Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 35072 times)
Andres
5

Re: Sveta mesta
Reply #45 - 16.11.2002 at 03:25:41

Jst!

Turjaški grad ima neposredno povezavo s samostanom v Stični.  Na jugu oz jugo vzhodu (27 km) to lokacijo ohranjata dve cerkvi večjega formata.  Skozi nekakšno formulo teh dveh cerkva ter Turjaškega gradu se potegnejo diagonale, ki se jih podaljša proti severu.  
No na podlagi tega dobiš ven nek element, lik, kakor koli že vzameš, tega razpoloviš vzameš primerno geometrijsko orodje in se vrneš v samostan Stična.    Od tam nadaljuješ enako kot si prej začel, prva diagonala pa ti najprej seže do nekega spomenika, če jo pa le malo podaljšaš, prideš točno v Ljubljanski grad.
Sem že večkrat napisal da ni naključja.

Ko bom jaz to dokončal na zemljevidu, ti narišem ta lik na kos belega papirja, ti ga skaniram, ti pa lahko na podagi tega, takšenga, lika, likov poiščeš primerno simboliko  Ravniški cerkvi.

Kostanjevica. Nič nisem našel. Zaenkrat. Ampak kaj sigurno mora bit samo verjetno nima zveze s Stično pa Turjakom. Je pa skoraj sigurno, da ima Turjak vezo z arheološkimi najdišči. Normalno. Če so prejšnje civilizacije kaj ppustile so bila to zaznamovana mesta.
Temu sledi, da bo našla naslednja civilizacija na naših tleh neke pipe iz Medijskih toplic, na podlagi tega pa bodo zgradil, cerkev, samostan ali ponovno grad na tistem mestu kjer danes stoji Turjak. Zgodovina se ponavlja. Pa še kako res je to.

No saj sem rekel. Danes sem notri padel.  Izpustil sem banadanje, izpustil sem sex, izpustil sem ga tudi že:). In kaj čem sedaj? Delat naprej aneda?

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #46 - 16.11.2002 at 03:36:59

In mimogrede JSt, če se nameravaš lotiti podobnega, ti dam malo navodila. Ključne številke za uporabo so 6,9, 18,27, 36. Danes pa smo 16.11  16+11= 27=9

Ampak žal so to številke samo za "ravnikarsko turjaški  primer." Primer od primera pa se razlikuje kot ženska od ženske.  Precej malo ali povsem  Wink
Andres
Back to top

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #47 - 16.11.2002 at 05:24:57

Andres wrote on 16.11.2002 at 03:36:59:
In mimogrede JSt, če se nameravaš lotiti podobnega, ti dam malo navodila. Ključne številke za uporabo so 6,9, 18,27, 36. Danes pa smo 16.11  16+11= 27=9

Ampak žal so to številke samo za "ravnikarsko turjaški  primer." Primer od primera pa se razlikuje kot ženska od ženske.  Precej malo ali povsem  Wink
Andres

Meni kaj jasno  (8)) (pa škrip škrip da komaj tipkam) Bom pa v tem času, dokler jst ne preveri tvojih števil, eno zgodbico naredila. Tako ti eno  ta črno luno namesto Jsta za tvojo Juno gor držim, pa kljub temu ni teba zdaj toliko evforije zganjat in tipkat ko norc! Ker imam eno tako rdečo nitko,  (zlo počas dela stroj!). Ti nič ne veš o tem anede, jst itak ne.

9 + 48
= isto pomembna številka za danes; ker je 3 jupitrovo število, 4 točka na jugu, kjer seka zemljina ekliptika lunino, saturn proži (večjo) trdnost (nekaterim zaseda kronosovo hišico), bi lahko združeval energijo na višjem nivoju;
Škoda samo da pa jest ne morem normalno delat, ker imam porazen izkoristek v tem procesu.

Jupiter predstavlja duhovnega učitelja; Juno pa se redko najde na ascendentu.

Kliče se zdaj zdravilni Spanček! Kje si?
(postal na črki   Grin  ) Andres tale bi pas-t-al v redu tle Wink
(bom hvala)

Karmen
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #48 - 16.11.2002 at 09:51:54

Hi Andres,

Super. To je vse kar lahko recem. Se res priporocam glede skeniranega papirja. Ti dam smernice glede Kostanjeviske opatije.

Po legendi je zavetnica Kostanjeviske opatije, (zal se ne spomnim katera) zaradi stalnih poplav zapustila Kostanjevico in se preselila na Kum. Kum pa je znan po tem, da je imel na vrhu dve cerkvici. Eno so zal zaradi RTV stolpa podrli. No, od Kuma do Medijskih toplic pa ni tako zelo dalec.

