Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 62 63 64 65 66 ... 416
(Read 1815554 times)
ajgor
Ex Member

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #945 - 14.09.2009 at 22:24:21

OMEN SAT wrote on 14.09.2009 at 22:21:53:
kje sem pa napisal da imam željo da me nekaj določa

To sem napisal splošno, ni letelo na tebe.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #946 - 15.09.2009 at 07:58:52

Quote:
Glej tega opazovalca, ki opazuje misel. Spoznaj kdo opazuje misel. To je psihološki čas. Ti si oboje, opazovalec in misel to si ti in psihološki čas izgine.

Mogoče pa govorimo o različnih stvareh.

Jaz in Omen Sat razumeva "opazovalca" kot čisto zavest. Ta čista zavest je vselej prisotna, prisotna je tudi, ko svet popolnoma izgine kot v globokem spancu brez sanj. Orodje tega "čistega opazovalca" pa je potem pozornost, ta pozornost pa gre lahko ali na predmete sveta, ali na misli ali pa na telo. Ali v najboljšem primeru pa na "opazovalca" torej čisto zavest samo. In bolj kot pozornost vztraja na čisti zavesti, večja je možnost, da človek dejansko spozna, da je čista zavest in ne telo. To je moje razmišljanje in trenutno umevanje, seveda bi pa moral to bolj spraviti v prakso.

"Opazovalec" po ajgorju pa je um, ni tako? Torej usedline vseh preteklih misli, prepričanj, ki sedaj gledajo "druge misli". In ko ta um gleda druge misli in si misli, da je od njih ločen, si jaz predstavljam, da se ustvarja t.i. "psihološki čas". Iluzija, da je um/ego, ki je že tako ali tako skupek vseh predhodnjih misli drugačen od misli, ki jih percipira.  

Tako da mogoče bi končno že razjasnili pojme, kaj mislimo z opazovalcem. Ker sem že večkrat slišal, da sta v človeku dva opazovalca: en opazovalec je um/ego, ki stalno komentira tisto kar vidi, drugi opazovalec je pa čista zavest, ki nikoli nič ne komentira.

Lp, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #947 - 15.09.2009 at 09:45:20

El Pesnik wrote on 15.09.2009 at 07:58:52:
Quote:
Glej tega opazovalca, ki opazuje misel. Spoznaj kdo opazuje misel. To je psihološki čas. Ti si oboje, opazovalec in misel to si ti in psihološki čas izgine.

Mogoče pa govorimo o različnih stvareh.

Jaz in Omen Sat razumeva "opazovalca" kot čisto zavest. Ta čista zavest je vselej prisotna, prisotna je tudi, ko svet popolnoma izgine kot v globokem spancu brez sanj. Orodje tega "čistega opazovalca" pa je potem pozornost, ta pozornost pa gre lahko ali na predmete sveta, ali na misli ali pa na telo. Ali v najboljšem primeru pa na "opazovalca" torej čisto zavest samo. In bolj kot pozornost vztraja na čisti zavesti, večja je možnost, da človek dejansko spozna, da je čista zavest in ne telo. To je moje razmišljanje in trenutno umevanje, seveda bi pa moral to bolj spraviti v prakso.

"Opazovalec" po ajgorju pa je um, ni tako? Torej usedline vseh preteklih misli, prepričanj, ki sedaj gledajo "druge misli". In ko ta um gleda druge misli in si misli, da je od njih ločen, si jaz predstavljam, da se ustvarja t.i. "psihološki čas". Iluzija, da je um/ego, ki je že tako ali tako skupek vseh predhodnjih misli drugačen od misli, ki jih percipira.  

Tako da mogoče bi končno že razjasnili pojme, kaj mislimo z opazovalcem. Ker sem že večkrat slišal, da sta v človeku dva opazovalca: en opazovalec je um/ego, ki stalno komentira tisto kar vidi, drugi opazovalec je pa čista zavest, ki nikoli nič ne komentira.

