Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9
(Read 35090 times)
Andres
5

Re: Sveta mesta
Reply #60 - 17.11.2002 at 23:14:19

Ne se sekirat zaradi Karmen JST. Ona in verjetno še mnogi drugi ne dojemajo vse ga tega in se osebno ne čutim, da bi jih učil o tem. Nasprotno. Učiti tudi nočem, ker opazil sem, da to lahko postane nevarno predvsem če samo ena formula pride v roke nekemu bogatunu.

Glede poimenovanja cerkva. Sv Marija, Sv. Vid, Sv. Peter.  To sem nekoč hotel odkrivat, a le v kranjskem primeru. Priznam, nekega posebnega uspeha nisem imel, a sem zato to opustil. Bom pa odprl  nov topic, saj neke stvari nama lahko razkrijejo tisti, ki so se naučili na pamet Biblijo in Sveto pismo.  Bardo in Samson sta lahko v vodilnem krogu.
Kolikor razumem tvoj desetiški ključ in krščansko logiko, ki temelji na trojiškem.  Preprosto vzameš ta trojiški ključ in ga pomnožiš s tri. Poskusi.

Na mojem tretje zemlejvidu Slo. je označen grad in samostan v Kostanjevici, tako da frke nema. Smiley

Glede najine debate v javnem delu.  Jaz ti napišem samo toliko kolikor vem, da to lahko storim tule. Tudi, ko bom o tem postavil 9. del bo manjkala polovica vsega kar sem do sedaj izračunal. Preprosto se ne izplača vsega pisat na forumu.  

Mail mi pa itak lahko pošlješ.

Andres

Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #61 - 18.11.2002 at 00:59:14

Andres,

Ce sem odkrit sem se na tak nacin resno lotil dela prvic. Stvari mi se ne gredo tako dobro od rok, ampak pocasi se dalec pride. Drugace pa sploh ne morem verjeti. Nakljucij ni.

Recimo, na neki razdalji od Turjaka sem naletel na hrib poimenovan Mali (sem preprican, da ves kateri). Nato pa tocno na dvakratni razdalji v nasprotni smeri na hrib poimenovan Srednji. Sem iskal Velikega. Ideje imam, samo kljuc do uspeha mi se ne gre tako dobro od rok kot tebi. Morda bi sedaj moral razdaljo Srednjega mnoziti s 2. Bom preveril, samo ne danes. Danes sem spal samo od 8.00 do 9.30, pa sem se vedno pokonci. Mislm, cist sem not padu...

Ja, se strinjam s tabo glede pridobivanja informacij. Namrec, ce bom imel probleme s klasifikacijo svetnikov, si bom pomagal kar s kaksnim duhovnikom. Ponavadi so izredno prijazni in pogosto pravi poznavalci.

Lp
Jst

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #62 - 18.11.2002 at 01:33:12

a_hero wrote on 18.11.2002 at 00:59:14:
Andres,

Ce sem odkrit sem se na tak nacin resno lotil dela prvic. Stvari mi se ne gredo tako dobro od rok, ampak pocasi se dalec pride. Drugace pa sploh ne morem verjeti. Nakljucij ni.

Recimo, na neki razdalji od Turjaka sem naletel na hrib poimenovan Mali (sem preprican, da ves kateri). Nato pa tocno na dvakratni razdalji v nasprotni smeri na hrib poimenovan Srednji. Sem iskal Velikega. Ideje imam, samo kljuc do uspeha mi se ne gre tako dobro od rok kot tebi. Morda bi sedaj moral razdaljo Srednjega mnoziti s 2. Bom preveril, samo ne danes. Danes sem spal samo od 8.00 do 9.30, pa sem se vedno pokonci. Mislm, cist sem not padu...

Ja, se strinjam s tabo glede pridobivanja informacij. Namrec, ce bom imel probleme s klasifikacijo svetnikov, si bom pomagal kar s kaksnim duhovnikom. Ponavadi so izredno prijazni in pogosto pravi poznavalci.

Lp
Jst

Tole s hribi srednjim in malim mi je neznano. A je možno, da Turjak stoji na velikem.  Samo moraš vedeti, da so hribi naravni proizvod in jih zato niti ni mogoče računat.
Nekoč sem računal slovenske jame in že sem dobil neke smernice, ki so držale le na pol. Potem sem se povezal s profesionalnim jamarjem in sem ga vprašal, če so katere jame v Sloveniji umetne.  Je rekel, da nikakor to ne more držati. Ampak jaz še vedno iščem od obstoječih jam tisto pravo kjer je notri kakšno zgodovinsko sporočilo, morda zaklad.

