
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #1339 - 25.10.2009 at 13:48:11

Robi wrote on 25.10.2009 at 13:04:56:
Se strinjam..mediji so namen samemu sebi..skrbijo za svoj obstoj, ne za eksistenco človeka.
Ustvarjanje panike človeka ne bo odrešilo, ampak pametne ideje in rešitve trenutnih težav.
Če bo človeštvo ali pol človeštva izumrlo, bo to zaradi strahu, na pa zaradi gripe. Iz strahu se bo večina cepila.
To ne pomeni, da zagovarjam neko neodgovorno življenje...skrbim za sebe in se zavedam lastne odgovornosti..vendar, če mi je namenjeno, da bo 2012 konec z mano, potem pač bo..in ne mislim skakati po luftu....saj ne mislim živeti večno....

Mediji živijo na senzacijah, katastrofah, paniki.. Glede te gripe pa je to ena najbolj zadnjih stvari na svetu, ki se mi zdi nevarna za moje zdravje. Še nisem videla stvari, ki bi bila tako prenapihnjena, seveda s skritimi motivi v ozadju, kot je tale s to gripo.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1340 - 25.10.2009 at 14:12:49

Robi wrote on 25.10.2009 at 12:35:22:
Gape..ti želiš, dase zaćne tebi dogajati. Zato širiš take novice, ker želiš, da se dogaja.

Bedarija pa izredne razmere...premalo ljudi se cepi, zato hočejo strah...

sori
ampak mal si mi že bedn
prebedn

moje želje so moj problem
moje namere istotako
kar jest hočem (nameravam in delam) da bi se dogajalo (na svetu) in kar se dogaja sta 2 različne stvari
sm premejhen zgleda ...

men se zdi super, da ljudje vedo zakaj je to kle ...
in zato o tem govorimo ...

ne pa zato k bi jest hotu da se to dogaja
dogaja se seštevek hotenj vseh nas
in da jest vidm mal boljš kaj hočmo usi skup, je pač tko ...  

satis je lepo rekla ...

in še ...
ne pišem jest o teh zadevah zato da bi koga blo strah ...
ampak da kej nardimo ...
prej kot slej
itaq usi vemo kaj (nam) je za narest

čop čop

kar se mene tiče - če so izredne razmere razglašene, pač so ...

kaj bomo zdej?
isto kt prej?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1341 - 25.10.2009 at 14:58:39

satis wrote on 25.10.2009 at 13:48:11:

Mediji živijo na senzacijah, katastrofah, paniki.. Glede te gripe pa je to ena najbolj zadnjih stvari na svetu, ki se mi zdi nevarna za moje zdravje. Še nisem videla stvari, ki bi bila tako prenapihnjena, seveda s skritimi motivi v ozadju, kot je tale s to gripo.

Meni pa se ne zdi nevarna.
Quote:
to je krasen naslov
in nikar si ne domišlji, da to kar se dogaja njim, pa četudi samo u njihovih glavah, da se teb ne bo začel dogajat ...

Če je to krasen naslov, ki kaže neko objektivnost..a potem to pomeni, da v glavah ljudi ni ničesar drugega, kot le strah ? Da ni več nobene ljubezni..nobenega upanja..samo še strah pred koncem.....torej to se dogaja..se širi...in ni druge možnosti...ali kaj ?
Zakaj trditev, da je to pravi naslov...zakaj širiti le ta del, ki je v glavah ljudi ?
Od kdaj pa je širjenje strahu že koga osvobodilo in mu pokazalo pravo pot ????

Strah je nalezljiv in ker so ljudje pod vplivom medijev, se po svetu širi le ta del realnosti in videnja..videnja konca sveta. In ljudje se ne zavedate, da je vse najprej  v mislih in misli se materializirajo in ravno to širjenje strahu, v posamezniku povzroči, da izgubi vso upanje, kar se potem spet odraža v naših življenjih, saj je vedno več nesreč in potem spet še bolj začnemo verjeti, da je vse to res, kar verjamemo in kar nam prikazujejo mediji.....začaran krog iz katerega ni rešitve.....Če sem beden ,sem pač beden in bom še naprej beden...in beden sem zato, ker hočem, da v zavesti posameznika zaživi še kaj drugega, kot pa samo strah in čakanje na konec sveta, kot ga prikazujejo ta "pravi" naslovi.
Dogaja se in zakaj se dogaja ?

