Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 16 17 18 19 20 ... 416
(Read 1814604 times)
Nahatee
Ex Member

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #255 - 03.04.2009 at 00:47:47

satis wrote on 02.04.2009 at 23:01:46:
Alojz in Sandib wrote on 02.04.2009 at 12:07:15:
satis wrote on 02.04.2009 at 12:03:21:
Quote:
satis wrote on 02.04.2009 at 11:18:50:
Nahatee, še par desetletij nazaj večina ljudi sploh ni hodila v službo. Drži pa, da so vedno trepetali za preživetje.

Satis, par desetletij nazaj je bila polna zaposlenost. Če si bil prijavljen na zavodu za zaposlovanje, ti je tekla pokojninska doba in dobil si solidno nadomestilo. Ne socialno pomoč, kot je zdaj.

Lp,Igor

Jaz mislim čase mojih dedkov in babic, ko ni nobeden nikjer delal. Živeli so skromno od kmetij, šolanje in službe so bile pa le za redke izbrance. Zato je takrat vsak nadarjen otrok revežev šel za duhovnika, ker druge možnosti skorajda ni imel.

Satis

Ne se sama sebi smiliti!!!! To mi vsi vemo! Vemo pa tudi to,da je prišla doba,ko bo vse kar vemo in živimo postala naša slaba temna preteklost! Civilizacijski temelji bodo popolnoma drugačni. Razmišljaj kje je rešitev na mi pa tule samo jokat ko kakšna kokoš.Imaš ja lastno pamet.

Lp Alojz Cool Cool

Materialno mi ne manjka pravzaprav nič po milosti Vsemogočnega. Niti mi nikdar ni nič manjkalo, tako da me zase nič ne skrbi, če pa propade civilizacija, pač umreš in se spet nekje rodiš. Smrti tako ali tako ni, smrt je le prehod v drugo dimenzijo bivanja, zato je panika nepotrebna.  Wink

Ko kaj takega napišeš se vidi tvoja verska zaslepljenost. Zakaj pa potem zganjaš paniko.

Tudi v času tvojih dedkov in babic so živeli, nekateri materialno bolje nekateri slabše, so pa vsekakor bolj skup držali in si pomagal v tistih časih.

Vidiš materialno si preskrbljena, praviš da ti nič ne manjka. A ti kaj pomaga Satis, če si vedno v strahu, kako bo v prihodnosti ?
Tudi če se uresničijo " črne napovedi " to tvoje jamranje zdaj, nič ne pomaga.

Prvo koristno kar lahko narediš tukaj in zdaj je da nehaš nasedati iluzijam, ki jih ustvarjajo mediji razne inštitucije v namen manipulacije ter sebičnih interesov in začneš misliti s svojo glavo.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #256 - 03.04.2009 at 11:39:03

Nahatee

Vprašaj Satis Boštya:Kje je sedaj njun bogec,da bi njima in vsem nam  pomagal.Ga ni ker je večno-sedaj vse.Mi ga moramo kot takšnega spoznati v njegovi enotni vseobsežni vesoljni zakonitosti,ki nas bo naredila samostojne in prostovoljne varuhe vesoljnega in lastnega življenja.Mi moramo dojeti našo lastno odgovornost do življenja,ne bogec mi,ki smo hkrati večno-sedaj njegova živa samomanifestacija,ker je on večno-sedaj vse.
Jokat znajo in soditi,a se jim v tistih skurjenih naučenih in napumpanih glavah nič ne posveti.

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

satis
5

Reply #257 - 04.04.2009 at 12:14:30

Alojz in Sandib wrote on 03.04.2009 at 11:39:03:
Nahatee

Vprašaj Satis Boštya:Kje je sedaj njun bogec,da bi njima in vsem nam  pomagal.Ga ni ker je večno-sedaj vse.Mi ga moramo kot takšnega spoznati v njegovi enotni vseobsežni vesoljni zakonitosti,ki nas bo naredila samostojne in prostovoljne varuhe vesoljnega in lastnega življenja.Mi moramo dojeti našo lastno odgovornost do življenja,ne bogec mi,ki smo hkrati večno-sedaj njegova živa samomanifestacija,ker je on večno-sedaj vse.
Jokat znajo in soditi,a se jim v tistih skurjenih naučenih in napumpanih glavah nič ne posveti.

