gape wrote on 31.08.2009 at 09:58:59:Men se je pa vedno zdelo čudno, da če so te elite že v osnovi skreirale to civilizacijo, zakaj niso že takoj na začetku ustvarile eno državo, eno valuto, eno vojsko, vse pač po eno, namesto, da so začele ustvarjati najprej en imperij, pa potem drugega in tako naprej.
Sploh pa globalnost jaz opazujem na primeru jezika, ko se vsi tako bojijo, da ne bi njihovi nacionalni jeziki propadli in bi angleščina vse pohrustala. Pa si mislim jaz, da bi bilo veliko bolje za človeštvo če bi imeli en sam jezik s katerim bi se sporazumevali. Puno bolje kot pa ves ta jezikovni balast, ki se danes vali po svetu - ker jezik je samo orodje, ni osebna identiteta človeka, in ne vem zakaj bi se vsak človek moral naučiti kako se uporablja 10 vrst istih kladiv, če pa je potrebno samo eno kladivo.
Pa jaz tudi nisem proti eni državi, eni valuti, enemu sistemu, enemu ... whatever, ker se mi zdi to bolje. Hja, mogoče so pa tile čitahuriji samo bolj napredna rasa, ki človeštvo skozi preizkušnje in razne zadeve pelje v bolj duhovno prihodnost, kdo ve. Ni nujno, da je bil človek že od nekdaj nekakšno super duper duhovno bitje, sploh ni nujno. Lahko da čitahuriji že od nekdaj (in še vedno to počnejo) samo klestijo človeka, da bi ta napredoval. Meni ni nemogoča ideja, spljoh.