Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 14 15 16 17 18 ... 416
(Read 1814666 times)
ajgor
Ex Member

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #225 - 11.03.2009 at 20:00:19

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2009 at 18:38:52:
Quote:
Grem po tobak, pa na kavo.

LP,Igor

Pazi Bošty in poetek te bosta obtožila,da se zakajaš in omamljaš.
Jaz bi bil tiho in bi počel kar me je volja in tko tudi delam.

Lp  Alojz Cool Cool

Prav zato sem napisal, da se bosta "čistodušnika" lahko zgražala. Zgražanje jima gre namreč dobro od rok v tem izgleda uživata. Vidiš jaz jima tega užitka ne kratim.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #226 - 11.03.2009 at 20:13:20

Quote:
najmanj kar je, je zanimivo

V tem sem videl nek strah.

najmanj kar je, si smešn
Smiley

ps
probi se drugič mal blj potrudit s quotanjem

jest sm besedo zanimivo pobral pač od tebe ...
sm jo slešu z zabavno ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1233678557/180#185

ps2
kaj pa je resnica, realnost? zate?

ps3
kaj pa če bi edn od vaju poklicu tadruzga?
pa da se zmenta?
da ne rabm 2  strani ping-ponga prebrat preden objavim svojo misel ...
ki se itaq sklicuje na zapis 20 postov nazaj
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #227 - 11.03.2009 at 20:42:26

gape wrote on 11.03.2009 at 20:13:20:
Quote:
najmanj kar je, je zanimivo

V tem sem videl nek strah.

najmanj kar je, si smešn
Smiley

ps
probi se drugič mal blj potrudit s quotanjem

jest sm besedo zanimivo pobral pač od tebe ...
sm jo slešu z zabavno ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1233678557/180#185

ps2
kaj pa je resnica, realnost? zate?

ps3
kaj pa če bi edn od vaju poklicu tadruzga?
pa da se zmenta?
da ne rabm 2  strani ping-ponga prebrat preden objavim svojo misel ...
ki se itaq sklicuje na zapis 20 postov nazaj

gape saj ni tko hudo kot mogoče zgleda. ok.
A ni fino če se zadeve razčistijo javno -nema skrivanja,sva razrešila in ok. Tako je treba pojasnit zadeve-odkrito . Jaz in Igor sva jo uspela-lepo poštimat-brez zamere..

Da si ti koga čakal,da si napisal svojo misel. je pa malo težka,a ni?

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #228 - 11.03.2009 at 20:48:10

Gape, iz te besede sem potem zgradil zapis. Besedo zanimivo sem izbral ker me te zadeve zanimajo. Ti si negiral to zanimanje za te zadeve, zato sem prešel na strah in pojmovanje besede.
Dovolj sedaj o tem, če te še kaj zanima bom odgovoril. Trenutno pa me zanimajo druge zadeve.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #229 - 12.03.2009 at 13:42:27

Se mi zdi, da glede na sem  nalimane dokumentrce z documentarywire-a še najbolj paše, da sem nalimam tud lik do zadnjega žižkovega predvanja na bledu http://vimeo.com/3538183

Nekje vmes pravi, da  ljudje krizo  dojemajo na dva načina: preprosti ljudje  jo pripišejo delovanju skrivne zarote, tisti s širšim vpogledom pa komkplesni in zato neobvladljivi realnosti. Glede na poplavo teorij zarot, ki prihajajo iz zda, bi si skor upal trdit, da se  tam nagibajo k prvem dojemanju, glede na žižkovo mnenje, da v je evropi moderen evrobudizem (relaitvnost realnosti oz dojemanje realnosti  kot maje/hiperrealnosti), pa se tu nagibamo k drugem dojemanju.

Ob koncu žižek navede tri globalne procese, ki kažejo na to, da  kriza ni začasna in da resno ogroža kapitalizem kljub njegovi  sposobnosti, da se iz   vsakega šoka pobere krepkejši (in jih zato tudi sam kreira, takoimenovani šokkapitalizem kot permanetno krizo/vojno). Apokalliptične elemente imajo po njegovem naslednji trije procesi: ekološko neravnotežje (taljenje ledu...), nesposobnost  tržne ekonomije (prevlada nematerilanega dela, ki ne ustvarja tržno pridobljene profite ampak rente, podobne zemljiškim - microsfot...), biotehnologija (tehnološka možnost, da možgani neposredno vodijo stroje, se lahko sprevrže v  obratno možnost, da so možgani vodeni kot stroji ne da bi se tega zavedali...)    
Back to top
« Last Edit: 12.03.2009 at 15:33:06 by titud »  

