El Pesnik wrote on 27.08.2009 at 13:14:29:To je morda spet nova past - namreč nekdo ustvari nek kompleksen problem, in potem da bi ga razrešili se moramo mi s tem problemom kompleksno ukvarjati. To problem samo potrjuje.
Namreč vse te gripe, cepljenja, Satan, or whatever, so morda zgolj samo sekundarni problemi, ki so prilimani na primarni problem. In sekundarnih ter terciarnih problemov je lahko nešteto, in ukvarjanje z njimi (in poskus preseganja njih da o njih vse vemo), te samo pelje stran od primarnega problema, ki je: čutiti sebe kot telo na katerega lahko vpliva tisoč in ena stvar. In to je primarni problem: ljudi prepričati, da so umrljivo telo. Ko jih prepričaš v to, potem jih moraš zamotiti z nečim drugim - ustvariš sekundarne in terciarne probleme, ki sejejo strah med ljudmi ravno zato, ker vsi delujejo na telo! Zakaj se ljudje sploh česa bojijo? Ker jim lahko ubije/poškuduje telo, oz. poškuduje ugled ki je pripopan na to telo. Torej so vsi problemi tega sveta povezani s telesom, ki jih ne nebroj - kuga, lakota, gripa, zahteva po spolnosti, denarju, moči, ugledu, po tem da bi bilo naše "telo" bolj uspešno od drugih teles.
Problem je ustvarjat tako razmerje med osebno in kolketivno bitjo (bit je boljši izraz kot telo, ker je skupek telesnega in duhovenega), da bo čim manj stresno in bo kot taki hkrati funkcionalno omogočalo tako osebno kot kolektivno reprodukcijo. To v bistvu ne bi smel bit problem ampak samregulajoče 'naravno stanje' če bi seveda živeli na taki stopnji ozveščenosti, da bi nam bila to kolektivna zavestna namera (podobno kot nam je bila to nezavedna namera pred pojavom take družbene komplestnosti, ki je zahtevala zavestno kulturo in z njo povezene mitološko/religiozne oblike urejanja skupnega bivanja).
Quote:In seveda se ob vsem tem nebroju problemov (ki čisto vsi delujejo na telo!!!) ne bo nihče vprašal, če smo mi dejansko res telo! Ali gledamo iz telesa, ali gledamo iz nekje drugje in se s telesom samo poistovečamo, ali kaj drugega. Nihče na tem svetu se ne ukvarja s tem vprašanjem, nihče se ne poglobi v to osnovno vprašanje, vsi pa se seveda poglabljajo v to, kakšna bo novo gripa, kje bom stanoval, kaj bom jedel, koliko bom vpliven, ali bom umrl ali ne, ali bom trpel ali ne, samo to.
Misel o ločenosti/telesa in nepogojenosti duha s s telesnim je kulturno pogojena in je način razreševanja stresa, ki smo si ga sami povzročili z delitvijo dela na ročno/telesno in duhovno produkcijo in ki je pozročilo družbeno segregacijo. Če kaj, potem je postmoderna produkcija izbrisala to ločnico med materilano in duhovno produkcijo, saj ne prodajamo več svojega telesnega dela ampak svojo duhovno zmožnost delati.
Quote:Dejte ljudje, ukvarjajte se s primarnim "problemom" ne pa z nebrojem drugih umetnih slepilnih problemov. Jaz vam lahko iz lastne izkušnje povem (za razliko od Alojza, ki častijo telo kot ne vem kaj), da mi nismo telo, ker se je meni povezava s telesom prekinila oz. ideja da sem jaz zvezan s telesom (kot se prekine vsako noč pri vsakem od nas!!!) ampak jaz sem še vedno gledal svet iz neznane lokacije. Torej mi za naš obstoj ne potrebujemo telesa, telo pa za svoj obstoj potrebuje našo energijo.
Tak da ne težit s kvazi problemi v svetu, ki so itak vsi umetno ustvarjeni, pa raje poglejte, iz katere lokacije sploh gledate svet. Ali se ta lokacija nahaja v telesu, ali pa se telo nahaja v tej lokaciji.
Tvoja uzkušnja ločenosti (nepogojenosti) od telesa je zame in s tem (družbeno/kolektivno) relevantna lahko le, če mi (nam) je materilano/tlesno po posredovana z besedo, ki opisuje tvoja občutje (torej tudi telesno posredovano stanje)...