Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 416
(Read 1814742 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #180 - 09.03.2009 at 18:23:54

Petra. wrote on 09.03.2009 at 18:21:31:
gape wrote on 05.03.2009 at 11:27:39:
pa še tale

http://www.documentarywire.com/the-age-of-transitions

doba prehoda

kr mal tu mač ampak za preživet ...

to njihovo predvidevanje prihodnosti je bolno do skrajnosti. ne verjamem v to.

Se pridružujem Petrinem mnenju!!!! Cheesy
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #181 - 10.03.2009 at 22:59:25

hehehe

sam da je akcija

Wink

there is more ...

kdo in kaj je obama

http://www.documentarywire.com/obama-and-the-global-elite

xaxaxaxaxa
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #182 - 11.03.2009 at 02:34:25

gape wrote on 10.03.2009 at 22:59:25:
hehehe

sam da je akcija

Wink

there is more ...

kdo in kaj je obama

http://www.documentarywire.com/obama-and-the-global-elite

xaxaxaxaxa

Obama je dedek mraz. Wink

drugače pa, saj veš, da mi ne gremo tja, kamor bi tazlobni hotli, da gremo. je še vsak poskus popolne kontrole propadel. Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #183 - 11.03.2009 at 11:29:18

Res je Petra!!!

Oni mislijo,da so dasoti,a jih bomo mi mali črički pojahali v njihovi samovšečnosti.

Treba je tem idiotom dati dobro lekcijo iz svetosti vsakega življenja. Delajmo na tem!!!

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #184 - 11.03.2009 at 12:20:34

Zanimivo je opazovati to hiranje današnjega sistema s svetovnim redom rasti, ki se je vzpostavil. Naše življenje temelji na rasti. Sedaj, ko se je ta ustavila in je izdelkov preveč, se vidi ta zbeganost, zmedenost, ko se rast ustavi. Matematika, ki nam je dala eksponentno funkcijo ter obrestno-obrestni račun v povezavi z ekonomijo, postane veda, ki nima odgovora. Vse vlade na čelu z IMF (želi postati svetovna centralna banka), sedaj vzpodbujajo rast z raznimi dotacijami v potrošnjo, kot so subvencije avtomobilski industriji. Svet je prevzel eksponentni račun (vzpostavili so ga v Babilonu) in brez njega ne znamo živeti. Rast se ustavi, naša misel prav tako, skrčimo se in začnemo vpiti-kriza, recesija, po nas bo. Strah, ki je votel. Naša odvisnost od rasti prihaja na plan in kot pri človeku, ki je odvisen od kakšne substance to tajimo. Ne zavedamo se, da je to odraz dejanj nas vseh, naše miselnosti in načina življenja, katerega smo sprejeli. Svet smo ti, jaz, on in mi smo svet. Nezmožnost sprejetja tega, zaradi glorifikacije posameznika, se naše vlade še vedno odzivajo tako, kot se. Panično, samovšečno in po starem iz starih izkušenj. Poraja se nov svet, nov družbeni red, staro nas bremeni in ne dopusti novemu. Sedaj je čas, da pogledamo vase, najdemo odgovor in postanemo odgovorni zase in svet. Namesto, da naša zavest ostaja ozka, osredotočena jo razširimo, priznajmo našo plitkost, omejenost, spoznajmo novo, ki prihaja in ga vzpostavimo z odgovornostjo, ki jo imamo privzgojeno, tako do sebe kot do sveta. Poslovimo se od navpičnega reda rasti in sprejmimo nov vodoravni red. Staro umira, rojeva se novo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #185 - 11.03.2009 at 12:28:54

najmanj kar je, je zanimivo

zanimivost/zabavnost je verjetno odvisna tud od tega kolk si v ta sistem vpet - s pufi ipd sranjem ... kolk si odvisen od njega, kaj vse si pripravljen narest za to da on obstane ... kolk časa si še to pripravljen delat ... odlagat neizbežno ...

pol zna res ratat zanimivo ...

ko se je treba odločt ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #186 - 11.03.2009 at 12:53:32

gape wrote on 11.03.2009 at 12:28:54:

zanimivost/zabavnost je verjetno odvisna tud od tega kolk si v ta sistem vpet - s pufi ipd sranjem ... kolk si odvisen od njega, kaj vse si pripravljen narest za to da on obstane ... kolk časa si še to pripravljen delat ... odlagat neizbežno ...

