Nesmiselno je, da teka moški za ženskami zgolj zato, da bi doživel semenski izliv. Samozadovoljevanje mu daje vse, kar potrebuje, in odnos do samougodja je prvi in najpomembnejši korak k izpolnjeni seksualnosti.

 

Dragi, poskušaj biti boljši!

Potencial za dober seks je moškemu položen v zibelko. A nič več kot to, kajti vseh drugih nežnosti in spretnosti ga mora naučiti življenje. Tako postane dober Ijubimec, pozoren partner in celo Ijubeč mož. Načeloma poznamo tri vrste moških. Tiste, ki jih lahko pozabimo, take, o katerih sanjamo, in seveda te, ki jih imamo.

 

 

 

Prvega lahko opišemo z nekaj besedami: kot predigro razume vožnjo do stanovanja, akcije se loti takoj in žensko osreči z dvema dolgima minutama slinjenja, mencanja in zaletavanja.
Neskončno daleč stran živi moški, o katerem nenehno sanjamo: ima satelitske senzorje, je poln vneme in volje do življenja ter ima spretne prste pianista. Žensko pozna v dno duše in do zadnjega fizičnega kotička, zadovolji pa jo brez odvečnih besed.
Obema je skupno to, da ju ne moremo ničesar naučiti. Pri prvem sta vsak trud in beseda zaman, drugi pa je le iluzija, saj ga srečajo le redke ženske.
Ostane torej tretji: moški, ki ga imamo. Povsem normalen človek je, z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi, genialnimi prebliski in krizami. Moški, s katerim bomo preživele kar nekaj časa in ga torej želimo izboljšati.
Morda se sliši malce arogantno, da ga želimo izboljšati, in predrzno, da ga hočemo zasuti s svojimi idejami le zato, da nas bo znal bolje razvajati. Če želimo, da se bo zveza uspešno razvila in trajala dlje od kratkega romantičnega obdobja, nimamo druge možnosti. Ameriške študije o ženskah in seksu namreč dovolj zgovorno kažej o alarmantno stanje. Devetdeset odstotkov vprašanih je v postelji nezadovoljnih in nezadovoljenih. Mnoge zaradi razočaranja in iz previdnosti ne pričakujejo ničesar več. In ker Evropa za Ameriko v ničemer ne zaostaja, seksologi in socialni pedagogi opozarjajo, da razmere tudi pri nas niso dosti boljše.

Boljši odnosi za boljši seks
Pogosto se zgodi, da nas moški privlači, tudi kemija deluje, le nekatere malenkosti ostanejo neizrečene. Ženska zamiži na eno oko in uživa, dokler se da. Marsikateri je težko povedati, da si želi drugačne spolne tehnike, nežnega božanja klitorisa. več spretnih prijemov ali odkrivanja točke G. Nekaj časa je lahko taka spolnost uspešna, saj zaradi ljubega miru zamolčimo skrite želje. Ne smemo pozabiti, da deluje podzavest proti nam in kopiči nezadovoljstvo. Po mesecih in letih nepotešenosti se naslada spremeni v breme, ljubezen v jezo in celo zaničevanje. Med moškim in žensko nastane prepad, ki ga je težko premostiti. Če hočemo izboljšati seks, moramo urediti medsebojne odnose. Toda kako vemo, kdaj je treba izpiliti podrobnosti? Ko zapademo v čudno in nedoločeno nelagodje, bi se morali resno vprašati, ali smo pošteni sami do sebe, in natančno določiti vse, kar želimo spremeniti. Šele tako bodo dobile želje pravo vsebino in način izražanja. Zavedati se moramo, da tudi najprožnejši moški ne bo postal tak, kakršnega bi želeli imeti. Če hočemo partnerja povsem spremeniti, ga torej ne maramo takšnega, kakršen je, in bi se morali vprašati, zakaj bi se sploh trudili.

Pripravljenost za sodelovanje
Eno osnovnih načel, ki jih zagovarjajo psihologi, je, da moramo tudi sami pokazati pripravljenost za sodelovanje, če želimo, da bo partner pristal na naše želje in potrebe. To pomeni, da ne smemo biti togi, če potrebuje nekoliko dodatne spodbude in nam da določen namig. Ženska, ki čaka, da ji bo moški želje prebral iz oči, bo dolgo čakala. Kar želimo od partnerja v postelji, moramo jasno in razločno signalizirati. Sprva se zdi težko, a besede so poleg kretenj še vedno najboljše sredstvo za sporazumevanje. Preprečujejo, da postane erotika enostranska in osredotočena na seksualnost, ki zanemarja preostalo telo in erogene cone. Na srečo - za oba spola - si vsaka ženska predstavlja dobrega ljubimca nekoliko drugače. Vsaka ima namreč povsem svoje potrebe in se odzove na določene ljubezenske dražljaje, vsem pa so do neke mere skupne prastare modrosti, ki delujejo že od nekdaj in bodo ohranile svoje vrednote, vse dokler bo med moškimi in ženskami obstajala ljubezen.

