Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 89 90 91 92 93 ... 416
(Read 1817556 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #1350 - 26.10.2009 at 08:08:43

satis wrote on 25.10.2009 at 12:24:32:
Boštyxz wrote on 25.10.2009 at 09:32:26:
satis wrote on 24.10.2009 at 16:39:29:
Bamby wrote on 18.10.2009 at 21:26:38:
Še en film več za "dumije":

Quote:
Saj ni res, pa je: promocija za nov ZF-film je spletne špekulacije o skorajšnji apokalipsi znova razvnela do te mere, da se zdi znanstvenikom potrebno poudariti: leta 2012 ne bo konec sveta.

http://www.rtvslo.si/kultura/film/brez-skrbi-sveta-se-ne-bo-takoj-konec/214903

... v slovenske kinematografe prihaja 12. novembra.

Se spomnim leta nazaj, ko je kdo kje doma ali v družbi omenil tega Nostradamusa, ki je bil takrat bolj aktualen kot leto 2012, pa se je večina le nasmihala in imela za naivneže tiste, ki so verjeli v njegove napovedi. Zdaj pa ne rabiš več prerokov, članov raznih ver, ki napovedujejo apokalipso, da uvidiš, da nas neke spremembe res čakajo.  Ne konec sveta, prej konec civilizacije. Za to je dosti, da samo pogledaš dnevne novice in vidiš takšne naslove:

http://24ur.com/novice/svet/nacrta-b-ni-ker-tudi-planeta-b-ni.html

Heh, paniko zganjajo, ... a da bi se pa poboljšali, to pa ne.

Saj, pa naj se preselijo k nam , recimo v Sibirijo, a ne . Tam je še dost' placa, pa tud' poplavlo/zalilo jih nebo .

Ampak, to neee, : tam je premrzlo za njihove razgrete-razvajene riti , tam je treba preveč garati za obstoj, itd, itd, ... pa še nečistovati je težje zaradi preveč mraza .

No, pa naj grejo v Afriko, ... tud' tam je še ponekod dovolj prostora, ...

Al' pa naj jamrajo še naprej in se preselijo v čolne, in odveslajo kamorkoli že hočejo .

Jaz grem zdej po en materijal, ...

Ajd'  Smiley

Tisti, ki živijo samo za ta svet in to telo, so res zanimivi. Sem prej debatirala z eno mojo že starejšo sorodnico, ko je na veliko razkladala, kako je tega daljnega žlahtnika skoraj kap, so ga komajda rešili, pa drugi čaka na operacijo noge, pa tretji še zelo mlad neozdravljivo bolan, vmes pa, kako so imeli med temi operacijami eno pa drugo pa tretjo požrtijo s kupom mesnine take in drugačne. Zgleda, da kot bi zajemali zrak med uživanjem in trpljenjem, nikoli pa ne gredo bolj v globino, kaj sploh so, to telo ali duh? Oziroma, čemu jim je kot večnim bitjem vsiljeno trpljenje?

Vsi ti problemi so nastali + nastajajo zaradi istega razloga, kot sta ga že razložila glavna člana skupine Tears for fears : zaradi pomanjkanja Ljubezni .

Lp + Ljubezni polnejši dan vam želi brat bošti + #

Love is God . God is Love . Love is Life. Life is Love. Life is Light . Light is Life . Let Love rule ( Lenny Kravitz )

Peace with you . Smiley
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #1351 - 26.10.2009 at 10:27:42

Kje je pisano o tem?

Boštyxz wrote on 26.10.2009 at 08:05:59:
Quote:

Ja, pisano je : " ko se bo najbolj ( naaaaajbolj , najbolj, najbolj ) govorilo o "varnosti" , takrat se bo "zgodilo" .

In, kot vidimo, se iz dneva v dan vse več govori o vse večji "varnosti" ( antiprotiterorističnotalibanski...), ... "varnosti" ki pa to ni , ...

Samo Bog Je Resnična Varnost .

Lp + #

Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #1352 - 26.10.2009 at 12:00:11

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

David
Ex Member

Reply #1353 - 26.10.2009 at 12:12:57

svasta...

me zanima koliko casa bojo nasi rabli da bodo nardili isto
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #1354 - 26.10.2009 at 12:19:20

Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #1355 - 26.10.2009 at 15:21:11

...
Pisalni stroj »Erika«

...

