Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 19
(Read 104200 times)
Loops of Infinity
Ex Member

Re: kaj je smisel življenja
Reply #165 - 07.04.2006 at 08:46:36

Pozdrav, Tanja6. Ne me zdaj narobe razumet, ampak a si ti našla svoj smisel? Če bi ga, se verjetno ne bi izrazila tako, da nekdo tuli nad nesmislom življenja. Če ga nisi našla, kako lahko od drugega to pričakuješ? Če si ga, potem boš vedela, da ne moreš nič storiti, kot imeti rada to osebo ne glede na vse, in da si mora vsak svoje življenje osmisliti sam, predvsem pa ne polagati smisla v drugega. Včasih je dovolj, da človek najde nesmisel, če ga pa skupaj z nekom, je lahko toliko lepše ali celo smisel. Wink

Back to top

IP Logged

tanja6
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #166 - 07.04.2006 at 11:48:02

Dragi prijatelji – če lahko rečem tako , zelo sem se razveselila vaših odgovorov; vsak po svoje mi je dal misliti…. Če sem jaz našla svoj smisel – to je tisto – nisem prepričana, če je o taki stvari sploh lahko biti prepričan.  Ugotavljam pa , iz vaših razmišljanj , vseh na to temo v zadnjih nekaj letih , da smo v bistvu vsi večni iskalci – ali morda narobe zaključujem?

Sama sem se po letih intenzivnega iskanja (zaradi česar sem bila  predvsem v stalni depresiji), sprijaznila z dejstvom, da tako kot osnovne karmične zakonitosti vzroka in posledice, ne moremo dojeti popolnoma v roku enega življenja, ker je pač prekratko, da bi se vedno lahko udejanila, tako je verjetno tudi zorni kot enega življenja premalo, da bi človek lahko v popolnosti dojel smisel življenja, smisel neštetih ponovnih rojstev ….  Imela sem sicer občutek, da s tako ugotovitvijo nekako sama sebe peljem žejno čez vodo in ni mi  všeč ta občutek, ampak duhovna srečanja, kjer se vneto zahvaljujemo za to čudovito življenje, me prepričajo še manj.

Da imam morda problem z osnovnim izhodiščem, mi je dal misliti Robi, ko je napisal: "Osmislimo lahko samo spomine in izkušnje,ne moremo pa tega trenutka«  Morda je v tem glavni point, iščem torej nekaj, kar sploh ni možno najti….

No in kako naj neprepričani,  prepriča svojega otroka?  V stvari so mi BP, VD BK že dali nekaj zelo dobrih napotkov. Kratkoročni cilji in šport – za kratkoročne rešitve – razni svetovalci pa so problem zase, ker je večina na istem kot jaz – niso prepričani niti sami….

VD je navedel »problem eksistence«, ki ga ima vsak človek, a se ga le redki upajo lotiti. V čem se problem eksistence razlikuje od vprašanja o smislu življenja?  

Tako zelo rada bi našla odgovor, ki bi me prepričal, ki bi pomiril mojo dušo (ne iščem odgovora za razum) in prinesel občutek – to je to – to sem iskala, …..

Odgovor (občutek) na to kaj je smisel življenja, mislim mora priti kot spoznanje ljubezni. Ko zares ljubiš, brezpogojno,  to enostavno čutiš, veš  -  to je to –- . Tak občutek iščem pri odgovoru na vprašanje : Kaj je smisel življenja?
Ali pričakujem preveč, sem pomešala hruške in jabolka ali ……..?
Hvala vam!
Smiley
Back to top

IP Logged

mind(Guest)
Guest

Reply #167 - 11.04.2006 at 09:20:43

Kaj je smisel življenja?

smisel življenja je ljubezen. ker ljubezen je zadovoljstvo.

če/ker mislimo, da smo materialno telo iščemo materialno ljubezen, zadovoljstvo. če/ko (vsaj teoretično) vemo, da nismo to telo ampak večna spiritualna duša, potem iščemo večno ljubezen, zadovoljstvo.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

MGD(Guest)
Guest

Reply #168 - 11.04.2006 at 10:27:41

Quote:
Kaj je smisel življenja?

smisel življenja je ljubezen. ker ljubezen je zadovoljstvo.

če/ker mislimo, da smo materialno telo iščemo materialno ljubezen, zadovoljstvo. če/ko (vsaj teoretično) vemo, da nismo to telo ampak večna spiritualna duša, potem iščemo večno ljubezen, zadovoljstvo.