Samozaupanje
Ob moškem, ki ima rad samega sebe, se vsaka ženska dobro počuti. Pri tem ni mišljen petelinasti mačo, ki prekipeva od moškosti. Gre zgolj za to, da je rad moški in da se v svoji koži dobro počuti. Ima samozavest, ki prihaja iz njegove notranjosti. Je pristen, ne igra priložnostnih vlog ali igric, ne manipulira z ženskami. Je seksi in ve, kaj hoče in kako bo želeno dobil. Samozavesten moški je neposreden in vztrajen, kar zna uporabiti tudi v postelji, kljub temu pa ženska ob njem ne doživlja pritiskov. Svoje potence in sposobnosti se povsem zaveda in ga ne prizadene, če se tu in tam od ženske česa novega nauči.

Komunikativnost
Pri seksu ni pomemben le pogovor, saj je 66 odstotkov komunikacijskih oblik neverbalnih. Dober ljubimec se sporazumeva s kretnjami, očmi, obrazom in telesom, s celotnim nastopom in odnosom do seksa. Da je zares dober, mora biti sposoben zaznavati signale in si jih pravilno razlagati, v dvomljivih trenutkih pa povprašati po pravem pomenu. Tudi o sebi mora znati spregovoriti, ne da bi se povzdigoval v oblake. Slab ljubimec, ki ga ženske zaznajo že od daleč, se lahko ob kozarčku opeva pol noči. Ne pozabimo, da je uspešna komunikacija v postelji pravzaprav dovolj preprosta in deluje po osnovnem načelu dati in vzeti.

Humor, stil in ustvarjalnost
Z moškim si zaželimo tudi povsem resnih in iskrenih pogovorov, prav tako se z njim radi nasmejemo in zabavamo. Pravijo, da lahko smeh stopi led. Vodi v sproščenost in tedaj je ženska bolj odprta in dovzetna za moške čare, kar lahko pogosto pomeni, da je pol bitke že dobljene.
Spoštovanje samega sebe in samozavest se kažeta tudi v negovani zunanjosti. Če je moški skrben in se v svoji koži, svoji kopalnici ali smokingu dobro počuti, lahko pričakujemo, da bo z žensko vzpostavil spoštljiv odnos. Načelo samospoštovanja in stila prav tako velja na telesni ravni: dober ljubimec začne pri sebi in se mu ne mudi zadovoljiti biološke potrebe, ampak pokaže že na svojem telesu veliko čustev in pozornosti.
Včasih imenujemo ustvarjalnost romantika, drugič prefinjenost ali veselje do eksperimentiranja. Vselej gre za majhne dodatne pozornosti in trud, ki ga je moški pripravljen nakloniti ženski. Gre za fantazijo in presenečenje, povsem drobno potezo ob pravem trenutku, ki postane majhno darilo iz srca.

Nadzor
Je alfa in omega strasti, tudi če morda zveni protislovno. Je bistvo, ki nas loči od živali. Priložnosten seks na hitro zadovolji moškega boli kot žensko, a je povsem površinski. Prava strast potrebuje čas, zato se dober ljubimec vedno obvlada. Nadzor ne pomeni, da lahko ženska v postelji pričakuje maraton. Povezan je z zavestjo, izkušnjami in odnosom do svojega telesa in telesa ženske, s pozornostjo, čutnostjo in odkritostjo. Namesto da bi se prehitro razdal in se gnal za orgazmom, deluje dober ljubimec kot zbiralec. Skupaj s partnerico zbira seksualno energijo, da napolni obe telesi, in šele ko poželenje doseže vrh, ve, da sme in mora spustiti nadzor z vajeti.
Bolj ko moški pozna žensko, hitreje jo bo pridobil in osvojil, in boljše ko je njegovo poznavanje anatomije in psihologije, intenzivnejša sta njena in njegova vzburjenost. Prav to je pri ljubezni najlepše: če se moški posveti ženski tako, da jo kar najbolje zadovolji, bo tudi on doživel prav toliko, če ne še več ljubezenskih užitkov.

M.B. ; Ona ; 22.8.2000 ;Rdeča črta ; Osnove prave ljubezni