Kopirni stroj »Petra«:
Petra. wrote on 26.10.2009 at 12:19:20:

Petra. wrote on 26.10.2009 at 12:00:11:

Petra. wrote on 24.10.2009 at 23:43:32:

Made by  copymachine Bamby
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1356 - 26.10.2009 at 16:29:42

Quote:
Poglej Robi, saj panika tudi ni dobra in imaš z neke psihološke plati tudi ti prav. Samo kozmični zakoni se ne ozirajo na umska dognanja posameznikov, ampak se stvari odvijajo tako kot je prav v absolutnem pogledu. Poglej, večidel modernega prebivalstva je po nekih duhovnih kriterijih skrenilo na pot izprijenosti in zla, oziroma po domače, važni smo mi, drugi pa naj vsi pocrkajo za naš užitek. Torej razviti belci so superiorni in za ceno tehnološkega napredka vsiljujejo strah vsem drugim prebivalcem planeta. Klavnice za ljudi in živali, poskusi na živalih, igračkanje z gensko spremenjeno hrano, vse je onesnaženo z radioaktivnim sevanjem, atomski odpadki so  v zemlji, v morjih. Tisti, ki vliva strah, tudi požanje strah, zatorej se bodo morale neke spremembe zgoditi za dobro vseh, ne le peščice ljudi.

Satis, kako pa bi se lahko zgodile spremembe za dobro vseh ?
Torej, da pride nek odrešenik, ki bo poskrbel za slabe, da se bodo spremenili ali izginili iz zemlje....da pridejo izvenzemaljci in naredijo red na zemlji...pa mogoče še kaj....
Zanima me, kako si to predstavljaš ?
Ker, če pade na primer meteor na zemljo, ta ne bo izbiral med dobrimi in slabimi.
Mislim, da smo prepuščeni sami sebi in da bo svet šel v tisto smer, v katero ga bomo vodili, pa naj bo to pasivno ali aktivno.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1357 - 26.10.2009 at 16:30:26

Quote:
Vsi ti problemi so nastali + nastajajo zaradi istega razloga, kot sta ga že razložila glavna člana skupine Tears for fears : zaradi pomanjkanja Ljubezni .

Lp + Ljubezni polnejši dan vam želi brat bošti + #

Love is God . God is Love . Love is Life. Life is Love. Life is Light . Light is Life . Let Love rule ( Lenny Kravitz )

Peace with you . Smiley

Tako je. Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1358 - 26.10.2009 at 16:37:38

Quote:
Govoriš o pozitivnosti in upanju. Upanje prihaja iz strahu, tako kot verovanje. Osnova je strah. Ti bi živel na nekih obljubah in upanju. Seveda sedaj uporabljaš onikanje in ne množine, ker se želiš izločiti iz skupine ljudi, ki naj bi jih po tvoje bilo strah. Imaš se za nekaj več, nekoga, ki ve.
Robi, poglej v svoj akvarij (um) in videl boš, da je strah predvsem tebe.

Lp,Igor

Ni pogoj, da upanje prihaja iz strahu.
ČE recimo upam, da bo jutri sijalo sonce, še to ni pogoj, da se bojim nevihte, ampak to izhaja iz nevednosti.
Ker, če bi vedel kkašno bo jutri sijalo sonce, ne bi rabil upanja.
Tore upanje izhaja iz neznanja, prav tako verovanje. Če nekaj veš, ne rabiš verovati.
Ker pa verjetno nihče ne ve, kaj nas čaka čez tri leta, se seveda pojavlja upanje.
Ker, če ljudje ne bodo upali in imeli vere, ker bodo preveč obsedeni s strahom, potem ne bodo storili nič dobrega.
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #1359 - 26.10.2009 at 18:45:25

Bamby wrote on 26.10.2009 at 15:21:11:
ris.vecer.com/RISStorage1/links/01/44/58/68/01445868-300.jpg
Pisalni stroj »Erika«

www.shrani.si/f/2l/fc/29b86JcY/7/image0011.gif

Kopirni stroj »Petra«:
Petra. wrote on 26.10.2009 at 12:19:20:

Petra. wrote on 24.10.2009 at 23:43:32:

Made by  copymachine Bamby

lepo, da imaš smisel za humor. in btw, a misliš, da si kaj bolj originalen od mene? Cheesy al smo vsi samo kopije? al kako že?  Shocked
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #1360 - 27.10.2009 at 11:22:17

Robi wrote on 25.10.2009 at 14:58:39:
...zakaj širiti le ta del, ki je v glavah ljudi ?

zakaj si tečn
naslov je tak kot je
da naslov JE in da se to dogaja, je - imho - pametno vedet
(pa naj bo 'slabo' al pa 'dobro' - ki sta samo percepciji)
če je zate to enako širjenje strahu ... naj pač bo

*se po svetu širi le ta del realnosti in videnja*
motiš se, ne širi se samo to ...
edin kar je, ti samo to opaziš ... zgleda
al pa ... te u mojih postih to zmoti ...
al kwa jest vem ...

