Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 
(Read 35126 times)
veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Re: Sveta mesta
Reply #90 - 28.11.2002 at 09:03:17

hm, hm, Valentina? Prav no. Sam prekrstit se pa še nisem dala.  Wink

Mogoče je res manj možnosti, da bi cerkev posegla  gozd, kot kmet, a cerkvi kar se lastništva tiče, še vseeno ne zaupam.
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #91 - 28.11.2002 at 11:46:47

Jst je napisal:
Quote:
Navsezadnje je RKC prezivela Antiko, cel kup narodov, vojn, pa se vedno zivi. To samo pomeni, da ima ali pa je imela izredno veliko notranjo duhovno moc. To skusam vsaj jaz dokazati tudi na topicu o svetih mestih. Pa mi gre kar dobro za enkrat.

Tole mi je padlo v oči v drugem topicu. Meni se zdi, da so cerkve na določenih energetskih točkah samo posledica... saj so večino teh točk prevzeli ....postavljali so cerkve tam, kjer so že bile naselbine starejših kultur, ki so bile dosti bolj v stiku same s sabo in zemljo. Tako se postavlja vprašanje, koliko je notranja duhovna moč cerkve zavestno ohranjena... mogoče jim je uspelo to samo po naključju v smislu prevzemanja in radiranja prejšnjih prepričanj, običajev in čaščenj.
In kako te lahko okrepi nekaj, česar ne priznavaš, česar ne poznaš in kar želiš izničiti?
no ja, predpostavke samo...
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Andres
5

Reply #92 - 28.11.2002 at 19:11:13

Devi wrote on 28.11.2002 at 11:46:47:
Jst je napisal:
Tole mi je padlo v oči v drugem topicu. Meni se zdi, da so cerkve na določenih energetskih točkah samo posledica... saj so večino teh točk prevzeli ....postavljali so cerkve tam, kjer so že bile naselbine starejših kultur, ki so bile dosti bolj v stiku same s sabo in zemljo. Tako se postavlja vprašanje, koliko je notranja duhovna moč cerkve zavestno ohranjena... mogoče jim je uspelo to samo po naključju v smislu prevzemanja in radiranja prejšnjih prepričanj, običajev in čaščenj.
In kako te lahko okrepi nekaj, česar ne priznavaš, česar ne poznaš in kar želiš izničiti?
no ja, predpostavke samo...

Seveda Devi. Cerkve so postavljali po zaznamkih starejših kultur na našem ozemlju. In ne le to. Imajo tudi posebne ključe do drugih svetih mest.  Seveda pa vsaka slovenska cerkev le ni postavljena na takšni lokaciji, zato je potrebno izluščiti katera mesta to so.  
Radiranj prejšnjih prepričanj.  Ne vem koliko je verjetno, da se v tej smeri prepričanja spremenijo. Lahko se edino odkrije še kakšno drugo sveto mesto za katerega cerkev še ne ve.

Andres
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #93 - 28.11.2002 at 22:00:35

Hi,

Ja nic ne recem. Namrec, Sv. Jurij, ki na konju s sulico prebada zmaja lahko pomeni tocno to. Da so presekali izvor "poganske" zemeljske energije, ki jo simbolicno predstavlja zmaj.

No ja, pa sem za razliko od 99,9% ljudi na temu forumu (Samson je v zgornji statisticni podatek vstet) optimist, pa se vedno trdim, da RKC ima notranjo duhovno moc. Pac prevec stvari kaze nato. Seveda jaz strogo locim RKC kot duhovno in kot politicno ustanovo, kar zopet 99,9% ljudi na temu forumu enaci kot eno in isto. Mene pa sicer zanima bolj zunanja politika, tako, da se za Rodeta in njegove izjave glih ne brigam, saj zelo redko odsevajo politicno, kaj sele duhovno globino.

