titud wrote on 12.03.2009 at 13:42:27:Se mi zdi, da glede na sem nalimane dokumentrce z documentarywire-a še najbolj paše, da sem nalimam tud lik do zadnjega žižkovega predvanja na bledu
http://vimeo.com/3538183Nekje vmes pravi, da ljudje krizo dojemajo na dva načina: preprosti ljudje jo pripišejo delovanju skrivne zarote, tisti s širšim vpogledom pa komkplesni in zato neobvladljivi realnosti. Glede na poplavo teorij zarot, ki prihajajo iz zda, bi si skor upal trdit, da se tam nagibajo k prvem dojemanju, glede na žižkovo mnenje, da v je evropi moderen evrobudizem (relaitvnost realnosti oz dojemanje realnosti kot maje/hiperrealnosti), pa se tu nagibamo k drugem dojemanju.
Ob koncu žižek navede tri globalne procese, ki kažejo na to, da kriza ni začasna in da resno ogroža kapitalizem kljub njegovi sposobnosti, da se iz se iz vsakega šoka pobere krepkejši (in jih zato tudi sam kreira, takoimenovani šokapitalizem kot permanetno krizo/vojno). Apoklalitične elemente imajo po njegovem naslednji trije procesi: ekološko neravnotežje (taljenje ledu...), nesposobnost tržne ekonomije (prevlada nematerilanega dela, ki ne ustvarja tržno pridobljene profite ampak rente, podobne zemljiškim - microsfot...), biotehnologija (tehnološka možnost, da možgani neposredno vodijo stroje, se lahko sprevrže v obratno možnost, da so možgani vodeni kot stroji ne da bi se tega zavedali...)
Titud prava tema za resno debato!!!!!!
Apokaliptični elementi so naša realnost- vsakega našega posebno še sedanjega bivanja. Sam sem o tem že pisal. Dogajajo se na ravni elementarne pojavnosti, ki so hkrati ciklični civilizacijski procesi,ki tečejo a) naravno neodvisno od nas in hkrati nam ta proces vsiljuje B) nujnost potrebe po reformaciji naših civilizacijskih življenjskih podstatov.
Apokalipsa kot taka je v bistvu naravno ponavljajoče ciklično razodetje nas samih v smislu našega ponovnega spoznanja -kaj se sploh dogaja na globalni elementarni ravni (otoplitev,klima itd) in hkrati na naši psihološki (zavestni ravni) nujen vseobsežen miselni preskok,ki iz Zemeljske ravni našo bit postavi nazaj v večno-sedanjo vesoljno zavestno dimenzijo .
Za to obstaja razlaga v sami Nomos-Logos vseobsežni vesoljni zakonitosti,katere vedenje smo mi izgubili -ravno zaradi njenega vesoljnega samodelovanja,ki je neodvisno od nas in nas hkrati ciklično spreminja kot živa samozavedna bitja.
Naši možgani delujejo na EM frekvenci galaksije,ko ta EM valovi v svojih štirih letnih časih 4x7000 izmenično Sever/Jug v 28000 letnem ciklu.
Kot neandertalci imamo 7o% nezavednega in 30% zavednega, kot homosapiens-sapiens galaktično enakonočjeS/J se zadeva nekako uravnoteži 50% -50%. Sedaj pa smo na pragu naše reformacije ko bomo postali samospoznani in se bo naša zavest ravno zrcalno obrnila
glede na neandertalce postali bomo homo-dei ljudje vrha civilizacijskega cikla s 70% zavednega in samo 30% nezavednega-pred to naravno ciklično spremembo naše zavesti smo sedaj in tu.
Titud Slavoj Žižek nima te realne razlage pa še kot mislec in živčen govornik mi ni všeč. Misli,da nekaj ve ,a je zgolj palček v istem loncu kot mi vsi.
Vsak njegov argument v kali zatrem z resnico,kii živi večno-sedaj.
Hvala za prispevk,ki omogoča resnično debato-Titud.
Lp Alojz