Se nekaj, kar morda ni tako zelo pomembno, morda pa tudi je. Ce gres na Kum iz Podkuma vidis desno dol cudovito, se precej divjo dolino. V njej je Svibno nad katerim domujejo na strmi, visoki skali razvaline starega gradu nekdanje mogocne rodbine po slovensko imenovane Ostrovrharji. Nastanek oz. prve omembe gradu spovpadajo s nastankom Spodnjega Turjaka, pa Sticne in Kostanjevice. Ostrovrharji za razliko niso izumrli, ampak so nase kraje v 14. stol. zapustili. So pa imeli v lasti tudi Kostanjevico.

Andres, ko se bo tole raziskovanje zakljucilo bo prav zanimivo potegniti tudi zgodovinski oris. Morda bova  celo odprla kaksno novo plat srednjeveske slovenske zgodovine. Namrec, grad Svibno (Scharffenberg) so pozidali vojvode Spanheimi in ga dali v upravljanje sprva svojim ministerialom (sluzabnikom v upravi in vojski) Ostrovrharjem, ki so se zelo hitro povzpeli.
Sedaj tik pod razvalinami gradu stoji cerkvica Sv. Kriza.

Ostrovrharje omenjam tudi zato, ker je v Sloveniji kar precej vrhov imenovanih Ostri vrh. Na Blokah oz. blizu imamo npr. Ostri in Ojstri vrh.

Zdej kaksen odnos oz. povezava je bila med svobodnimi gospodi Auerspergi, ki so vladali iz Turjaka in vojvodami Spanheimi, ki so imeli takrat v slovenskih pokrajinah sedez v Ljubljani ne vem. Ampak, morda sta kljuc ravno Stiska in Kostanjeviska opatija.

Andres, poskusi preko Kuma poiskati povezavo med Kostanjevico in Ljubljano. Kaj sledi, ce ti uspe, si sploh ne upam vec tipkati. Bi blo prevec dobr, ampak res prevec dobr, da bi bilo res....

Ce ti uspe, imam v rokavu novo nekdanjo mogocno plemisko rodbino, ki je bila v obravnavanem obdobju sovrazna Spanheimom. Rezultat bo 100% sledil.

Karmen,
Kaj cem rect. Upostevaj Andresov nasvet, pa pejt na topic Porodi opisat kako se zenska pocuti, ko rojeva. Jest bom pa to seveda zanikal oz. z drugimi besedami:
"Halo..., tukaj poskusamo delati!!!"
No, lahko pa seveda navezes eroticno-filozofski konstrukt s Samsonom. On te bo tokrat povsem podprl, pa se malce te bo potolazil. Sej ves, on je pravoverni, tko kot si kar naenkrat tudi ti. He, he, he...

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #49 - 16.11.2002 at 13:32:43

Jst!

Za dve Kostanjevici vem. Ena na Primorskem in tista vzhodno od Novega mesta. A ti misliš za katero tretjo Kostanjevico?  Vidš tu si me malo zbegal.

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #50 - 16.11.2002 at 14:05:15

POjdi na ta link in si naprintaj sliko, ki sem jo narisal.
http://nenavadno.com/trikotnika.html
Ta ti lahko pomaga pri cerkveni simboliki. Ali pa tudi ne, se ne ukvarjam s tem. Vendar moraš vedeti, da mora biti stopinjski naklon točno tak kot je na sliki. Zdaj, če najdeš isto sliko, podobo samo da je obrnjena v drugo smer, torej zrcalno to ne more škoditi. Ne vem, verjetno ne.
In še nekaj.  Bodi torej pozoren na mere takšne slike, objekta. Al kaj vem kaj se ti lahko pripeti, da dobiš pravilno formulo.  18 cm ali 180 cm bo verjetno prava mera.   Možno pa je, da so mero razpolovili in gre za 9 cm ali 90cm. V tem primeru če najdeš nekaj na 9 cm ali 90 cm je možno, da na drugi steni nasproti  visi podobna ali ista stvar ravno te  velikosti.  

Pa še en nasvet ti dam.  V cerkvah v okolišu  Turjaka lahko stopiš na oltar in pogledaš na piramidno streho.  Bodi pozoren na naklon piramide in izpiši si stopinjsko v kateri smer ta strešna piramida teče.  Jebi ga. S seboj vzameš kompas pa je stvar rešena. In še najbolj to velja za cerkev Nova Štifta in tisto, ki leži 3km čez avtocesto južno od Ribnice.
Poglej tudi na tla pred oltarjem ali na oltarju.  Tam se lahko  skriva gravirana  simbolika teh merskih vrednosti.