Ko gledaš s strahom, ti ni zanimivo in se bojiš. Ko veš, kaj se dogaja in sam sem del tega dogajanja, prav tako kot ti, so ti zanimive reakcije vlad, ljudi, ki naj bi po tvoje odločali ter tudi ostalih, ki ne zmorejo sprejetja novega in se na vse oklepe držijo in forsirajo staro. Ti gledaš z očmi starega, tradicionalnega, na podlagi nekih izkušenj in priučene morale. Odpri se novemu, spoznaj ne boj se odločitev.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #187 - 11.03.2009 at 12:55:22

Gape zanimive misli pa še resnične.

Kar se tiče osebnega odločanja,je dejstvo,da je večino strah? Najbolj zanimivo je vprašanje zakaj so tako prestrašeni? Družbeni sistem kakorkoli ga že imenuješ je brezpogojno represiven v odnosu do posameznika.

Stvarstvo je samodelujoča(najpametnejša) naravna samobitnost ,ki ima v ljudeh garancijo ohranitva lastnega vesoljnega življenja,zato je v njih tudi samomanifestirana, samozavedna,najbolj inteligentna in najbolj dobra in tudi najbolj zlobna hkrati.

Jaz pravim če poznaš in razumeš vseobsežno vesoljno elementarno in življenjsko samobitnost in njeno zakonitost---veš,da je strah pred čemerkoli odveč.
Zveličavna odrešitev po človeku sploh ni iz trte zvita vesoljna zadeva.
Je resnica,ki bi jo mnogi (države-oblast-cerkve-znanost-učni sistemi LOBIJI) NOČEJO PRIZNATI ,KER VEDO,DA JE TO ZEMELJSKO PRIHAJAJOČE ZVELIČANJE(PREPOROD) NJIHOV LASTNI PADEC.

Zato jaz pravim,nasilna revolucija ni potrebna,ker jo bo vesoljna samobitnost izvedla po človeku in po sebi lastni zakonitosti.

Samo zaupanje v to in bo vse!!!! To je moje sporočilo vsem!!!

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #188 - 11.03.2009 at 13:07:19

Alojz, tudi ti bežiš pred novim? Realnost in dejstva to dokazujejo. Prihaja zavest etike, kar se dogaja je povsem naravno. Dokler se bojita narave in je vama nezanimiva, sta obtežena z lastnimi strahovi in to spreglejta, o tem sem govoril.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #189 - 11.03.2009 at 13:56:12

Tudi to je zanimivo, kako je tragika in s tem neka morala vpeta v naše življenje. Kako se naša misel priklopi na tragiko in se z njo poistoveti. Ko napišeš nekaj v smislu tragičnosti se ljudje takoj s tem poistovetijo. Ko napišeš nekaj nevtralno, pa iščejo v njej tragiko, da se z njo identificirajo. Šele zanimanje vzpodbudi ustvarjalnost. Brez zanimanja si kot zlata ribica ujeta v akvariju.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #190 - 11.03.2009 at 14:37:17

Quote:

Ko gledaš s strahom, ti ni zanimivo in se bojiš. Ko veš, kaj se dogaja in sam sem del tega dogajanja, prav tako kot ti, so ti zanimive reakcije vlad, ljudi, ki naj bi po tvoje odločali ter tudi ostalih, ki ne zmorejo sprejetja novega in se na vse oklepe držijo in forsirajo staro. Ti gledaš z očmi starega, tradicionalnega, na podlagi nekih izkušenj in priučene morale. Odpri se novemu, spoznaj ne boj se odločitev.

