KDO, KAJ, ZAKAJ ... SEM

ENGLISH

 

Rodila sem se maja 1975 ob polnoči na dan prazne lune. Prva leta sem preživela v predmestju Ljubljane, preden sem šla v prvi razred, pa smo se preselili v bližino Vrhnike, v ulico z devetimi vrstnimi hišami in veliko otroki. Imeli smo se krasno.

V osnovni šoli sem pridno nabirala znanje, kajti od nekdaj me je zanimalo, kaj je s tem svetom, kako deluje in zakaj je tako, kot pač je. Kaj posebnega pa se mi v tem obdobju ni dogajalo. Na "Šubički" (Gimnazija Jožeta Plečnika) je bilo že prav zabavno, na faksu (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) pa sem se počutila še bolje, ker mi je visokošolski sistem bolj ustrezal. Po izobrazbi sem diplomirana slovenistka in profesorica filozofije.

Raziskujem (še vedno) svet okoli sebe in v sebi ter ga v skladu z novimi spoznanji in učenji preoblikujem. Delam doma: že dolgo lektoriram slovenska besedila in prevajam iz angleščine v slovenščino, včasih tudi obratno; v zadnjih letih soustvarjam spletne strani (oblikujem in upravljam) ter (so)organiziram in družabne dogodke. Držim se načela, da je treba delovati ekonomično, ekološko, etično in estetsko. Lotevam se različnih umetniških, širše kulturnih in izobraževalnih projektov in odkrivam svoje ustvarjalne potenciale. In ker vem, da se je za konstruktiven napredek treba povezovati in sodelovati, se povezujem z ljudmi, s katerimi imamo podobne vizije, namere, cilje ...

Enkrat bom uspela odstraniti vse nepotrebno. Takrat bom zares svobodna. Kajti popolna, resnična svoboda, življenje onkraj dvomov in iluzij – to je (moj) cilj.

 

Mateja B.                              

 

Drugi moji ali z mano povezani spletni kotički:
Blog
Facebook
Podjetje
Društvo
CV – profil na mojedelo.com (.pdf)