Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9
(Read 35101 times)
KarmenA.
Guest

Re: Sveta mesta
Reply #75 - 19.11.2002 at 02:01:00

Vaju je Jst in Andres zelo zanimivo brat, kljub temu, da imata verjetno zelo "prste vmes" pri "strategiji izpadov moči" tudi tukaj.  Sem zgrožena, kako velik strah predstavlja institucija ljudem, ki jim tega sicer ne bi pripisala. Toda kaj hočem, tak je svet. Škoda mi je le, ker sem danes zapravljala čas za formalnosti, pa se mi zdi, da bi lahko že kaj doprinesla k tej temi (posebej ko govoriš v zvezi s pomeni števil in diagrami).

No berem vaju še vedno lahko in tudi  pustim kak post.

Pa lep pozdrav Karmen!
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #76 - 19.11.2002 at 18:01:59

Bi eno skromno željo izrazila, ker vaju je zanimivo brat, in ker je zanimiva tema, bi prosila, da ne gresta v ilegalo, vsaj čist ne. Mi je tema že od Pogačnika zanimiva in je fajn kej o tem prebrat.

Itak je večina današnjih bogatunov pretežno v materializem vpeta. Al pa se motim, oziroma sem  naivna.  ???

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Jst
Guest

Reply #77 - 19.11.2002 at 22:42:25

Karmen,

Kar na dan s predlogi. Pa, ce te v bodoce kaksen moj post totalno razburi, kot se ti ocitno dogaja, dej malce pocakaj, da dosezes stanje custvene stabilnosti. Pa potem kaj napisi. Sej ves, se bom jaz bolje pocutil, teb pa se ne bo treba opravicevat. Jest si namrec o tebi mislim samo dobre stvari.

Andres,

Mislm, ce jest stekam te zenske. Najprej me totalno popljuva, potem pa mi ponudi svoje usluge. Sem prejsnji teden nekaj ugotavljal: "Ja, zdej jih pa stekam. Od danes naprej bo pa cist izi... bilo bo cist drugac..."
Mah, pa se mi potem zazdi, da je edini moski v Sloveniji, ki jih res steka gospod dr. Janez Rugelj.

Tista o oglasu pa morda res ni tolk napacna. Danes sem bil namrec pri frizerju. Efekt te priceske na mojo cisto duso in misicasto telo je resnicno izjemen. Zal garancija traja samo 3 tedne. Pa zaradi prijazne oblike moje lobanje neznim prstom moje frizerke sem placal samo 1500 sit.  8)

Lp
Oglasevalec
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #78 - 19.11.2002 at 22:49:36

Jst!

Naj se te besede od Karmen ne dotaknejo preveč. Včasih se ji zatipka,sama pa niti prizadeti ne misli in to je tudi vse.

Valentina.

V ilegalo pobegnit?  Ne vem. Jaz bom tukaj, vendar precej omejen, isto pa verjamem tudi JST.

Karmen!

SI rekal, da imava z JSTom prste vmes pri strategiji izpadov moči. Tega preprosto ne razumem.

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #79 - 20.11.2002 at 01:27:36

Sem rekel, jutri je nov delovni dan, predvsem naporen in zato vam napišem še eno kost za glodanje. Smiley

Grad v Gračarjevem turnu,  Kostanjevici in cerkev v Pleterjih ležijo skoraj eden zraven drugega, oziroma so postavljeni le na nekaj kilometrih zračne črte razlike  Po nekem diagonalnem izračunu dajejo ti trije objekti vrednost, ki je pretvorjena v kilometre zračne črte (19,8 km).  Sevnica leži severno od teh objektov in ko se grad v tem mestu poveže s točko, ki združujejo  zgoraj omenjene objekte ter to ponovno pretvori v kilometre zračne črte dobimo rezultat (20,1 km) 300 metrov zamika torej. Težko verjamem. Boljši zemljevid bi rabil.

A vendarle se grajščine začete pri Turjaku tu še ne končajo. Zanimivo, da je pod istim stopinjskim urbanističnim naklonom zidan grad Mokrice.  Da bo mera nekoliko polnejšo je od Kostanjeviškega gradu do Mokriškega  le 19,2 kilometre zračne črte. In da bo mera še najbolj polna.  Oba grada sta zidana le 6 kilometrov vsak od svoje zemljepisne dolžine.

NO, bom jutri poiskal za malenkost večji zemljevid pa preveril tole še enkrat.

Andres
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #80 - 20.11.2002 at 16:11:24

Andres,

Ja, ocitno bi bilo res skoda vreci se popolnoma v ilegalo predvsem zato, ker nekateri resnicno radi berejo tele poste.

