DROGE

Hašiš - ali en
Zadeta si lepa ljubljana - ali en
Lajf - ali en
U-trip mladosti - ali en

 

MARIHUANA, TRAVA, GANJA ...
LEGALIZACIJA, DEKRIMINALIZACIJA ...
kaj, kako, zakaj, kdaj, kdo, kako ....

 

Mnogo časa nazaj sem napisal 'v ganji je bistvo'
pa nisem vedel zakaj.
Zdaj vem!
Ganja (in verjetno tudi ostale droge (ne Vem ker nisem preizkusil)) pomaga dosegati višje stopnje zavesti.
Sicer samo do določene stopnje zavesti, naprej pa je treba iti brez drog, saj imamo v sebi vse potrebno za to!
V te namene so ganjo uporabljali že šamani (poleg ostalih 'drog'), uporabljajo pa jo še danes rastafarijanci in seveda veliko posameznikov, ki pa ponavadi do prebujenja ne vedo zakaj jo sploh uporabljajo.
In ker je višja stopnja zavesti postala nuja v tem današnjem materialno usmerjenem svetu, je uporaba ganje (pa tudi drugih rastlin moči) v te namene, precej v redu, saj ne zasvaja kot nekatere druge droge.
Seveda nastane težava če človek ne uporablja droge za doseganje višjih stopenj zavesti ampak izključno za zabavo. Če pa jo še zlorablja v namen zabave je še slabše.

 

ZAZNAVA, DROGE, ALKOHOL

 

Ibogain
Zakaj so droge sploh prepovedane?
Legalizacija drog
konoplja - - od stvarnika dana rastlina
www.konoplja.org
V švici legalizirali marihuano
Kukiji

 

ALKOHOLIZEM
zadnja postaja na poti brezupa

Mamilo, ki ne zasvaja - kava-kava

GHB, novo plesno mamilo

 

 

samopomoč

Forum @ gape.org o teh temah

 

 

Ibogain

je danes znan kot preperat ki najbolje pomaga pri zmanjševanju odtegnitvenih simptomov - odvajanju od odvisnosti - predvsem heroinske in kokainske.
Preparat je extrakt iz korenine iboge, katero afriški indijanci že od pamtiveka uporabljajo za prehod od dečka na moškega. Deček ga vzame pod nadzorstvom vrača, ko je zrel za to. Deček doživi halucinacije, celo življenje se mu odvrti pred očmi med zadetostjo. Ponavadi dobi tudi uvide ipd. Ta izkušnja ga spremeni v moškega.

Ker je nujno da se ga jemlje v naši zahodni civilizaciji pod zdravniškim nadzorstvom; saj vračev nimamo, lahko to delajo edinole zdravniki. To pa takoj implicira, da bo drago k ps.
Đanksi, katerim je stvar prvenstveno namenjena, saj fizično in psihično očisti telo in duha in zagnusi človeku mamilo, nimajo mnogo dineros in si tega ne bodo mogli privoščiti.

Torej če ga država za državljane legalizira, bi ga morala deliti zastonj; zakaj je pa tolk gnila da producira ljudi, ki ga sploh potrebujejo za to, da se odvadijo slabe droge, ki jih drži pokonci.

Dejstvo je, da se Iboga uporablja za zmanjševanje odtegnitvenih simptomov, pri prekinitvi jemanja drog. Ti simptomi se zmanjšajo za približno 4 mesece, potem pa jih itak več ni, je pa še vedno psihična odvisnost. Toliko časa ima torej odvisnik, da spremeni način življenja, najde smisel svojega obstoja. Pri tem mu izdatno pomaga Iboga saj mu spreminja vzorce ves čas, najbolj intenzivno pa med tripom, med drugo fazo tripa.
Življenje - način življenja - slabe navade ipd, pa mora odvisnik spremeniti sam, sicer mu spet iboga nekoliko pomaga ravno zaradi tega ker spreminja vzorce, ampak še vedno glavno delo je na človeku, ki se hoče spremeniti, pa se ne more.
Na spodnijh treh linkih najdete ogromno informacij kako prekiniti zasvojenost z alternativnimi sredstvi (ne metadon in podobno), najdete tudi konkretna navodila.
Priporočljivo pa je da Ibogaina ne jemljete sami brez 'strokovnega nadzora' saj se je potrebno vsaj malo pripraviti na potovanje, fizično in psihično. Odmerek za potovanje stane 500 DEM, in je brez veze da mečete toliko denarja stran.
Veliko ljudem se je že uspelo odvaditi samim s pomočjo Iboge, ampak ti so imeli res močno voljo, da prenehajo z drogo(ami).

 

ustanova iboga

Sakrament prehoda v sodelovanju s FRI in gape.org predstavlja:
Iboga hp @ gape
Slikanje aure pod vplivom Ibogaina s Kirlianovo kamero

 

 

 

 

Zakaj so droge sploh prepovedane?
Mogoče, če ne bi bile prepovedane, ne bi bilo njih preprodajalcev, ker se jim seveda nebi splačalo. Preprodajalci ne bi podkupovali uradnikov, politikov, kriminalistov, ... in krog je sklenjen. Mali človek kupuje drogo, denar gre dilerju, ki ga del porabi za novo zalogo, del za samozadevanje, del pa za dilerja nad njim. In tako vse do vrha dokler care ne poplača politikom za pritisk prave tipke, ko se odločajo v DZ za še bolj restriktivno politiko do mamil, kar predstavlja več denarja v tem krogu. Temu se menda reče lobiranje. In to se nam je zgodilo!
Kdo največ pridobi s prepovedjo?
Raja? Upravljalci? Kriminalci? Mladina? Odvisniki? Uporabniki?

 

 

 

Legalizacija drog
Vsi, ki se ukvarjajo z drogami (katerekoli vrste) in z njimi na kakršenkoli način služijo denar, bi morali od tega zaslužka plačevati davke; brez izjem.
S tem bi dosegli da imajo državne institucije (v katerih so zaposleni pošteni ljudje) nadzor nad njimi. In tako odgovornost za odvisnike prestavimo na pleča preprodajalcev, kateri morajo paziti da odjemalci ne postanejo odvisniki ampak ostanejo uporabniki - uporaba ne pa zloraba! Kajti ravno (in samo) preprodajalci mamil lahko nadzorujejo svoje odjemalce; država pa naj poskrbi da bo teh čim manj.
Ampak ne z represivnimi sredstvi, ki zdravijo posledice, ampak naj odpravi vzroke, zaradi karterih mlado in staro sega po drogah.

 

Legalizacija marihuane in njenih derivatov

 

 

 

 

Mnogo linkov na strani o drogah - predvsem ganji

Se več linkov na strani o drogah

Drogart.org - mega drog sajt v slovenščini

Drogart.org - marihuana page