*začnemo verjeti, da je vse to res*
res je res
kr verjem ...

*in beden sem zato, ker hočem, da v zavesti posameznika zaživi še kaj drugega, kot pa samo strah in čakanje na konec sveta*
hočeš a?
ampak
to ni tvoja naloga
posameznik si ti
in use kar lahko ti hočeš in je hkrati 'valid', si ti, kaj je u tvoji zavesti ... kaj živi tm notr ...

pozitivke so nastale kot skupek namer ... ki so se najdle na isti poti
so kjer so in delajo svoje delo
bom jih zdej mogu mal korigirat sm ugotovu
sm jih predolg pustu da žgejo kar žgejo

ekologija več ni prioriteta ...

*A niso zato, da bi bile neka protiutež vsem ta "pravim" naslovom, ki podajajo le negativne novice*
ne
jest sm jih delu z namenom, da bomo vidl da (lahko) obstaja tud kej druzga

ne povzroča strah vojne
ampak izpolnjevanje ukazov po hierarhiji
ne nastane vojna u glavah ljudi
aa
nono
never
vedno v glavah šefov - ker se jim splača - pri njihovi agendi, ki je edina prioriteta

ti je ajgor čist lepo povedu
kr verjem ...

in gripe te nima bit še kej strah
koga je strah in kdo je po ognju hodu, bomo vidl ko bo pandemija, ko bojo usi ki jih poznaš mel gripo, al pa so bli cepljeni s prvimi - tačistimi - dozami ...
takrat boš vidu
zdej je izi
zato pa ozaveščamo zadevo
že dolg časa

bošty
a si zihr da ne bi blo mogoče teh zadnjih neki postov u enga dat?
in mal skrajšat quote
mogoče ...

snoopersi so grda ... in sm se glih spomnu ... pr nas so začel smeti pregledvat, da nas lahko kaznujejo če kej premal odpadkov razločmo. pa se mi to še ne zdi tolk velik problem, kot: KWA D FAK KOGA BRIGA KAJ JE U MOJIH SMETEH?!?
in kako so zbasal to mim zakonov ... da nism opazu
to se mi zdi res ... nedopustno - da se ljudem čekirajo smeti
RES

namreč u tem tednu, mi je nekak dokončno potegnlo
tale natega s to ekologijo ...
mi je takoj ratalo sumljivo ko je minister zver dau u usako šolo en dvd ... unga filma ki smo ga sicer tud mi propagiral
o klimatskih spremembah in to
kakšna ignoranca, da ni za povedat
u bistvu pa tko kot use ostale jebe ki premikajo svet, del agende ...  

sm kr mal užaljen kako slabo so teoretiki zarote svojo resnico prodajal pred časom ... da dejnasko še jest, opazm ogromno zadevo, ki mi je tik pred nosom, tik pred zdajci ...

meteorit pa je hoaks, če sm dobr slišu
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #1361 - 27.10.2009 at 11:43:43

s temi odpadki so čist psihotični ratal. in pa seveda novo tržno nišo, ekologijo.

v angliji prav froce v šolah tud programirajo, da zatožijo starše, če naredijo kaj ekološko oporoečnega, da jim potem oblast lahko zaračunava kazni.

pranje možganov v iber.

in tud men, se ta tema sploh ne zdi negativna in da mi širimo strah kle in ne vem kaj. če si kokr tok bojevnika, straha ni. tko, da se mi zdi, ta samocenzura pri nekaterih še najhujše pranje možganov. :p

skratka, če kdo hoče jest ves drek tega sveta, kar naj ga, jaz pač mam namero drugačno zase.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1362 - 27.10.2009 at 11:54:18

gape wrote on 27.10.2009 at 11:22:17:
mi je takoj ratalo sumljivo ko je minister zver dau u usako šolo en dvd ... unga filma ki smo ga sicer tud mi propagiral

sm kr mal užaljen kako slabo so teoretiki zarote svojo resnico prodajal pred časom ... da dejnasko še jest, opazm ogromno zadevo, ki mi je tik pred nosom, tik pred zdajci ...