Je pa danes polna luna. Cas tudi za prakticni preizkus kaksnega od svetih mest.

Lp
Jst

Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #81 - 24.11.2002 at 21:39:10

Hi,

Po kar nekaj postih, ki so bili precej off topic in upam, da jih nihce ni jemal prevec resno, se zdaj vracam k nasi osnovni temi tokrat malce bolj resno. Vsaj upam.

Andresova povezava gradu Turjak in samostana Sticna mi nikakor ni sla iz glave. Precej zanimiva tema. Pa sem na zemljevidu dolocil tocko, ki bi morala biti nasprotni pol Sticni. Ker sem nenadoma postal ljubitelj Bloske planote in Notranjske nasploh sem se podal na pot, da si zadevo ogledam v zivo.

Ker sem se med iskanjem tocke tudi izgubil v gozdu (za kar sem resnicno talent), sem po daljsem tavanju na svoje prijetno presenecenje sredi gozda naletel na razvaljeno cerkvico.

Ogledoval sem si zidovje, ko sem v prstih zacutil scemenje, ki sem ga ponavadi zacutil, ko sem obiskal kaksen tudi od radiestezistov potrjen kraj kot vrelec zemeljskih energij. Nato sem se se vedno utrujen usedel na kamen sredi prostora.

Pred sabo sem zagledal v razvaljeno steno vzidanem  kamnu dokaj razlocen zalosten obraz. Siroko celo, dokaj simetricno postavljene oci, na sredini majhen nos, zakrite obrvi, navzdol povesena usta, brada. Obraz je bil prakticno cez polovico barvo razdeljen. Na eni strani svetel oz. suh, na drugi levi strani od dezja/vlage potemnen.

Ker se pri takih stvareh nocem zanasati samo na svoje obcutke, sem obraz fotografiral, da bi fotko pokazal cist tko se komu in da naj sam prepozna obraz na njej brez moje ideje, kaj naj bi bilo na njej.
Pac sem prisel na kraj poln pricakovanj, ravno prav utrujen, pa ima lahko v takih primerih na nas domisljija vecji vpliv kot si zelimo.

Bi fotko objavil na forumu, pa zal nimam tehnicnih pripomockov.

Isto velja za tisto scemenje v prstih. Sem zadevo preverjal na vec krajih znotraj in izven cerkvice, pa ga nisem cutil. Ko sem se vrnil na doloceno tocko v cerkvici, pa sem ga spet.
Naj recem, da nisem izurjen v teh zadevah, pa zopet nocem trditi, da tako je in pika. Bi pac moral iti z mano nekdo, ki je vesc radiestezije.

Tudi ce je vse kar sem zgoraj napisal res, je to se vedno samo majhen delcek resnice. Ugotoviti bi morali, ali obstajajo tudi se drugi kraki. In tisto, kar je najbolj pomembno. Se vedno ne vemo, kateri ravni clovekovega/krajinskega bitja oz. cemu drugemu je bila cela zadeva namenjena. Ce sploh cemu, kar seveda nocemo verjeti...
Morda je del skrivnosti zapisan v Stiski monografiji, k ma cca. 1150 str., pa zato se nisem glih preprican, a jo bom vzel v roke al ne, saj sem precej na tesnem s casom.

Mogoce bo lazje se kar v avto vsesti, pa kaksnega prijaznega meniha malce na kavico povabiti. Sebe pa na kacjo slino, ce se bo seveda spodobilo. Ampak to je ze malce off topic...

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #82 - 25.11.2002 at 15:23:14

Koreno nad Horjulom.

Andres, vprašal bi te, če kaj veš o cerkvici in hribu, ki se nahaja tik nad Horjulom, hribček se imenuje Koreno.

lp
Edi
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #83 - 25.11.2002 at 19:17:46

Bom pogledal ob priliki Edi. Ampak nikakor ne danes, ker grem verjetno na roditeljskega.

Andres
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #84 - 26.11.2002 at 01:24:50

Jst!

Tvoja točka, ki si jo našel na podlagi gradu Turjak in samostana Stična je  fantastična.  Preprosto ti ta točka daje odgovor zakaj država vrača gozdove cerkvi.   Odgovor je sledeč. Če jih ima cerkve ti ostanejo slovenski, nepopačeni, na njih se ne bo gradilo, saj tvoja najdena točka je le ena izmed mnogih.

Poglej kakšna je formula.  Tvoja točka je 6250 metrov oddaljena od prve vzhodne zemljepisne dolžine in 5000 metrov od prve južne zemljepisne širine.