Lp, Poet

no jst imam izhodišče iz tega drugega čista zavest ki samo opazuje in sebe ne more videt ampak se lahko samo zaveda torej to kar Si zmeraj,tudi ko nisi samospoznan ker ne moreš biti ločen od tega.
razsvetljenost je zavedanje sebe kot čista zavest brez misli.
brž ko nastopi misel je opazovalec jaz in to je ego ki se navidezno počuti ločen od čiste zavesti zato se reče da si v psihološkem času. tu nastopi  prepričanje oz ego verjame v nekaj kar ni tako, da je ločen od eksistence.
eksistenca je pa oboje tako materija kot čista zavest,a le materijo moraš globje videti da si celosten ne pa jo analizirat z mislimi.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #948 - 15.09.2009 at 10:23:38

Identifikacije pri popolni pozornosti ni. Pri opazovalcu pa je. Zavedanje pa seveda je in to popolno. Zavedaš se vsega tako uma, kot telesa. Ničesar ne odmisliš, saj si vse to. To je realnost, ki je brez intervala časa.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #949 - 15.09.2009 at 12:59:00

Quote:
Identifikacije pri popolni pozornosti ni. Pri opazovalcu pa je. Zavedanje pa seveda je in to popolno. Zavedaš se vsega tako uma, kot telesa. Ničesar ne odmisliš, saj si vse to. To je realnost, ki je brez intervala časa.

Lp,Igor

No sej tu nastopi kleč razsvetljenja oz. ne-razsvetljenja. Dokler se zavedanje zaveda objektov "tam zunaj" (telo, misli, vse), toliko časa to še ni to. Šele ko se zavedanje začne zavedati zavedanja onkraj zavedanja predmetov, šele potem lahko po mojem govorimo o pravem prebujenju. Dokler se pa mi zavedamo našega opazovalca, in naših misli in našega telesa in predmetov, toliko časa se še ne zavedamo "čistega zavedanja", oz. zavedanje se še ni obrnilo samo vase. To jaz edino tako razumem, da se zavedanje obrne samo vase in se začne zavedati svojega lastnega zavedanja onkraj zavedanja predmetov, misli in telesa.

In to je ta kleč. Ker ljudje se niti ne zavedajo svojega opazovalca, ki skoz nekaj komentira in čist avtomatično robotsko deluje - zato ljudje rabijo J. Krishnamurtija, da jim reče naj se začnejo zavedati svojih misli in kaj sploh počnejo, to je osnova. Potem se je pa na neki točki potrebno odlepiti od zavedanja misli in telesa in predmetov in se samo prepustiti zavedanju zavedanja, da bi se zavedanje samo lahko obrnilo samo vase, da se obrne za 180 stopinj in waw, prepozna samo sebe kot nekaj kar ni predmetno ali povezano s kakršnim koli predmetov v svetu, ne z mislimi ne s telesom.

To je moje umevanje in moja razlaga, in temu se jaz sedaj vedno bolj posvečam.

Lp, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #950 - 15.09.2009 at 13:08:48

OMEN SAT wrote on 15.09.2009 at 09:45:20:
no jst imam izhodišče iz tega drugega. čista zavest ki samo opazuje in sebe ne more videt ampak se lahko samo zaveda torej to kar Si zmeraj,tudi ko nisi samospoznan ker ne moreš biti ločen od tega.
razsvetljenost je zavedanje sebe kot čista zavest brez misli.

Ja, evo, to je zanimivo: čista zavest, ki sebe ne more videti. Jaz tega najprej nisem razumel in sem tudi napačno sklepal. Namreč moramo reči naslednje: čista zavest/oz. čisto zavedanje samega sebe ne more videti kot predmet tam zunaj, in niti s pomočjo ogledala se ne more videti, to pomeni to. Ker drugače bi kdo (tako kot jaz najprej) lahko pomislil, da smo v brezizhodnem položaju, ampak ni res. Čisto zavedanje samega sebe ne more videti na isti način, kot vidi vse drugo v svetu, ki so samo pojavi pred tem čistim zavedanjem.

In je pomembno to poudariti, da se sicer ne more videti prek oči oz. čutil, da se ne more videti kot predmet, da se ne more okušati kot predmet, da ogledalo ne pomaga, skratka da nima zveze z našim običajnim načinom gledanja. Ampak kot je napisal OMEN SAT se to čisto zavedanje lahko zaveda navznoter, nič drugače. Z drugimi očmi, na popolnoma drug način, onkraj zavedanja predmetov, ker nima popolnoma nič opraviti ne s telesom ne z mislimi. In to je praksa obračanja zavedanja navznoter oz. zavedanje, ki se obrne samo vase. Šele to je tisto pravo, ni druge.