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #230 - 12.03.2009 at 14:19:40

Tukaj se s Žižkom v določenih stvareh strinjam. Seveda pa ima on sofističen pogled na zadeve, ki se dogajajo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #231 - 12.03.2009 at 14:32:40

titud wrote on 12.03.2009 at 13:42:27:
Se mi zdi, da glede na sem  nalimane dokumentrce z documentarywire-a še najbolj paše, da sem nalimam tud lik do zadnjega žižkovega predvanja na bledu http://vimeo.com/3538183

Nekje vmes pravi, da  ljudje krizo  dojemajo na dva načina: preprosti ljudje  jo pripišejo delovanju skrivne zarote, tisti s širšim vpogledom pa komkplesni in zato neobvladljivi realnosti. Glede na poplavo teorij zarot, ki prihajajo iz zda, bi si skor upal trdit, da se  tam nagibajo k prvem dojemanju, glede na žižkovo mnenje, da v je evropi moderen evrobudizem (relaitvnost realnosti oz dojemanje realnosti  kot maje/hiperrealnosti), pa se tu nagibamo k drugem dojemanju.

Ob koncu žižek navede tri globalne procese, ki kažejo na to, da  kriza ni začasna in da resno ogroža kapitalizem kljub njegovi  sposobnosti, da se iz  se iz vsakega šoka pobere krepkejši (in jih zato tudi sam kreira, takoimenovani šokapitalizem kot permanetno krizo/vojno). Apoklalitične elemente imajo po njegovem naslednji trije procesi: ekološko neravnotežje (taljenje ledu...), nesposobnost  tržne ekonomije (prevlada nematerilanega dela, ki ne ustvarja tržno pridobljene profite ampak rente, podobne zemljiškim - microsfot...), biotehnologija (tehnološka možnost, da možgani neposredno vodijo stroje, se lahko sprevrže v  obratno možnost, da so možgani vodeni kot stroji ne da bi se tega zavedali...)    

Titud prava tema za resno debato!!!!!!

Apokaliptični elementi so naša realnost- vsakega našega posebno še sedanjega  bivanja. Sam sem o tem že pisal. Dogajajo se na ravni elementarne pojavnosti, ki so hkrati ciklični civilizacijski procesi,ki tečejo a) naravno neodvisno od nas in hkrati nam ta proces vsiljuje B) nujnost potrebe po reformaciji naših civilizacijskih življenjskih podstatov.

Apokalipsa kot taka je v bistvu naravno ponavljajoče ciklično razodetje nas samih v smislu našega ponovnega spoznanja -kaj se sploh dogaja na globalni elementarni ravni (otoplitev,klima itd) in hkrati na naši psihološki (zavestni ravni) nujen vseobsežen miselni preskok,ki iz Zemeljske ravni našo bit postavi nazaj v večno-sedanjo vesoljno zavestno dimenzijo .  

Za to obstaja razlaga v sami Nomos-Logos vseobsežni vesoljni zakonitosti,katere vedenje smo mi izgubili -ravno zaradi njenega vesoljnega samodelovanja,ki je neodvisno od nas in nas hkrati ciklično spreminja kot živa samozavedna bitja.

Naši možgani delujejo na EM frekvenci galaksije,ko ta EM valovi v svojih  štirih letnih časih 4x7000 izmenično Sever/Jug v 28000 letnem ciklu.
Kot neandertalci imamo 7o% nezavednega in 30% zavednega, kot homosapiens-sapiens galaktično enakonočjeS/J se zadeva nekako uravnoteži 50% -50%. Sedaj pa smo na pragu naše reformacije ko bomo postali samospoznani in se bo naša zavest ravno zrcalno obrnila
glede na neandertalce postali bomo homo-dei ljudje vrha civilizacijskega cikla s 70% zavednega in samo 30% nezavednega-pred to naravno ciklično spremembo naše zavesti smo sedaj in tu.

Titud Slavoj Žižek nima te realne razlage pa še kot mislec in živčen govornik mi ni všeč. Misli,da nekaj ve ,a je zgolj palček v istem loncu kot mi vsi.

Vsak njegov argument v kali zatrem z resnico,kii živi večno-sedaj.

Hvala za prispevk,ki omogoča resnično debato-Titud.

Lp Alojz Cool Cool
Back to top
« Last Edit: 12.03.2009 at 19:32:27 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #232 - 12.03.2009 at 19:41:21

Titud

Tu imaš realen opis možgani-stroj-možgani vodeni,ne da bi se tega zavedali.
Obrazložitev,ki pokaže kaj moramo spoznati v zvezi z zakonitostjo ki uravnava  delovanjem naših možganov )posledica civilizacijski podstati)
sem  podal'" tebi žižku in vsem'",ki so to vesoljno možgansko (skrivnost) njihovega delovanja-sposobni dojeti.

