Hi,
Casu primerno sporocam, da obstaja zbirka petih knjigic v katerih je na kratko predstavljenih 210 slovenskih romarskih cerkvic. Izdala jih je zalozba Druzina. Knjigice so zelo lustne. Cerkvice in cerkve so predstavljene s zelo lepimi barvnimi fotografijami zunanjosti, pa kaksnega svetnika ali dela notranjosti. Napisani so glavni shodi, dostop, kratka zgodovina, pa kaksna legenda itd.
Res fina stvarca, se sploh, ce jih dobis po predbozicnem popusti cca. 50%
. Zal sem dobil samo III in V. Ostale so bile razprodane.
Aha, sej res. Zbirka se imenuje, khm..., khm...:
Dusa, le pojdi z mano,
avtor je Franci Petric
Sicer pa ne morem skriti svojega navdusenja nad sreco, ki me je doletela. Namrec, bolj po nakljucju sem pridobil knjigo Slovenske legende. Izdala jo je Cankarjeva zalozba leta 1983. Avtor je Rado Radescek.
Knjigo sem ravno zacel brati in je res neprecenljive vrednosti. Mozakar je 15 let zbiral slovenske legende po celi Sloveniji. Notri so tudi fotografije ljudi, ki so mu jih pravili, skusa jih navezati tudi na zgodovinska dejstva, pa vire omenja itd., itd.
Knjiga je vecplastno resnicno odlicna.
Sicer pa avtor v uvodu omenja, da ima v pripravi naslednjo knjigo. Zal se ne vem, ali jo je sploh izdal, pa ali znotraj iste zalozbe, ali morda kaksne druge.
Vsaka informacija je res dobrodosla.
Mislim, da je literatura zgoraj lahko odlicen vodnik po nasem geomanticnem iskanju svetih mest in kar je se bolj pomembno, njihove medsebojne povezave.
Lp
Jst