Lp, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #951 - 15.09.2009 at 13:45:26

El Pesnik wrote on 15.09.2009 at 12:59:00:
Quote:

Lp,Igor

No sej tu nastopi kleč razsvetljenja oz. ne-razsvetljenja. Dokler se zavedanje zaveda objektov "tam zunaj" (telo, misli, vse), toliko časa to še ni to. Šele ko se zavedanje začne zavedati zavedanja onkraj zavedanja predmetov, šele potem lahko po mojem govorimo o pravem prebujenju. Dokler se pa mi zavedamo našega opazovalca, in naših misli in našega telesa in predmetov, toliko časa se še ne zavedamo "čistega zavedanja", oz. zavedanje se še ni obrnilo samo vase. To jaz edino tako razumem, da se zavedanje obrne samo vase in se začne zavedati svojega lastnega zavedanja onkraj zavedanja predmetov, misli in telesa.

In to je ta kleč. Ker ljudje se niti ne zavedajo svojega opazovalca, ki skoz nekaj komentira in čist avtomatično robotsko deluje - zato ljudje rabijo J. Krishnamurtija, da jim reče naj se začnejo zavedati svojih misli in kaj sploh počnejo, to je osnova. Potem se je pa na neki točki potrebno odlepiti od zavedanja misli in telesa in predmetov in se samo prepustiti zavedanju zavedanja, da bi se zavedanje samo lahko obrnilo samo vase, da se obrne za 180 stopinj in waw, prepozna samo sebe kot nekaj kar ni predmetno ali povezano s kakršnim koli predmetov v svetu, ne z mislimi ne s telesom.

To je moje umevanje in moja razlaga, in temu se jaz sedaj vedno bolj posvečam.

Lp, Poet

Nič se ne odlepiš, nikamor ne poletiš. Vse te iluzije v prostoru in času dela tvoj um. Vse te matrike so proizvod časa. Lastno zavedanje se ne izgubi, ampak se razširi. Širi se v sedanjosti. Vse je v času in opazovalec v ne-času izgine. Gledaš in vidiš ne pa buliš.
Že sama misel biti razsvetljen je buljenje.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #952 - 15.09.2009 at 23:23:44

PRRRRRRRRR, uf sem zdele svinsko prdnu.Da ni od svinske gripe al kakšne že?

A ste vidl zdele ta prispevek na POP-tv,so že zalaufal svoja trobila v zvezi z novo gripo na osnovni šoli v Polzeli.In tko bo šlo zdej naprej celo jesen ,zimo,pomlad ,če jim boste nasedal.

Moja mlajša hči je pršla pred enim mescem iz Grčije z maturanca,seveda so ga žural in žgal do onemoglosti.Slabo naspani,bolj slabo hranjeni,nobenih vitaminčkov ,samo žur,žur,žur...

Ni čudn ,ko je prišla domov je najprej 12 ur spala,potem pa je začela krehat in vročina ,če bi jo takrat pelu k zdravniku ,bi bla k strela diagnoza svinska gripa.

Ampak ne jest sem jo stisnu k sebi,s kameno strelo sem ji mal čaru,spila je velik čaja z limono,jedla velik sadja,se do sitga naspala in nasledni teden lepo v šolo-brez diagnoze lepo prosm.

Lepo se mejte še naprej in ostanita z nami. Smiley Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #953 - 15.09.2009 at 23:27:51

ja, matija, čist so zblazneli spet. res se trudjo programirat. in baje, da je 85% ljudi zelo lahko programirat. ampak mislim, da je tistih 15%, ki se jih ne da, dovolj za kritično maso.  Cool
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #954 - 15.09.2009 at 23:37:08

Ja ,ne samo upat.Verjem ,dost je ,tud teh 15% spreminja svet,počasi a vztrajno se masa povečuje.Hvala bogu,da se vedno najde tistih nekaj %. Smiley Smiley Smiley SmileyLepo pozdravljena
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #955 - 15.09.2009 at 23:50:43

Drgač pa ne si jemat k srcu,raj poslušte lepe pesmce:tralala hopsasa,naj jih mine črnina vsa.
Lepo in radi se mejte.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #956 - 16.09.2009 at 11:46:29

krasno
berem zdele od 54 strani naprej ...

zato je temu threadu naslov doomsday

ker smo tolk narazn

kdor ni mižu usa ta zadnja leta je točno vidu kam zadeve grejo
in zdej so tm
še ne čist
še kašn mesec, pa bo res huda akcija
menda
še vedno mamo čas da spedenamo - namreč
dokler ne poč
dokler ne prestopmo PRAGA