Spal pa res nisi veliko. A ti samo sexaš al kaj??   Sicer pa sem šel tudi jaz spat ob 5:30 do 7:00. Ob 8 sem spet zaspal in tako sem se zbudil ob 14:00. No ampak to je bilo že včeraj Smiley.

Andres

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #63 - 18.11.2002 at 09:45:20

Andres wrote on 17.11.2002 at 23:14:19:
opazil sem, da to lahko postane nevarno predvsem če samo ena formula pride v roke nekemu bogatunu.

mal vaju bom zmotu ... sej ne zamerta ...

to andres kar praviš ... moja osnovna predpostavka pri znanju za vse da ali ne je bila da bogatuni to znanje že imajo pridobljeno preko katerekoli pač že lože in s tem ko ga skrivaš, ga ne skrivaš pred njimi (saj ga že imajo, saj so po njem npr postavili cerkve) ampak ga skrivaš pred množico malih ljudi ...

zdej pa kr naprej ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Jst
Guest

Reply #64 - 18.11.2002 at 10:16:40

Hi Andres,

Jah, moram reci, da sem sel res tako pozno spat zaradi ene deklice. No, pa me je decva samo izkoristila, saj po treh prijetnih uricah na parkir placu in v mojem avtu je nato rekla, da se ne bova vec videla. Pa se brez pozdrava je odsla. Mislm, da ga je samo hotela mal fasat, ker se pac trenutno ne steka prevec dobr s tipom, ceprav je rekla, da ga kao nima.
No ja, kaj cmo. Gremo naprej. Samo izkoriscajo nas te decve....

Gape,

Mislim, da ni cist tako preprosto.

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #65 - 18.11.2002 at 11:10:39

a_hero wrote on 18.11.2002 at 10:16:40:
Gape,
Mislim, da ni cist tako preprosto.

lahko klele mi razložiš zakaj ni tako preprosto
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=opens;action=display;num=27
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #66 - 18.11.2002 at 14:32:05

Malo moram uskočit. Fanta, kar tako naprej. Me nekaj  dni ni bilo na postu in sem vajino dopisovanje brala, kot napeto kriminalko. Sem pa tudi preričana, da bosta razvozlala "umor" Wink

Pa še enga za spodbudo Kiss, da ne bosta rekla, da vas dečve sam izkoriščajo.  Grin
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

Andres
5

Reply #67 - 18.11.2002 at 20:49:17

Midva z JSTom imava očitno neke podobnosti. Mene je tudi ena izkoristila v soboto ponoči.   Sam tri ure se v avtu basat je mal predolga.  Ma dej no. Saj za lokacijo drugič vpraš. Grin Grin

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #68 - 18.11.2002 at 21:04:32

gape wrote on 18.11.2002 at 09:45:20:
mal vaju bom zmotu ... sej ne zamerta ...

to andres kar praviš ... moja osnovna predpostavka pri znanju za vse da ali ne je bila da bogatuni to znanje že imajo pridobljeno preko katerekoli pač že lože in s tem ko ga skrivaš, ga ne skrivaš pred njimi (saj ga že imajo, saj so po njem npr postavili cerkve) ampak ga skrivaš pred množico malih ljudi ...

zdej pa kr naprej ...

Napaka Gape! Bogatuni ali vsaj ogromna večina njih teh formul preprosto nimajo. Elitna naselja sploh niso postavljena na takih lokacijah, zato če bi imeli bogatuni ta privilegih bi šli oni skupinsko živet točno tja.  
Vem, da s tem delam škodo revnejšemu prebivalstvu, toda pripravljen sem izračunati za vsako mesto določeno lokacijo kjer bi lahko stalo več blokov na kupu. Pogoj je, da naj bodo ti bloki socialni, tisti za najrevnejši sloj.  Samo oni tudi tega nočejo narediti.  Če bi imeli to željo bi vsaj po tem ključu postavili recimo OŠ  v Lavi v Celju. No vidiš. Preprosto se bojijo, da bi se otroci preveč naučili in jih zato puščajo v tistih mejah ko se naučijo pisat, računat, pa še mal zraven. Ravno toliko, da bodo znali volilni listek obkrožiti ko bodo zrastli.

