Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 46 47 48 49 50 ... 416
(Read 1815121 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #705 - 27.08.2009 at 13:14:29

titud wrote on 27.08.2009 at 12:01:33:
Zavestna namera lahko deluje v smeri razrešitve problema samo na način   odstranitve  obstoja problema samega (kar ni isto kot ignoriranje), za to pa so seveda potrebna ogromna znanja in izkušnje, ki pa absolutno presegajo moči in znanja pri razrezrešeavnju problemov na zgoraj opisani mitološki način in ki se ga poslužujejo tudi sodobne politične in gospodraske korporacije...     

To je morda spet nova past - namreč nekdo ustvari nek kompleksen problem, in potem da bi ga razrešili se moramo mi s tem problemom kompleksno ukvarjati. To problem samo potrjuje.

Namreč vse te gripe, cepljenja, Satan, or whatever, so morda zgolj samo sekundarni problemi, ki so prilimani na primarni problem. In sekundarnih ter terciarnih problemov je lahko nešteto, in ukvarjanje z njimi (in poskus preseganja njih da o njih vse vemo), te samo pelje stran od primarnega problema, ki je: čutiti sebe kot telo na katerega lahko vpliva tisoč in ena stvar. In to je primarni problem: ljudi prepričati, da so umrljivo telo. Ko jih prepričaš v to, potem jih moraš zamotiti z nečim drugim - ustvariš sekundarne in terciarne probleme, ki sejejo strah med ljudmi ravno zato, ker vsi delujejo na telo! Zakaj se ljudje sploh česa bojijo? Ker jim lahko ubije/poškuduje telo, oz. poškuduje ugled ki je pripopan na to telo. Torej so vsi problemi tega sveta povezani s telesom, ki jih ne nebroj - kuga, lakota, gripa, zahteva po spolnosti, denarju, moči, ugledu, po tem da bi bilo naše "telo" bolj uspešno od drugih teles.

In seveda se ob vsem tem nebroju problemov (ki čisto vsi delujejo na telo!!!) ne bo nihče vprašal, če smo mi dejansko res telo! Ali gledamo iz telesa, ali gledamo iz nekje drugje in se s telesom samo poistovečamo, ali kaj drugega. Nihče na tem svetu se ne ukvarja s tem vprašanjem, nihče se ne poglobi v to osnovno vprašanje, vsi pa se seveda poglabljajo v to, kakšna bo novo gripa, kje bom stanoval, kaj bom jedel, koliko bom vpliven, ali bom umrl ali ne, ali bom trpel ali ne, samo to.

Dejte ljudje, ukvarjajte se s primarnim "problemom" ne pa z nebrojem drugih umetnih slepilnih problemov. Jaz vam lahko iz lastne izkušnje povem (za razliko od Alojza, ki častijo telo kot ne vem kaj), da mi nismo telo, ker se je meni povezava s telesom prekinila oz. ideja da sem jaz zvezan s telesom (kot se prekine vsako noč pri vsakem od nas!!!) ampak jaz sem še vedno gledal svet iz neznane lokacije. Torej mi za naš obstoj ne potrebujemo telesa, telo pa za svoj obstoj potrebuje našo energijo.

Tak da ne težit s kvazi problemi v svetu, ki so itak vsi umetno ustvarjeni, pa raje poglejte, iz katere lokacije sploh gledate svet. Ali se ta lokacija nahaja v telesu, ali pa se telo nahaja v tej lokaciji.  Shocked

Afne guncat  Cool
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #706 - 27.08.2009 at 13:31:59

tole morm sm dat
http://www.youtube.com/watch?v=2oGa3EpP4v0&NR=1

tega se vodilni (lastniki (99%) kapitala) najblj bojijo:
exposure - razkritja
loosing support - izgube podpore 'raje'
organised resistance - organiziranega odpora mase ljudi ...

tko da ... spet ... nihalo me ne zanima
razkrivamo do konca ... dokler obstaja čudak ki trdi da ve neki kar mi še ne vemo

in še
edina potrebna stvar za zmago zla
je da dobri ljudje ne naredijo ničesar
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #707 - 27.08.2009 at 13:57:51

Kaj bo 2011 ali 2012 ni tako pomembno, kot je zavedanje realnosti večno-sedaj.