Lp Alojz Cool Cool Cool
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #233 - 13.03.2009 at 09:55:12

Alojz in Sandib wrote on 12.03.2009 at 19:41:21:
Titud

Obrazložitev,ki pokaže kaj moramo spoznati v zvezi z zakonitostjo ki uravnava  delovanjem naših možganov )posledica civilizacijski podstati)
sem  podal'" tebi žižku in vsem'",ki so to vesoljno možgansko (skrivnost) njihovega delovanja-sposobni dojeti.

Lp Alojz Cool Cool Cool

V bistvu ne gre več  za dvom, da ali em valovanje vpliva na delovanje  možganov  oz. obratno, ali je z em valovanji možgan mogoče vplivati na okolico. Dokler gre za vesoljni/univerzalni proces, od katerega smo vsi vplivani (ina nakterega vsi vplivamo) pod enakimi pogoji, to ne ogroža liberalno tržne ekononimije oz kapitalzma, utemljenega  na osebni svobodi. Apokaliptična je uzurpacija psihičnega sveta  z določenim namenom (pridobivanjem rente), tako kot je apokaliptična uzurpacija virtualnega sveta in naravnega/fizičnega sveta  z namenom pridobivanja rente.      
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #234 - 13.03.2009 at 11:04:53

titud wrote on 13.03.2009 at 09:55:12:
Alojz in Sandib wrote on 12.03.2009 at 19:41:21:
Titud

Lp Alojz Cool Cool Cool

V bistvu ne gre več  za dvom, da ali em valovanje vpliva na delovanje  možganov  oz. obratno, ali je z em valovanji možgan mogoče vplivati na okolico. Dokler gre za vesoljni/univerzalni proces, od katerega smo vsi vplivani (ina nakterega vsi vplivamo) pod enakimi pogoji, to ne ogroža liberalno tržne ekononimije oz kapitalzma, utemljenega  na osebni svobodi. Apokaliptična je uzurpacija psihičnega sveta  z določenim namenom (pridobivanjem rente), tako kot je apokaliptična uzurpacija virtualnega sveta in naravnega/fizičnega sveta  z namenom pridobivanja rente.      

Čist korektno povedano titud. Štos je v nujnosti reformacije našega življenja,ki pa je naravni proces našega bivanja. Uzurpacija psihičnega sveta, (svobodna volja -upoštevanja vreden dejavnik)se pa s to  reformacijo reformacijo konča. Rente sploh niso problematične -problematična je etika uzurpatorjev kot pravi Igor. Vse lahko povežeš kriza vrednot,morale,nepravičnost,ki izhaja iz tega itd. Mislim,da mi ni potrebno vsakič napisati roman,da bi se zadeve lahko malo bolj povezovale-reformacija naše zavesti v sebi vključuje vse  to.

Lp Alojz Cool Cool

Back to top
« Last Edit: 13.03.2009 at 13:54:19 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #235 - 13.03.2009 at 15:19:52

nism ga zmogu poslušat do konca

ampak tole mam pa napisan ...

se spomnem k smo učas rekl da je treba žvet tuki in zdej
se praw
forget long term plans ...
think short term
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #236 - 13.03.2009 at 18:47:57

gape wrote on 13.03.2009 at 15:19:52:
nism ga zmogu poslušat do konca

ampak tole mam pa napisan ...

se spomnem k smo učas rekl da je treba žvet tuki in zdej
se praw
forget long term plans ...
think short term

Ja res je tukaj in sedaj. SAmo ta tukaj in sedaj je že v riti- tukaj in sedaj. Saj me razumeš-naše zaznavanje problemov je tudi tukaj in sedaj.Človeku se pa tudi ne da vzeti moči predvidevanja,če mu vzameš to mu vzameš svobodno voljo-živeti v celosti pojma ki ga ta vsebuje..

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #237 - 30.03.2009 at 00:51:41

http://www.timewave2013.com/Trailer.html

če kdo kje najde ta film, se priporočam. Wink gape... Wink

Timewave 2013
Friday March 13, 2009

In the film, Timewave 2013 mythologist Jean Houston says we've lost our hearth, and with it, our sense of continuity across time. And filmmaker Sharron Rose has the insight that we're "trapped in time." But by presenting the wisdom of the elders, along with a peek into an unbroken indigenous culture, we get to enter that timeless place. The film's themes are about the end of time as we know it, and the unveiling of knowledge that hints at what lies ahead.

