M.L. wrote on 23.11.2009 at 10:11:24:Optimus T. Prime wrote on 22.11.2009 at 23:09:18:M.L. wrote on 22.11.2009 at 22:29:07:Napoved velike sodbe sveta izpred malo manj kot 2000 leti;
Tedaj se bodo tudi dogajala velika znamenja na zemlj, na morju in na nebu; Jaz bom obudil hlapce in ti bodo iz Mojih besed prerokovali in večkratno oznanjali prihajajočo sodbo. Toda človeški napuh jih ne bo poslušal, in tudi če jih bo, ne bo verjel njihovim besedam, temveč jih bo zasmehoval kot norce. Toda prav to bo najzanesljivejše znamenje, da bo povsem zanesljivo prišla velika sodba in z ognjem použila vse hudodelce.
Tisti čas bodo tudi marsikateri mladeniči dobili videnja in marsikatera dekleta bodo prerokovala o stvareh, ki se bodo zgodile. Blagor tistim, ki se bodo zaradi tega poboljšali in resnično spreobrnili.
To pa bo tako lahko spoznati kot spoznamo na figovem drevesu; ko postanejo njegovi poganjki sočni in začno nabrekati brsti vemo, da se bliža pomlad.
Tedaj bodo ponekod velike vojne med narodi in en narod bo napadel drugega; tedaj bo tudi velika draginja in nastale bodo vsakovrstne kužne bolezni, kakršnih dotlej med ljudmi še ni bilo. Pred tem bodo tudi veliki potresi, poplave in še druge elementarnih nesreče, da bi ljudi opomnili k pokori in dejavni ljubezni. Blagor tistim, ki se bodo spreobrnili.
Toda zelo veliko se jih ob tem ne bo spreobrnilo in bodo vse pripisovali slepim naravnim silam in preroke zmerjali za sleparje; mnoge bodo zaradi Mojega imena vrgli v ječo in jim pod grožnjo silnih kazni prepovedali govoriti v Mojem imenu in oznanjati prihajajočo sodbo. Kdor ne bo ravnal po voljii velike hotnice Babilona, bo trpel veliko stisko.
Toda vse to se mora zgoditi približno sedemsto let pred sodbo, da na koncu nihče ne bo mogel reči, da ni bil dovolj opomnjen. Odslej pa ne bo minilo celih 2000 let, ko bo zemljo zadela velika sodba; in to bo tedaj očitno zadnja, toda obenem vesoljna sodba na tej zemlji.
Šele od tedaj naprej bo na zemlji raj, in volk in jagnje bosta mirno prebivala v istem hlevu ter skupaj jedla iz iste sklede.
No pa lep pozdrav.
Lepo in prav,... .......
Mi lahko pol poves kaj tocno se bo zgodilo in kako se mores pokesati. ...
Mislim,.. resno bi prasal,. katera vera je prava,.. ... krscanska baej je zalgana,.. itd,.. vedno vec ko geldam bolj sme zejban,.... Kako lohak reces de je ne vem ena vera rpava ko pa sploh ne vemo ce je prava mislim krscanka nj bi bila izmilejna na podlagi ene zgobe k so jo rimljani govorili ... . Ne bom tuki sodnik toda rad bi par dejanskih for videl ne pa kr neki iz ene knjige ven prebrano ... Mislim, razumem de bo hudo samo pocaki malo, zakaj morem jaz naejbat,.. k sem cel lijfe bil zafukan od ljudi k jim je mar za socloveka,.. mislim,... pomoje je neki zelo narobe in mislim de ni prov de pises te reci tuki po forumu. Mislim,.. ok razuemm de te reci verjames toda daj pol meni lajiku malo lepo prosim rzalozi kako in kaj to toej pisanej pomeni.
...
Edino živa vera je prava vera, edino živa vera je dejavna v svoji ljubezni do bližnjega, brez dejavne ljubezni ni žive vere, zato nihče ne potrebuje zidanega templja in mrtvih malikovalskih kipov v njej, da lahko pride do prave vere.
Vsak človek, ki ima ljubezni polno srce in ljubi bližnjega boj kakor sebe ali vsaj enako, ima že vso pravo živo vero v sebi in mu mrtvi zidani templji in svetne lažne religije niso potrebne za dosego cilja in mu ga tudi ne omogočijo.
