BRUS-LI wrote on 22.05.2002 at 19:16:43:kaj so potem ti vplivi zarad česar pol ljudje blaznijo.....jest verjamem da to ni Reiki ......ampak kaj to pol je....
NE zdi se mi, da bi bila to tema za črno magijo.
Jaz verjamem, da kdor uporablja katerikoli energijo (čustveno, miselno...), zato, da doseže svoje, tako, da manipulira druge, je črna magija.
Tolk o tem in nič več.
Kaj je tisto, zaradi česar kdo zblazni?
Ne vem.
Nekaj mojih razmišljanj.
V to, da zblazni folk, kar naenkrat, brez nekih predhodnih težav... hm, skoraj ne verjamem.
Obstajajo duševne bolezni, ki izbruhnejo v kasnejši dobi. Mislim, d aje shizofrenija ena od teh.
Nekateri se odločijo zblazneti.
Nekateri, ki začno uporabljati neke tehnike samozdravljenja, če ne poiščejo pomoči, se lahko zapletejo v neke simptome, ki jih pripisujejo tehnikam.
Z Reikijem recimo, kot je lepo napisal Maxix, se zgodi to, da ob namenu, da sebi izboljšaš duševno stanje, se "prebudi" tisti del, ki težave povzroča. Nekako tako, da postane nek vzorec, neko čustvo, močnejše.
Jaz sem recimo ob iniciaciji v 3 oz. 4 stopnjo, doživljala ene 2 dni totalen občutek brezsmisla.
Ampak to ni čudežno povzročil Reiki.
To je moj način bil vedno do sedaj, da ko bi morala kaj spremeniti, sem se zatekla v ta občutek.. kako je vse brez zveze.
Na srečo, sem to svojo finto hitro razkrinkala.
Zakaj na srečo? KEr bi lahko verjela, tako, kot marsikdo, da je SOVRAŽNIK IZVEN MENE.
Da je "satan" tam nekje zunaj, ki preži name.
Pa ni tako.
Hudiče imamo v svoji glavi.