Quote: Kot opazovalec imaš vedno matrice, vedno gledaš na življenje iz distance in ga gledaš kot matrico. V resnici pa si ti kot opazovalec matrica. Zadeva je enostavna; obrni pogled v sebe in uvidi, da si ti ta matrica, ki opazuje.
Ja, to je jasno: naša osebnost je konstrukt in sedaj ta
konstrukt opazuje druge konstrukte, oz. matrice.
To je umski opazovalec, ja. Samo oni govorijo o drugem opazovalcu, ne o temu, ki opazuje iz uma/časa in stalno vzpostavlja odnos do opazovanega. Ne, omenja se čisti opazovalec, onkraj umskega opazovalca, ki je brezkvalitetno polje, ki sploh omogoča življenje in brez katerega se nihče življenja sploh ne bi zavedal. In ta opazovalec onkraj je brezkvalitetno neomejeno polje zavedanja, znotraj katerega vznikneta telo in um. Problem je samo v tem, da se to brezkvalitetno polje zavedanja 'spoji' s telesom in umom in pravi, da jaz, ki sem zavedanje, sem telo in um - nastane osebni opazovalec, ki pa je seveda ena od možnosti v tem brezkvalitetnem neomejenem polju.
In oni govorijo o tem neomejenem brezkvalitetnem polju zavedanja kot Čistem Opazovalcu, ne pa o tem kar se znotraj tega polja lahko opazuje - med drugim tudi osebni opazovalec, ki je sam del matrice.
Štos vesoljnega samospoznanja je individualizirana vesoljna samo danost,ki omogoča individumu iztop iz matrice.To moramo mi šele spoznati .Tu je skrito še veliko!!