Zakaj so nastale Pozitivke ?
A niso zato, da bi bile neka protiutež vsem ta "pravim" naslovom, ki podajajo le negativne novice...omenjajo zarote in tako vzbujajo v človeku odpor do življenja in sovraštvo. In kaj je človeštvo pripeljalo v tak položaj, kot je sedaj ? Kaj povzroča vojne ?
A ni to strah ?
Kaj nas bo pripeljalo v lepšo prihodnost ? Strah ali ljubezen ?
Radi bi nekaj spremenili..in kje je ta moč..v strahu ?
Ali v čem drugem....

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1342 - 25.10.2009 at 15:00:42

Quote:
kaj bomo zdej?
isto kt prej?

Vsak naj pri sebi odloči, kaj. V kaj bo verjel in kakšen svet si bo ustvaril v sebi.
Naš zunanji svet  pa je le odsev našega notranjega.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1343 - 25.10.2009 at 17:48:01

Robi wrote on 25.10.2009 at 14:58:39:
Če je to krasen naslov, ki kaže neko objektivnost..a potem to pomeni, da v glavah ljudi ni ničesar drugega, kot le strah ? Da ni več nobene ljubezni..nobenega upanja..samo še strah pred koncem.....torej to se dogaja..se širi...in ni druge možnosti...ali kaj ?
Zakaj trditev, da je to pravi naslov...zakaj širiti le ta del, ki je v glavah ljudi ?

Strah je nalezljiv in ker so ljudje pod vplivom medijev, se po svetu širi le ta del realnosti in videnja..videnja konca sveta. In ljudje se ne zavedate, da je vse najprej  v mislih in misli se materializirajo in ravno to širjenje strahu, v posamezniku povzroči, da izgubi vso upanje, kar se potem spet odraža v naših življenjih, saj je vedno več nesreč in potem spet še bolj začnemo verjeti, da je vse to res, kar verjamemo in kar nam prikazujejo mediji.....začaran krog iz katerega ni rešitve.....Če sem beden ,sem pač beden in bom še naprej beden...in beden sem zato, ker hočem, da v zavesti posameznika zaživi še kaj drugega, kot pa samo strah in čakanje na konec sveta, kot ga prikazujejo ta "pravi" naslovi.

A niso zato, da bi bile neka protiutež vsem ta "pravim" naslovom, ki podajajo le negativne novice...omenjajo zarote in tako vzbujajo v človeku odpor do življenja in sovraštvo. In kaj je človeštvo pripeljalo v tak položaj, kot je sedaj ? Kaj povzroča vojne ?
A ni to strah ?
Ali v čem drugem....

Govoriš o pozitivnosti in upanju. Upanje prihaja iz strahu, tako kot verovanje. Osnova je strah. Ti bi živel na nekih obljubah in upanju. Seveda sedaj uporabljaš onikanje in ne množine, ker se želiš izločiti iz skupine ljudi, ki naj bi jih po tvoje bilo strah. Imaš se za nekaj več, nekoga, ki ve.
Robi, poglej v svoj akvarij (um) in videl boš, da je strah predvsem tebe.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1344 - 25.10.2009 at 18:09:36

Quote:

Lp,Igor

Če bi me bilo strah, bi šel cepit. To je prvo....
Pa ne grem.
Kot drugo, pa sploh ne verjamem te nebulozam o koncu sveta, zato tudi ni razloga, da bi me bilo strah.

Strah je tistega, ki vspovsod išče le strašljive informacije, da lahko potrjuje svojemu strahu.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1345 - 25.10.2009 at 18:28:20

Robi wrote on 25.10.2009 at 18:09:36:
Quote:

Lp,Igor

Če bi me bilo strah, bi šel cepit. To je prvo....
Pa ne grem.
Kot drugo, pa sploh ne verjamem te nebulozam o koncu sveta, zato tudi ni razloga, da bi me bilo strah.

Strah je tistega, ki vspovsod išče le strašljive informacije, da lahko potrjuje svojemu strahu.

Zakaj pa potem iščeš takoimenovano "pozitivnost" in trobezljaš o upanju? Ko te ni strah ne potrebuješ nobenega upanja, "pozitivnost" je pa navlaka, ki ti zastira realnost in pogojuje dejanja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #1346 - 25.10.2009 at 18:37:55

Robi wrote on 25.10.2009 at 14:58:39:
satis wrote on 25.10.2009 at 13:48:11:

Meni pa se ne zdi nevarna.
Quote:
to je krasen naslov

A ni to strah ?
Ali v čem drugem....