Andres
Back to top
« Last Edit: 16.11.2002 at 17:48:02 by Andres »  

IP Logged

Andres
5

Reply #51 - 16.11.2002 at 17:44:15

veronika wrote on 13.11.2002 at 09:24:01:
Tis, ki malo pozna Belo krajino, ve za Dimitrijev tempelj. To je pri Petrovi vasi, oz Rožancu, pred Črnomljem. In samo malo nad tem tepljem, je sredi gozda skrita cerkvica sv Jurija. Ne vem, če je res sveto mesto, ampak drugače si ne znam predstavljati. KKdo bi postvil cerkev na takšno osamo, če ne bi bil en drug razlog. Pa še "strašilo" me je enkrat tam. Je pa tam tak mir je tam, kot da bi se čas ustavil, ker je pa tako na osami, je pa tud kar malo grozljiv občutek. Tud moji predniki so tam pokopani in posebno mesto ima v mojem srcu, ker je povezana z mojim očetom.

Drug takšen kraj, bi pa rekla, da je Sv.gora ali Zasavska gora. To sem imela pa eno knjigo doma, od radiostezije in je tam omenjena.

Bom pogledal ob priložnosti tole Veronika.  Predvsem zato, ker tiste kraje precej dobro poznam.  Samo razumi, da je najprej JST na vrsti, ker sva oba približno ista intuziasta.

Andres
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #52 - 16.11.2002 at 19:40:10

Hi Andres,

Hvala za napotke in za sliko.

V mislih sem imel Kostanjevico na Krki. Cca. en kilometer juzno rahlo zahodno je kostanjeviska opatija, ceprav sem malce zmeden, ker na zemljevidu pise grad. Ampak vseeno. Poskusaj se ravnati po tej tocki, sicer pa po Kostanjevici sami.

Naj omenim, da so imeli ze omenjeni vojvode Spanheimi v sami Kostanjevici mestni grad. Dokaz vec, da morebitna povezava med Ljubljano in Kostanjevisko opatijo ne more biti nakljucna.

Lp
Jst

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #53 - 16.11.2002 at 19:57:49

Klevež, razvalina nekega gradu ali objekta in  Terme Čatež sta povezani s tem gradom v Kostanjevici.  No, verjetno je še več, samo nič v stilu ki bi imelo povezavo s Stično ali Turjakom. Morda pa le. Vse pride na dan po kapljah.

Andres

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #54 - 16.11.2002 at 20:01:35

Pred časom sem ravno tu odprl topic o številki devet. Bom moral nazaj pogledat še enkrat kaj ste tam napisali.
Sedaj vidim, da se pri Turjaškem gradu dogaja isto kot v Mariboru. V obeh primerih je razdalaj med nekaterimi cerkvami točno devet. recimo 36000 metrov in podobne scene.  

Andres
Back to top

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #55 - 16.11.2002 at 23:49:05

a_hero wrote on 16.11.2002 at 09:51:54:
Hi Andres,

Super. To je vse kar lahko recem. Se res priporocam glede skeniranega papirja. Ti dam smernice glede Kostanjeviske opatije.

Ce ti uspe, imam v rokavu novo nekdanjo mogocno plemisko rodbino, ki je bila v obravnavanem obdobju sovrazna Spanheimom. Rezultat bo 100% sledil.

Karmen,
Kaj cem rect. Upostevaj Andresov nasvet, pa pejt na topic Porodi opisat kako se zenska pocuti, ko rojeva. Jest bom pa to seveda zanikal oz. z drugimi besedami:
"Halo..., tukaj poskusamo delati!!!"
No, lahko pa seveda navezes eroticno-filozofski konstrukt s Samsonom. On te bo tokrat povsem podprl, pa se malce te bo potolazil. Sej ves, on je pravoverni, tko kot si kar naenkrat tudi ti. He, he, he...

Lp
Jst

A ta post za Evo zgleda res ni bil povsem na mestu tukaj. Prav.

Se bo treba nekaj izmislit. Meni to ne znese. Te energijske smernice so tolk močne na posameznih mestih, da ni čudno, če sem te zadnjič nekam pošiljala,  skratka očitno se ne rola samo tebi, Jst. Zdaj pravis, da sproti odpiraš nova področja, ki jim predvidevaš še 100% uspeh. No, bomo videli!