Lp Alojz Cool Cool

seveda Boga v tvojem svetu ni, ker v tvojem večnem sedaj obstaja samo en Bog, in to si ti.  Smiley

Poglej, če bi bilo vse tako lahko, kot si ti domišljaš, bi s preskokom zavesti v ta tvoj namišljeni večni sedaj človek presegel trpljenje, smrt, starost, bolezni....

Vse dokler si pa podrejen superiornejšim silam od sebe, ki te v celoti vržejo na kolena že z navadnim zobobolom, deluješ le kot noj, ki z mantranjem večno sedaj, večno sedaj zatiskaš oči pred resničnimi bedami, ki so ti vsiljene s strani močnejših od tebe!

Večni sedaj resnično obstaja, ampak onkraj materialnih bed in univerzuma, v katerega smo ujeti zaradi posledic lastne karme.

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #258 - 04.04.2009 at 12:46:10

satis wrote on 04.04.2009 at 12:14:30:
Vse dokler si pa podrejen superiornejšim silam od sebe, ki te v celoti vržejo na kolena že z navadnim zobobolom, deluješ le kot noj, ki z mantranjem večno sedaj, večno sedaj zatiskaš oči pred resničnimi bedami, ki so ti vsiljene s strani močnejših od tebe!

Večni sedaj resnično obstaja, ampak onkraj materialnih bed in univerzuma, v katerega smo ujeti zaradi posledic lastne karme.

Satis v zmoti si. Večno-sedaj ali sokratnost ali samo zdaj obstaja v popolni pozornosti. Prav vera in ideal ti preprečuje popolno pozornost in te vrže v časovni interval, kjer razmišljaš o realnosti, resnično doživljaš je pa ne. Dokler boš imela ideale, boš resnično živela v iluziji prav tako, kot tvoji učitelji.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #259 - 04.04.2009 at 14:09:25

Stais

Ker ne dojemaš večno-sedaj. Pa  vseeno se rodiš umreš živiš samo v dimenziji sedaj v točki zlitja preteklosti in prihodnosti.To točko dojemi kot večno sedanjo točko. Bo šlo,ali si omejena,da tvoja misel živi v preteklosti in prihosdnosti ti živiš celotno svoje življenje samo v sedaj.
Ker pa ne zmoreš dojeti nomos-logos se opiraš na boga,ki je vse večno-sedaj on sam-vseobsežna večno-sedaj ista samodelujoča vesoljna konstanta. Satis daj snemi že  iluzijo o stvarnikovi pomoči tebi ali komur koli drugemu izpred oči. Človek je najvišja možna stvarnikova samomanifestacija zato samospoznan,prostovoljno odgovoren za vesoljno življenje,samemu sebi in svojemu rodu-večno-sedaj!!!!!!! Shocked Shocked

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #260 - 05.04.2009 at 11:56:16

Alojz, kot že običajno se zopet zapletaš, če bi želel komentirati vse tvoje nebuloze, ki jih opazim bi moral biti vsak dan vsaj 4 ure na tem forumu in pisati komentarje.

Alojz in Sandib wrote on 04.04.2009 at 14:09:25:
Stais

… Bo šlo,ali si omejena,da tvoja misel živi v preteklosti in prihosdnosti ti živiš celotno svoje življenje samo v sedaj….

Alojz in Sandib wrote on 02.04.2009 at 12:22:53:
VEČNO-SEDAJ

Živite,delujte sedaj,Naj vam misel služi sedaj_:

Praviš, da njena misel živi v preteklosti, celo pozivaš ljudi naj se njihove misli nahajajo zdaj.
Celo več, znotraj ene tvoje nebuloze se nahaja še druga in to je:
"... tvoja misel živi v preteklosti IN prihosdnosti ..."