Hari bol.

mi ze zdej oz. ze skos iscemo vecno zadovoljstvo.

ker zakaj bi bli pol zafrustrirani, depresivni, jezni, prestraseni, zivcni, nasilni itd. ce bi nas minljivi uzitki lahko potesil?

vprasi tiste k majo ful dnarja, ce se zgornje stvari pri njih ne pojavljajo... in vprasi tiste, ki so se vsem materialnim uzitkom odpovedal, ce se zgornje stvari pr njih ne pojavljajo.

ce ves ali pa ce ne ves teoreticno, je vsa stvar samo-razodeto ocitna.

tist k ga isce ga ne najde in tud tist k ga ne isce ga ne najde.

Hare Krišna.
Back to top

IP Logged

tanja6
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #169 - 11.04.2006 at 12:23:41

Živjo, odgovarjata, kot da je smiselno materialno zanikati, oz. je to edini način. Vendar sem prepričana, da ima tudi materialno svoj smisel. Ni nam dano samo zato, da ugotovimo, da smo srečni samo  Winkče ga čim bolj zanikamo  ali ignoriramo. To je kot bi se hranil čez steklo.
Wink
lp
T
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #170 - 11.04.2006 at 13:01:20

tanja6 wrote on 11.04.2006 at 12:23:41:
Živjo, odgovarjata, kot da je smiselno materialno zanikati, oz. je to edini način. Vendar sem prepričana, da ima tudi materialno svoj smisel. Ni nam dano samo zato, da ugotovimo, da smo srečni samo  Winkče ga čim bolj zanikamo  ali ignoriramo. To je kot bi se hranil čez steklo.

Ja, se strinjam s tabo. Materialnega ni potrebno čimbolj zanikat ali ignorirat, da bi bil lahko srečen. Zares srečen si lahko le, ko ga uporabljaš na primeren način, tj. za naklonjeno služenje Bogu.
Back to top

IP Logged

tanja6
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #171 - 11.04.2006 at 13:37:44

Kaj pa je prosim "  naklonjeno služenje Bogu"? Spoštovanje osnovne bivanske zakonitosti vzroka in posledice? Sama dodajam še molitev. Če se me lotijo negativne misli, samo začnem molit (zame je to aktivna meditacija, ki jo lahko izvajam povsod) in energetski naboj se mi avtomatično spremeni.
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #172 - 11.04.2006 at 13:57:14

tanja6 wrote on 11.04.2006 at 13:37:44:
Kaj pa je prosim "  naklonjeno služenje Bogu"?

delovanje v skladu z Njegovimi napotki oz. delovanje iz ljubezni do Njega.

Back to top

IP Logged

vdas
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #173 - 11.04.2006 at 14:26:08

