Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 13 14 15 16 17 ... 416
(Read 1814670 times)
ajgor
Ex Member

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #210 - 11.03.2009 at 16:28:00

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 16:16:06:
Quote:
Poglej, jaz to vidim (v potrditvi te misli) , da resnica, realnost ni zanimiva. Ja, kaj pa je potem zanimivo, tragika? Zato sem potem pisal o tragiki, katere so polni vsi časopisi in TV. In to je izkrivljena resnica. Resnica je naravna, vidiš jo vsak trenutek. Vsaj meni je to zanimivo in z zanimanjem opazujem.

Lp,Igor

Mene lahko zapreš do smrti v temnico,da ne bom nič videl in nič slišal pa bom vedel vse. Razumeš sedaj?

To da ti sam sebi v svoj zelnik skačeš moraš,pa sam odkriti .

Najprej resnica realnost ni zanimiva,nato  jo ti opazuješ z zanimanjem.

Igor formuliraj misel 'meni razumljivo' prosim,če se da!!

Misel najmanj kar je, je zanimivo je napisal Gape in ti si to misel potrdil. Pisal sem pa o resnici, realnosti. Kdo sedaj skače v lastni zeljnik?
Napiši, da tisti moj zapis pač ni resnica ni realni pogled in ti zato ni zanimiv. O zapisu sploh ni govora, kot to, da vse to dogajanje, ki sem ga opisal ni zanimivo.Ne pa sedaj obračat na neko osebno raven, kot, koga je bolj strah.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #211 - 11.03.2009 at 16:31:59

Quote:
Alojz, tudi ti bežiš pred novim? Realnost in dejstva to dokazujejo. Prihaja zavest etike, kar se dogaja je povsem naravno. Dokler se bojita narave in je vama nezanimiva, sta obtežena z lastnimi strahovi in to spreglejta, o tem sem govoril.

Lp,Igor

Igor a je tole moja stara mama napisala in porinila zadevo na osebno raven?
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #212 - 11.03.2009 at 16:33:53

Quote:
Zanimivo je opazovati to hiranje današnjega sistema s svetovnim redom rasti, ki se je vzpostavil. Naše življenje temelji na rasti. Sedaj, ko se je ta ustavila in je izdelkov preveč, se vidi ta zbeganost, zmedenost, ko se rast ustavi. Matematika, ki nam je dala eksponentno funkcijo ter obrestno-obrestni račun v povezavi z ekonomijo, postane veda, ki nima odgovora. Vse vlade na čelu z IMF (želi postati svetovna centralna banka), sedaj vzpodbujajo rast z raznimi dotacijami v potrošnjo, kot so subvencije avtomobilski industriji. Svet je prevzel eksponentni račun (vzpostavili so ga v Babilonu) in brez njega ne znamo živeti. Rast se ustavi, naša misel prav tako, skrčimo se in začnemo vpiti-kriza, recesija, po nas bo. Strah, ki je votel. Naša odvisnost od rasti prihaja na plan in kot pri človeku, ki je odvisen od kakšne substance to tajimo. Ne zavedamo se, da je to odraz dejanj nas vseh, naše miselnosti in načina življenja, katerega smo sprejeli. Svet smo ti, jaz, on in mi smo svet. Nezmožnost sprejetja tega, zaradi glorifikacije posameznika, se naše vlade še vedno odzivajo tako, kot se. Panično, samovšečno in po starem iz starih izkušenj. Poraja se nov svet, nov družbeni red, staro nas bremeni in ne dopusti novemu. Sedaj je čas, da pogledamo vase, najdemo odgovor in postanemo odgovorni zase in svet. Namesto, da naša zavest ostaja ozka, osredotočena jo razširimo, priznajmo našo plitkost, omejenost, spoznajmo novo, ki prihaja in ga vzpostavimo z odgovornostjo, ki jo imamo privzgojeno, tako do sebe kot do sveta. Poslovimo se od navpičnega reda rasti in sprejmimo nov vodoravni red. Staro umira, rojeva se novo.

Lp,Igor

Napiši, kaj tukaj ni realno in bova razčistila to nezanimivost, o kateri sedaj vse skupaj teče že kar precej časa in se nikamor ne premakne.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #213 - 11.03.2009 at 16:41:51

Igor

Tisočkrat ti lahko dokažem,da ne prihaja zavest etike-etika je samo del te prihajajoče naše samospoznane zavesti,ki šele z našo svobodno zaživi kot etika- ali pa ne-svobodna volja slehernika .