In this sequel to 2012: The Odyssey, Sharron Rose travels above the din of modern life, to the high Andes of Peru. What's amazing about the film, is that she takes part in a healing ceremony with the Q'ero shamans, to purify the negativity of the world. We get a window into a lost power that the Mayans had, to listen to nature and the cosmos.

But even they say their spiritual power is a diminished version of what their ancestors knew. Through an interpreter, Bernadina Sonca says, My great grandmother could listen to the stones, she could heal; she read the moon cycles and the heavens, and knew the ways of the Earth. The women were powerful in our day. What comes through their prophecy is both a warning and hope, if we can learn to adapt and remember who we are. Villoldo translated this message from them: The problem is so much bigger than we want to acknowledge...the solution that the Mother tells us is to come back to her -- we are her children and she will look after us.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

satis
5

Reply #238 - 30.03.2009 at 11:48:00

Tele napovedi o koncu me spominjajo na krasno knjižico Univerzalnega življenja, kjer naj bi Kristus podrobno razlagal, da bo uničil civilizacijo zaradi zločinov nad materjo Zemljo, živalmi in rastlinami. Hecno je, ker se vse napovedi uresničujejo, pa verjeli ali ne v takšne preroke.

Odlomek:

Vsaki akciji sledi reakcija. Jezus je dejal, prihodnost prinaša to, kar so ljudje posejali v preteklih časovnih obdobjih in kar sejejo sedaj. Sedaj ni več vrnitve! Povodnji se dvigajo, pomanjkanje hrane, katastrofe in vojne se že izmenjujejo, to pomeni, da se Zemlja stresa. Leži v vročici in bo oddala vse, kar ne spada k notranjosti Zemlje, k čisti biti. Blizu je čas, ko bodo vode pobrale mnoge ljudi, ko bodo nastopile različne spremembe, še se širijo puščave, toda ko pridejo vode.... Dragi bratje in sestre, samo svetlobni preblisk prihodnosti, kajti marsikaj vam je zamolčanega. Viharji časa niso samo napovedani, vihrali in divjali bodo po vseh kontinentih. Mogočni viharji bodo divjali po vseh deželah in porušili mnogo zgradb, to so vrtinčasti viharji, ki nastanejo in opustošijo mesta, vasi.... Zemlja se segreva, led se topi, prihajajo povodnji, začenjajo se viharji, potresi.... Zemeljska os se bo spremenila, v svoji rotaciji bo postala drugačna, zaradi odklona te osi se dvigujejo morja, vulkanski izbruhi se izmenjujejo. Mati Zemlja se stresa zaradi viharjev, gozdnih požarov, suš, poplav....

Tole, kar je danes že resnica, je bilo zapisano nekje po letu 1985.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #239 - 30.03.2009 at 12:09:09

Timewave 2013
The Odyssey II: The Future is Now

What lies ahead for the human race? Will we reach the destiny that awaits us? In the film 2012 The Odyssey, author Sharron Rose went on a quest to understand the many prophecies around the year 2012. In this sequel to that film, she travels far beyond the world of 2012.
During this fascinating expedition into the nature of time itself, Ms. Rose speaks to many of the world’s experts on mythology, alchemy, astrology, anthropology and ancient history; Jose Arguelles, Gregg Braden, Riane Eisler, William Henry, Jean Houston, John Major Jenkins, Rick Levine, Dennis McKenna, Terence McKenna, Daniel Pinchbeck, Geoff Stray, Whitley Strieber, Alberto Villoldo and Jay Weidner. They discuss topics such as the shift of the ages, the galactic alignment, global warming, the pervasive role of the media in our lives, the secret place of refuge, the mystic work of Benjamin Franklin, renewal of the American spirit and the transformation of humanity.
Journey with Ms. Rose beyond the Georgia Guidestones, Denver Airport, Cross of Hendaye and Mayan Calendar to the Sacred Valley of Peru where we sit in ceremony with the powerful Shaman/healers of the Q’ero people and listen to their powerful prophecies for the future of humankind.
While firmly based in a rich perspective on our past history, and a new understanding of the nature of the times we live in, Timewave 2013 offers a clear, yet positive vision of what is to come.

*note: I find Sharron Rose “clownish”, but the other featured speakers are well worth the watch.

720X480 pixels
Bit Rate: 128kbps
Frame rate: 29 frames/sec
Audio format: MPEG Layer-3
Video Compression: DivX

Film je na Demonoid.com.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 14 15 16 17 18 ... 416