Trenutno se ukvarjam z diagrami, ki mi bodo s pomocjo analogije v veliko pomoc. Danes sem ravno zakljucil 20. Sem kar precej ze pri koncu, pa bom lahko potem moje in Andresove geomanticne ugotovitve dost lazje umestil v duhovno znanje, ki ga RKC kaze tudi skozi gradnjo cerkvic, tako v pokrajini, kot znotraj njih. Namrec, ne samo lokacije, temvec tudi poimenovanja cerkvic itd., itd. niso nakljucna.

Zadeva se slisi komplicirana, vendar ni, saj gre za kljuc, ki odpira vsa vrata ne samo ena. Pac je bila npr. tudi postavitev cerkvic postavljena samo po enem kljucu, saj gre za eno vero v enega Boga.

Ko bo cajt, pa bom zadevo vsekakor primerno predstavil na forumu.

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #94 - 29.11.2002 at 01:14:40

Andres wrote on 26.11.2002 at 22:40:51:
MOžno da je zgodovina takšna kot ti govoriš.  Toda isto je sedaj. Ponvaljam torej stavek od včeraj. Vlada ne želi tujega posega v naravo, predvsem v gozdove in zato so elegantno vrnili le te cerkvi.  Dokler ne bo NATO v njih  naložil radioaktivne snovi.

Andres

Ja saj Slovenci zelo resno jemljejo rek, da je narava že popolna.
Kam so šli pa vsi tisti sodi, ki jih je naša previdna vlada kotalila iz enega na drug tir? Verjetno so jih še pred Afriko v morju pospravili. Ali pa na Pokljuki kje, saj naši medvedi so zaščiteni, čeprav povsem nepomembni, da bi jih prepričali za drugačne vrste sanj.

Karmen

Back to top

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #95 - 29.11.2002 at 07:36:42

Jaz bi rada rekla kaj o naslovni temi, pa kako kozjo molitvico da tukaj  prilepim? Kaj pa če bi bili pa vsi tako verno blodni kot smo nekateri tle gor? Ali bi se potem lahko uresničile sanje medveda? Če ne bi zadnjič ujela, da je končno spet bruhnila Etna (in prekrižala smučarjem sezono?), bi si še predstavljala, da je zmajev ogenj itak samo v naših glavah. Ta pravim vernikom samo je jasno, da je Jurij naš pravljični junak, ki oznanja najdlje rodovitnost po Beli krajini (ne vem koliko to velja danes), čara pa namensko za darove zemlje. Če ne bi bil tukaj tudi malo sveti, pa ne bi mogli vedet, da ima plodovitost izvor ravno ob vulkanski prsti; edini ki so blizu našim tlem, so sosedovi in verjetno ni naključje, da tam papežuje RKC.

Vsi skupaj s Samsonom delimo napredek kar se cerkve tiče, ker z vsakim novim članom, ki si ga forum stežka prisluži, obstaja večja verjetnost, da bomo proizvedli vsaj enega "celega" vernika. Tudi vsi gostje so zdaj izjemoma všteti. Ne vem koliko velja tukaj, da križu ravno tako kot zmaju, ko mu glavo odbiješ temu navkljub deluje. Bo pa to znano pri številu 21 če ni že. Samo meni ni jasno, zakaj so možje, ki so se že toliko razsvetlili, da jim institucija v ničemer več ne nasprotuje, zadržali en praznik na 33. teden v letu. To nam je po vsej veri spet ena od prazničnih puhlic, ki  jih za nas sklepa pakt "zahodnega" kapitala. Rabimo samo zadosti trme, da vzdržimo to stanje po načelu ohranjanja neokrnjene narave ali potrpežljivost po naše: času je treba dati čas.  Ne vem kako bi bilo z našo prepoznavnostjo in vključevanjem v "zapadne sile", če bi cerkev imela aktivno vlogo v zunanji politiki. (Če jo že ima se opravičujem zaradi zmanjševanja pomena.)