Lp,Igor

Sicer bo to mau izven konteksta ampak sveeno hvala za zadnji del uganke ki sem jo rabla!Bolj podrobno, jaz sem nazadnje uživala v sedanjosti pred kar dostimi leti, ker mi je zadne čase že zelo mučno vedeti kaj se bo zgodilo v prihodnosti......
Sicer pa najbolj carski Sokratov izrek je absolutno "Jaz vem da nič ne vem, ti pa še tega ne veš, da jaz nič ne vem"Oziroma kaj je tista absolutna resnica in kdo jo določa, oz.kaj je tisto kar bi rekli da je realnost, resnično pa konec koncev ni potem nič!

Naj vam sonček sije vsak dan v življenju Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #708 - 27.08.2009 at 14:38:43

El Pesnik wrote on 27.08.2009 at 13:14:29:
To je morda spet nova past - namreč nekdo ustvari nek kompleksen problem, in potem da bi ga razrešili se moramo mi s tem problemom kompleksno ukvarjati. To problem samo potrjuje.

Namreč vse te gripe, cepljenja, Satan, or whatever, so morda zgolj samo sekundarni problemi, ki so prilimani na primarni problem. In sekundarnih ter terciarnih problemov je lahko nešteto, in ukvarjanje z njimi (in poskus preseganja njih da o njih vse vemo), te samo pelje stran od primarnega problema, ki je: čutiti sebe kot telo na katerega lahko vpliva tisoč in ena stvar. In to je primarni problem: ljudi prepričati, da so umrljivo telo. Ko jih prepričaš v to, potem jih moraš zamotiti z nečim drugim - ustvariš sekundarne in terciarne probleme, ki sejejo strah med ljudmi ravno zato, ker vsi delujejo na telo! Zakaj se ljudje sploh česa bojijo? Ker jim lahko ubije/poškuduje telo, oz. poškuduje ugled ki je pripopan na to telo. Torej so vsi problemi tega sveta povezani s telesom, ki jih ne nebroj - kuga, lakota, gripa, zahteva po spolnosti, denarju, moči, ugledu, po tem da bi bilo naše "telo" bolj uspešno od drugih teles.

Problem je ustvarjat tako razmerje med osebno in kolketivno bitjo (bit je boljši izraz kot telo, ker je skupek telesnega in duhovenega), da bo čim manj  stresno in bo kot taki hkrati funkcionalno omogočalo tako osebno kot kolektivno reprodukcijo. To v bistvu ne bi smel bit problem ampak samregulajoče 'naravno stanje' če bi seveda živeli na taki stopnji ozveščenosti, da bi nam bila to kolektivna zavestna namera (podobno kot nam je bila to nezavedna namera pred pojavom take družbene komplestnosti, ki je zahtevala zavestno kulturo in z njo povezene mitološko/religiozne oblike urejanja skupnega bivanja).    

Quote:
In seveda se ob vsem tem nebroju problemov (ki čisto vsi delujejo na telo!!!) ne bo nihče vprašal, če smo mi dejansko res telo! Ali gledamo iz telesa, ali gledamo iz nekje drugje in se s telesom samo poistovečamo, ali kaj drugega. Nihče na tem svetu se ne ukvarja s tem vprašanjem, nihče se ne poglobi v to osnovno vprašanje, vsi pa se seveda poglabljajo v to, kakšna bo novo gripa, kje bom stanoval, kaj bom jedel, koliko bom vpliven, ali bom umrl ali ne, ali bom trpel ali ne, samo to.

Misel o ločenosti/telesa in nepogojenosti duha s s telesnim  je kulturno pogojena in je način razreševanja stresa, ki smo si ga sami povzročili z delitvijo dela na ročno/telesno in duhovno produkcijo in ki je pozročilo družbeno segregacijo.  Če kaj, potem je postmoderna produkcija izbrisala to ločnico med materilano in duhovno produkcijo, saj ne prodajamo več svojega telesnega  dela ampak svojo duhovno zmožnost delati.  