Ja, si le uvidel, kakšen nateg je vso to eco klanfanje. Ti teoretiki, ki so za cajtom, so popolni sistemski inštrument. Spoznavat treba zavest, galaksije. Smo v dobi, ko zavest prekosi tehnologijo in 8. 11. prehajamo v cikel prakse. To obdobje etike od leta 1999 se končuje 2.11.2011 in sedaj prehaja zavest v prakso z 8. novembrom. Torej spoznanja treba uresničevat, da si v sozvočju z galaktično zavestjo. Pomembno je delovanje, kako deluješ, ne pa kaj misliš in kakšen si po srcu. Praktično se dokazuje.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1363 - 27.10.2009 at 13:02:13

Robi wrote on 26.10.2009 at 16:37:38:
Quote:
Govoriš o pozitivnosti in upanju. Upanje prihaja iz strahu, tako kot verovanje. Osnova je strah. Ti bi živel na nekih obljubah in upanju. Seveda sedaj uporabljaš onikanje in ne množine, ker se želiš izločiti iz skupine ljudi, ki naj bi jih po tvoje bilo strah. Imaš se za nekaj več, nekoga, ki ve.
Robi, poglej v svoj akvarij (um) in videl boš, da je strah predvsem tebe.

Lp,Igor

Ni pogoj, da upanje prihaja iz strahu.
ČE recimo upam, da bo jutri sijalo sonce, še to ni pogoj, da se bojim nevihte, ampak to izhaja iz nevednosti.
Ker, če bi vedel kkašno bo jutri sijalo sonce, ne bi rabil upanja.
Tore upanje izhaja iz neznanja, prav tako verovanje. Če nekaj veš, ne rabiš verovati.
Ker pa verjetno nihče ne ve, kaj nas čaka čez tri leta, se seveda pojavlja upanje.
Ker, če ljudje ne bodo upali in imeli vere, ker bodo preveč obsedeni s strahom, potem ne bodo storili nič dobrega.

To, da zaradi komplesknosti  ne vem, kaj naj bi se zgodilo čez tri leta, ni nujno, da  navdaja z upanjem, bolj s tesnobo in strahom. Zadeva zna bit precej shizofrena, zato se kot posamezniki rajš zatekamo magari k negativnim scenarijem: pomebno je le,  da se počutimo kot  del neke zgodbe, ker kjer se nas ne da umestit v neko zgodbo/scenarij, tam se dejansko odpira prostor za paniko, množično norijo in kaos. Sliši se paradoksno, amak rajš se se umeščamo v zgodbe, ki grozijo s kaotičnim koncem in  katostrofo, saj se v tej gotovosti  počutim bolj pomirjene (in manj prestrašene), kot pa če živimo stalni negotovosti, ki ga prinaša življenje v odprti zgodbi (neverending story) z odprtim koncem...

Po moje niso tolk nevrane negativne zgodbe kot naša nesposobnost, da se pomirimo z osebno in kolektivno  negotovtostjo, ki jo prinaša življenje v odprti zgodbi, saj takih zgodb ni v zakladnici velikih mitologij, s katerimi so se skupnosti obvarovale pred negotovostjo in kaosom (in se na tak način očitno ohranile, saj so morebitne druge mitologije izginile očitno skupaj z izumrlimi  skupnostmi...)  

Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #1364 - 27.10.2009 at 13:53:00

Quote:
gape wrote on 27.10.2009 at 11:22:17:

Ja, si le uvidel, kakšen nateg je vso to eco klanfanje. Ti teoretiki, ki so za cajtom, so popolni sistemski inštrument. Spoznavat treba zavest, galaksije. Smo v dobi, ko zavest prekosi tehnologijo in 8. 11. prehajamo v cikel prakse. To obdobje etike od leta 1999 se končuje 2.11.2011 in sedaj prehaja zavest v prakso z 8. novembrom. Torej spoznanja treba uresničevat, da si v sozvočju z galaktično zavestjo. Pomembno je delovanje, kako deluješ, ne pa kaj misliš in kakšen si po srcu. Praktično se dokazuje.

Lp,igor

a ne 7.11.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 89 90 91 92 93 ... 416