Na takšni lokaciji je v Sloveniji precej gradov, mnogi drugi pa so grajeni po izračunu stopinjskega naklona.
Recimo Grad Kostanjevica pri Krki je od prve zemljepisne dolžine oddaljen 6250 metrov, torej isto kot točka ki si jo našel in cerkvica sredi gozda.
Ta grad, torej Kostanjeviški je od svoje južne širine oddaljen točno še enkrat toliko kot tvoja točka ali 10000 metrov.

Morda malo zakomplicirano, ampak tako je.  
Sedaj ti je verjetno tudi bolj jasno zakaj so cerkve pogosto grajene na nekih nenormalnih področjih.     Zaradi geografske lege, ki nudi svoje. In če gre za gozd kot v tem primeru, je potem vsekakor bolje, da ima ta gozd cerkev kot pa pohlepen Nemec, ki trži izključno za IKEAo.

Andres
Back to top
« Last Edit: 26.11.2002 at 13:26:13 by Andres »  

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #85 - 26.11.2002 at 14:28:39

Andres wrote on 19.11.2002 at 22:49:36:
Jst!

Naj se te besede od Karmen ne dotaknejo preveč. Včasih se ji zatipka,sama pa niti prizadeti ne misli in to je tudi vse.

Valentina.

V ilegalo pobegnit?  Ne vem. Jaz bom tukaj, vendar precej omejen, isto pa verjamem tudi JST.

Karmen!

SI rekal, da imava z JSTom prste vmes pri strategiji izpadov moči. Tega preprosto ne razumem.

Andres

Ja pa saj je res tako, da se meni samo zatipka. Kamorkoli pridem sem pe-Resnica očitno. Izgleda tudi že tako, nekaj je bo pol res na tem. Ampak toliko kot je je na tem tvojem topiku, je drugje ne iščem. Torej Andres?

Vsak post tukajle gor nam prav lepo pozorno determinira tale številčnica spodaj, naša razlaga pa vsekakor bolj. Kakšno povezavo ima zdaj Stična in gozdovi z Jstovim blodenjem po bloški planoti? Si ga kar predstavlajm kako se je "izgubil", ker prav isto bi se lahko zgodilo tudi meni.

In da zraven odkrije še tako "ta pristno" razvalinico JST! Roll Eyes Andres! Kakorkoli on ali off topic, tvoja osnovna tema vključuje boljše rešitve za to vprašanje, ki jih bosta v praksi z JSTom preverila. In kot bodo te rešitve že boljše, pa bodo zato, ker bodo upoštevale, da je človeštvo dveh spolov in da je preživetje na tem planetu odvisno od sodelovanja obeh. Vse dosedanje izkušnje potrjujejo to resnico. Smiley

Karmen

Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #86 - 26.11.2002 at 21:08:02

Andres,

Se moram kar strinjati s tabo glede cerkve. Vse kar lahko recem je, da gremo naprej...

Naj recem, da sem zasledil, da se je eden od turjaskih grofov zavedal pomena nedotaknjene narave in je v enem velikem bolj  odmaknjenem predelu kocevskih gozdov prepovedal sekanje drevja in tudi ostale posege v naravo. Mislim, pa ne me drzat za besedo, je bilo to v 19. stol. So pa v tem obdobju Turjaski grofi precej svojih prihodkov ustvarili ravno z gozdarjenjem. Sploh, ko je fevdalizem dokoncno izginil so od tega ziveli.

Ce ze koga res zanima, lahko pogledam malce bolj natancno kateri in kdaj je uvedel to prepoved.

Morda bi bila zadeva tudi iz geomanticnega stalisca zanimiva.

Lp
Jst

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #87 - 26.11.2002 at 22:40:51

MOžno da je zgodovina takšna kot ti govoriš.  Toda isto je sedaj. Ponvaljam torej stavek od včeraj. Vlada ne želi tujega posega v naravo, predvsem v gozdove in zato so elegantno vrnili le te cerkvi.  Dokler ne bo NATO v njih  naložil radioaktivne snovi.

Andres
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #88 - 27.11.2002 at 08:38:25

Ne vem no. Pa ste tako prepričani, da cerkev ne bo posegla v gozdove? ???
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

Andres
5

Reply #89 - 27.11.2002 at 10:32:22

veronika wrote on 27.11.2002 at 08:38:25:
Ne vem no. Pa ste tako prepričani, da cerkev ne bo posegla v gozdove? ???

Valentina!

Poseze lahko vsak, vendar, ce jih ima cerkve je moznost zlorabe veliko manjsa, ko ce ga ima kmet.

Andres
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9