Korporativnost je danes redka vrlina. In tudi cerkve so v približno takem stanju kot podobice, ki jih nosijo. Forma tukaj ni pomembna, ker te šele s formulo oživijo. Je pa slednja razumljiva natančno toliko kot npr.: žarek ki ovene ko številka pade, umre ali kaj že delajo? Da se to zgodi od 99,9% ravno med številoma 400 in 500 sem vedela že prej. (ampak sem po naivni pameti računala vse na pol in zato na 450). S pomočjo tukajle sem se prebila do dveh števil, ki nastopata kot predhodnik in naslednik takega centra (ne vem pa, kako se ta sredina že imenjuje, verjetno relativna; o nevarnostih števila 9 je bilo nekaj že omenjeno).

Jaz bi rada videla tisto fotko z razvalinice, nisem pa zasledila, da bi bila že kje objavljena. Za to da je bila ravno polovica obraza vlažnega, si bom tukaj privoščila vsaj približno zadeti poanto: gre namreč za "sredinskem ključu" vrat in podobice nad temi - drevesa naokrog so le lep zgled za ta prisojno-osojnem - sličen koncept. Je pa na splošno s števili lahko problem, posebej pri površnem izpisovanju. Kot pri 7 brez repka lahko zamenjamo z 1 recimo. In podobno.

Karmen
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #96 - 30.11.2002 at 21:47:55

Iz Gorenčeve strani!

29 Cerkva je pravilno grajenih in povzročajo zdravilno BIOkibernetsko transformacijo,
224 Cerkva je grajenih tako, da je povzročalo škodljivo BIOkibernetsko transformacijo,
72 Cerkva sem BIOkibernetsko predelal tako, da sem sprožil postopek za preklop škodljive BIOkibernetske transformacije v zdravilno.
464 lokacij je bilo škodljivih predvsem zaradi vpliva napačno grajenih objektov in razmestitve škodljivih BIOkibernetskih transformatorjev po smrtnih conah.
142 lokacij sem saniral tako, da je ostalo od 727 lokacij še 322 škodljivih lokacij,
7 lokacij v Sloveniji je bilo BIOkibernetsko nevtralnih,
3 lokacije od 474 lokacij sem našel, da so pravilno grajene.

In Gorenc tudi trdi, da ni izključeno, da  cerkeve, ki transformirajo negativno energijo so sicer postavljene na nekoč dobra, zdrava mesta, toda, ker tega zdravega žarka ni noben vzdrževal je nastalo to kar je danes  merljivo po njegovi metoda. Sama Beta torej.

Andres
Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #97 - 12.12.2002 at 12:18:45

V knjižnici me je našla knjiga Po poteh skrivnosti Matjaža Babiča, ko opisuje 12 krajev na Slovenskem, ki so nekaj posebnega.
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

KarmenA
Ex Member

Reply #98 - 12.12.2002 at 13:02:12

Hvala za novico veronika, v teh prazničnih časih pa še s kupi snega po možnosti se res ne splača z avto okrog vozit. Bomo lahko še kaj prebrali.  Smiley

Karmen

Back to top

IP Logged

Meta
Guest

Reply #99 - 21.12.2002 at 17:58:39

Andres...

Ves kaj o gradu ki je bil nekje na pobocju Šmarjetne gore (Kranj)? Nahaja se nekje nad starimi smučarskimi skakalnicami.

Lp,

Meta
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #100 - 21.12.2002 at 23:10:57

Meta!

Prvič slišim, da je bil tam grad.  Za cerkev na Šmarjetni velja, da je vezana na Kacijanovo cerkev in pa na neke druge objekte v Kranju. Celo na vojašnico, na cerkev na Rupi, na kranjsko čakro pri železniški postaji, na cerkev na Joštu.  

Fani Okič mi je rekla, da so to mesto verjetno še Kelti tam pustili zaznamovano.
Očitno si Kranjčanka Meta.   Skokova Meta?  Škoda da se nisi registrirala.