Andres

Back to top

IP Logged

JST
Guest

Reply #69 - 18.11.2002 at 21:50:18

Andres,

Jah, res je mal dolga. Zato pa sem dons cist fertik. Mozgane mam na off mode.

Bomo raje jutri se kaj narisali, pa zmerili.

Kje bi lahko kaj zvedel o zlatem rezu. Vem kako se ga racuna, sam bi rad se kaj prebral o njegovi prakticni uporabi.
A ga ti kaj upostevas pri izracunavanjih?

A na ta mail k sem ti pisal je cool, da ti pisem se naprej?

Gape,

Meni osebno je popolnoma vseeno ali bi predal svoje znanje bogatemu ali revnemu. Socialni status za mene res nima neke veze. Govoris, kot da biti reven avtomaticno pomeni biti posten in obratno.

Biti bogat (na posten nacin seveda) za mene pomeni biti sposoben, delaven, vedno na prezi za novimi priloznostmi in jih bit sposoben opaziti in jih biti sposoben izkoristiti. Pa tukaj podedovano bogastvo ne igra za mene nobene vloge. Namrec, 100x lazje je ohraniti podedovano revscino, kot podedovano bogastvo. Pa tud 100x lazje je 25 ur na dan jamrati, kot 12 ur na dan delati in se uciti.

Zal pa je zakon ekonomije krut in neusmiljen. Tako je in pika. Vprasaj Georga baby Busha.

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #70 - 18.11.2002 at 22:02:14

Ja ja, JST. tale mail dela. Bom šel mogoče dans mal računat, al pa film gledat. Zbit sem tolko kot bi me včeraj ena izkorsitila. Ti tudi??

Andres
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #71 - 19.11.2002 at 00:43:34

Andres,

Ce dobr pomislim biti izkoriscan vcasih niti ni tolk slabo.
V bistvu sploh ne stekam ameriskih crncev, kaj so se skoz tolk nekaj pritozevali cez bele gospodarje. No, sam glede na to, da so pa bili skoz neki v verigah jih pa tud stekam. Meni pac npr. sado/mazo glih ni ne vem kaj...  Grin

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #72 - 19.11.2002 at 00:49:30

Saj jaz se ne pritožujem čez izkoriščanost. Imam samo dober izgovor, ker to se pogosto sliši iz ženskih ust.
No črnci in to so že poglavje zase.
Sicer pa, midva potemtakem lahko dava kar tukaj oglas, da bi bila rada izkoriščana. Smiley

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #73 - 19.11.2002 at 01:07:20

Quote:
Meni osebno je popolnoma vseeno ali bi predal svoje znanje bogatemu ali revnemu. Socialni status za mene res nima neke veze. Govoris, kot da biti reven avtomaticno pomeni biti posten in obratno.  

Biti bogat (na posten nacin seveda) za mene pomeni biti sposoben, delaven, vedno na prezi za novimi priloznostmi in jih bit sposoben opaziti in jih biti sposoben izkoristiti. Pa tukaj podedovano bogastvo ne igra za mene nobene vloge. Namrec, 100x lazje je ohraniti podedovano revscino, kot podedovano bogastvo. Pa tud 100x lazje je 25 ur na dan jamrati, kot 12 ur na dan delati in se uciti.

Predati znanje revenemu je v tem primeru manj tvegano. Jaz sem recimo reven in iz tega razloga se pazim, da bogatim to ne pride v roke, pomagal pa bi revnim.  
No, tudi bogatemu bi pomagal, a mu zaradi njegove finančen moči nebi formul prodajal.

In glede tistega, "biti na pošten način bogat".  To je zelo zelo težko, zato pač je vedno več bogatih. Wink

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #74 - 19.11.2002 at 01:09:55

veronika wrote on 18.11.2002 at 14:32:05:
Malo moram uskočit. Fanta, kar tako naprej. Me nekaj  dni ni bilo na postu in sem vajino dopisovanje brala, kot napeto kriminalko. Sem pa tudi preričana, da bosta razvozlala "umor" Wink

Pa še enga za spodbudo Kiss, da ne bosta rekla, da vas dečve sam izkoriščajo.  Grin

Veronika!

Hvala za tako prijazen response.  Kot bi ga Veronika pisala.  Saj vse ne izkoriščajo. Problem je da so ene izkoriščane. Tako da kaj čem zdaj. Tudi svoje otroke učim 50:50

Andres
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9