Dožina penisa ni najpomembnejša
Star sem 21 let. Moj penis meri v erekciji le 12 centimetrov. Kaj je narobe z mano? Ali lahko zadovoljim spalne potrebe ženske? Čutim se manjvrednega. Dekle mi je že predlagalo spolne odnose, vendar me je strah, da se mi bo posmehovalo in me potem zapustilo, jaz pa jo imam zelo rad. Za odgovor vam bom zelo hvaležen.
Edo

Ljudje smo med seboj drugačni po razsežnostih posameznih delov telesa, zato se tudi moška spolovila razlikujejo po dolžini in debelini, ko se moški spolno vzburijo. Čeprav je vaš penis v erekciji nekoliko krajši od povprečja - to je od 14 do 15 centimetrov - ni rečeno, da ne boste rnogli dekleta spolno zadovoljiti. Nožnica je v povprečju dolga 11 centimetrov, zato se bo morala vagina vašega dekleta celo malo raztegniti, da bo sprejela vaše spolovilo. lmejte v mislih dejstvo, da moški ne zadovolji ženske samo s prodiranjem penisa v nožnico. Ženska običajno potrebuje tudi druge dražljaje, da bi v spolnem odnosu popolnoma uživala in dosegla vrhunec užitka - orgazem. Vedite, da je bolj ali manj vse žensko telo dovzetno za spolne dražljaje. Ko se bosta torej znašla v postelji, jo božajte in poljubljajte po vsem telesu, zlasti po prsih, stegnih, mednožju. Pri vsaki ženski je ščegetavček najbolj občutljiv za spolne dražljaje, zato ga božajte že pred spolno združitvijo, po možnosti tudi med njo ali po njej, če dekle med združitvijo ne bo doživelo orgazma. Ne domišljajte si, da morate partnerico pripeljati do vrhunskega užitka samo s prodiranjem penisa v nožnico. Najbolj jo boste zadovoljili, če bo združitev le del vajinega spolnega odnosa, poleg Ijubkovanja njenega telesa, zlasti ščegetavčka. Zapomnite si, da vaša spolna uspešnost ne sme biti odvisna od razsežnosti penisa.
Če potrebujete še kakšen nasvet, me pokličite po telefonu 031318652.

 

 

Doživljanje orgazma se vam upira!
Stara sem 18 let in imam partnerja, s katerim uživam v spolnosti, a orgazma ne doživim, čeprav se fant trudi, da bi me zadovoljil. Vrhunca ne dosežem niti pri samozadovoljevanju, zato si pomanjkanja tega občutka ne morem razložiti niti z določenimi pamanjkljivostmi v najini zvezi. Ko se sama dražim na različne načine, se vzburim še počasneje kot takrat, ko je poleg partner. Kako naj razumem svojo težavo?
Tina
Če je ženska povprečno čustvena oseba, zlasti pa, če je nadpovprečno čustvena, ji za doseganje orgazma v spolnem odnosu ne zadostuje pravilna »taktika« odnosa, se praivi partnerjevo ukvarjanje z vsemi njenimi erogenirni conami. Čutiti mora namreč tudi njegovo ljubezen in biti zadovoljna z njegovim celotnim ukvarjanjem z njo, da bi se mu lahko v spolnosti popolnoma prepustila. Morda so »določene pomanjkljivosti« v vajinem čustvenem odnosu s partnerjem vzrok; da ne morete doseči orgazma. Ker pa tudi pri masturbiranju; ne morete končati, je morda pri vas prisoten nezaveden odpor do vrhunca oziroma strah pred njim. Poiščite pornoč psihoterapevta.
Gape pa ti pravi da moraš najprej ljubiti sebe in svoje telo!

prim. dr. Marijan Koščiček ;;: Ona