Andres
Back to top

IP Logged

Meta
Guest

Reply #101 - 22.12.2002 at 15:57:10

Andres!

Strašanka pravzaprav. Meta ni moje pravo ime, je samo nickname na forumih...

Ko sem videla ta topic, mi je padlo na pamet da smo v drugem razredu OŠ imeli pohod nekam na Šmarjetno goro, šli pa smo mimo razvalin gradu.
Sem zelo firbčno bitje, pa me je zanimalo kaj je to že bilo Smiley. Sposodit sem si šla knjigo Zgodovina mesta Kranja (Josip Žontar) in iskala, če je kje omenjen.

Piše samo to:
......... so pridobili onstran Lipniškega potoka nizek svet ob Savi do Besniškega boršta, Sv. Jošta in Šmarjetne gore. Na zadnji vzpetosti je bilo njihovo oporišče in upravno središče, grad Stražišče (Wartenberg), čigar razvaline "na starem gradišču" na strmini nad Rakovico še razodevajo močno srednjo utrdbo z jarkom in več manjšimi okopi v nižjih legah. Po tem gradu se je nazival tudi Ortenburžan Henrik ........

Kaj več nisem našla. Ti res ni znan grad?

Lp,

Meta

Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #102 - 22.12.2002 at 21:52:50

Meta!

Zdaj si me  v bistvu spomnila, da sem to nekoč slišal, ali pa smo se v šoli učili. Toda pozabil sem popolnoma in ponovne ne vem več od tega kar si mi napisala ti.
Hvala. Bom vseeno na zemljevid pogledal, ker vsaj razvalina gradu bi morala biti tam označena.

Andres
Back to top

IP Logged

Meta
Guest

Reply #103 - 23.12.2002 at 16:14:06

Andres

Če boš našel kaj zanimivega, sporoči. Takoalitako visim na forumu cel cajt Wink

papa

Meta
Back to top

IP Logged

jst
Guest

Reply #104 - 25.12.2002 at 09:58:32

Hi,

Casu primerno sporocam, da obstaja zbirka petih knjigic v katerih je na kratko predstavljenih 210 slovenskih romarskih cerkvic. Izdala jih je zalozba Druzina. Knjigice so zelo lustne. Cerkvice in cerkve so predstavljene s zelo lepimi barvnimi fotografijami zunanjosti, pa kaksnega svetnika ali dela notranjosti. Napisani so glavni shodi, dostop, kratka zgodovina, pa kaksna legenda itd.
Res fina stvarca, se sploh, ce jih dobis po predbozicnem popusti cca. 50%  Grin. Zal sem dobil samo III in V. Ostale so bile razprodane.

Aha, sej res. Zbirka se imenuje, khm..., khm...:
Dusa, le pojdi z mano,
avtor je Franci Petric

Sicer pa ne morem skriti svojega navdusenja nad sreco, ki me je doletela. Namrec, bolj po nakljucju sem pridobil knjigo Slovenske legende. Izdala jo je Cankarjeva zalozba leta 1983. Avtor je Rado Radescek.

Knjigo sem ravno zacel brati in je res neprecenljive vrednosti. Mozakar je 15 let zbiral slovenske legende po celi Sloveniji. Notri so tudi fotografije ljudi, ki so mu jih pravili, skusa jih navezati tudi na zgodovinska dejstva, pa vire omenja itd., itd.
Knjiga je vecplastno resnicno odlicna.

Sicer pa avtor v uvodu omenja, da ima v pripravi naslednjo knjigo. Zal se ne vem, ali jo je sploh izdal, pa ali znotraj iste zalozbe, ali morda kaksne druge.
Vsaka informacija je res dobrodosla.

Mislim, da je literatura zgoraj lahko odlicen vodnik po nasem geomanticnem iskanju svetih mest in kar je se bolj pomembno, njihove medsebojne povezave.

Lp
Jst
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9