Poglej Robi, saj panika tudi ni dobra in imaš z neke psihološke plati tudi ti prav. Samo kozmični zakoni se ne ozirajo na umska dognanja posameznikov, ampak se stvari odvijajo tako kot je prav v absolutnem pogledu. Poglej, večidel modernega prebivalstva je po nekih duhovnih kriterijih skrenilo na pot izprijenosti in zla, oziroma po domače, važni smo mi, drugi pa naj vsi pocrkajo za naš užitek. Torej razviti belci so superiorni in za ceno tehnološkega napredka vsiljujejo strah vsem drugim prebivalcem planeta. Klavnice za ljudi in živali, poskusi na živalih, igračkanje z gensko spremenjeno hrano, vse je onesnaženo z radioaktivnim sevanjem, atomski odpadki so  v zemlji, v morjih. Tisti, ki vliva strah, tudi požanje strah, zatorej se bodo morale neke spremembe zgoditi za dobro vseh, ne le peščice ljudi.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1347 - 26.10.2009 at 07:57:10

Quote:
Sibirija bo postala eno samo veliko močvirje, Bošti, ko se bo segrelo. Nato pa največja žitnica z rudniki. In ti že računaš na poceni delovno silo.

Lp,Igor

Grin Grin Grin , ... ja, ti v svoji zmoti pa že tooočno veš na kaj računam, heh  Grin Grin Grin ...

Ajde, lep pozdrav + boljše "računanje" , čaw  Smiley Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1348 - 26.10.2009 at 08:00:34

Robi wrote on 25.10.2009 at 12:39:59:
satis wrote on 25.10.2009 at 12:20:33:
Quote:
satis wrote on 24.10.2009 at 16:39:29:
Se spomnim leta nazaj, ko je kdo kje doma ali v družbi omenil tega Nostradamusa, ki je bil takrat bolj aktualen kot leto 2012, pa se je večina le nasmihala in imela za naivneže tiste, ki so verjeli v njegove napovedi. Zdaj pa ne rabiš več prerokov, članov raznih ver, ki napovedujejo apokalipso, da uvidiš, da nas neke spremembe res čakajo.  Ne konec sveta, prej konec civilizacije. Za to je dosti, da samo pogledaš dnevne novice in vidiš takšne naslove:

http://24ur.com/novice/svet/nacrta-b-ni-ker-tudi-planeta-b-ni.html

Prihaja nov cikel in svet se spreminja hitreje. Več se dogaja v krajšem realnem času.
Lp,Igor

Zanimivo, da mnogi ljudje opažajo zadnja leta, da se je čas nekako skrčil, no, to vsak od nas lahko sam vidi. Primer, en teden je postal dolg kot dobra dva dni pred desetletjem ali več. V tisti knjižici od univerzalcev sem brala, da je Kristus tole obrazložil na način, da se je zemeljska os spremenila, vendar ta nalom ljudem ni viden, ga pa občutijo, kajti letni časi se spreminjajo, čas teče hitreje.

Čas teče enako, kot je pred tisočimi leti...razen, če današnje ure tečejo hitreje.....Če bi se povečala frekvenca gibanja delcev, atomov, molekul...potem bi se to zgodilo tudi v nas in razlike ne bi opazili.
Da se čas krajša je le občutek, saj se v enaki količini časa, zgodi več dogodkov.
V enaki časovni enoti želimo "prevoziti" čimveč kilometrov..zato menimo, da se je čas skrajšal.

Nooo, evo, vidiš, da se čas skrajša : za dogajanje dogodkov je namenjeno manj časa, in se jih več zgodi v istem času , ker je to pospešeno dogajanje .

Zatorej ima tudi Satis prav.

Lp + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1349 - 26.10.2009 at 08:05:59

Quote:

Ja, pisano je : " ko se bo najbolj ( naaaaajbolj , najbolj, najbolj ) govorilo o "varnosti" , takrat se bo "zgodilo" .

In, kot vidimo, se iz dneva v dan vse več govori o vse večji "varnosti" ( antiprotiterorističnotalibanski...), ... "varnosti" ki pa to ni , ...

Samo Bog Je Resnična Varnost .

Lp + #
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 88 89 90 91 92 ... 416