http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1237117847/120Bamby wrote on 03.01.2010 at 22:14:00:Mislim torej nisem, čutim torej sem
------------------
M.L. wrote on 07.01.2010 at 08:19:27:Quote:Mislim torej sem; je kot vem rekel Descartes.
Se je pa globoko motil. Identificiral se je z mislijo. Misel prihaja iz spomina, spomin je pa star in nikdar ne more biti popoln in ti zato izkrivlja resnico. Resnica je zato samo v sedanjosti v spominu je samo nepopolna zgodba.
Lp,Igor
Vsaka misel se najprej porodi v srcu in še le nato iz srca potuje v možgane, da potem možgani aktivirajo telesne ude in ostalo, kar sestavlja materialno telo. Tako se duhovna misel pretvori v materialni razum. Misel je duhovne narave, zato se ne more porajati v možganah, ampak edino le v srcu, kjer je edini duhovni tempelj v človeku.
Dokaz za to so podzavestni gibi ( refleksi ) telesa in njegovih udov, kjer razuma polni možgani odpovedo.
In še en dokaz; misel dana iz srca pride v možgane in šele nato se možgani odločajo ali bodo misel udejanili ali pa ne, zato se misel nikoli ne porodi v možganih. Če bi se misel porodila v možganih, bi pa bila tudi takoj udejanjena.
Descartes je imel zelo prav ob tej svoji trdivi. Dokler človek v sebi ne spozna misli je prav tako kot nič, šele ko spzna misel v sebi začne obstojati, ker se prebudi njegova Božanska bit.
No pa lep pozdrav.
Quote:M.L. ti verjetno misliš, kako si lep, pameten in duhoven. Kje se je to polrodilo, v srcu? Ima srce spomin? Srce nima spomina, deluje trenutno, brez časa, brez špekulacij in kalkulacij.
Lp,Igor
Alojz in Sandib wrote on 07.01.2010 at 13:17:34:ML
Srce je organ našega telesa. Je podobno kot pulzar v galatičnem telesu.Srce je sestavni del naše biti.Tako kot ne moremo živeti brez glave,tako ne moremo brez srca.Vse je eno!!Mi
Ti si mogoče mislil tisto 'moralno ovrednotenje' človek brez srca je zloben in človek s srcam je dober.To z našo debato o naših čutilih nima nič skupnega.