Ja, tudi jaz, če lahko kaj dodam, se strinjam s Tanjo.
Tanja, pravilno razmišljaš. Vedi, da noben ni realiziral, da ni to telo in noben ne deluje na nivoju zavesti. Zato je vse kar se govori teoretočno, to pa še ne pomeni, da je slabo. Hočem reči le to, da je prestop iz tvoje pozicije, ko imaš neko znanje in izkušnje nemogoč na popolnoma nove osnove, ki se ti pa za zdaj zdijo nekako zelo nasprotujoče morda s tvojimi izkušnjami. "Kako delovati, da bi delala kot Bog hoče?" Ni kar tako. Stvar kot vsaka druga zahteva neko sistematičnost in iskrenost, zato, Tanja, ne imet slabega občutka za to kar že delaš. Pravijo (sveti spisi, mimo grede), da nobenemu človeku ni dobro prehitro dati nekaj novega, kar bi ga lahko le speljalo s poti na kateri trenutno je, nima pa še nobene vere v drugo stvar, tako ostane v luftu, ni ne tam kjer je bil ne na novi poti. In prav to se je dogajalo in se dogaja s praktikanti večina duhovnih skupin. Torej vse postane slej ko prej čudno, ponavadi slepo sledenje zunanjih stvari, v notranjosti pa nič. Nekdo si potem misli, da je nekaj dosegel, pa po nekaj letih ugotovi, da ni. Če bi sledil kot je treba, ne bi bilo nobenih nihanj, "padcev" in podobnega. Žal je tako, da se ljudi da hitro zavesti, pa ne zanalašč, ampak iz nerazumevanja kaj je kaj  na obeh straneh. Te stvari, prosim lepo, so zelo odgovorne, zato smatram, da je biti še posebno previden pri tem, kaj se komu govori. Ne prosim vzet to kar pišem za slabo ampak le dobronamerno, kajti dobro vem kakšna je situacija in o čem govorim.
Torej, Tanja, kar tako naprej, kdor išče (seveda ISKRENO) ta najde (PRAVE STVARI). Zaupaj vase, poslušaj druge in bodi prepričana da stvari pravilno razumeš. Zaupaj svojim sposobnostim in se obračaj navznoter z iskrenostjo. Tega ne zna vsak, posebno zna to tisti, ki je v stiski, ko je v stiski, zato izkoristi to priliko za to. A ne nagibaj se k Bogu za preveč minljive stvari, kajti on ti da lahko dosti več od tega. Kako bi izgledalo, da prosiš kralja za nove čevlje, ko pa ti da lahko dosti več od tega? Kar pa se tiče materialnih in nematerialnih stvari, vsega je lastnik Bog. Zato ni nič izključujoče. Bog je človeka dal, da svet vzdržuje, a ga po svoji t.i. svobodnoi volji uničuje. Ali je to dobro za človeka in ostale? Osnovna zakonitost jeda ne delaj drugaga tisto kar ne želiš, da bi drugi delali tebi. Torej ...
Treba pa je nekje začet, jasno, najbolje od tam kjer si, torej realno pogledat trenutno situacijo in položaj, le AKCIJA sedaj prinese REAKCIJO za jutri. Ne oziraj se preveč za nazaj, vse se dogaja ker si pač naredila poprej neko dejanje. Stvari so tako zelo povezane, da kar ne dojamemo. Ampak sedaj lahko spremeniš stvari za naprej, zato imaš to materialno telo v obliki človeka!!!, ki je vredno in zelo, zelo redko.
Na žalost ljudje, ki se zatekajo v duhovnost zanemarjajo akcijo in si mislijo, da bo že Bog odločil za določene stvari. Neumnost! Razčistiti je potrebno kako Bog, najsi bo to Krišna, funkcionira in kako njegova materialna energija. Z lenobo ga še nihče ni dosegel niti rešil problemov, še začasno ne.
Bog vedno dela in nikoli zase. Kdor je božji služabnik mora prisluhnit Njemu in dojeti, da mora kot tak razvit kvalitete, ki so Bogu enake. Logično, ali ne? Samo, kot prvo, ISKRENOST. Potem pa naprej.
Back to top

IP Logged

aravindalochan das (mind)(Guest)
Guest

Reply #174 - 11.04.2006 at 14:44:33

mgd:
Quote:

ja, maš prav.

zafustrirani smo, ker hočemo/iščemo večno zadovoljstvo v minljivi materiji.

Hari bol
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #175 - 11.04.2006 at 14:50:03

Quote:
mgd:
Quote:

ja, maš prav.

zafustrirani smo, ker hočemo/iščemo večno zadovoljstvo v minljivi materiji.

Hari bol

... v neprimerni uporabi minljive materije.
Back to top

IP Logged

aravindalochan das(Guest)
Guest

Reply #176 - 11.04.2006 at 14:56:48

mgd
Quote:

ja, hočemo jo uživat, namesto da bi jo uporabili za naklonjeno služenje Bogu, Šri Krišni.

Hari bol
Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #177 - 11.04.2006 at 15:03:40

Quote:
mgd
Quote:

ja, hočemo jo uživat, namesto da bi jo uporabili za naklonjeno služenje Bogu, Šri Krišni.

Hari bol

ja ... in pol se čudimo zakaj nismo zadovoljni tolk k bi radi in takrat k bi radi.
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #178 - 11.04.2006 at 16:57:02

Nimam cajta brat, kar ste že povedali..

Smisel življenja je.... da daš življenju smisel!!!!!!!!!!!!
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

aquarius
1
*

Iška
Reply #179 - 08.10.2007 at 20:57:42

Smisel življenja... mislim, da je smisel življenja učenje in to da se nadgrajujemo;
ne do popolnosti, ker ne verjamem v popolnost, ampak nekam v to smer...
Učimo se pa marsikaj od ljubezni, občutljivosti do sočloveka in ostalih živih bitij,
potrpežjivosti, nesebičnosti,... pa še in še in še...  
Lahko, da se motim, ampak tako čutim...
LP
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 19