... torej istočasno naj bi se po tvoje nahajala tako v preteklosti kot v prihodnosti. (Logični IN), kot bi npr. človeku očital, da se istočasno nahaja v Kranju in Jesenicah.

A nisi ti sam napisal da se vse nahaja večno-sedaj:

Alojz in Sandib wrote on 28.03.2009 at 18:33:04:
... Človek je večno-sedaj in vse je večno-sedaj ...

Sklep:

Le kako neki naj bi se lahko misel sploh nahajala v preteklosti ALI prihodnosti (ti si napisal dodatno neumnost IN), kar kar naprej očitaš ljudem, če pa celo sam trdiš da se VSE nahaja večno sedaj? Tudi misel spada pod to VSE.
Ljudem v bistvu očitaš nekaj kar sploh ni mogoče izvesti.

Torej, tudi misel na preteklost ali misel na prihodnost se lahko nahaja le sedaj, to je tam kjer se nahaja tudi človek in nikjer drugje.

Eno pravilo je, ki sem si ga že zdavnaj zapisal:

Ni dovolj, da nekaj razumem, čutiti moram, da razumem.

To je pogoj, da se ne zapletaš v protislovja in pišeš neumnosti
Torej, če neko zadevo samo intelektualiziraš, kot to ti počneš s svojo prometejkovsko Monty-Pytonovsko teorijo odkar si se pritepel na ta forum, ne da bi jo resnično razumel (čutil) se boš vedno zapletal v protislovja in pisal kozlarije.

Rezime:
Ni Satis omejena kot ji očitaš pač pa si omejen ti Alojz, in to močno omejen, omejen si s svojo stereotipno prometejkovsko teorijo, ki jo ponavljaš na tem forumu kot papiga vendar, ker ti spomin ne deluje dobro se zapletaš v protislovja, v bistvu si fanatični vernik.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #261 - 05.04.2009 at 12:49:16

BAMBY

Ja Bamby ti greš lahko samo z mislijo naprej nazaj in z njo predvidevaš,snuješ načrtuješ za naprej- nazaj ti pa spomin daje izkušnje-živiš pa samo sedaj. Ne ti Bamby meni pamet solit.Moja pamet je vesoljno nasoljena in mi jo ne more nek slovenski domobranski fen
soliti.

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #262 - 05.04.2009 at 18:18:01

Alojz in Sandib wrote on 05.04.2009 at 12:49:16:
BAMBY

Ja Bamby ti greš lahko samo z mislijo naprej nazaj in z njo predvidevaš,snuješ načrtuješ za naprej- nazaj ti pa spomin daje izkušnje-živiš pa samo sedaj. Ne ti Bamby meni pamet solit.Moja pamet je vesoljno nasoljena in mi jo ne more nek slovenski domobranski fen
soliti.

Lp Alojz Cool Cool

Bamby je silno brihten, ampak ne dovolj, da ne uvidi, da se bojuje z mlini na veter, ker vas je dosti proti njemu, ker nimate argumentov v nasprotju z njim.

Ampak spet dečku pohvala, ker se trudi vnesti nekaj intelekta v tole  prometejsko gnezdece, Gape forum poimenovano.  Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #263 - 05.04.2009 at 21:34:02

satis wrote on 05.04.2009 at 18:18:01:
Alojz in Sandib wrote on 05.04.2009 at 12:49:16:
BAMBY

soliti.

Lp Alojz Cool Cool

Bamby je silno brihten, ampak ne dovolj, da ne uvidi, da se bojuje z mlini na veter, ker vas je dosti proti njemu, ker nimate argumentov v nasprotju z njim.

Ampak spet dečku pohvala, ker se trudi vnesti nekaj intelekta v tole  prometejsko gnezdece, Gape forum poimenovano.  Wink

Satis
Zadeva je obrnjena-Bamby nima argumentov .On ve kar so ga naučili. Koliko nam pa dosedanje znanje pomaga ti pa lepo pokaže sedanja kriza,ki se je ti tako bojiš.
Pa še nekaj; Mi verodostojnih in pravih meril kaj sploh intelekt in njegov pravi izraz je-ne premoremo in ne poznamo.
Zame je Bamby naučen majmun in to brez lastnega izraza intelekta.
Tudi papagaja se da učiti in psa in majmuna itd.
Bamby ima že ime,ki diši na gozdu.
Tebi Satis,pa svetujem,da se tudi postaviš na lastne noge in ne poješ tule svojih pritlehnih for.Vedno rabiš nekoga,da stoji za teboj? Kakšnega zahrbtnega delavca? Grin Roll Eyes

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #264 - 11.04.2009 at 16:50:29

Tale recesija kot izgovor za začetek krize, je točno takšna, kot mora biti.