Quote:
Dejte ljudje, ukvarjajte se s primarnim "problemom" ne pa z nebrojem drugih umetnih slepilnih problemov. Jaz vam lahko iz lastne izkušnje povem (za razliko od Alojza, ki častijo telo kot ne vem kaj), da mi nismo telo, ker se je meni povezava s telesom prekinila oz. ideja da sem jaz zvezan s telesom (kot se prekine vsako noč pri vsakem od nas!!!) ampak jaz sem še vedno gledal svet iz neznane lokacije. Torej mi za naš obstoj ne potrebujemo telesa, telo pa za svoj obstoj potrebuje našo energijo.

Tak da ne težit s kvazi problemi v svetu, ki so itak vsi umetno ustvarjeni, pa raje poglejte, iz katere lokacije sploh gledate svet. Ali se ta lokacija nahaja v telesu, ali pa se telo nahaja v tej lokaciji.  Shocked

Tvoja uzkušnja ločenosti (nepogojenosti) od telesa je zame in s tem (družbeno/kolektivno) relevantna lahko le, če mi (nam) je materilano/tlesno po posredovana z besedo, ki opisuje tvoja občutje (torej tudi telesno posredovano stanje)...
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #709 - 27.08.2009 at 14:44:04

xyz wrote on 27.08.2009 at 13:57:51:
Sicer bo to mau izven konteksta ampak sveeno hvala za zadnji del uganke ki sem jo rabla!Bolj podrobno, jaz sem nazadnje uživala v sedanjosti pred kar dostimi leti, ker mi je zadne čase že zelo mučno vedeti kaj se bo zgodilo v prihodnosti......
Sicer pa najbolj carski Sokratov izrek je absolutno "Jaz vem da nič ne vem, ti pa še tega ne veš, da jaz nič ne vem"Oziroma kaj je tista absolutna resnica in kdo jo določa, oz.kaj je tisto kar bi rekli da je realnost, resnično pa konec koncev ni potem nič!

Užitek je vedno v spominu. Sedanjost nima spomina, je to kar je. Vsak trenutek. Realnost je sedanjost. Noben spomin ni popoln, zato preteklost ne more biti realna je le nepopolen spomin. Enako je s prihodnostjo.
Zato tudi absolutne resnice ni (kaj sploh naj bi to bilo), tako kot ni niča. Je samo to kar je, ves čas.

O Sokratovem izreku sem začel debato na temi Prometejevo darilo človeštvu.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #710 - 27.08.2009 at 15:00:15

Ajgor wrote : Zato tudi absolutne resnice ni (kaj sploh naj bi to bilo), tako kot ni niča. Je samo to kar je, ves čas.

Absolutna Resnica Je Bog . On Je Ki Je.

Lp + #
Back to top

IP Logged

xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #711 - 27.08.2009 at 15:05:58

Bog je samo univerzalna energija, Bog z "belo brado sploh ne obstaja"!Od "njega" dobivaš samo informacije, ljubezen, izpolnjene želje ki jih potem na koncu dobiš od ljudi, oz. nekaj takega. Jaz bi rekla samo to, da on sporoča da nič na svetu ni nemogoče oz. da si omejitve postavljamo sami!
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #712 - 27.08.2009 at 16:17:16

Boštyxz wrote on 27.08.2009 at 15:00:15:
Ajgor wrote : Zato tudi absolutne resnice ni (kaj sploh naj bi to bilo), tako kot ni niča. Je samo to kar je, ves čas.

Lp + #

Praviš, da je bog absolutna resnica. Kaj sta pa ti in Lorber? Pičkina dima, ki delata zato, da jima ne hodijo neumnosti po glavi?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #713 - 27.08.2009 at 16:46:02

Boštyxz wrote on 27.08.2009 at 15:00:15:

Lp + #

Kaj se vznemirjaš. ajgor pač rad govori o stvareh,  ki jih ni.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #714 - 27.08.2009 at 16:50:51

Quote:

Užitek je vedno v spominu. Sedanjost nima spomina, je to kar je. ...