Lp,Igor

nekak mam filing da mi hočeš tečnart
da mi očitaš strah al kajjestwem
opazu sm da o strahu velik govoriš
men to neki pove ...
teb pa ...

probi(te) doumet, da jest sm kjer sm, sm kar sm, grem kamr grem in delam kar delam ...
eni so pak nekje drugje
in
ker ne berejo tega foruma samo tisti ki ga ustvarjamo (po njem pišemo) mi je (upam da) dovoljeno zbirat informacije na kup, bit nad njimi navdušen, jih šerat z drugimi ...

tko da, probi bit blj jasen kaj hočeš povedat, k se mi zdi da neki hočeš povedat ... jest pa ne vidm kaj ...

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 12:55:22:
Kar se tiče osebnega odločanja,je dejstvo,da je večino strah? Najbolj zanimivo je vprašanje zakaj so tako prestrašeni? Družbeni sistem kakorkoli ga že imenuješ je brezpogojno represiven v odnosu do posameznika.

jest mislm da veliko večino je strah
vesel sm da komi koga od te večine poznam
pomoje kr nobenga ...

zakaj (je ljudi strah)?
je zanimivo - mogoče ... dejstvo je pak, da vzrok vsak od nas vidi v čem drugem
ti v samobitnosti, igor v naravi ... jest pa v egu ... v egu teh ki furajo to use skupi - lastnikov kapitala ... frdrmore v egu vsakega posameznika ki se zgleduje po teh egih

če si ogledaš polovico filmov ki sm jih nalinku izveš še eno od možnosti - za vzrok - da zakaj je tko, da zakaj je ljudi strah ...

strah pred čemerkoli je odveč tkoitaq
strah je znotri votu, okrog pa ga nč ni ...

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #191 - 11.03.2009 at 14:51:15

Quote:
Alojz, tudi ti bežiš pred novim? Realnost in dejstva to dokazujejo. Prihaja zavest etike, kar se dogaja je povsem naravno. Dokler se bojita narave in je vama nezanimiva, sta obtežena z lastnimi strahovi in to spreglejta, o tem sem govoril.

Lp,Igor

Igor sedaj mi moraš pa obrazložiti kje jaz bežim pred novim. Jaz pa ravno obratno vem in širim novo,ki je staro pozabljeno v nas.
Pokaži moj stavek kje jaz bežim=---in prosim logično mi ga obrazloži!!!!!
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #192 - 11.03.2009 at 14:52:35

Gape, obrazložit sem hotel besedo, zanimivo, na kateri si potem sestavil opis vpletosti v sistem. Ne razumem, kako ti to ni jasno.

Če si videl v tem očitke in tečnarjenje, prepričevanje ne pa poziv o razmišljanu o zadevi tudi prav. Tvoje mišljenje.

O strahu pa govorim, ko ga opazim.

Lp,Igor

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #193 - 11.03.2009 at 14:55:51

Quote:
Lp,Igor

spet isto
tuki pa vsaj jasno piše
gape je obtežen z lastnimi strahovi

bežanje pred novim utemeljuješ pa s čim?
pa se kr na mene osredotoč pls

bojazen pred naravo utemeljuješ s čim?
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #194 - 11.03.2009 at 14:56:03

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 14:51:15:
Quote:

Lp,Igor

Igor sedaj mi moraš pa obrazložiti kje jaz bežim pred novim. Jaz pa ravno obratno vem in širim novo,ki je staro pozabljeno v nas.
Pokaži moj stavek kje jaz bežim=---in prosim logično mi ga obrazloži!!!!!

Ni v stavku, ampak zopet o besedi-zanimanje. Ki se pojmuje kot neka zabava ali privoščljivost. Ta beseda tega ne pomeni. Brez zanimanja ni ustvarjalnosti. Samo to.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 11 12 13 14 15 ... 416