REIKI
ALTERNATIVNA METODA ZDRAVLJENJA

Reiki je najenostavnejša metoda naravnega zdravljenja, kar jih poznamo. Vsebuje starodavno človeško izkušnjo in znanje o pretoku življenjske energije. Skozi naše telo se pretaka živfjenje ne oziraje se na to, ali o tem razmišljamo ali ne. Ko med tremajem REIKI-ja občutimo notranje ravnovesje in blaženost kot "tok", to pomeni, da se tesneje spajamo z univerzalno silo. Če vsega tega ne zaznavamo, pa vendarle čutimo, da se dogaja nekaj lepega. Prepljavlja nas mir, spokojnost, radost.

 

 

Vse to doživljamo tisti, ki smo u vlogi "prevodnika a!i prenešalca" te energije kot tudi tisti, ki jim želimo na ta način pomagati. Namenoma ne uporabljamo pojma "pacient", kajti tisti, ki izvaja Reiki si v nobem primeru ne sme domišljati, da je zdravnik.

To metodo lahko uporabljamo kot dopolnitev vseh drugih načinov naravnega zdravljenja in vzpostavljanja duhovnega ravnovesja. To je zelo primeren način takojšnjega olajšanja pri mnogih boleznih. Zavedati se moramo, da Reikija ne uporaljamo samo za pomoč bolnim, ampak tudi za hitrejšo in popolnejšo osebnostno rast posameznika. Nekdo si enostavna prizadeva, da bi ozdravii, drugi se želi predvsem psihične sprostitve in ravnovesja, tretjega zanima predvsem duhovni razvoj. Reiki pripomore in podpira vse omenjene želje hkrati.

Odkar obstaja človeštvo, so Ijudje uporabljali načine zdravljenja na podlagi transformacije univerzalne, vseobsegajoče življenjsks energije. To je energija, ki vzdržuje življenje in cceloten univerzum. Pred tisoče leti so Tibetanci že razumeli naravo in smise! duha, energije in materije ter znali to uporabljati za zdravljenje teles, uravnoteženje psihične in duhovne energije v celoto. Kasneje so se ta vedenja prenesla v Indijo, spremenila svojo obliko na Japonskem, Kitajskem, v Egiptu, Grčiji in Rimu. Mistične šole so to znanje obnavljale in varovale. Njihova sporočila so bila simboličnega in skrivnostnega značaja. Znanje se je širilo ustno od mojstra do učenca in to izbranega učenca. Znanje o Reikiju bi bilo morda za vedno izgubljeno, če ga ne bi konec 19. stoletja ponovno odkril budistični duhovnik dr. Mikao Usui. Zdaj v novi dobi, je Reiki takorekoč dostopen vsem.

Če skušamo besedo Reiki prevesti v slovenščino, je to "kraljevska" ali "univerzalna" enerigija, sila, ki deluje in živi v vsej ustvarjeni materiji. Univerzalni REI - pomeni neomejen vidik univerzalne energije, medtem ko zlog KI pomeni življensko silo, ki teče skozi vsa živa bitja. Zlog "ki" pomeni pri kristjanih "sveti duh", "prano" v hinduizmu, ''bioplazmično energijo" pri ruskih raziskovalcih in "mano'' pri Kahuancih. Prikrit vendar enak pomen je tudi "ka" pri Egipčanih, "pneuma" pri Grkih, "življenjski fluid" pri alkemistih, "orgonska sila" pri W. Reichu, "biokozmična energija" ali celo "peta sila" pri dr. O. Brunlerju.

Ta univerzalna življenjska energija teče skozi naše roke in se združi v taki obliki, da lahko z njeno pomočjo uravnovesimo sebe, se zdravimo in pomagamo tudi drugim. Človek, ki izvaja Reiki je predvsem prevodnik te energije, ki v nobenem primeru ni njegova posebnost. Na lastnosti te energije na srečo ne moremo vplivati in rav tako ne na način njenega delovanja. V tej enargiji ja skrita vsa Ljubezen in Modrost univerzuma.

Za izvajanje Reikija ni potrebna posebna vera aii prepričanje. Pri ljudeh različne veroizpovedi deluje enako učinkovito kot pri svobodno mislečih in pri privržencih različnih ideologij in psihologij. Dejstvo, da je Reiki omogočil mnogim celovitejše razumevanje religij in duševnosti, dokazuje njegovo univerzalnost. Zatorej ni slučaj, da je Reiki ponovno oživel v času, ko se razumevanju univerzuma in duševnosti po drugi poti približuje znanost. Reiki je umetnost naravnega zdravljenja in ena od tistih čudovitih sposobnosti vsakega posameznika, ki čakajo, da jih odkrijemo.