.. in spomin je vedno v sedanjosti, je to kar je.  Wink
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #715 - 27.08.2009 at 17:02:26

xyz wrote on 26.08.2009 at 17:18:00:
Konec sveta ni mišljeno kot svetovna vojna ki bo prišla ali kot kuga?Naj še tako mislemo na to ali ne, leta 2012 naj bi bila zemlja in še en planet v takem položaju ki se zgodi samo 25.000 let in takrat naj bi se zemlja zaćela vrteti v nasprotno smer.

to je pač ena od zadev ki so bodo z veliko verjetnostjo zgodile u bližnji prihodnosti
ni pa edina zadeva ki so bo z veliko verjetnostjo zgodila u bližnji prihodnosti

El Pesnik wrote on 27.08.2009 at 07:48:44:
kako mi sploh lahko kaj vemo o tako zvanih vesoljcih, pa ne vem še čemu?

obstajajo pač ljudje ki so zadeve raziskal
če jim nisi sposobn verejt na besedo - greš in raziščeš
izi k pasulj
in pol VEŠ

El Pesnik wrote on 27.08.2009 at 13:14:29:
Ali gledamo iz telesa, ali gledamo iz nekje drugje in se s telesom samo poistovečamo, ali kaj drugega. Nihče na tem svetu se ne ukvarja s tem vprašanjem

no no  ... nikar tko črnogledo ...
za mene je to osnovno vprašanje
ki več ni vprašanje ...
telo je pač vmesnik za dostop do tega sveta

to vprašanje je zdavni razrešeno ...
vpranaje je samo
a kdo to kar smo ugruntal/razrešl sploh verjame/ve?
in kolk mal je le teh ...
napram vsem ostalim ...

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #716 - 27.08.2009 at 17:06:15

Bamby wrote on 27.08.2009 at 16:50:51:
Quote:

Užitek je vedno v spominu. Sedanjost nima spomina, je to kar je. ...

.. in spomin je vedno v sedanjosti, je to kar je.  Wink

Seveda, zato ti govorim o psihološkem času.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

xyz
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #717 - 27.08.2009 at 17:49:48

to je pač ena od zadev ki so bodo z veliko verjetnostjo zgodile u bližnji prihodnosti
ni pa edina zadeva ki so bo z veliko verjetnostjo zgodila u bližnji prihodnosti

Ampak pomembna stvar, kaj če bi vsi rekli pomembna je sedanjost, ker živiš zdaj in se ne bi nihče pripravljal na to, kar se mogoče bo zgodilo in s tem mislim "ljudi ki skrbijo za varnost".Prihodnosti se itak ne da napovedat, maš pa vedno več scenarijev, kot je nastal je kaos veliko ljudi je umrlo, ali vlada je bila pripravljena življenje bo kmalu spet na starih tirnicah!Vsako življenje je pomembno in napovedavanje prihodnosti je smiselno samo takrat ko imaš takrat ti ali kdo drug kakšne koristi od tega
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #718 - 27.08.2009 at 21:10:47

xyz wrote on 27.08.2009 at 17:49:48:
Ampak pomembna stvar, kaj če bi vsi rekli pomembna je sedanjost, ker živiš zdaj in se ne bi nihče pripravljal na to, kar se mogoče bo zgodilo in s tem mislim "ljudi ki skrbijo za varnost".Prihodnosti se itak ne da napovedat, maš pa vedno več scenarijev, kot je nastal je kaos veliko ljudi je umrlo, ali vlada je bila pripravljena življenje bo kmalu spet na starih tirnicah!Vsako življenje je pomembno in napovedavanje prihodnosti je smiselno samo takrat ko imaš takrat ti ali kdo drug kakšne koristi od tega

Dokler imaš nek razlog za večno-sedaj je to psihološka prisila. Koncentracija (del tebe pazi na to, da si v sedanjosti), ki vodi v zaupanje na podlagi upanja. In smo pri smislu. Smisel pa je pot in nezavedno si v psihološkem času.
Preprosto, zaupaj življenju, življenje brez prisile vedno naredi tako, da je prav in ničesar se nimaš bati. Bojazen si ti, ti si življenje in ko veš kaj si, se trga ne bojiš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #719 - 28.08.2009 at 03:02:23

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged