Jst
Guest
|
Hi,
Po kar nekaj postih, ki so bili precej off topic in upam, da jih nihce ni jemal prevec resno, se zdaj vracam k nasi osnovni temi tokrat malce bolj resno. Vsaj upam.
Andresova povezava gradu Turjak in samostana Sticna mi nikakor ni sla iz glave. Precej zanimiva tema. Pa sem na zemljevidu dolocil tocko, ki bi morala biti nasprotni pol Sticni. Ker sem nenadoma postal ljubitelj Bloske planote in Notranjske nasploh sem se podal na pot, da si zadevo ogledam v zivo.
Ker sem se med iskanjem tocke tudi izgubil v gozdu (za kar sem resnicno talent), sem po daljsem tavanju na svoje prijetno presenecenje sredi gozda naletel na razvaljeno cerkvico.
Ogledoval sem si zidovje, ko sem v prstih zacutil scemenje, ki sem ga ponavadi zacutil, ko sem obiskal kaksen tudi od radiestezistov potrjen kraj kot vrelec zemeljskih energij. Nato sem se se vedno utrujen usedel na kamen sredi prostora.
Pred sabo sem zagledal v razvaljeno steno vzidanem kamnu dokaj razlocen zalosten obraz. Siroko celo, dokaj simetricno postavljene oci, na sredini majhen nos, zakrite obrvi, navzdol povesena usta, brada. Obraz je bil prakticno cez polovico barvo razdeljen. Na eni strani svetel oz. suh, na drugi levi strani od dezja/vlage potemnen.
Ker se pri takih stvareh nocem zanasati samo na svoje obcutke, sem obraz fotografiral, da bi fotko pokazal cist tko se komu in da naj sam prepozna obraz na njej brez moje ideje, kaj naj bi bilo na njej. Pac sem prisel na kraj poln pricakovanj, ravno prav utrujen, pa ima lahko v takih primerih na nas domisljija vecji vpliv kot si zelimo.
Bi fotko objavil na forumu, pa zal nimam tehnicnih pripomockov.
Isto velja za tisto scemenje v prstih. Sem zadevo preverjal na vec krajih znotraj in izven cerkvice, pa ga nisem cutil. Ko sem se vrnil na doloceno tocko v cerkvici, pa sem ga spet. Naj recem, da nisem izurjen v teh zadevah, pa zopet nocem trditi, da tako je in pika. Bi pac moral iti z mano nekdo, ki je vesc radiestezije.
Tudi ce je vse kar sem zgoraj napisal res, je to se vedno samo majhen delcek resnice. Ugotoviti bi morali, ali obstajajo tudi se drugi kraki. In tisto, kar je najbolj pomembno. Se vedno ne vemo, kateri ravni clovekovega/krajinskega bitja oz. cemu drugemu je bila cela zadeva namenjena. Ce sploh cemu, kar seveda nocemo verjeti... Morda je del skrivnosti zapisan v Stiski monografiji, k ma cca. 1150 str., pa zato se nisem glih preprican, a jo bom vzel v roke al ne, saj sem precej na tesnem s casom.
Mogoce bo lazje se kar v avto vsesti, pa kaksnega prijaznega meniha malce na kavico povabiti. Sebe pa na kacjo slino, ce se bo seveda spodobilo. Ampak to je ze malce off topic...
Lp Jst
|