Takšen človek z živo dejavno vero v sebi je že v Nebeškem kraljestvu in je duhovno povezan z vsemi enakimi in Bogom. Ravo takšno cerkev je zgradil Jezus pred skoraj 2000 leti, in ne zidane templje, ki pa jo je postavil v človeško srce in za temeljni kamen uporabil ljubezen, ki je nobena sila ne more premagati.
Današnje vere in religije so vse mrtve, ker oznanjajo mrtvo črko brez žive dejavnosti, ampak z pretvezo skrbijo samo za svoje trebuhe. Slab je tisti učitelj, ki ne dela tako kot uči.
Zato je potrebno le naponiti svoje srce z ljubeznijo, še prej pa ga očistiti laži in prevar, kajti ljubezen in sovraštvo ne prebivata v isti hiši.
Pa lep pozdrav
Ti si cuden,...
Ce je tako polno ljubezni okol pol pa mi povej prosim zakaj pucne tako varajo tipe,.. zakaj je tok izksoicanja vojen itd,... daj lepo te prosim,.. jaz ne vidim nikjer ljubezni smao strah izkrosicnaje in prevare,.. lepo rposim, in tako ti povem, jaz ne ljubim nikogar ker ne vme kaj je to, nihce mi tega ni nikoli pokazal in podal, sploh pa kako nj ljubim nekog ain mam rad bliznjega ce me bliznji skoz jebe v glavi in isce razloge kako me bo unicil lepo rposim 100 in 1 noc 1000 in 1 razlog ti lohak dam ne vme kje ti vidis ljubezen jaz je ne vidim nikjer, kar se mene tice sem pomeben samo jaz to pa zato ker nihce mi nikoli ni poamgla nihce mi nikoli ni dal roke v pomoc ko sem bil an tleh jokal in se zlomil, nihce mi ni dal opore,. za vse sem jaz kej je bila vera takrat aja ze vem kje je bila,.. ko sme jo rabil je ni bilo in se zupnik me je odjebal ker moaj stra nista bial cerkveno porcena to ti je vera,.. posicejm se na vero,...
kje ti vidis ljubezen,. jaz je ne vidim,... ce pa jo imam jo imam zas ein za nikogar drugeg ane za bliznejga ne za mojo punco k je nikoli en bom imel ker ljubezen je vsme v pogubo k je folk tok gnil, de bi ap kaka ok punca pristala z mano skup pa ne bo ker raje polusajo prazen obljube zhinavstva,.
res bi rad govoril z bogom itd,.. en dan res,. pa g aprasla kaj ej toel za en skret,... na tem paelntu,..
kot pa mi govore ljudje,.. boga sploh ni,... in to mi je zelo cudno, kar ap s ebibliej tice s emi pa zdio tehnicni prirocnik sma rpov ga mroes interpetirati,. zakaj pa bi bili ljudje polni ljubezni doborte zakaj ce vsi do teh ljudi goje sovrstvo mascevanej izkkoriscanje itd,.
nisme omejen, vem za kaj se gre toda poanvljam za kaj bi jaz nekomu dobro delal ce nazaj dobim salbo in v mojm lijfu je bilo vedno tako,.
lp
pa da vidim tojo vero,.. jaz je ne vidim kristjani predjajao pdojetja in ljuje so na cesti hodjio v cerkev itd muliuamni s ekoljejo itd,.. jehove price septkarjo itd,. daj no lepo te prosim kje mas kako vero kje mas koga KJE JE UCITELJ k te lahko kaj nauci,.. sam se islam s emi zdi vredi gede na to akr sem vidle oslo pa je za en kruac sploh po tem ko vidis od kod so te vere in kaj je za njimi se sam zamislis,. mormoni marija marija,...
lp
n eme ubit sam res mi ej vse cudno kako lohak govoris o ljubezni v tem svetu kjer je ni, jaz jo poznam toda je nikomur ne kazem ker se m bil vedno rpidzaet in zenske je pa sploh ne poznajo vsaj akr sem jaz mel orapvka do njih edino kar lohak res recem je to de mi zivla vraca ljubeezn ce bi mel hrcka ali zajcka sma on je odkrit in resnicen in se najvec mam veselje od nejga ce bi ga mel sam nejga pa ncoem ekr bo enrkt umrl in bom sept zabediran
lp
ljubezen se veste kaj to je ne pa mi boste govorili neki ene litanije,..
sori
ce si ucitelj poej kaj konrketnega zakj kako in kje ne pa citirati bukve
lp