To bo še zanimivooo, še zelo zanimivo  Smiley Cheesy Wink Cheesy Smiley.

Lp + dp do tedajjj, juhaaajjjjjjj, ... Roll Eyes...

Boštyx + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #265 - 11.04.2009 at 17:02:24

Boštyxz wrote on 11.04.2009 at 16:50:29:
Tale recesija kot izgovor za začetek krize, je točno takšna, kot mora biti.

To bo še zanimivooo, še zelo zanimivo  Smiley Cheesy Wink Cheesy Smiley.

Lp + dp do tedajjj, juhaaajjjjjjj, ... Roll Eyes...

Boštyx + # Kiss#

JA BOŠTY SAMO ZANIMIVO BO.AKTERJI IN REŠEVALCI TE RECESIJE BODO PA DRUGI.TI BOŠ ŠE KAR NAPREJPO OTROČJE LORBERJA KLOFAL.

LP ALOJZ
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #266 - 11.04.2009 at 17:09:00

Grin Grin Grin Ti boš pa klofal že davno pozabljenega Grškega izgubljenega Prometeja , ali nekega xx ...

Morda bi bilo bolje zapisati Prometeja-2 ? Ali je to šele Prometej-1 , ali celo Prometej-0 ?

Verjetno ta zadnje najbolj  Wink.

Lp + Dp + #
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #267 - 11.04.2009 at 17:17:52

Boštyxz wrote on 11.04.2009 at 17:09:00:
Grin Grin Grin Ti boš pa klofal že davno pozabljenega Grškega izgubljenega Prometeja , ali nekega xx ...

Morda bi bilo bolje zapisati Prometeja-2 ? Ali je to šele Prometej-1 , ali celo Prometej-0 ?

Verjetno ta zadnje najbolj  Wink.

Lp + Dp + #

Ja tudi zadnji ima ime-AJIN Bošty sp'at spat boljš zate.Boš manj zbegan ko si boš tiste zarjavele možgane spočil. Shocked

LpAlojz Cool
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #268 - 11.04.2009 at 20:45:47

Quote:
Satis v zmoti si. Večno-sedaj ali sokratnost ali samo zdaj obstaja v popolni pozornosti. Prav vera in ideal ti preprečuje popolno pozornost in te vrže v časovni interval, kjer razmišljaš o realnosti, resnično doživljaš je pa ne. Dokler boš imela ideale, boš resnično živela v iluziji prav tako, kot tvoji učitelji.

Ampak popolna pozornost je nek ideal, ki bi ga naj dosegel.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #269 - 11.04.2009 at 20:51:40

Quote:
Praviš, da njena misel živi v preteklosti, celo pozivaš ljudi naj se njihove misli nahajajo zdaj.
Celo več, znotraj ene tvoje nebuloze se nahaja še druga in to je:
"... tvoja misel živi v preteklosti IN prihosdnosti ..."

... torej istočasno naj bi se po tvoje nahajala tako v preteklosti kot v prihodnosti. (Logični IN), kot bi npr. človeku očital, da se istočasno nahaja v Kranju in Jesenicah.

A nisi ti sam napisal da se vse nahaja večno-sedaj:

Saj se ne gre za neka dejstva ali resnico.
Pomembno je to, v kaj kdo verjame.
Vera v nekaj ne spremeni nobene vesoljne resnice.

Kdor se zaveda dejstva večno-sedaj, ta se ne ubada s tem, kaj kdo verjame, saj je itak vse večno - sedaj.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 16 17 18 19 20 ... 416