(glej pragovna funkcija - osnova za umetno inteligenco tud)

prag pa je ... hehe ... pred vrati
Wink

in
ni to nobena od strani (bela, črna, rdeča, ipd) nardila
use so pripomogle
pod vodstvom imperialistov ... lastnikov kapitala

in še to
ni doomsday 2012 21 12
ampak je zdej
2012 bo dosežen en drug prag ...

pizda tega sploh ne bom mogu prebrat

preveč žlobudrate ...
preveč je šuma
premal informacije s kero bi si kdo lahko pomagu
probite se blj držat teme - druge teme sodijo drugam - čeprov use teme pripeljejo sm ... nč ne rečem ... in vse teme so vzrok za temo - doomsday

sonček
živalske snovi več al manj škodijo človeku - njegovemu bistvu
to je več al manj use
blj k žival trpi, blj ti škoduje
pa ... mogoče bi si mal o disleksiji pogledu
al pa ... se mal pobremzu ... mal notranjo uro umiril

končno sm se čez prebil

tko

res
teme se držte
je velik tem na forumu ... preweč ... če ne najdete stare, naredte novo in bomo ostali dodal povezave ... o raznih opazovalcih ipd recimo ...

pa NE se it cepit ko bo čas za to
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #957 - 16.09.2009 at 13:00:33

gape wrote on 16.09.2009 at 11:46:29:
kdor ni mižu usa ta zadnja leta je točno vidu kam zadeve grejo
in zdej so tm
še ne čist
še kašn mesec, pa bo res huda akcija
menda
še vedno mamo čas da spedenamo - namreč
dokler ne poč
dokler ne prestopmo PRAGA

pa NE se it cepit ko bo čas za to

O tem sem pa govoril, da ne bulit. To je bila ves čas rdeča nit, mogoče je pa izpadlo, drugače.

Novembra zavest prekosi tehnologijo. To pomeni, da se bo vsa tehnologija, ki jo imamo začela tretirati drugače.

Ja, cepit se pa ne dat.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #958 - 16.09.2009 at 13:30:33

Quote:
Nič se ne odlepiš, nikamor ne poletiš.

Ne vem kje si to pobral.

Quote:
Vse te iluzije v prostoru in času dela tvoj um. Vse te matrike so proizvod časa.

Nisi povedal nič novega. In kdo vseskozi vidi delovanje uma? To ni tisti tvoj opazovalec po Krišnamurtiju, ampak nekaj drugega kar ti stalno nekaj prčkaš pa se zapletaš v besedne dvoboje, zakaj že?

Quote:
Lastno zavedanje se ne izgubi, ampak se razširi.

Bo že res, samo ti tole "lastno" nekako hudo ozko pojmuješ, kar nekako rezignirano-stopicljajoče na mestu.

Quote:
Širi se v sedanjosti. Vse je v času in opazovalec v ne-času izgine.

Seveda, ker je "tvoj opazovalec" še vedno del uma. Nisi še prišel do tistega drugega opazovalca, zato pa tudi stalno nekaj prčkaš in hočeš sebe ter druge pripričati, da ti si "ti" in se ne rabiš premaknit niti za centimeter, ker ti je bojda vse jasno. Ujel si se v lastno stagnacijo in samo-zadovoljnost, opletaš pa itak skoz samo z umskim opazovalcem in samo to goniš.

Quote:
Gledaš in vidiš ne pa buliš.

Seveda da "bulji" ta umski opazovalec, ki vse komentira, samo daj si že enkrat v glavo, da ne govorim o tem. Pusti ti tega umskega opazovalca, raje se vprašaj, kdo "vidi" delovanje tega umskega opazovalca.

Quote:
Že sama misel biti razsvetljen je buljenje.

Spet tvoj konstrukt. Nikjer nisem omenjal misli biti razsvetljen, daleč od tega. Tebi očitno še ni jasno, da imaš v sebi lahko dve stanji - ko se zavedaš predmetov tam zunaj (večina) in pa ko se zavedanje zaveda lastnega zavedanja, čemur pa ti ne posvečaš preveč pozornosti, ker te predmeti še vse preveč zanimajo. Good luck with that.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #959 - 16.09.2009 at 14:17:56

No pisun, vsaj malo si začel gledati in razmišljati. Glej oboje, opazovalca in opazovano.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 62 63 64 65 66 ... 416