Obstajajo ljudje, ki NE bodo prostovoljno pristopili  konsenzno etični zavezi življenja in to je njihova legitimna življenjska pravica in odločitev.

Do etike lahko pridemo samo s samospoznanjem in s prostovoljno individualno (slehernika) zavezo vesoljnemu večno-sedanjemu etičnem kodeksu .

Etični kodeks je zavezujoč samo če se k njemu pristopi prostovoljno,mnogi NE bodo- to vedi!!!!

Sedaj pa razmišljaj! Samo ne me učiti in soditi, da me je strah.

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #214 - 11.03.2009 at 16:44:26

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 16:31:59:
Quote:
Alojz, tudi ti bežiš pred novim? Realnost in dejstva to dokazujejo. Prihaja zavest etike, kar se dogaja je povsem naravno. Dokler se bojita narave in je vama nezanimiva, sta obtežena z lastnimi strahovi in to spreglejta, o tem sem govoril.

Lp,Igor

Zadevo smo res pripeljali na povsem osebno raven. In zgleda, da je ta stavek (Dokler se bojita narave in je vama nezanimiva, sta obtežena z lastnimi strahovi in to spreglejta, o tem sem govoril.) povzročil vso to razburjenost.
Lahko, da je odveč, lahko, da ni. Se je pa nečesa dotaknil. Je provokativen, to je dejstvo. Dejstvo je pa tudi, da je zato zanimiv.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #215 - 11.03.2009 at 16:48:29

Quote:
Quote:
Zanimivo je opazovati to hiranje današnjega sistema s svetovnim redom rasti, ki se je vzpostavil. Naše življenje temelji na rasti. Sedaj, ko se je ta ustavila in je izdelkov preveč, se vidi ta zbeganost, zmedenost, ko se rast ustavi. Matematika, ki nam je dala eksponentno funkcijo ter obrestno-obrestni račun v povezavi z ekonomijo, postane veda, ki nima odgovora. Vse vlade na čelu z IMF (želi postati svetovna centralna banka), sedaj vzpodbujajo rast z raznimi dotacijami v potrošnjo, kot so subvencije avtomobilski industriji. Svet je prevzel eksponentni račun (vzpostavili so ga v Babilonu) in brez njega ne znamo živeti. Rast se ustavi, naša misel prav tako, skrčimo se in začnemo vpiti-kriza, recesija, po nas bo. Strah, ki je votel. Naša odvisnost od rasti prihaja na plan in kot pri človeku, ki je odvisen od kakšne substance to tajimo. Ne zavedamo se, da je to odraz dejanj nas vseh, naše miselnosti in načina življenja, katerega smo sprejeli. Svet smo ti, jaz, on in mi smo svet. Nezmožnost sprejetja tega, zaradi glorifikacije posameznika, se naše vlade še vedno odzivajo tako, kot se. Panično, samovšečno in po starem iz starih izkušenj. Poraja se nov svet, nov družbeni red, staro nas bremeni in ne dopusti novemu. Sedaj je čas, da pogledamo vase, najdemo odgovor in postanemo odgovorni zase in svet. Namesto, da naša zavest ostaja ozka, osredotočena jo razširimo, priznajmo našo plitkost, omejenost, spoznajmo novo, ki prihaja in ga vzpostavimo z odgovornostjo, ki jo imamo privzgojeno, tako do sebe kot do sveta. Poslovimo se od navpičnega reda rasti in sprejmimo nov vodoravni red. Staro umira, rojeva se novo.

Lp,Igor

Napiši, kaj tukaj ni realno in bova razčistila to nezanimivost, o kateri sedaj vse skupaj teče že kar precej časa in se nikamor ne premakne.

Lp,Igor

Iz principa se ne bom opredelil,ker mi nisi odgovoril,če je tisto zgoraj pisala moja stara mama in mi pojasnevala da me je strah.? Svoji stari mami sem pri treh letih rekel;; Oma jaz ne bom niklo umrl!!!!
Me je bilo že takrat strah, ali sem nekaj s seboj prinesel na ta svet? Veš ti?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #216 - 11.03.2009 at 16:48:44

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 16:41:51:
Igor

Tisočkrat ti lahko dokažem,da ne prihaja zavest etike-etika je samo del te prihajajoče naše samospoznane zavesti,ki šele z našo svobodno zaživi kot etika- ali pa ne-svobodna volja slehernika .