Opazka v zvezi s porodom me zabava; pa res ni to delo, se povsem samo tako potem začne godit (od-dogogodit pravzaprav, kar pa tukaj ni naš namen.) Pa boš Jst verjetno še kaj o tem.  

Prav ugotavljaš Jst, da je s Samsonom dobro debatirat, glede teh občutenj (občutljivo področje)  se mi zdi, da Samson kar zelo dobro in morda že bolj "prav" občuti  pripadnost veri in (vsekakor upam tudi da) manj ustanovi. Tole s "pravovernim" Samsonom se ti kar hecaj, kar se mene tiče, kaj naj rečem zdaj; poskušam jih čimbolj izrazit, občutki močni, in pravi seveda!

Karmen

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #56 - 17.11.2002 at 01:26:04

JST!
si ti mogoče mislil, da je tisti samostan Pleterje, kakih 20 km južno od Šentjerneja grajen nekje v istem času kot Stična? Ne vem al to malo čudno al grozno postaja.

Andres
Back to top

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #57 - 17.11.2002 at 03:24:55

Andres wrote on 17.11.2002 at 01:26:04:
JST!
si ti mogoče mislil, da je tisti samostan Pleterje, kakih 20 km južno od Šentjerneja grajen nekje v istem času kot Stična? Ne vem al to malo čudno al grozno postaja.

Andres

Andres. Kaj dogaja? Ne vem no, ampak meni se zdi Jst bolj zmeden kot ti.  Očitno ga "ni"  zdaj ko ga rabiš ampak še enkrat: kako bi ti jst lahko zdaj kaj povedal?

Karmen  

Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #58 - 17.11.2002 at 20:15:40

Hi Andres,

Pa kaj se ta Karmen tolk neki usaja? Kar misli, da sem ji dolzan neki razlagat. Mislm, kr neki nerga brez veze...

Mislim prav samostan Kostanjevica in ne Pleterje. Sem klical bratranca, ker bi on zihr vedel kje v Atlasu je zadeva, pa ga zal ne dobim. Me ze kar malce jezi cela stvar. Sicer pa, ce si kaj drugega medtem ugotovil nic hudega  Smiley.

Drugace pa naj recem, da delno posedujem kljuc za razkritje skrivnosti poimenovanj cerkva. Problem je edino v tem, da je kljuc, ki ga jaz posedujem zasnovan na desetiskem sistemu, krscanska simbolika pa je zasnovana na trojiskem sistemu, kar pa ni nujno. Vendar je desetiski kljuc izpeljan tako, da lahko znotraj njega najdes krscanski trojiski, kot tudi npr. teozofski sedmiski sistem itd., itd. To bo dokaj zahtevna zadeva, ampak sem optimist. Potem pa bo potrebno narediti klasifikacijo imen svetnikov po stevilih, kar bo tudi precej trd, a ne pretrd oreh in zadeva bo pojasnjena.

Namrec, kaj hocem povedati. Ce ti zdaj odkrivas karoserijo vozila, bom jaz poskusal odkriti motor vozila. Bencin pa je itak energija, ki se pretaka spodaj in navzdol.

Andres, sedaj se morda pridruzujes Karmen, ko pravi, da ne vem kaj govorim. Moj odgovor je ta, da ko bo zadeva dozorela, te bom povabil na kozarcek rujnega vinca, sebe pa na kaksno kacjo slino. Pa ti bom zadevo pojasnil in videl bos, da njen princip se kako velja in da tocno vem kaj govorim. Ce bos seveda zelel.
Namrec, ravno zdaj izdelujem diagrame, saj bo graficno zadeva tudi meni precej lazja. Bo pa diagramov, bolj ali manj kompliciranih kar precej.

Glede na silno priljubljenost crne magije na temu forumu in pa zajedljive pripombe takih ignorantov kot je Karmen Anuk, pa bova morala se razmisliti, ali bo debata potekala tudi javno. Namrec, energije ki jih proucujeva so nevtralne, razkriti kljuc za manipuliranje z njimi pa je zaradi zgoraj navedenega lahko tvegana zadeva. Ce drugega ne, samo zaradi ljubega mira.

Lp
Jst

Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #59 - 17.11.2002 at 22:31:55

Andres,

Kostanjeviska opatija je cca. 1 km juzno - rahlo zahodno od Kostanjevice na Krki. Tam je sedaj oznacen Kostanjeviski grad.

Lp
Jst

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9