IN ŽIVLJENJE ME PODPIRA

M E D I T A C I J E

Marjetka Zavrl:
"Bolezen je zmeraj opozorilo, ki ga človek nameni samemu sebi, da bi se spomnil, kdo je. Če to dojamemo, je bolezen lahko naša učiteljica. Ko spoznamo, kaj nam hoče povedati, lahko ozdravimo. Ne bodimo togi, prisluhnimo si."

Meditiramo lahko na tisoč in en način. Vsakdo lahko najde svoj način meditiranja, kajti vse, čeprav zelo različne poti, tudi meditativne, vodijo v Rim. Mnogi, ki sicer ne verjame jo v moč meditacije, meditirajo, ne da bi se tega zavedali. To počno, ko tečejo maraton; ko gledajo, kako zunaj dežuje ali sneži; ko opazujejo reko, ki teče mimo; valove, ki divje ali nežno pljuskajo ob obrežje; ko občudujejo sončni vzhod ali zahod; ko poslušajo glasbo ... Takrat se poglobijo vase, se v pogovorijo sami s sabo, razmišljajo o dogodkih iz preteklosti, sedanjosti, prihodnosti.
Z meditacijo, bodisi jogijsko ali takšno, ki jo je vsakdo odkril sam in si jo prilagodil, ustvarjamo v sebi ravnotežje. Z njo si je mogoče tudi izredno razširiti zavest. Z meditacijami se lahko tudi zdravimo.

ZDRAVILNE MISLI
"Cenim se in se sprejemam," je afirmacija, ki jo svetujem vsem ženskam. Ženske se namreč na splošno ne cenimo dovolj. Če se bomo bolj cenile same, nas bodo začeli bolj ceniti tudi moški.
Imam dovolj ljubezni in obilja - to pa je splošna afirmacija za moške. Le-ti si pogosto mislijo, da morajo - gmotno - bolj kakor njihove žene skrbeti za družino. Če kaže, da gredo njihovi posli slabo ali pa celo izgubijo delo, lahko hudo zbolijo.
Najstnikom in najstnicam, ki so pred poklicno odločitvijo zelo razcepljeni, svetujem tole afirmacijo: Sprejemam poklic, s katerim bom v življenju najuspešnejši(a).
Starejši Ijudje naj si rečejo v miru, ko so sami s sabo: V življenju sem naredil(a) prav tisto, kar sem potreboval(a) za svojo šolo življenja. Naučil(a) sem se stvari, ki jih danes absolutno razumem in vesel(a) sem, da je tako.

Kaj pa zdravilne misli (afirmacije) za nekatere pogoste bolezni?

Bulimija: Življenje me Ijubi, hrani in podpira. Moja okolica je ljubeča in ljubezniva.
Boleča hrbtenica: Vem, da me življenje vedno podpira.
Bronhitis: Odločam se za mir in harmonijo v sebi in okoli sebe. Vse je dobro.
Debelost: Ljubim se in se odobravam. Moja okolica me podpira.
Kap: Sprejemam življenje in se prilagajam, ker vem, da prihaja k meni samo najboljše in najlepše.
Ledvice: Vsaka izkušnja mi pri naša le dobre stvari, varno je odrasti.
Mehur: Lagodno in zlahka se odpovem staremu in pozdravljam novo v svojem.
Osamljenost: Varno se je družiti z ljudmi.
Osteoporoza: Postavljam se zase in življenje me ljubeče podpira.
Preganjavica: Življenje me upošteva in mi daje pravo mesto. Varen sem v njem;
Prehlad: Odpiram se življenju in dovolim, da teče skozme. Predmenstrualni sindrom: Močna in dinamična ženska sem. Vsi deli mojega telesa odlično delujejo. Rada se imam.
Prostata: Sprejemam svojo moškost in uživam v njej.
Rak: Odločam se za radost in polno življenje. Odpuščam vsem - bližnjim in okolici. Življenje sprejemam z ljubeznijo.
Revma (artritis itn.): Vidim samo dobro okoli sebe in dajem samo dobro.

 

 

AURA - FEBRUAR - MAREC 2000 - NEVA ŽELEZNIK

Telesne vaje za odpiranje in polnjenje čaker (objavljamo z dovoljenjem založbe Quatro-Gnosis) iz knjige Moč zdravilnih rok, avtorice Barbare Ann Brennan.