Ko nekomu izvajamo Reiki mu polagamo roke po določenem sistemu na telo, se "preselimo" v stanje enotnosti, enosti, v stanje ravnovesja z univerzumom. To ravnovesje se vzpostavi v vseh celicah telesa in podpira ozdravljenje na vseh ravneh. Čestokrat se zgodi, da se posamezniku utrne nova misel, ko mu npr. položirno roke na prsi ali na čelo ali kamorkoli. Nenadoma doume izvor svoje bolezni, ki je v napačno in dolgo negovanih negativnih miselnih vzorcih in zablodah našega uma. Posebej je potrebno poudariti, da je dragocenost te metode tudi v pomoči na daljavo, (po II. stopnji Reikija) ko se s pomočjo simbolov povežemo s kozmično frekvenco zdravljenja in s pomočjo posebnih tehnik izvedemo Reki tretman na daljavo - ne glede na oddaljenost osebe, ki ji je to namenjeno. Ta način je enako učinkovit in popoln kot terapija s polaganjem rok .

Reiki zdravilci nismo zdravniki in nikakor si ne drznemo postavljati diagnoz! Prav tako nimamo nobene pravice preprečiti ne sebi ne drugim hkratnega zdravljenja po uradni zdravniški poti. S tem bi prevzeli nase vso breme, ki nam ne pripada.

Reiki deluje pri vsakomur drugače. Včasih čutimo takojšnje olajšanje napetosti, drugič se bolečina celo poglobi in šele čez čas mine. Tretjič se bolezen, ki je doslej sploh nismo znaznali, ponovno razbohoti, da bi nato ponovno izginila. Vse to je predvsem odvisno od naše miselne naravnanosti in pripravljenosti, da pomagamo sebi ali drugemu.

Učinki Reikija so:

  • podpira naravne sposobnosti telesa za zdravljenje
  • vitalizira in oživlja tako telo kot duha
  • deluje na vseh ravneh, tako na razumsko logični, čustveni kot duhovni
  • uravnoteži telesne energije
  • sprošča energetske biokade in razvije stanje popolne sprostitve
  • razstruplja telo
  • deluje pozitivno na živali in rastllne
  • je izredno prijetna, celostna metoda zdravljenja

 

Za pridobitav teh zdravilnih sposobnosti pravajanja univerzalne življenjske energije oz. Reikija (ki v vsakem od nas sicer že so), je potrebna inciacija oz. posvetitev, katero lahko opravi le mojster Reikija. Ko jo enkrat prejmete, je ne morete več izgubiti. Samo pomislite na Reiki oz. da boste nekomu pomagali in energija že steče.

Reiki nikoli nikomur ne škodi. Tisti, ki Reiki izvaja, ni izvor energije, je le njen prevodnik. Zradi tega ni potrebna posebna moč ali sposobnost ali celo naprezanje prevodnika. Ko prevajamo energijo na drugega človeka, se hkrati tudi sami polnimo. Zaradi tega nismo utrujeni, ne moremo prejeti nič slabega in dati nič slabega, ker smo samo kanal.

Reiki kot Univerzalna Življenjska Energija na inteligenten način uravnava živjenje in izziva pozitivne učinke. Poznamo veliko načinov, ki nam pomagajo, da boljše in bolj radostno uredimo svoja življenja na različne načine - toliko je poti, kolikor je Ijudi, ker je vsak edinstven in mora zase najti svoj lastni - osebni način življenja. Reiki lahko vsakemu človeku pomaga na njegovi edinstveni poti ustvarjanja - njemu primernega življenja. Seveda v taki meri, kot vsak posameznik to dovoljuje. Reiki prav gotovo ni vseozdravljivo sredstvo, ki edini pomaga do blaženosti. Je pa prav gotovo njegova prednost v enostavnosti. Hitro se ga lahko naučimo. Kaj je lahko lažje kot polaganje rok na telo? Z Reikijem se začenjajo pravi procesi prečiščevanja in se dogajajo na celotni osebnosti in s tem v našem življenju.

 

Tomaž Kristan, univ.dipl.inž. - Mojster Reikija
gsm:041 957 327

 

 

Reiki društvo Slovenije nudi vsem, ki vas to zanima, brezplačne poskusne terapije vsako sredo od 19. do 21. ure v Ljubljani, Dom upokojencev Tabor, Tabor 10.
Da se boste lažje znašli, si oglejte sliko.

Vabljeni!!!