Obstajajo ljudje, ki NE bodo prostovoljno pristopili  konsenzno etični zavezi življenja in to je njihova legitimna življenjska pravica in odločitev.

Do etike lahko pridemo samo s samospoznanjem in s prostovoljno individualno (slehernika) zavezo vesoljnemu večno-sedanjemu etičnem kodeksu .

Etični kodeks je zavezujoč samo če se k njemu pristopi prostovoljno,mnogi NE bodo- to vedi!!!!

Lp Alojz Cool Cool

Jaz to vem. Zato sem to spisal. Obdobje spoznanja in sprejetja etike se zaključuje. Kdor je ne spozna je pač ne.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #217 - 11.03.2009 at 16:50:07

Quote:
Quote:

Lp,Igor

Zadevo smo res pripeljali na povsem osebno raven. In zgleda, da je ta stavek (Dokler se bojita narave in je vama nezanimiva, sta obtežena z lastnimi strahovi in to spreglejta, o tem sem govoril.) povzročil vso to razburjenost.
Lahko, da je odveč, lahko, da ni. Se je pa nečesa dotaknil. Je provokativen, to je dejstvo. Dejstvo je pa tudi, da je zato zanimiv.

Lp,Igor

Meni ni zanimiv,ker obtožuje in to po krivici!!! Torej je lažniv!!!Zame ne velja!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #218 - 11.03.2009 at 16:53:27

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 16:41:51:
Igor

Lp Alojz Cool Cool

Jaz to vem. Zato sem to spisal. Obdobje spoznanja in sprejetja etike se zaključuje. Kdor je ne spozna je pač ne.

Lp,Igor

Spoznali jo bodo vsi.Samo vsi se ne bodo hoteli po svobodni volji odločiti,da jo sprejmejo. Štos etičnega vesoljnega kodeksa življenja je ravno v svobodni volji brez prisile in brez posledic za katero koli opredelitev posameznika.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #219 - 11.03.2009 at 17:01:05

Igor

Sedaj  bom jaz tebi oprostil tvoje prehitro kvačkanje in zaradi tega si se tudi zakvačkal pri meni. Ker znam reči pozabi,ti rečem ok. mir-dost debate o tem. Furaj naprej kot,da si se zmotil,kar je tudi res- Mir.

Lp Alojz Grin Grin Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #220 - 11.03.2009 at 17:03:44

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 16:50:07:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

Lp,Igor

Meni ni zanimiv,ker obtožuje in to po krivici!!! Torej je lažniv!!!Zame ne velja!

Zato pa je bil prvi stavek vprašalni, da ne bi izpadel obtožujoč. Poglej še enkrat, prvi stavek je vprašalni, kar pomeni začudenje. Nato je opis mojega videnja vajinega razmišljanja v naslednjih dveh stavkih. Obtožbe po mojem mišljenju tu ni direktno, je samo pod pogojem, da se na vprašanje odgovori pritrdilno.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #221 - 11.03.2009 at 17:19:12

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 17:01:05:
Igor

Sedaj  bom jaz tebi oprostil tvoje prehitro kvačkanje in zaradi tega si se tudi zakvačkal pri meni. Ker znam reči pozabi,ti rečem ok. mir-dost debate o tem. Furaj naprej kot,da si se zmotil,kar je tudi res- Mir.

Lp Alojz Grin Grin Cool

Sam sem preko vseh obtožb že šel. S seboj jih nosi tisti, ki ne razume sokratnosti. Fural bom pa naprej tako, kot vem. Mir je pa tako vseskozi, večno-sedaj. Grin Grin

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #222 - 11.03.2009 at 17:26:02

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 17:01:05:
Igor

Lp Alojz Grin Grin Cool

Sam sem preko vseh obtožb že šel. S seboj jih nosi tisti, ki ne razume sokratnosti. Fural bom pa naprej tako, kot vem. Mir je pa tako vseskozi, večno-sedaj. Grin Grin

Lp,Igor

Pravilno ti samo furaj veliko sreče pri tem.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #223 - 11.03.2009 at 17:33:55

Grem po tobak, pa na kavo.

LP,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #224 - 11.03.2009 at 18:38:52

Quote:
Grem po tobak, pa na kavo.

LP,Igor

Pazi Bošty in poetek te bosta obtožila,da se zakajaš in omamljaš.
Jaz bi bil tiho in bi počel kar me je volja in tko tudi delam.

Lp  Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 13 14 15 16 17 ... 416